Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valtamedia ja ne muut

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja rehti, 31.07.2012.

 1. Bwana

  Bwana Alikersantti

  Liittynyt:
  28.04.2016
  Viestejä:
  78
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  6
  Tämän teoreeman todeksi osoittamista vaikeuttavat aina luotettavina pysyneet Izvestija ja Pravda. Ne pitivät tuon kunnioitettavan linjan aina 90-luvun loppuun.

  Luen suomalaista lehdistöä hirtehishuumorina.
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 2. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,808
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Politiikkaradio Extra: Elämmekö keskellä kybermaailman kylmää sotaa?

  http://areena.yle.fi/1-4018275

  12:35-13:14 Jarmo Limnell

  "Tämä on juuri se hetki kun kannattaa tilata sanomalehtiä.."
   
  MeriTJ ja Honcho tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Valtamediaa ja sen omistajia saattaa hieman harmittaa kun on huomattu, ettei heidän uutisviestintänsä saavuta enää kohderyhmiään eikä varsinkaan saa aikaan haluttua vaikutusta, kuten vielä ennen wanhoina hywinä aikoina. Uutisoinnin uskottavuus ja luotettavuus ovat kärsineet kansalaisten silmissä merkittäviä imagotappioita eikä näköpiirissä ole luottamuksen palautumista.

  Jos kysymys olisi pelkästään kaupallisista lähtökohdista tehtävästä klikkijournalismista, jonka tavoite on ainoastaan välittää tietoa ja tuottaa rahaa, niin silloin viestinnän linjaa olisi aikaa sitten reivattu paremmin suurta yleisöä puhuttelevaan suuntaan kysynnän ja tarjonnan lainalaisuuden mukaisesti. Myös epäpopulaariksi muodostuneesta monikulttuurisuusagendastakin olisi voitu niin haluttaessa luopua vaikka kokonaan ja keskittää uutisointi aivan muihin teemoihin, ja näkökulmiin. Mahdollisuus olisi ollut tehdä myös todella laadukasta journalismia, mistä viitsisi hyvillä mielin jopa maksaa.

  Jostain syystä valtamedian edustajat ovat kuitenkin päättäneet jatkaa valitsemallaan linjallaan siitäkin huolimatta, että on selvästi nähtävissä sen epäonnistuminen, liiketoiminnalle aiheutuvat taloudelliset tappiot sekä ns. kiusallisen vaihtoehtomedian nousu ja valtavirtaistuminen. Internetin aikakaudella kun ei ole enää mahdollista saavuttaa yhden totuuden informaatioympäristöä, vaan tieto liikkuu ja erittäin nopeasti, minkä viestintäalan ammattilaiset tietävät täsmälleen. Tämä ei ole heille mikään yllätys.

  Kaikesta päätellen valtamedian tarkoin vaaliman monikulttuurisuusagendan täytyy olla todella tärkeä.
   
  Myrskyhiiri, Ingsoc, Bwana ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,808
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Eikös mediataloilta (Sanoma ja Alma) tullut hyvinkin positiiviset tulokset?
   
 6. Bwana

  Bwana Alikersantti

  Liittynyt:
  28.04.2016
  Viestejä:
  78
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  6
  On ollut joo ja väkeä pistetään harva se viikko mäelle ovista ja ikkunoista.
   
 7. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,628
  Tykkäykset:
  6,898
  Pisteet:
  1,286
  Pusan yritys taustoittaa nykypäivää.

   
  Myrskyhiiri ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 8. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,808
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Pitää paikkaansa kyllä.
  Q3/2016
  http://www.hs.fi/talous/art-2000002927586.html

  Q4/2016
  https://www.salkunrakentaja.fi/2016/02/inderes-sanoma-ylitti-matalalle-asetetun-riman/
   
 9. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,631
  Pisteet:
  1,286
  https://www.sanoma.com/sites/defaul...a-tilinpaatos_ja_toimintakertomus_2016_fi.pdf

  Sanomalla on erittäin paljon korollista nettovelkaa (lähemmäs 800 miljoonaa euroa, eli n. puolet liikevaihdosta) ja taseessä erittäin paljon liikearvoa (n. liikevaihdon verran). Voidaan puhua todellisesta liikearvopommista. Liikearvo taseessa on - käytännössä katsoen - ei mitään, odotuksia hyvistä tuloksista tulevaisuudessa.

