Valmistautuuko Venäjä suursotaan?

Jos nyt yhteenvetoa otetaan Putinin historiasta pikakelauksella ja viimeisen 10kk aikana kiihtynyttä tahtia, niin Suomessa olisi syytä alkaa varautumaan sotaan Venäjän kanssa kun otetaan huomioon sotilaspoliittinen asema. Kuinka umpiluupää pitää Suomen valtionjohdon olla jos ei tajua päivänselvää sotaan valmistautuvan itänaapurin uhkaa.

Sanon tämän jälleen kerran. Suomi on lähes täydellinen hyökkäyskohde.
 
Jos nyt yhteenvetoa otetaan Putinin historiasta pikakelauksella ja viimeisen 10kk aikana kiihtynyttä tahtia, niin Suomessa olisi syytä alkaa varautumaan sotaan Venäjän kanssa kun otetaan huomioon sotilaspoliittinen asema. Kuinka umpiluupää pitää Suomen valtionjohdon olla jos ei tajua päivänselvää sotaan valmistautuvan itänaapurin uhkaa.

Sanon tämän jälleen kerran. Suomi on lähes täydellinen hyökkäyskohde.
Vaalit tulossa.

 
...
Venäjällä pidetään Eurooppaa ”heikkona ja homona”

-Sofi Oksanen

Venäjän pitää miettiä, mitä seuraavaksi tekee ... kolmatta maailmansotaa ei kannata käydä jostain Mariupolista.

... Ilman Maidania ja vallanvaihtoa Ukrainassa, maa olisi nyt kovaa vauhtia liukumassa Venäjän syliin ... tulee turkasen kalliiksi myös Venäjälle ja vähintäänkin siirtää maan maailmanvalloitusta.

...Tämä tietenkin olettaen, että Putin ei ole mielisairas ja että ydinasejoukot ovat sellaisen instanssin kontrollissa...

Eiköhän nämä ole jo etukäteen suunniteltu, muutoin putleri ei pelaisi peliä jota nyt pelaa ... sitten on "Operaatio Kaliningrad" valmis aloitettavaksi. Maa-yhteys Valko-Venäjältä, Liettuan ja Puolan välistä Itämerelle. Sen jälkeen on Liettua, Latvia ja Eesti "pussitettu"... Eihän tälläistä voi oikeasti tapahtua ... eihän ....

Ei pelkoa. Alueella on liikaa NATO:n ... joka johtaisi A. ydinsotaan, tai B. venäläisten joukkojen lyömiseen... Koska skenaario on Putinille Kobayashi Maru, niin ei tule tapahtumaan.

Onko Putin hullumpi kuin Stalin ja Hitler yhteensä?

... useimmilla valtioilla on ollut omat taistelunsa itsenäisyytensä saavuttamiseksi. Näin oli myös Suomella, jopa useampaan kertaan...

Kaikki eivät ymmärrä/ tajua mistä kysymys.

... Putinin johtama diktatuuri-hallinto, tulee lähivuosina menettämään valtansa myös Venäjällä. Sitä ennen voidaan nähdä monenlaisia agressioita niin omaa kansaa kuin ulkopuolisiakin kohtaan ... Jää nähtäväksi koska Suomen poliitikot tajuavat mitä Venäjällä on tapahtumassa.

Putler "valmistuu" rauhaan::mad:
Krimillä еilen kolonna BTR:iä liikkui kohti Dzankoita, pohjoiseen...


Suunnitelma kansien välissä?

Projekti Uusi Venäjä

Pikkupoliitikko Hitler tallensi Mein Kampf -kirjoihinsa etukäteen ohjelman, jota hän sittemmin valtakunnankanslerina toteutti. Josif Vissarionovits Dzugasvili puolestaan jatkoi Vladimir Iljits Uljanovin tulkitseman dialektisen materialismin kauhistuttavaa tietä teräksisin maan isän ottein. Kumpikin noudatti tiukan säntillisesti omaksumaansa ideologista ajatusmaailmaa. Siksi he eivät käyttäytyneet ennustettavasti. Paitsi ehkä niille hyvin harvoille, jotka olivat lukeneet ja sisäistäneet kansien väliin kootut kirjoitukset, joihin kunkin diktaattorin sisäinen maailma perustui.

Koitamme parhaillaan kukin tahollamme ymmärtää, selittää ja ennakoida itsevaltiaan tiukkenevin ottein maataan luotsaavan johtajan toimia ainoastaan oman ymmärryksemme, järkemme ja maailmankuvamme pohjalta. Mainitut vaikutusvaltaiset Euroopan maiden keulahahmot eivät kuitenkaan noudattaneet ihmisten odotuksia eivätkä toiveita, vaan he seurasivat itse omaksumaansa ideologista linjaa kirjaimellisesti loppuunsa saakka.

