Ei kysyminen ole mielipiteen esittämistä.
On se jos kysyy vääriä kysymyksiä...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei kysyminen ole mielipiteen esittämistä.
Tulitaukoa kannattaa aina ehdottaa siinä tilanteessa kun oma rintama on romahtanut ja vihollisen joukot rynnistävät kohti pääkaupunkia.
Hieno homma!
Pääsee ihan omalla nimellään tunnustamaan väärät mielipiteensä ajatuspoliisille.
Kaikissa lehdissä..Myös Nizzan ja Berliinin terrori-iskuissa ajoneuvo ajettiin väkijoukkoon
Euroopassa on ollut vuoden sisällä useita isoja terrori-iskuja, joista myös Nizzassa ja Berliinissä käytettiin ajoneuvoja.
Lontoossa auto ajettiin ihmisten päälle Britannian parlamentin lähellä. Euroopassa on ollut vuoden sisällä useita isoja terrori-iskuja, joista myös Nizzassa ja Berliinissä käytettiin ajoneuvoja.
– Brysselissä itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä aamuruuhkan aikaan ensin kansainvälisellä lentokentällä ja noin tuntia myöhemmin Maalbeekin metroasemalla. Iskuissa kuoli 32 ja satoja haavoittui. Lontoon hyökkäys tehtiin Brysselin iskun vuosipäivänä.
– Berliinin joulutorilla kaksitoista ihmistä kuoli ja viitisentoista haavoittui, kun rekka ajettiin ihmisjoukkoon hieman ennen joulua. Iskusta epäilty Anis Amri kuoli Milanossa tulitaistelussa poliisin kanssa joitakin päiviä myöhemmin. Isis otti iskun nimiinsä.
– Heinäkuussa 2016 mies ajoi kuorma-auton väkijoukkoon Nizzan rantakadulla, jolloin yhteensä 86 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. Kuolleet olivat paristakymmenestä eri maasta. Poliisi surmasi 31-vuotiaan tekijän, joka Isisin mukaan oli järjestön kannattaja.
STT
En nyt keksinyt tälle uutiselle parempaa ketjua.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ahto kylkirauta-63079
Kadettikunnan pää-äänenkannattaja Kylkirauta on ilmoittanut eversti evp. Sampo Ahdolle, ettei tämän juttuja enää julkaista lehdessä. Ahto on perinteisesti ollut kolumneissaan erittäin kriittinen Yhdysvaltoja ja Natoa kohtaan.
"Kylkirauta pyrkii uudistumaan lehtenä Kadettikunnan strategian mukaisesti ja asemoimaan paikkansa turbulentissakin turvallisuuspoliittisessa keskustelussa, päätoimittaja kirjoittaa."
http://yle.fi/uutiset/3-9526804Tässä tapauksessa on nähtävissä paljon piirteitä, joita voi tulkita siten, että päätoimittaja on taipunut ulkopuoliseen painostukseen. Kuten neuvosto on todennut päätöksissään 6405, 6449/YLE/16 ja 6403/YLE/16, jutussa ei ollut pääministeriin kohdistuvaa erittäin kielteistä julkisuutta eikä myöskään olennaisia asiavirheitä. Siitä huolimatta Ylen päätoimittaja teki juttuun nopeasti lukuisia muutoksia. Muun muassa jutun alaotsikosta poistettiin pääministerin mielestä virheellinen kohta hänen isoisänsä ja Katera Steelin suhteesta, vaikka kyseessä ei ollut olennainen asiavirhe. Radio- ja tv-uutisissa pääministerin näkemys esitettiin oikaisuna.
Ylellä oli oikeus tehdä juttuun muutoksia, vaikka siinä ei ollut olennaista asiavirhettä. On kuitenkin ilmeistä, että pääministerin palautetta ei käsitelty Ylessä tavanomaisella tavalla vaan juttua muokattiin poikkeuksellisen paljon pääministerin yhteydenottojen jälkeen.
Neuvoston mukaan oli myös poikkeuksellista rajoittaa aiheen käsittelyä ajankohtaisohjelmissa oikeusasiamiehen selvityksen ajaksi. Tätä ei voi pitää journalistisesti perusteltuna, sillä keskeneräisten asioiden käsitteleminen on journalismissa tyypillistä ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon liittyvissä asioissa jopa suositeltavaa. Neuvosto myös pitää aiheettomana sitä, että Yle suostui pääministerin ehdotukseen olla kertomatta pääministerin peruuntuneesta A-studio-vierailusta.