  Liikearvo on sellainen IFRS-tilinpäätöksen hölmöys, jota ei Suomen tilinpäätöskäytännön tapaan poisteta 5 vuodessa (hyvin perusteluin voidaan jatkaa 20 vuoteen saakka) vaan sen määrää perustellaan erillisin laskelmin vuosittain. Jos tilintarkastaja ei ole erityisen tiukkana maksavaa asiakastaan kohtaan, voidaan näillä laskelmilla varsin helposti "tukea" hyvinkin suuria liikearvosummia. Tiedän tämän, koska olen itse ollut tällaisia laskelmia kehittämässä ja laatimassa silloin kun asia oli vielä aika lailla "lapsenkengissään".

  Jos ajatellaan että Sanoman karkeasti 100 miljoonan euron tuloksesta olisi poistettu liikearvoa 5 vuoden mallilla, olisi se tällä potilla yli 200 miljoonaa tappiolla. Realistisempaa on ehkä käyttää 20 vuoden mallia, jolloin tulos jäisi vielä parikymmentä miljoonaa plussalle.

  Ylipäänsä IFRS-tilinpäätöksen tulos on vähän niin ja näin informaatioarvoltaan, jälleen yksi "EU-projekti" joka on generoinut valtavasti hallintokuluja ja väliaikaisista pysyviksi varkain muuttuneita rakenteita, mutta ainakin Suomen osalta tavoitteet ovat toteutuneet omaan tiukkaan tilinpäätösnormiimme nähden lähinnä päinvastaisesti.

  Rahavirtalaskelmasta voi todeta, että ei kyse nyt mistään kriisiyhtiöstä ole, mutta mitään juhlimista ei asiassa ole. Liikearvot ovat mediayhtiöillä tyypillisesti isoja, mutta kyllä se silti on aika kuvaavaa, että Sanoma-konsernin oma pääoma on 1 miljardi euroa ja täysin tulevaisuuden rahavirtaodotuksiin perustuvat liikearvot reippaasti yli sen, 1,6 miljardia. Asiat voivat siis muuttua hyvinkin radikaalisti näin velkaisen ja tulevaisuuden odotuksiin perustuvan yhtiön osalta. Ja näin myllerryksessä olevalla alalla. Törkeän kalliin hybridilainan ovat sentään maksaneet pois 2016 aikana, mitä pitäisi hyvin positiivisena asiana omistajien kannalta.

  Edit: Jos tilinpäätös olisi tehty 10v ajan samalla periaatteella kuin vaikkapa kotimaiset Pk-yritykset, yhtiön oma pääoma olisi negatiivinen tai ainakin lähellä sitä.
   
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,631
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka Image taitaa olla paremmiston virallinen lehti, niin mielenkiintoinen veijari tässä mediakentässä on todella todella elitistinen musiikkilehti Rumba. Koko lehden idea tuntuu olevan elitistinen elvistely siitä, kuinka nokkelia ja sivistyneitä lehden toimittajat ovat.

  Hyvä esimerkki lehden touhusta on se, että kun Cheek ja Elastinen laulelivat yhdessä, lehteen tuli kokonainen juttu jossa jokainen toimittaja kompastui toisiinsa kun oli niin kiire päästä vittuilemaan ja nälvimään tuota kaksikkoa. Kuulemma keski-ikäiset kokoomusnuoret ovat niin säälittäviä, ja kummallista vimmaa saada viritettyä jotain homostelujuttuja näiden välille. Eikö tuollainen "homottelu" ole jotenkin aika ala-arvoista, ja aika mautonta sekä oikeita homoseksuaaleja että näitä ihmisiä kohtaan? Hauskin on tuo Anton Vanha-Majamaan "Aina kun Profeetat avaa suunsa, johonkin Vantaalla rakennetaan uusi Flamingo" (siis niinq tosi oivaltavaa, ja syvällistä älyllistä piikittelyä!) Tämä Vanha-Majamaa on eräältä toiselta foorumilta 'tuttu' vuosien takaa, eikä hänen omatkaan edesottamukset, joita hän siellä jakoi, nyt niin kertakaikkisen ihmeellisiltä sivistyneistön taiteelliselta ja coolilta kevyt-rappiolta vaikuttaneet.

  http://www.rumba.fi/uutiset/keski-i...glen-tulkittiin-myos-kaapistatulo-anthemiksi/

  Tottakai esim. Kiikissä on omanlaistansa tahatonta komiikkaa, mutta vaikka kovasti huudetaan "KESKI-IKÄISET KOKOOMUSNUORET" (35v molemmat...kummallakaan ei liene puoluekirjaa eikä selkeästi koskaan ilmaistua puoluekantaa??), kuvaavaa on että KESKI-IKÄISEN VASEMMISTONUOREN JA ANARKISTIN (38v) Palefacen touhuissa ei nähdä yhdessä ainoassakaan jutussa yhtään mitään huvittavaa...