Monikaan ei voinut tuolloin sisimmässään uskoa heidän voivan olla toimissaan ja tekemisissään tosissaan. Tavalliset ihmiset elivät omissa toiveissaan, ja selittivät itselleen asioiden pian kääntyvän parhain päin viisaiden johtajiensa ansiosta. Niin ei käynyt. Tapahtumat kehittyivät tuolloin kuin jatkuvasti paheneva painajainen, joka osalle maailman kansoista jatkui vielä vuosia maailmansodan päättymisen jälkeenkin.

Silti ihmiset seurasivat johtajaansa, ja moni suri aidosti hänen poismenoaan. Aikanaan surraan nykyisenkin voimahahmon muistoa. Ennemmin tai myöhemmin, aidosti tai helpottuneena. Ja muistossa on kuuliaisuuden siemen tulevaisuuden itsevaltiaita kohtaan.


T: - Juha -

Putinin Venäjän uusi doktriini: http://maanpuolustus.net/threads/ukrainan-konflikti-sota.2939/page-788#post-165932

Ants Lääneots Venäjän doktriinista: http://www.suomensotilas.fi/fi/artikkelit/putinin-venäjän-uusi-doktriini

Euroopan kellopelin alku? http://maanpuolustus.net/threads/ukrainan-konflikti-sota.2939/page-797#post-167353



---------​

Kun sanat menettävät merkityksensä, ihmiset menettävät vapautensa.”

”Muutos alkaa siitä, kun asioista aletaan puhua niiden oikeilla nimillä.”
-
Kungfutse

"Parempi olisi ollut, jos sinusta olisi tullut pappi." - Neuvostoaikainen kasku Stalinin vanhan äidin sanoista pojalleen.

---------​
 
Lueskelin tätä ketjua läpi, ja tämän aiheen käsittely tuntuu olevan ilmeisen vaikea... Ja onhan se vaikea aihe.

Jos palaan takaisin tuohon alkuperäiseen kysymykseen, että valmistautuuko Venäjä suursotaan, niin oma vastaukseni on että tottakai valmistautuu, aivan varmasti. Kaikki suurvallat tekevät niin.

Myös USA, UK, Kiina ja Ranska valmistautuvat. Esimerkiksi Suomen lehdistössä ei ole ollut paljoakaan puhetta siitä, että Ukrainan kriisin alettua Ranskan laivaston ydinsukellusveneiden valmiutta on nostettu. Täällä Ranskassa siitä puhutaan kyllä ihan avoimesti, ilman sen kummempaa tunteilua. (ja nyt ne joilla on se röllitrolli -sormi taas liipasimella, voivat käydä vaikka kahvilla). Eli suursotaan varustautuminen on normihommaa suurvallalle.

Toinen kysymys onkin sitten se, että valmistautuuko Venäjä hyökkäävään suursotaan. Länsivallat sitä ei näytä tekevän.

Tässä kohtaa pitää taas olettaa, että Putin ei ole mielisairas. En näe Venäjälle motiivia aloittaa suursotaa jonkun Ukrainan takapajulan tai Krimin hiekkarantojen takia. Ei vaikka noilta alueilta öljyä ja kaasua löytyykin. En usko, että USA:lla samasta syystä on tarvetta alkaa provosoida suursotaa. Tulevaisuudessa suursodan aiheita voisi löytyä enemmän siitä, kun Venäjän halu hyödyntää enemmän arktisten alueiden luonnonvaroja alkaa realisoitua.

Suurempi ongelma omasta mielestäni on siinä, kuka Venäjällä pitää komentoa ja kuinka yhtenäinen Venäjä loppujen lopuksi on. Skandinaavinen näkökanta valtioon ja siihen, että yhdessä maassa on yksi etninen kansa ja päätöksenteko on keskittynyt täysin yhteen parlamenttiin, on aika poikkeus Euroopassa. Entisen Neuvostoliiton alueella myös Stalin teki kaikkensa, että kansoja siirrellään ja sekoitetaan keskenään. Siitä maksetaan varmaan vieläkin velkaa pitkin Venäjän etelärajaa.

Voi esimerkiksi kysyä, että jos Putin ei saa yhtä tulitaukoa aikaan Ukrainaan, niin kuinka vankalla pohjalla hänen valtansa loppujen lopuksi Venäjällä on. Olettaen, että hän ei ole mielisairas, niin ei voi olla niin tyhmä, että sulkee itsensä pois kaikista neuvottelupöydistä tulevaisuudessa muutaman sadankilometrin kaistan takia Ukrainalaista peltoaukeaa.

Jos Venäjällä todellinen valta on jonkun muun tai muiden käsissä, niin mielestäni siinä piilee riski suursotaan.

Johannes
 
Viimeksi muokattu:
Toinen kysymys onkin sitten se, että valmistautuuko Venäjä hyökkäävään suursotaan. Länsivallat sitä ei näytä tekevän.