Erityisen raskauttavana voi pitää sitä, että Yle reagoi tavallista palautetta voimakkaammin yhteydenottoihin, jotka tulivat pääministeriltä, jonka tulisi kestää tavanomaista kriittisempää julkisuutta ja jolla on mahdollisuus vaikuttaa Ylen asemaan ja rahoitukseen. Pääministerin saama erityiskohtelu on haitaksi demokratialle, ja se on myös omiaan heikentämään journalismin uskottavuutta suuren yleisön silmissä.
http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000...-other&share=9a650b17172091dcb4b31e08a589c237Muumit poseeraavat Image-lehden kannessa Tom of Finland -tyyliin nahkahousuissa – Tove Janssonin perilliset selvittävät jatkotoimia
Image-lehden tuore kansi on saanut muumihahmojen tekijänoikeuksien omistajat tuohduksiin.
Lehden kannessa Sami Saramäen piirtämät lihaksikkaat muumihahmot esiintyvät nahkavaatteissa Tom of Finland -henkisesti. Lehden jutussa, josta kansi on tehty, näyttelijä-kirjailija Antti Holma kirjoittaa Tom of Finland -hahmojen muuttumisesta koko kansan maskoteiksi.
Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkströmin mukaan Image ei ole kysynyt lupaa muumihahmojen käyttöön. Hänen mukaansa hahmojen luvaton käyttö rikkoo liikemiesetiikkaa.
”Pidämme artikkelin sisältöä mielenkiintoisena ja asianmukaisena ja arvostamme sitä, mitä Tom of Finland rohkeudellaan edustaa”, Kråkström sanoo.
”Pidämme kuitenkin ongelmallisena, että meiltä lupaa kysymättä on käytetty tavaramerkkimme tenhoa lehden myynnin lisäämiseksi.”
Moomin Charactersin omistavat Tove Janssonin perilliset. Suurin omistaja on Janssonin veljentytär Sophia Jansson. Toimitusjohtaja Kråkström on hänen aviomiehensä.
Image-lehden päätoimittaja Heikki Valkama myöntää, ettei Janssonin perillisiin oltu yhteydessä ennen lehden painamista. Hänen mukaansa kansikuvassa kysymys on kuitenkin kaksi eri asiaa yhdistävästä erillisestä satiirisesta teoksesta.
”On mahdotonta tehdä satiiria vaikkapa pääministeristä, jos tältä joudutaan soittelemaan lupia”, Valkama sanoo. ”Ja jos satiiria ei saa tehdä, niin silloin ollaan kyllä ongelmissa.”
Valkama vahvistaa, että Moomin Charactersin lakimies on ollut heihin yhteydessä.
Toimitusjohtaja Kråkström ei halua tässä vaiheessa yksilöidä jatkotoimia tarkemmin.
”Jos meidäntyyppiset tekijänoikeuksien omistajat eivät paimenna markkinoita paremmin ymmärtämään oikeuksien merkitystä, niin yksittäisten toimijoiden on vaikea niitä puolustaa”, hän perustelee.
Kråkströmin mukaan vaatimuslistalla ei ole lehtierän vetäminen markkinoilta.
Onko muut (kuin helsinginuutiset.fi) totuusmediat jo vaivaantuneet uutisoimaan tilastokeskuksen julkaisemasta ulkomaalaisten räjähtäneestä seksuaalirikoksien kasvusta vai onko edelleen normi meininki päällä?
Onko muut (kuin helsinginuutiset.fi) totuusmediat jo vaivaantuneet uutisoimaan tilastokeskuksen julkaisemasta ulkomaalaisten räjähtäneestä seksuaalirikoksien kasvusta vai onko edelleen normi meininki päällä?
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201703242200091554_ul.shtmlLontoon epäilty hyökkääjä oli uskonnollinen opettaja
Eilen klo 20:25
Epäillystä Lontoon terrori-iskun tekijästä paljastui perjantaina tietoja, joiden mukaan pitkän rikosrekisterin kerännyt mies oli toiminut muun muassa englannin opettajana sekä Saudi-Arabiassa että Birminghamissa.
Naapurit kuvailivat epäiltyä myös hyvin uskonnolliseksi.
Poliisin mukaan epäillyn hyökkääjän syntymänimi on Adrian Russell Ajao. Torstaina miehen nimeksi kerrottiin Khalid Masood, mutta poliisin mukaan mies käytti myös lukuisia muita nimiä.
