Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Niistä ole koskaan mitään hyvää seurannut...Se olisi kuitenkin hyvä, jos neuvoa-antava kansanäänestys järjestettäisiin ensin. Nato on sen verran iso asia, että pitäisi kysyä myös kansalta.
Disinformaatiokampanjan laajuus.. se olisi ennennäkemätön Suomessa.Se olisi kuitenkin hyvä, jos neuvoa-antava kansanäänestys järjestettäisiin ensin. Nato on sen verran iso asia, että pitäisi kysyä myös kansalta.
Juuri näin. Nyt lipsahtaa jo filosofiseksi OT:ksi mutta menköön, joskus se on tärkeää. Olen itse havainnut hyväksi tavaksi kysyä aina "vapaus mistä?" kun vapaus nostetaan esille missään yhteydessä. On hyvä harkita mitä juuri ne yksittäiset vapaudet ovat yksilön, ryhmien, ja yhteiskunnan tasolla. Tämä tarkoittaa myös harkintaa siitä minkä vapauksien hinnalla pidämme yllä muita vapauksia.Se mitä yritän sanoa, että vapaus on käsitteenä hyvin suhteellinen ja sitä tietoisesti liu``utetaan tarkoittamaan milloin mitäkin.
Samaa mieltä, ja itse katsoisin että olemme nykytilanteessa ja pitkälle tulevaisuuteen ihan oikeasti vapaampi kansa EU:ssa kuin sen ulkopuolella. Pienet ja resurssiköyhät maat eivät voi hyvin jos ne pyrkivät totaaliseen itsenäisyyteen, kärjistettynä esimerkkinä P-Korea.Koska Suomi on ollut vapaa kansa? Nimenomaan kansakuntana? Mielestäni ei koskaan. Olemme yksinkertaisesti liian pieni, liian köyhä ja varsin pahassa paikassa. Sankarihautojahan voisi olla vuosien 1939-44 lisäksi kirkkomaillamme vuosisatoja taaksepäin.
En tiedä, ehkä EU jäsenyys on jotenkin vaan pakollinen paha, johonkin talousjärjestelmään on nykyään pienen maan kuuluttava.
Niin, mistähän tuo liittovaltio tulee ja mitä se muka on?Typeriä ovat ne federalistit, jotka lähtivät muovaamaan sinänsä tarpeellisesta ja toimivasta talousalueesta Liittovaltiota.
Eurooppalaisen talousalueen hyväksyn kyllä ja se jo itsessään edistää rauhaa Euroopan sisällä, mutta Liittovaltiota en hyväksy ikipäivänä. Se olisi meille valtiollinen loppu siinä missä sitä olisi ollut aikanaan muuttuminen neuvostotasavallaksi.
Niin, mistähän tuo liittovaltio tulee ja mitä se muka on?
Toisaalta EU:n jäsenmaat muodostaa jo varsin yhtenäisen "liittovaltion" joka käsittää ennen kaikkea yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan (NATO:n puitteissa). Kaiken lisäksi samassa liitossa on mukana myös USA.
- tähän eurooppalaiseen osuuteen Suomikin halusi skitsofrenisesti mukaan mutta käytännössä jättäytyi sen ulkopuolelle (esittämällä/tekemällä varautumat Lissabon'in sopimuksen turvallisuuspoliittiseen osaan). Toki tässäkin saattoi olla kyseessä Venäjän hiljainen ohjaus sen aikaisella Suomen johdolle.
Suomi osaa sotkea omat asiansa omien poliitikkojen päätöksillä. Esimerkiksi EU ei ole velvoittanut Suomen julkishallintoa velkaantumaan. Kuten ei muitakaan jäsenmaita.
- kun jatketaan nykyiseen malliin kiristämällä suomalaisten verotusta ja lisäämällä velanottoa niin mielipiteet tulevat meillä-muuttumaan 180 astetta.
- ehkä jo 2030 meilläkin ryhdytään vaatimaan EU:ia apuun, aivan samalla tavalla kuin tällä hetkellä Etelä-Euroopan velkaantuneissa valtioissa..