Tässä kohtaa pitää taas olettaa, että Putin ei ole mielisairas. En näe Venäjälle motiivia aloittaa suursotaa jonkun Ukrainan takapajulan tai Krimin hiekkarantojen takia. Ei vaikka noilta alueilta öljyä ja kaasua löytyykin. En usko, että USA:lla samasta syystä on tarvetta alkaa provosoida suursotaa. Tulevaisuudessa suursodan aiheita voisi löytyä enemmän siitä, kun Venäjän halu hyödyntää enemmän arktisten alueiden luonnonvaroja alkaa realisoitua.

Putinin tavoite on pitää Putin vallassa hinnalla millä hyvänsä ja sotakiihkon lietsominen on oiva tapa pitää kansa kontrollissa koska television propakandakoneiston 24/7 syöttämän vainoharhaisen viholliskuvan kiihottama kansa keskittyy vahtimaan toisiaan eikä kiinnitä huomiota eliitin tekemisiin.

Ukrainassa kasvaa Putinin tuhon siemen. Ukrainalaiset toimivat yhdennellätoista hetkellä noustessaan diktaattorin valtuuksia hamuavaa presidenttiään ja tämän valtakoneistoa vastaan. Jos näin ei olisi tapahtunut, Kiovassa toimisi nyt Kremlin mallin mukainen vallan vertikaali jossa valtansa betonoinut johtaja antaa käskyjä ja muut tottelevat. Ukrainasta olisi tullut samanlainen totalitaristinen valtio kuin Valko-Venäjästä ja venäjästä, maita joissa demokratia on murskattu, valtio käy hiljaista sotaa omia kansalaisiaan vastaan ja muutos on mahdollista vain vallankumouksen kautta, vallankumouksen josta tulee vääjäämättä verinen koska vallan vertikaali ei suostu luopumaan asemastaan vaan on valmis käyttämään koko väkivaltapotentiaalinsa omaa kansaansa vastaan.

Putin pelkää että sama mikä koettiin Kiovassa voi toistua Moskovassa. Siksi kaikki tämä uho, aseiden kalistelu ja häiriköinti. Putin pelkää ja kokee olevansa nurkkaan ahdistettu. Nurkassa hän onkin mutta itse hän itsensä on sinne asettanut. Sotakiihkon lietsominen on vain osoitus epätöivosta ja ahdingosta kun vanheneva diktaattori näkee hiekan omassa tiimalasissaan käyvän jyvä kerrallaan vähäisemmäksi. Jossain vaiheessa Venäjän kansa ryhtyy kyselemään miten on mahdollista että luonnonvaroiltaan yksi maailman rikkaimmista maista pystyy tarjoamaan kansalaisilleen paskanistanin elintason ja elinolosuhteet. Minne ovat kadonneet ne sadat miljardit joita vuosikymmenien aikana on taigalta pumpattu?
 
Älkää pettäkö meitä jälleen...

http://www.sofioksanen.fi/alkaa-pettako-meita-jalleen/

%E0%B8%A7%E0%B8%B4%E0%B8%81%E0%B8%A4%E0%B8%95%E0%B9%84%E0%B8%84%E0%B8%A3%E0%B9%80%E0%B8%A1%E0%B8%B5%E0%B8%A2.jpg


Sofi Oksanen:

Älkää pettäkö meitä jälleen

"Parhaillaan Venäjän duumassa ajetaan eteenpäin lakia, joka mahdollistaisi entisten neuvostoalueiden liittämisen Venäjään ja Itä-Euroopan ja Baltian maissa mietitään, luotettiinko länteen turhaan. Jälleen kerran. Tähän mennessä länsi ei ole lunastanut lupauksiaan näiden Venäjän entisten alusmaiden koskemattomuuden puolesta ja Ukraina luovutti Budapestin sopimuksen (2004) mukaisesti ydinaseensa turhaan. Se teki virheen luottaessaan länteen ..."

"... Russia Today, englanninkielinen tv-kanava, valjastettiin Kremlin propagandatarkoituksiin vuonna 2005, ja sen vuosibudjetti on yli 300 miljoonaa dollaria. Koska kanavan lähetykset näyttävät uutisilta, niiden uskotaan olevan sellaisia, vaikka RT:n pääfokus on länsivihamielisyyden kasvattaminen, kuten sen entiset työntekijät ovat tunnustaneet. Vasta Ukrainan kriisin myötä propagandasta on tullut myös niin törkeää, ettei sitä aina enää edes viitsitä naamioida länsimaissa läpimeneväksi ..."

" Lännessä toimittajat ovat tottuneet siihen, että eri osapuolten näkemyksiä esittelemällä saadaan aikaan totuutta hipova artikkeli. Se on väärä lähestymistapa, kun yksi osapuolista kirjaimellisesti valehtelee. Tällainen käytäntö kuitenkin valjastaa myös länsimedian epäsuorasti toistelemaan juuri niitä viestejä, joita Moskovan silovikkiklikki toivoo."