Joulupäivänä vuonna 1964 Kentissä syntynyt Masood kasvoi Ryen kaupungissa Englannin etelärannikolla, mistä hänen äitinsä ja isäpuolensa muuttivat myöhemmin Walesin länsiosaan.
Sun-lehden mukaan Masood asui vuosien mittaan useissa eri osoitteissa Keski- ja Etelä-Englannissa ja työskenteli 12 vuotta siivouskemikaaliyrityksessä Etelä-Englannissa. Hän toimi myös englannin opettajana, ensin Saudi-Arabiassa, missä hän asui vuosina 2005-2009.
Vitsaili iskun aattona
Masoodilla oli pitkä rikosrekisteri: vuosina 1983-2003 hänet tuomittiin muun muassa pahoinpitelystä, rähinöinnistä ja teräaseiden hallussapidosta. Vuonna 2000 tuli jo kahden vuoden vankilatuomio, kun Masood viilsi auki miehen kasvot Northiamin kylässä Sussexissa.
Tiedustelupalvelu MI5 oli sekin hetken aikaa kiinnostunut Masoodista, mutta luopui hänen seuraamisestaan, koska ei katsonut miestä vakavaksi uhkaksi.
Hyökkäystä edeltävänä yönä Masood yöpyi hotellissa Brightonissa Englannin etelärannikolla, missä hän kertoi henkilökunnalle olevansa seudulla kyläilemässä.
- Hän oli hyvin ystävällinen: nauroi, vitsaili ja kertoi perheestään Birminghamissa. Tämä on järkyttävää: hän oli kuin kuka tahansa vieras. On kauheaa, miten näinä päivinä ei enää tiedä, kuka on hyvä ja kuka paha, taivasteli Preston Park-hotellin johtaja Sabeur Toumi.
Lontoon veriteossa kuoli neljä ihmistä sekä epäilty hyökkääjä. Sairaalassa oli 30 ihmistä, joista osalla oli vakavia vammoja.
Poliisi oli perjantaihin mennessä pidättänyt yhteensä yhdeksän ihmistä. Valtaosa pidätetyistä on Birminghamista.
STT
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005138781.html?ref=rssMeitsi ja Amerikka
Amerikka, Amerikka, Amerikka.
Jännä maa! Tajusin just, että siellä on aika montaa sorttia, kun se on niin suuri!
Jos lähtökohdaksi otetaan amerikkalainen eetos siitä, että kuka tahansa voi menestyä, Juha Itkonen on Suomen amerikkalaisin kirjailija.
Itkonen toi romaaneissaan Suomeen city-kotoilun kirjallisena arvona; mukavan, itselleen vähän hihittelevän kirjoittelun, joka muistuttaa sitä ilmettä, kun Mikko Kuustonen esittää paneeliohjelmassa Kuustosen Mikkoa.
Itkonen on käynyt myös Amerikassa, Itkonen on käynyt myös Amerikassa (Itkonen on käynyt myös Amerikassa).
Viime aikoina Itkonen on kertonut käyneensä Amerikassa, koska Itkoselta on ilmestynyt kirja Minun Amerikkani, jossa Itkonen kirjoittaa Minun Itkosestani. Itkonen on myös levyttänyt kappaleen Amerikka, joka on tärkeä vasta-argumentti sille kasvatukselliselle ajatukselle, että luominen itsessään on luomisen lopputulosta tärkeämpi arvo.
Itkosen Amerikka-kirja liittyy siihen traditioon, jossa läpi lähihistorian on sanottu ”Amerikka”, kun ei ole ollut sanottavaa, mutta suuri tarve sanoa. ”Amerikalla” on tarkoitettu Amerikan Yhdysvaltoja, USA:ta, mutta on sanottu ”Amerikka”, koska yksityiskohdilla ei ole niin väliä, kun haluaa sanoa ”mä”.
Amerikasta on helppo puhua, koska se on tosi suuri ja jännästi tosi ristiriitainen, kun se on tosi suuri.
Amerikasta ovat rasismi, kapitalismi, globalisaatio, sodat, kärsimys ja kuolema. Toisaalta Amerikasta tulevat myös ihanuus, Joshua Tree, halataan!, se yks tosi hyvä kirja, Noam Chomsky, se toinen tosi hyvä kirja, globalisaatiokritiikki, beat-sukupolvi ja kaikki ne amerikkalaisyhtyeet, joilta lukioiässä opittiin, että Amerikassa on kaikki väärin paitsi ne amerikkalaisyhtyeet.