- ehkä sillä erolla että siinä vaiheessa meillä verotataan kansalaisia paljon korkeammalla veroasteella kuin nykyisin esim. Italiassa jne.
Minulle sopii hyvin sellainen liittovaltio jossa kansalaisilla on selkeästi korkeampi elintaso ja muutenkin kaikin puolin paremmat palvelut sekä mahdollisuudet yrittämiseen kuin (vero)sosialistisessa Suomessa.
- puhumattakaan että olisimme täysivaltaisesti mukana yhteisessä turvallisuusjärjestelmässä (NATO)
- Suomi pystyy jatkamaan velkaantumista ja verojen kiristämistä vielä 10-30 vuotta..Toki samalla elintasomme tulee alemaan suhteessa muihin eurooppalaisiin maihin. Muista pohjoismaista nyt puhumattakaan. Todennäköisesti laajemmin kansalaisten silmät aukeaa vasta iinä vaiheessa kun esim. Viro nousee Suomen ohitse elitasovertailuissa.
- Suomen tulisi ottaa esimerkkiä Ruotsista ja Tanskasta ja toteuttaa samat yhteiskunnalliset päätökset kuin siellä...ehkä jopa EU:n liittovaltiota myöten (arvatkaapa kannattavatko ne sellaista?)
Venäjällä Suomen pysähtyneisyys ja muihin EU:n jäsenmaihin nähden jatkuvasti heikkevä julkishallinnon taloustilanne nähdään positiivisena mahdollisuutena kasvattaa venäläisten poliittista ja taloudellista vaikutusta.
- eikä Venäjällä ole tapana millään tavoin syytellä suomalaisia poliitikkoja..Päinvastoin siellä osoitellaan Suomen vaikeuksiin syyllisiksi EU:ia. Samalla kun korostetaan Suomen ja Neuvostol...anteeksi, Suomen ja Venäjän pitkäaikaisia sekä ystävälliisiä keskinäisiä suhteita.
Todennäköisesti tulevaan ulkoministeri h haaviston vierailuun suhtaudutaan siellä kuin konsanaan liittolaismaan ministerivierailuun.
- ehkä Lavrov jopa kiittelee Suomen presidentti Niinistön henkilökohtaista panosta Navalnyj'in onnistuneessa siirrossa Saksaan.
- kenties pyytää ystävällisesti h havistoa edistämään Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista sekä lisäämään puuhakkeen tuontia Venäjältä, korvaamaan suomalaista turvetta jne.
Nato-kansanäänestyskin pitäisi jossain vaiheessa järjestää.
Niistä ole koskaan mitään hyvää seurannut...
Niin,Tulee mielenkiintoinen tiedotustilaisuus jos sellaisen pitävät. Haaviston on pakko sanoa jotain nokkelan painavaa ja sitten Brysseli nousee ylös taputtamaan ja Odi ilolle soi. Vihreästä Haavistosta tulee hetkeksi tämän suurrealistisen näytelmän juhlittu sankari ja median lemmikki. Pekalla olisi nyt paikka
Niin.Niin,
Mikähän olisi ollut lopputulos, jos 1939 kansa olisi saanut äänestää, hyväksytäänkö viimeisimmän Moskovan neuvottelutuloksen aikaansaannos vuokrauksesta ja alueluovutuksista Neuvostoliitolle. Saattaa olla, että äänestys olisi ollut siihen suuntaan, että antaa mennä. Hyvä että ei äänestystä järjestetty.
Simpauttaja
Niin,Niin.
Jos ajatellaan, että esim. Mannerheim sotamarsalkkana ja puolustusneuvoston puheenjohtajana ja Paasikivi Moskovan neuvottelujen päämiehenä olivat sitä mieltä, että aluevaihtoon on suostuttava ja vieläpä väestö jätettävä asuinpaikoilleen...
Mannerheim oli vielä sodan syttyessä sitä mieltä, että "Väestö pakenee taisteluita metsiin ja palaa koteihinsa niiden mentyä ohi." ja Paasikivi totesi maaliskuussa 1940, että "Raja siirtyy, ihmiset eivät."