"Venäjän niinkutsutussa mediassa on anteliaasti ehditty vuosien mittaan kertoa siitä, miten Virossa on keskitysleirejä venäläisille (valhe vm. 2007). Venäjän mielestä myös sille historiallisesti kuuluvassa Suomessa puolestaan venäläisturisteilta saatetaan varastaa hotelleissa lapset (valhe vm. 2013). Kun tällaista tavaraa tuutataan eetteristä vuodesta toiseen, ei ole ihme, että suuret massat alkavat suhtautua epäluuloisesti länteen. Juuri se onkin tarkoitus. Näin ihmisiä mobilisoidaan henkisesti sotaan ..."

"Lännessä on yritetty ymmärtää Kremlin johdon toimintaa, mutta kolonialismia ei tarvitse ymmärtää. Se on vain ahneutta, joka pitää pysäyttää."


http://www.sofioksanen.fi/alkaa-pettako-meita-jalleen/
 
Apu vai puuttumattomuus?

Osa vastaväitteistä Ukrainan sotilaallisen tukemisen suhteen perustellaan sillä, että Moskova vastaavasti lisäisi omia joukkoja ja kalustoaan, ja sota kiihtyisi.


Samalla kuitenkin tiedetään, että Kreml on jo vuosia valmistanut kansalaisiaan sotaan propagandan keinoin, mutta että samalla sen sotilaalliset ja taloudelliset resurssit ovat rajalliset. Armeijan varustaminen, kouluttaminen ja uudistaminen on kesken.

Edelleen tiedetään, että eurooppalainen päätöksenteko Ukrainan sotaan suhtautumisesta on hidasta ja hajanaista. Mahdollinen tukeminen ja sen seuraukset näyttäisivät jakaantuvan seuraaviin päävaihtoehtoihin:


1. Tukea Ukrainalle taisteluunsa.

Todennäköinen seuraus tuesta Ukrainalle olisi, että Moskova lisäisi omaa sotilaallista voimaansa Ukrainassa, minkä seurauksena Moskovan tämänhetkiset sotilaalliset resurssit sitoutuisivat Ukrainan sotaan vuosiksi eteenpäin, ja kuluttaisivat hyökkäävän armeijan sotilaallisen voiman sitä mukaa, kuin Kreml sitä kykenisi varustamaan. Sota ei laajenisi. Uhrien määrä jatkaisi kasvuaan.

2. Ei tukea Ukrainalle.


Jos Euroopan maat eivät tue Ukrainaa, niin Moskova ilmeisimmin joko lisää sotilaallista voimaansa Ukrainassa ja laajentaa miehitysaluettaan, tai antaa sodan hiipua jäätyneeksi konfliktiksi. Ensimmäisessä tapauksessa Kremlin valtapiiri Ukrainassa laajenee aluevalloitusten myötä, kunnes Ukrainan puolustus luhistuu. Hiipuvan sodan tapauksessa puolestaan Moskova pääsee käyttämään Ukrainasta vapautuvat voimavaransa oman valtapiirinsä laajentamiseen myös muihin naapurimaihin. Uhrien määrä kasvaisi tässäkin vaihtoehdossa, ja sota laajenisi Euroopassa.

3. Salama iskee Kremliin.


Siloviikit saavat tornin huipun punatähteen iskeneestä voimakkaasta ukkoseniskusta tällin, josta toivuttuaan he huomaavat unohtaneensa ahneutensa ja vallanhimonsa, ja osoittavansa syvää huolta elämänsä menettäneistä ihmisistä tarpeettoman sodan jaloissa. Yhteispäätöksellä he vetävät joukot pois Ukrainasta, ja lopettavat sotimisen ikuisiksi ajoiksi. Eurooppaa siunataan syvimmälllä ja pisimmällä rauhan kaudella sitten Pax Romanan.

Tarkastelua: Vaihtoehto 3. jäänee karsinnoissa huomiotta, johtuen elokuvamaisen matalasta todennäköisyydestään toteutua. Valitettavasti.


Vaihtoehto 2. eli ei tukea Ukrainalle on hyvin todennäköinen, johtuen Euroopan epäyhtenäisestä päättämättömyydestä. Tilanne johtanee Moskovan valtapiirin laajentamiseen niin moniin Euroopan maihin, kuin Euroopan yhtenäisyyden hitaan nousemisen ja vastarinnan kehittymisen puitteissa on mahdollista ehtiä.