Suomalainen älymystö on tottunut hyväilemään itseään Amerikka-vihalla, mutta viimeistään Barack Obama muutti Amerikka-vihan hankalammaksi, kun Obamalla oli hyvä musiikkimaku ja huumorintaju ja se luki kirjoja eli tavallaan oli just kuin mä eli hyvä ihminen. Onneksi Trump valittiin presidentiksi, niin Juha Itkonenkin sai taas miettiä itseään.
Juha Itkosen Amerikka on tärkeä projekti, joka saa kysymään: Olisiko jo aika luopua kuplavertauksesta, kun kuopassahan tuo itseään rakastaa?
Toisin kuin kuplasta, kuopasta ei näy minnekään. Ja kun kuopassa puhutaan ulkomaailmasta, ei puhuta ulkomaailmasta, vaan musta, just musta, täällä kuopassa, mun tunteista, mun surusta, mun pahoinvoinnista, tänne kuoppaan putosin, kun Amerikka ei ollutkaan mun halujeni mukainen, nyt käytän sanaa traumaterapia siitä, mitä Trumpin valinnan jälkeen kaipasin, traumaterapia, ei edes hävetä, mun tunteet, mun paha olo, traumaterapia, ei hävetä, mun on täällä kuopassa hyvä, traumaterapia.
Jyrki Lehtola
Ahto saanut potkut Kylkiraudan kolumnistin hommista, liian destruktiivinen. s.67
Lainaus
Jäähyväiset Kylkiraudalle
http://www.kylkirauta.fi/images/pdf/10/kr1_17.pdf
Vuoden päivät sitten eräs entinen vasemman laidan kulkija ja nykyinen poliittisesti korrekti kriitikko päivitteli, etteivät hälytyskellot Kylkiraudan toimituksessa olleet soineet kolumnieni
vuoksi.
Nyt ne sitten ovat soineet. Lauantaina 18. helmikuuta päätoimittaja soitti minulle ja ilmoitti karusti, että uusinta kolumniani ei julkaista. Aiheenani oli ollut Yhdysvaltojen, sen strategian ja sen Euroopassa olevien vasallien kriittinen tarkastelu. Päätoimittaja sanoi minut saman tien muutenkin irti Kylkiraudan avustajakunnasta. Syyksi mainittiin korkea ikäni ja se, että en ollut
Kylkiraudan edustamalla turvallisuuspoliittisella linjalla.
Mitäpä minulla olisi tähän sanomista. Nuori en todellakaan enää ole ja eräänlainen toisinajattelija olen ollut ikäni.
Vakinaisessa palveluksessa ollessani jouduin vaikeuksiin arvotellessani sen ajan mahtivaltiota Neuvostoliittoa. Nyt tulee ongelmia varauksellisesta suhtautumisesta Yhdysvaltoihin ja Natoon.
Käytän hyväkseni minulle suotua tilaisuutta jäähyväispuheenvuoroon ja kiitän Kylkirautaa ja varsinkin sen naishenkilökuntaa vuosikymmeniä jatkuneesta miellyttävästä yhteistyöstä. Pitkämielisyyttä on varmaan vaadittu monen kolumnini julkaisemisen kohdalla. Samoin kiitän
vuosien varrella saamastani ystävällisestä palautteesta. Kielteisiäkin mielipiteitä on täytynyt olla, mutta inhimilliseen tapaan ne ovat jääneet selkäni taakse minua suoraan tavoittamatta.
Lopuksi toivotan Kylkirauta-lehdelle hienoa tulevaisuutta Kadettikunnan henkisenä yhdyssiteenä.
Yhden neuvon uskaltaudun antamaan. Älkää puristako lehteä yhteen ja samaan muottiin. Se ei olisi hyväksi upseerikunnan kyvylle ajatella ja toimia itsenäisesti.
Sampo Ahto
« Viimeksi muokattu: 24.03.2017, 18:49:41 kirjoittanut Nuivanlinna »
Ilmoita valvojilleKirjattu
STT:llä näyttää olevan #vihapuhe-suotimen demoversio käytössä??
ilmeisesti eräs i-kirjaimella alkava ei liity mitenkään uutisen aiheeseen tai sitten se ei läpäise suodinta..
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201703242200091554_ul.shtml
Siis, onko NATO:n arvostelu samanlainen urajarru kuin NL:n arvostelu männä vuosina. Voi vittulanmäki sanon minä!