Onneksi Kallio oli sitä mieltä, että jos nyt annetaan periksi, kansalle ei voida perustella, miksi jossain vaiheessa ei voida antaa periksi. Ja onneksi moni muu hallituksessa oli sitä mieltä, että todellista sodanuhkaa ei ole, kuten ei ollut Jartsev-neuvottelujenkaan aikaan.
Äärimmäisen isänmaallinen kaveri oli 1990-luvulla sitä mieltä, että ukkinsa joutui Taipaleenjoen rintamalle, "koska karjalaiset oli niin paskoja, etteivät yksin pärjänneet ryssää vastaan". Yritin vähän oikaista mielipidettä, mutta kuulemma kun itsekin pärjättiin katutappelussa pahuuden voimia vastaan, niin olisi talvella 1939-40 karjalaistenkin pystyä samaan.Niin,
Kyllä sitä sen ajan Suomessa olisi saanut kirkoissa kuuluttaa, mitä pitää äänestää. Muuten tulos olisi saattanut olla, että ei Petsamon ja karjalaisten asiat minulle minulle ja Hangossa ikinä käynyt. Karjalassa ja Hangossa ihan jotain outoa murretta tai kieltä puhuvat, en minä niistä välitä.
Simpauttaja
Ei se kyllä olisi ollut, jos olet tutustunut ajan poliittiseen ilmapiiriin, niin enemmistö ei tykännyt yhtään ajatuksesta venäläisille nöyrtymisestä. Poliittinen valveutuneisto toki kaikkein vähiten, mutta niin oli myös kansan syvien rivien mielissä vielä vahvasti sortokaudet ja tuoreen valtion asia oli "vähän" tärkeämpi kuin nykyään. Nykyajan täysin päinvastaisessa individualismissa on hyvin vaikea ymmärtää sen ajan kollektiivista nationalismia.Kyllä sitä sen ajan Suomessa olisi saanut kirkoissa kuuluttaa, mitä pitää äänestää. Muuten tulos olisi saattanut olla, että ei Petsamon ja karjalaisten asiat minulle minulle ja Hangossa ikinä käynyt. Karjalassa ja Hangossa ihan jotain outoa murretta tai kieltä puhuvat, en minä niistä välitä.
Ei voi kyllä alleviivata miltään osin. Natoon pyritään tai jätetään pyrkimättä tasan yhdestä syystä - ja se on Venäjä. Ei meillä olisi mitään erityistä syytä pyrkiä Natoon jos naapurissa ei olisi Venäjä. Toisaalta Natoon voisi liittyä ilman dramatiikkaa ihan logistisista, taloudellisista ja ideologisistakin syistä jos naapurissa ei olisi Venäjää. Kun kyse on maanpuolustuksesta tai vaikka Natosta niin meillä kaikki liittyy Venäjään - herttinen, koko puolustusvoimiemme kyky mietitään ja suunnitellaan suhteessa Venäjään.Tuo on harhakuvitelma, mihinkä NATOn kannattajat aina sortuvat. Kuvitellaan että ihmisten mielipide muodostuisi jostain pelosta Venäjän vastatoimiin.
Miksi kysyä kansalta joka ei tiedä. Meillä on kansan palkkaama ja valitsema ylipäällikkö ja ulkopolitiikan ykkösmies joka on parhaiten informoitu ja joka päättää asioista yhdessä edustuksellisesti valitun eduskunnan kanssa. Jos tämä ylipäällikkö sanoo Natosta, että ei voi liittyä ennen kuin asialla on kansan kannatus eikä perustele asiaa niin mielestäni hän pakoilee omaa vastuuta ja rooliaan. Tai ei paljasta korttejaan. Oli miten oli, niin näihin tehtäviin valittujen tulisi ensin itse kertoa ja perustella kantansa ja vasta sen jälkeen kansallakin on mistä äänestää.Se olisi kuitenkin hyvä, jos neuvoa-antava kansanäänestys järjestettäisiin ensin. Nato on sen verran iso asia, että pitäisi kysyä myös kansalta.
yvin kirjoitat, osuvasti mielestäni.
On se surkeaa, että tuonkin joutuu toteamaan. Sellainen olo todella on, että kotimaa tulee nykypäättäjille vasta toisella sijalla