Vaihtoehto 1 lienee mahdollinen, mutta käytännössä se edellyttäisi Euroopan mailta niin pikaista yhtenäistä päätöksentekoa sotilaallisesta tuesta Ukrainalle, ettei yhtenäisyyden saavuttaminen ole mahdollista nopeammin, kuin mitä Moskova varustaa ja uudistaa armeijaansa. Siis tilanne palautunee kohtaan 2: Sota, joka koskettaa useita Kremlin valtapiirin laajentamispyrkimysten kohteiksi joutuvia maita.

Valtamerten takaisia maitahan Euroopan sisäiset rähinät eivät kiinnosta. Ne puuttuvat asiaan vasta, kun ovat varmoja panoksensa mukaantuomisen ratkaisevan tilanteen omaksi edukseen. Siihen saakka tappelukumppanit saavat rauhassa väsyttää toisensa kypsiksi ratkaisevalle väliintulolle.


T: - Juha -



Itä-Ukrainan taistelujen jäädyttäminen:


Hyökkääjä vapautuu uusille suunnille?


Mitä tuo arvailtu Kremlin päämäärä taistelujen 'jäädyttämiseksi' Itä-Ukrainassa sitten hyödyttäisi hyökkääjää? Ainakin yksi taistelujen hiipumisen vaikutus on selkeä: Moskovan sotilaallinen voima vapautuu Itä-Ukrainasta muihin operaatioihin uusilla suunnilla.

Taistelujen kiihtyminen Itä-Ukrainassa sitoisi Kremlin johtaman hyökkääjän resurssit nyt, kun Venäjän armeijan jättibudjetilla suunnitellut uudistukset ja varustaminen on vielä kesken.

Jotteivät hyökkääjän päävoimat jämähtäisi eurooppalaisen avun seurauksena kasvaneeseen vastarintaan Ukrainan pelloille, Moskovalle on tarkoituksenmukaista diplomaattisen vaikuttamisen, propagandauutisoinnin ja trollauksen keinoin levittää ajatusta, ettei Ukrainaa ole syytä tukea, koska tuki hyökkäyksen kohteena olevalle maalle johtaisi sodan 'eskaloitumiseen'.

Tätä käsitystä parhaillaan auliisti levittävät maailmalle paitsi Moskovalle myötämieliset tiedottajatahot, niin myös aidosti rauhantahtoiset, mutta väitteen Kremlin uusille hyökkäystoimille edullista taustaa ymmärtämättömät 'hyödylliset hölmöt'.

Moskovan seuraavat operaatiot?

Mitä sitten saattaisivat olla he uudet suunnat, joihin Kreml tarvitsee vielä rajallisen sotilaallisen voimansa sensijaan, että se sitoutuisi kiihtyvään sotaan Itä-Ukrainassa?

Tässä eräitä foorumeilta, keskusteluista ja uutisista havaittuja vihjeitä, ja niiden perusteella ehdotettuja suuntia seuraavien 'vihreiden miesten' avointen tai peitettyjen operaatioiden kohteiksi.

Alla olevan videon kolonna näkyi tiettävästi vielä eilen myös ualivemapissa Krimin Ukrainan vastaisen 'maakuntarajan' tuntumassa. Sen sijainnin perusteella arvailtu etenemissuunta saattaisi olla Odessa. Samanaikainen paineen luominen Mariupoliin päin auttaisi Odessan suunnan jäämistä avoimeksi operaatiolle.


Russian Army Convoy in Armyansk/North Crimea 5 km from Ukrainian border Towards Kherson


Dnepr ja huoltoväylä Krimille?

Ryhmitys voi viitata myös siihen, että hyökkääjän tavoitteena olisi Dnepr. Karttaa avaruusperspektiivistä katsoen näkee kaksipuolisen saarrostuksen. Moskova pitää parhaillaankiinni itä-Ukrainan 'tulitaukotaisteluissa' mahdollisimman paljon UA-joukkoja, ja voi näin iskeä pohjoisesta ja etelästä näiden selkään.

Haltuun mahdollisesti otetaan pohjois-eteläsuuntaiset liikenneväylät yksi kerrallaan, joita pitkin saadaan hyökkäyskiilat liikkeelle, ja huolto toimimaan. E105 mahdollistaa raskaan ja vilkkaan joukkojen ja kaluston siirron, ja huoltoväylän Krimille. Sitä suojaamaan tarvitaan joukkoja Dneprin varteen.

Kun hyökkääjä saa itä-Ukrainan miehitetyt alueet yhdistettyä, huoltoväylineen ja täydennysreitteineen, niin hyökkäysjoukot voidaan vaihtaa miehitysjoukkoihin. Näin ykköslinjan operatiiviset joukot vapautuvat uusiin tehtäviin seuraavilla etenemisen painopistesuunnilla.