  http://www.rumba.fi/uutiset/kadut-yhteisia-kuuluvat-kaikille-paleface-suostu-pelkaamaan/

  jne...jne...jne...Paleface on kova jätkä eikä siinä ole mitään tahatonta komiikkaa kun nelikymppinen äijä bilettää ja leikkii anarkisti-radikaalia milloin minkäkin remujengin kanssa... ;)
   
  TBman, PSB 5500 ja JR49 tykkäsivät tästä.
 11. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Ei saa keikuttaa venettä! Tällaisten ulostulojen kirjoittajat on nykyään leimattu "putinisteiksi", "Kremlin resonaattoreiksi" ja "äärioikeistolaisiksi uusnatseiksi", vakaana tavoitteena heidän vaientaminen ja marginalisointi uskottavuutta heikentämällä. Tämä kaikki tehdään vakaasti harkiten, ylhäältä johdetusti ja tositarkoituksella.
   
 12. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,808
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Äläs nyt, vastahan koko päivä on huudettu ettei saada aikaiseksi asiallista keskustelua..

  http://www.sss.fi/2017/03/mahdollis...ikkapolitiikkakeskusteluun-koetaan-heikoiksi/
   
  TBman tykkäsi tästä.
 13. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,719
  Tykkäykset:
  3,664
  Pisteet:
  316
  Onkohan suomalainen media jo valitellut että USA:n asettamat rajoitukset on suunnattu muhamettilaisia vastaan?
  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39333424
  " The UK is due to announce shortly a similar ban on certain flights. Bombs could be hidden in laptops, tablets, cameras, DVD players and electronic games, the Department of Homeland Security (DHS) said. "

  Mitähän mieltä "päivystävä konstaapeli" on asiasta (viittaan siihen twiitteri-jankuttajaan, tarkistin twiitit eikä löydy vielä mitään, uskonnolla ei ole väliä?)

  Hah hah, on se tämä Risikko:
  "Hän aikookin kutsua koolle median edustajia keskustelemaan siitä, miten
  tietämystä turvapaikka-asioista voisi lisätä"

  Olisiko Risikollakaan mitään ongelmia alamaistensa kanssa jos heillä ei olisi tietoa. Ei tietoa terrorismista, ei tietoa maahantulijoiden raiskaustapauksista, ei tietoa islamistien aiheuttamista ongelmista... eläisimme kuin pullossa mutta olisihan se helppoa vallanpitäjille kun kansa eläisi kuin Pohjois-Koreassa?

  Ongelma on nähtävästi se että kansalla on liikaa tietämystä. Pitäisikö median kanssa keskustella siitä kuinka tietämystä voisi vähentää?

  http://yle.fi/uutiset/3-9522974
  "Ajatuksena on, että viranomaiset perustaisivat verkkofoorumin, johon ihmiset pääsisivät omalla nimellään tunnistautumalla keskustelemaan. Foorumilla olisi viranomaisia suoraan vastaamassa kysymyksiin ja moderoimassa keskustelua"

  Mahtaa tulla suosituksi.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017
  Kaira, Masi, Honcho ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Kenties maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja turvapaikanhakijoita koskeva yhteiskunnallinen keskustelu on tarkoituksellakin polarisoitu? Tavoitteenaan väärien mielipiteiden marginalisointi ja tukahduttaminen? Ei tässä ole nähdäkseni lopulta kysymys muusta kuin informaatioympäristön hallinnasta.

  Nyt kun hallinta on tosiasiassa menetetty ja "oikeat" mielipiteet sekä "hyvät ihmiset" ovat selvästi jäämässä alakynteen hiljaista enemmistöä edustavien "tolkun ihmisten" (= väärät mielipiteet ja rasistit) ryhmälle, niin on aika käynnistää keskustelu kamalasta polarisaatiosta ja pyrkiä purkamaan tilanne. Se olisi edullinen ratkaisu, sillä tämän käynnissä olevan kehityskaaren päässä nimittäin ns. "suvakki" osapuolen näkemykset tulevat joutumaan itse marginaaliin, minkä johdosta heidän vaikutusvaltansa tulee murenemaan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. He eivät halua menettää yhteiskunnallista vaikutusvaltaansa, johon ovat tottuneet ja kovin rakastuneet.