Levottomuutta lietsotaan Odessassa:

 
Viimeksi muokattu:
Youtubessa ja muualla netissä tavalliset venäläiset ovat ihan avoimesti kertoneet minulle (useiden vuosien saatossa), että esimerkiksi Suomi kuuluu heille ja sillä sipuli. Motiviina heille ei ole ikinä ollut raha vaan laittomasti irtautuneiden alueiden palauttaminen Venäjälle. Kyllä tuollaiset suurvalta haaveilut tulevat ihan muualtakin kuin pelkästään Putinin pääkopasta.
 
Youtubessa ja muualla netissä tavalliset venäläiset ovat ihan avoimesti kertoneet minulle (useiden vuosien saatossa), että esimerkiksi Suomi kuuluu heille ja sillä sipuli. Motiviina heille ei ole ikinä ollut raha vaan laittomasti irtautuneiden alueiden palauttaminen Venäjälle. Kyllä tuollaiset suurvalta haaveilut tulevat ihan muualtakin kuin pelkästään Putinin pääkopasta.

On itsestäänselvää että Putin ei tyhjästä ole voinut synnyttää Venäjän nykyistä arvomaailmaa ja mielipiteitä. Hän toimii kuten toimitaan mainonnassa ja kaikissa tilanteissa joissa pyritään vaikuttamaan ihmisten käytökseen: eri menetelmillä vahvistetaan haluttuja jo olemassaolevia mielipiteitä ja heikennetään haitallisia mielipiteitä.
 
Putlerin vierailu Unkarissa oli loistava esimerkki mihin ollaan menossa. Vielä komeampaa oli uutisointi. Janus Putkonen lainasi Sputnikkia ja artikkelissa laitetaan toiston kautta omituisia lauseita. Siellä sanotaan Venäjä teki ennnen näkemättömän ystävällisen teon ja
Venäjä teki ystävällismielisen teon kun lupasi kaasua.. Uutisen otsikko Unkarista Venäjän sillanpää Eurooppaan.
Venäjä tulee yrittämään ottaa osaa itäeuroopasta. Serbejä ei tarvitse yrittää,ne on Venäjän äpärälapsia,mutta muut ovat kovilla.

Viimeisen kahden viikon aikana törmännyt jos jonkinlaiseen artikkeliin siitä,että Putin kääntää katseensa Balttiaan seuraavaksi. Entäs jos Suomeen kaikkien yllätykseksi. Hyökkäys on jo mediassa päällä ollut vuosia. Miksi meitä mustamaalataan ja tehdään itse piruiksi jotka varastaa lapset ja sairastaa russofobiaa,jos me olemme se ystävällismielinen erityisasemassa oleva maa. Joka vaan katselee sivusta kun muka Natomaat joutuvat ensin kohteeksi. No katsoo nyt. Vetoa kuitenkin löisin edelleen siitä 3-10 vuodesta jolloin tilanne muuttuu perin kummalliseksi naapurin ja meidän välillä. Ei sodaksi välttämättä,mutta kummalliseksi.
 
Palataksemme otsikon aiheeseen, muistellaanpa hetki mitä Venäjä on viime aikoina tehnyt.

Venäjä rakentaa armeijaansa kustannuksista välittämättä.
Venäjä harjoittaa armeijaansa kaikilla tasoilla aselajista riippumatta. Harjoitusten skenaariot ovat usein hyökkäyksellisiä
Venäjä lisää sotilaallista toimintaa maansa rajojen ulkopuolella.
Venäjän johto käyttää aggressiivista retoriikkaa ja esittää itsensä aggression kohteena.
Venäjä kyseenalaistaa tiettyjen naapurimaidensa suvereniteetin.
Venäjä luo viholliskuvia.
Venäjä hakee liittolaisia maailmalta.
Venäjä uhkailee potentiaalisia vihollisiaan joko suoraan tai peitellysti.
Venäjä on osallisena sotilaallisissa konflikteissa naapurimaissaan.
Venäjä lisää resursseja propagandaan.
Venäjä pyrkii vähentämään taloudellista riippuvuuttaan potentiaalisista vihollismaista mm kieltämällä näistä elintarvikkeiden maahantuonnin.
Venäjä lisää opposition kontrollointia ja vaientaa toisinajattelijoita.
Venäjä asettaa matkustuskieltoja kansalaisilleen.

Check!
 
En tiedä, oliko näitä kolmea skenaariota linkitetty jo jonnekin muualle. Mutta, eipä se kertauskaan ole pahitteeksi. Ikäviä skenaarioita. Ikäviä mm. siksi, että noihin on kaivettu inhorealistisesti esiin Suomen, Ruotsin ja EU:n sekä NATO:n vaikeudet reagoida Venäjän hybriditoimiin.

Venäjä vaatii Suomelta laivastotukikohtaa, Gotlanti miehitetään – voisiko näin tapahtua?

Kolme synkkää tulevaisuudenkuvaa Itämeren alueelta. Miten Suomen johto reagoisi?

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kot...siko-nain-tapahtua/?shared=71925-a966ca7d-999
 
Vähän tähän liittyvää aihetta yritin taannoin herätellä, tosin, myönnettäköön, huonolla alustuksella.

Alkuperäinen postaus oli provoksikin tarkoitettuna liian huonosti muotoiltu, koska monet ottivat sen kirjaimellisesti tosissaan. Toki onhan tämä keskustelua herättänyt, mutta enimmäkseen alkuperäisen ajatuksen vierestä.

Väännän siis rautalankamuotin alkuperäisen provon takana olleesta sinänsä asiallisesta ajatuksesta/uhkakuvasta:

Suomeen kohdistetaan pitkälle menevää sotilaallista uhkaa/sotilaallisia toimia. Poliittinen johto seisoo tumput suorina pelkuruuttaan ja pelkäävänsä provosoivansa tilannetta ryhtymällä vastatoimiin. Suurimmalle osalle tervepäisistä arvostelukykyisistä ihmisistä on selvää, että maa ajetaan tuhoon laukausta ampumattakaan. Jotain on tehtävä. Ja jonkun on toimittava.

Minulle tosin on tullut selväksi, että palstalla on niin kirkasotsaisia demokraattejakin, joiden mielestä tämä olisi ihan OK demokratian pelisääntöjen mukaan. Itse en kuulu heihin. Demokratian riemuvoitto ei ole se, että demokratian pässi talutetaan vastustelematta diktaattorin pölkylle.

Ja sikäli jos joku luulee, ettei maalattu kauhukuva olisi mahdollista Suomessa, niin täytyy todeta etten kuulu tähänkään porukkaan, kun katsoo tiettyjen johtavien poliitikkojen lausuntoja (enimmäkseen tällä hetkellä oppositiossa, mutta on niitä muuallakin, ja osa todennäköisesti vallankahvassa seuraavien vaalien jälkeen).

Ja korostan vielä että tässä on kyse tietystä skenaariosta, ei muusta.
 
Sofi Oksanen:

Älkää pettäkö meitä jälleen

"Parhaillaan Venäjän duumassa ajetaan eteenpäin lakia, joka mahdollistaisi entisten neuvostoalueiden liittämisen Venäjään ja Itä-Euroopan ja Baltian maissa mietitään, luotettiinko länteen turhaan. Jälleen kerran. Tähän mennessä länsi ei ole lunastanut lupauksiaan näiden Venäjän entisten alusmaiden koskemattomuuden puolesta ja Ukraina luovutti Budapestin sopimuksen (2004) mukaisesti ydinaseensa turhaan. Se teki virheen luottaessaan länteen ..."

"... Russia Today, englanninkielinen tv-kanava, valjastettiin Kremlin propagandatarkoituksiin vuonna 2005, ja sen vuosibudjetti on yli 300 miljoonaa dollaria. Koska kanavan lähetykset näyttävät uutisilta, niiden uskotaan olevan sellaisia, vaikka RT:n pääfokus on länsivihamielisyyden kasvattaminen, kuten sen entiset työntekijät ovat tunnustaneet. Vasta Ukrainan kriisin myötä propagandasta on tullut myös niin törkeää, ettei sitä aina enää edes viitsitä naamioida länsimaissa läpimeneväksi ..."

" Lännessä toimittajat ovat tottuneet siihen, että eri osapuolten näkemyksiä esittelemällä saadaan aikaan totuutta hipova artikkeli. Se on väärä lähestymistapa, kun yksi osapuolista kirjaimellisesti valehtelee. Tällainen käytäntö kuitenkin valjastaa myös länsimedian epäsuorasti toistelemaan juuri niitä viestejä, joita Moskovan silovikkiklikki toivoo."

"Venäjän niinkutsutussa mediassa on anteliaasti ehditty vuosien mittaan kertoa siitä, miten Virossa on keskitysleirejä venäläisille (valhe vm. 2007). Venäjän mielestä myös sille historiallisesti kuuluvassa Suomessa puolestaan venäläisturisteilta saatetaan varastaa hotelleissa lapset (valhe vm. 2013). Kun tällaista tavaraa tuutataan eetteristä vuodesta toiseen, ei ole ihme, että suuret massat alkavat suhtautua epäluuloisesti länteen. Juuri se onkin tarkoitus. Näin ihmisiä mobilisoidaan henkisesti sotaan ..."

"Lännessä on yritetty ymmärtää Kremlin johdon toimintaa, mutta kolonialismia ei tarvitse ymmärtää. Se on vain ahneutta, joka pitää pysäyttää."


http://www.sofioksanen.fi/alkaa-pettako-meita-jalleen/

Hyvä kirjoitus muuten mutta miksi Sofi ei ole huolissaan EU:n sisällä tapahtuvista väestönsiirroista ja paikallisten väestöjen vähemmistöksi joutumisista.

Se että joku kehitys tapahtuu liberaalin autoritäärisyyden nimissä ei muuta lopputulosta.

Nationalismi ei ole kirosana, se on itseasiassa imperiumien ja kansojen vankiloiden vastavoima.

Se on myös jokaisen kansan oikeus, myös suomalaisten.
 
En tiedä, oliko näitä kolmea skenaariota linkitetty jo jonnekin muualle. Mutta, eipä se kertauskaan ole pahitteeksi. Ikäviä skenaarioita. Ikäviä mm. siksi, että noihin on kaivettu inhorealistisesti esiin Suomen, Ruotsin ja EU:n sekä NATO:n vaikeudet reagoida Venäjän hybriditoimiin.

Venäjä vaatii Suomelta laivastotukikohtaa, Gotlanti miehitetään – voisiko näin tapahtua?

Kolme synkkää tulevaisuudenkuvaa Itämeren alueelta. Miten Suomen johto reagoisi?

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kot...siko-nain-tapahtua/?shared=71925-a966ca7d-999

Vo ISI ko näin tapahtua? Journalismi on tapa hankkia elanto. Kovin paljon muuta se ei kohta olekaan.

Mitä muita mahdollisimman synkkiä juttuja VO ISI tapahtua, niistä sa ISI hyviä lehtijuttuja ja otsikoita.

Yksinkertaista. Suomi ei anna laivastotukikohtaa ja Ruotsi puolustaa Gotlantia. Muita vaihtoehtoja?

Mitä sitten tapahtu isi?
 
Vo ISI ko näin tapahtua? Journalismi on tapa hankkia elanto. Kovin paljon muuta se ei kohta olekaan.

Mitä muita mahdollisimman synkkiä juttuja VO ISI tapahtua, niistä sa ISI hyviä lehtijuttuja ja otsikoita.

Yksinkertaista. Suomi ei anna laivastotukikohtaa ja Ruotsi puolustaa Gotlantia. Muita vaihtoehtoja?

Mitä sitten tapahtu isi?
Suomi ei tietenkään anna laivastotukikohtaa mutta ei mahda mitään jos sellainen otetaan, vaikkapa Ahvenanmaa.

Tuo valtiojohdon epäröinti, ettei nääs kärjistetä tilannetta, vaikutti skenaariolta josta voisi jättää konditionaalin pois. UTVAssa ei tarvitsisi montaa väyrystä väyrystellä että tämä voisi olla tosi. Tuo Venäjän temppu on sellainen että sen uskon tossa tai vastaavassa muodossa oleva jopa todennäköinen. Ite uskon että sen julkinen formaatti liittyy NATÅn (Ruåtsi-Suomi kombinaatti USAn) tukemana) hirmuisen hyökkäysuhkan torjuntaan. Venäjän valtaeliitin viimeisenä yrityksenä.
 
Jeltsinin aika oli leppoisaa, saattoi olla vodkaa taulussa hieman, Jeltsin sanoi, että aluevaatimuksia ei ole, eikä tule. Putin tuskin sanoisi noin :)

Mitä itse ymmärrän yksityistämisestä, jaettiin kansalle osuus valtion omaisuudesta osakkeiden muodossa.
Ei täysin onnistununut, mutta historiassa ei lienee ollut esimerkkejä vastaavasta. Miten olisi voitu toisin hoitaa valtion omaisuuden yksityistäminen?

viittaan siihen kun Jeltsista ei kansa pitänyt, noissa oloissa nyt kukaan ei olisi hallinnut muutoksia kunnolla
 
Vo ISI ko näin tapahtua? Journalismi on tapa hankkia elanto. Kovin paljon muuta se ei kohta olekaan.

Mitä muita mahdollisimman synkkiä juttuja VO ISI tapahtua, niistä sa ISI hyviä lehtijuttuja ja otsikoita.

Yksinkertaista. Suomi ei anna laivastotukikohtaa ja Ruotsi puolustaa Gotlantia. Muita vaihtoehtoja?

Mitä sitten tapahtu isi?

Luitko juttua? Sen kirjoittajina eivät varsinaisesti olleet seiska-lehden tytsät.

Michael Moberg on kapteeniluutnantti evp, joka on palvellut mm. Uudenmaan prikaatissa, Afganistanissa ja Merivoimien esikunnassa. Nykyisin hän toimii liike-elämässä.

Kapteeniluutnantti James Mashiri pitää turvallisuuspoliittista blogia ja palvelee Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella.

Charly Salonius-Pasternak toimii vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa.

Mielestäni harjoitettu skenaarioajattelu on näissä oloissa ihan tervettä. Suomen kuvalehti ei ole ehkä varsinaisesti leimaltaan mikään sensaatio-otsikoiden revittelijä?

Muutama historiallinen lausahdus teemasta:
  • Si vis pacem, para bellum
  • Toivo parasta varaudu pahimpaan
  • Only the paranoid survive
 
Back
Top