  Internet ja sosiaalinen media ovat hienoja keksintöjä. Niiden keksijöille pitäisi kyllä myöntää Nobelin rauhanpalkinto toistamiseen.
   
  Bwana, Kaira, Masi ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 16. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Tulitaukoa kannattaa aina ehdottaa siinä tilanteessa kun oma rintama on romahtanut ja vihollisen joukot rynnistävät kohti pääkaupunkia.
   
  Honcho ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 17. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,631
  Pisteet:
  1,286
  Huutonaurua! :D

  Jotenkin tulee mieleen tämä:
  https://www.google.fi/amp/www.bbc.co.uk/news/amp/37373505

  "Länsimaissa on sketsiohjelmat suosittuja...tehdään me hauskaa rakastavat Pohjois-Korean puolueihmisetkin sellainen!"
   
  Bwana, tulikomento ja Masi tykkäsivät tästä.
 18. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Hieno homma!

  Pääsee ihan omalla nimellään tunnustamaan väärät mielipiteensä ajatuspoliisille. :D
   
  TBman, Bwana, Honcho ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 19. Masi

  Masi Luutnantti

  Liittynyt:
  20.03.2015
  Viestejä:
  373
  Tykkäykset:
  825
  Pisteet:
  36
  Jos nykyisessä touhussa olisi järkeä ja kaikki osapuolet (tällä meinaan siis "rehellistä mediaa"") valmiita avoimeen keskusteluun, semmoista nähtäisiin, mediassa jos toisessakin. TV:ssä keskusteluohjelmia, samoin radiossakin, poissa olisivat poliittisesti vaikuttavat vasemmistolaiset "asiantuntijat" ja tilalla avointa ja vapaata keskustelua jota tukisivat tilastokeskuksen tilastot sekä poliisiin liittyvät tilastot myöskin, mukana siis asiantuntijoita siltä taholta. Vatiovarainministeriön puolelta kerrottaisiin miten maahanmuutto tietyistä maista vaikuttaa erittäin vahingollisesti valtiontalouteen jne jne.

  Arvatkaas mitä, em ei tule tapahtumaa, ei mitenkään eikä milloinkaan, agenda upottaa Suomen niin hyvällä suvaitsevalla voimalla,ja valtamedia on tästä pääasiallisesti vastuussa sanotte mitä sanotte, vanhempien ihmisten manipuloinnista kyse on valtion tuhoamisessa pohjimmiltaan, muutoin ei onnistuisi.
   
  Bwana, TomTom, tulikomento ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 20. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,337
  Tykkäykset:
  2,320
  Pisteet:
  1,286
  Ei kysyminen ole mielipiteen esittämistä.;)
   
 21. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  9,622
  Tykkäykset:
  22,631
  Pisteet:
  1,286
  Luulen että tuo "Valtion Virallinen Keskustelu-Foorumi" on sitten se ainoa totuusfoorumi, kaikki muut voidaan sen perustamisen jälkeen nimittää valefoorumeiksi, vihasivustoiksi tai -blogeiksi.

  Veikkaan että tästä valtiovetoisesta internet-tilan haltuunotosta tulee huikaiseva menestys! :) Netti onkin ollut jo liian pitkään tällaisten viha- ja valefoorumien hallitsema "villi länsi", toista se oli vanhaan hyvään aikaan.
   
  Bwana tykkäsi tästä.
 22. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Onhan Otakantaa.fi-sivusto jo olemassa. Siellä tosin ei pääse varsinaisesti keskustelemaan, siis tekemään uusi avauksia, mutta kommentointimahdollisuus on. Muistan vain erittäin hyvin edellisen aselain uudistuksen ajalta virallisen mielipiteiden kyselyn, jonka kysymyksen asettelu oli luokkaa "Miten paljon enemmän luvallisten aseiden omistajia pitäisi mielestänne valvoa?" Aiheeseen tuli kai neljättä sataa vastausta, joista bauttiarallaa yhtä lukuun ottamatta kaikki tyrmäsivät kysymyksen asettelun totaalisen asenteellisena ja kelvottomana keskutelun lähtökohtana. Aiheen käsittely menikin lukkoon suht nopeaan. Alunperin tuon sivuston tarkoitus oli toimia kansalaiskeskustelun väylänä ja apuna esimerkiksi lainvalmistelussa, mutta yllärispylläris lakiesityksen perusteluissa ei sanallakaan viitattu tähän kansalaismielipiteeseen eikä tämä ilmaistu kansalaismielipide yllärispylläris näkynyt lakitekstissä millään tavoin.
   
  Honcho tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu