Valtamedia ja ne muut

Talvela

Ylipäällikkö
#81
Yleensä jtain muuta porvaripuoluetta mutt jotkut demareita. Tämä on se vakava kysymys. En millään haluaisi, että vihreät ja Li Andersson alkavat säätää myös puolustusmäärärahoja ja puolustusrakenteita, asevelvollisten määrää ym.
Kuullostavat ihmisiltä jotka äänestävät tunteella, itseänikin vituttaa mutta silti äänestän PS, järjellistä vaihtoehtoa ei ole.
 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#83
Kyllä meidän kelpaa. Maailman paras media ja eikä ole korruptiota.


http://www.marmai.fi/uutiset/kaikki...ontia-arvaatko-missa-suomi-on-ykkonen-6606256
Kaikkien maiden parhaat puolet listattu: Velociraptoreita, pitsansyöntiä… Arvaatko, missä Suomi on ykkönen?
MAABRÄNDIT

M&M9.12. 18:0

Suomi on maailmassa numero yksi uutismediassa, Ruotsi popmusiikissa.

Vaikka maailmasta löytyy paljon pahaa, on jokaisessa maassa silti jotain, jossa se on maailman ykkönen.

Datajournalisti ja informaatiosuunnittelija David McCandless kasasi yhteen Stephanie Smithin ja Esther Kelseyn kanssa kartan, johon on merkitty jokaisen maan kohdalle yksi asia, jossa se on numero yksi koko maailmassa, kertoo Independent.

Kartan lähteinä olivat muun muassa: CIA, New York Times, YK, The Economist, Maailman Pankki, Reuters, BBC, Forbes, The Guardian ja Wall Street Journal.

Suomi on saanut kartalla kunniaa olemalla maailman ykkönen uutismediassa. Naapurimaa Ruotsi puolestaan on ykkössijalla pop-musiikissa.

Suomea ja Ruotsia hieman kyseenalaisemman ykkössijan on napannut Norja, joka on maailman ykkönen pitsansyöjissä.

Islanti on maailman ykkönen sähkön kulutuksessa, Tanska tuulivoimassa, Viro startupeissa ja Venäjä kojelautakameroissa.

International Number Ones -kartan kategoriat on jaettu yhdeksään eri sektoriin, joita ovat hyödykkeet, psykologia, ekologia, gastronomia, talous, mukavuus, ihmisyys, teknologia ja inhottavuus.

Näin ollen listalla on siis maita, jotka ovat maailman ykkösiä ikävissäkin asioissa.

Esimerkiksi Swazimaa on numero yksi HIV:ssä, Somalia naisten sukuelinten silpomisessa, Angola lapsikuolleisuudessa, Sierra Leone äitikuolleisuudessa, Honduras murhissa, Indonesia sukupuolten välisessä epätasa-arvossa, Turkki Twitter-sensuurissa ja Kiina vangituissa journalisteissa.

Yhdysvallat on myös ikävyyssektorilla, sillä se on maailman ykkönen sähköpostiin saapuvassa roskapostissa. Yhdysvaltain pohjoinen naapuri Kanada sai sen sijaan ensimmäisen paikan henkilökohtaisessa vapaudessa.

Mielenkiintoisena poimintana kartasta pisti silmään vielä Mongolia, joka on maailman ykkönen velociraptoreissa. Selvennyksenä tähän, liitukaudella eläneiden dinosaurussukuun kuuluvien velociraptoreiden fossiileja on löydetty Mongoliasta.

International Number Ones -visualisoinnin ensimmäinen versio nähtiin David McCandlessin Information is Beautiful -kirjassa vuonna 2009. Karttaa on viime aikoina päivitetty lisää.

http://www.independent.co.uk/news/w...ons-best-at-a7462711.html?cmpid=facebook-post
 

Bushmaster

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
#85
Maa mitä ei ole olemassakaan :D

Lainattu:

- Ei mikään oikea maa voisi tulla ensimmäiseksi koulutuksessa, terveydenhuollossa, tasa-arvossa ja lukemisessa. Lehdistövapaus ja ei korruptiota? Maa on mielikuvitusta, luotu vain muiden maiden inspiraatioksi.

Suomalaisiin sen sijaan Suomen kieltäjät tuntuvat uskovan. Heidän mukaansa ihmiset asuvat oikeasti Virossa, Ruotsissa tai Venäjällä, luullen olevansa Suomessa. Myös nimi Finland on selitetty. Alku tulee sanasta "fin" "evä".


http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201612092200038339_fd.shtml
 

hansai

Ylipäällikkö
#86
HS on saanut aikakoneen käyttöön :D Lukijat osaavat kommentoida uutista liki tunnin ennen julkaisua..
(Uutisen olisi sinällään voinut jättää julkaisemattakin)
Ilmeisesti jokin järjestelmävirhe?Tikkurilan kokoomus erotti MV-lehden tiedottajan yhdistyksestä – pois potkittu aikoo tutkittaa asian laillisuuden poliisilla
Tiina Keskimäki on liittynyt James Hirvisaaren vetämään Reformiryhmään.

Marja Salomaa HS
Julkaistu: 10.12. 23:23

TIKKURILAN Kokoomus on erottanut kiistanalaisen verkkojulkaisu MV-lehden uuden tiedottajan Tiina Keskimäen hallituksestaan sekä paikallisyhdistyksen jäsenyydestä. Erottaminen tapahtui yhdistyksen kokouksessa viime viikolla.

.......
ja yllä olevan uutisen kommentit:
Kommentit (2)
 • Palleroporo10.12. 22:58
  Ilmoita asiaton viesti
  Siis, tyyppi ei aio asettua Kokoomuksen ehdokkaaksi vaan jonkun muun porukan, mutta kitisee silti erottamisestaan. Logiikka hoi!
  VastaaHyvin argumentoitu (44)

 • Satunnainen suomalainen10.12. 22:42
  Ilmoita asiaton viesti
  Keskimäellähän alkaa olla vahvaa kokemusta erottamisista, joiden syistä hänellä itsellään ei yllättäen ole mitään käsitystä - kuten myös näiden johdosta nostamistaan, hävityistä prosesseista.
  VastaaHyvin argumentoitu (10)
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005002332.html

Toisessakin jutussa sama tilanne..
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000004876047.html
 
Viimeksi muokattu:

TomTom

Kenraali
Mod
#90

hansai

Ylipäällikkö
#91
Siinä se on tämän päivän vastuullinen media ja sananvapauden puolustajat, TotuusMedia. Tuo on ihan vitun kuvottavaa touhua.
Asianajajaliiton toiminta ylittää vielä tämän..
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#92
Ei zeesus, nyt HS:n ja STT:n päälliköt hiillostavat Päivän Byrokraattia esiin..:facepalm:

https://mobile.twitter.com/JussiPullinen/status/807631771084820482
En eilen ehtinyt seurata käytyä keskustelua, luettuani linkkisi ja siihen päälle tämän Riku Rantalan kolumnin (julkaistu 10. joulukuuta yöllä klo. 2:00):

http://www.hs.fi/matka/art-2000005000660.html?share=036bd8b401f3540c28025a6d499dbb0f

Niin jos tässä jonkun toimet joutuvat kyseenalaiseen valoon, niin ne ovat etenkin HS:n Jussi Pullisen - täysin arvostelukyvytön hyökkäys, johon hän tuskin olisi ryhtynyt, jollei päivän byrokraatin arvostelun kohteena ollut juuri Riku Rantalan bisnekset. Ja sitten asianajajaliiton.

Riku Rantalan kolumnista huomaa sen, että se on kaikkea muuta kuin ammatillisesti toimitettu - tunteelle on annettu valta ja teksti puetaan näennäisen viattomaan asuun, jolloin lukija ei tiedä kontekstia, jollei ole itse lukenut ensin päivän byrokraatin kirjoitusta. Rantalan ja HS:n toiminnasta tekee vieläkin tuomittavamman se, että kumpikaan ei tunnu huomioivan sitä, että PB on - Rantalan pyynnöstä - korjannut virheellisen tiedon ts. kyse ei ole mikään valemedia vaan asiallinen blogisti, joka korjaa virheen siitä tiedon saatuaan. Tai näin PB asian ilmaisee twiittiketjussa, korjanneen virheellisen tiedon. Rantalan kolumnissa ei kuitenkaan ole halaistua vitun sanaa siitä, että virheellinen tieto olisi korjattu eli ei ole mitään olemassa olevaa valhetta - enää on erimielisyys jostain asiasta, mikä liittyy Rantalan startup-bisneksiin. Missä on HS:n toimituksellinen vastuu, jota he vaativat anonyymilta blogistilta?

Kolumniräpellyksensä loppuun Rantala kysyy:

"Voiko joku kertoa edes yhden esimerkin, miten internetin nimetön puskista ampuminen, solvaukset, vihapuhe ja valheet muka edistävät sananvapautta Suomessa?"

Ja vastaukseksi laitan seuraavan twiitin:


vlad
 

hansai

Ylipäällikkö
#93
HS:n Pullinen:

Pekka Hakanen
16 t16 tuntia sitten
Pekka Hakanen ‏@HakaPekka
@kultahanhi @JussiPullinen @rikurantala @pbyrokraatti Mutta miks juuri tässä tapauksessa on tärkeää saada selville, kuka on blogin takana?

Jussi Pullinen
Jussi Pullinen – ‏@JussiPullinen
@HakaPekka Ei sen selvittäminen ole hankalaa. Kyse mulle siitä, millainen verkkojulkaisujen > @kultahanhi @rikurantala @pbyrokraatti
Onko henkilöllisyys HS:n selvitettävissä laillisia teitä 100% varmuudella?
 
#94
Jahas...asianajajaliittokin aloittaa toimenpiteet. Ensin pitäisi saada varmuus, että ketä vastaan :facepalm:
https://mobile.twitter.com/Asianajajat/status/807541947300716545
Kahelia porukkaa. Tässähän lähdetään ihan uusille vesille kun tuollainen liitto ja yksi Suomen suurimmista sanomalehdistä alkavat käydä yksittäisen bloginpitäjän (yhden ihmisen) kimppuun

"Asianajajat kaikessa toiminnassaan valvonnan alaisia. Toimenpiteisiin ryhdytään kun nimi selvillä"

Mitenkäs paljon asianajajat ovat rikastuneet maahanmuuttobisneksellä? Siksikö ryhdytään "toimenpiteisiin"?
Varsin vastenmielistä. Voisi olla viisasta jos Helsingin Sanomat ja kyseinen liitto lopettavat öyhkäämisensä. Todennäköisesti kymmeniä miljoonia veronmaksajien rahoja, kuinka paljon ylilaskutusta? Kusetusta? Kymmeniä lakiasiaintoimistoja joiden erityisosaaminen on maahanmuutto. Kaikenlaiseen paskaan ja valittamiseen sitä meneekin:
http://www.asianajajat.fi/viestinta...kielianalyysilausunnon_perusteella.10476.news
sekä
"15.1.2016: Asianajajaliitto torjuu hallituksen esityksen siitä, että turvapaikanhakijoilla olisi jatkossa oikeus valtion maksamaan oikeusapuun pääsääntöisesti vasta kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan. Jatkossa avustajan saisi esimerkiksi alkuvaiheen turvapaikkatutkintaan vain erityisen painavista syistä. Tällöinkin avustaja voisi olla vain valtion julkinen oikeusavustaja. Poliisin puhuttelu on keskeisessä roolissa turvapaikkapäätöstä tehdessä."

Ketkä rikastuvat ja sitten pahastuvat jos yksittäinen kansalainen (laskun maksaja) kyseenalaistaa?

HS:n Pullinen:
Onko henkilöllisyys HS:n selvitettävissä laillisia teitä 100% varmuudella?
Eipä varmaan laillisesti mutta mihin HS tuossa lakitekstejä tarvitsee? Nyt lienee tarkoitus pelotella tietyt blogistit hiljaisiksi, erityisesti ne koulututetut ...

Riku Rantala on trollannut tässä maassa tarpeeksi
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/riku-rantala-turvapaikanhakijoista-liian-yksipuolinen-kuva
Alkoi sattumoisin samaan aikaan kuin "mediamyrskykin":
http://arcticstartup.com/article/immigration-is-basically-importing-brains/
ja joku väärin ajatteleva voisi sanoa että houkuttelua (vaiko potentiaalisten maahantulijoiden harhauttamista?) juuri kun tilanne oli päällä:
"Many refugees will have been skilled professionals in their home countries, and should be well positioned to set up their own company. The idea is to give each asylum seeker a starting grant worth 1,000 euro which they can use as they please"

Kerrotaan ilmoille "huuhaa-idea" jossa jokaiselle tulijalle tonni starttirahaa, se sitten arabisomeen... heh heh, " which they can use as they please", Olisi nyt edes painotettu että turvapaikan saaneille mutta Suomihan kuuluu kaikille?
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
#95
Heh, hesari on oikonut uutista...

Uutisen kommentit tulleet siis reilusti ennen uutisen julkaisua..

Mikähän on alkuperäinen julkaisuaika, kun uutinen on minuutin päästä näkyvästä julkaisuajankohdasta Amppareiden listalla?

Tikkurilan kokoomus erotti MV-lehden tiedottajan yhdistyksestä – pois potkittu aikoo tutkittaa asian laillisuuden poliisilla
Tiina Keskimäki on liittynyt James Hirvisaaren vetämään Reformiryhmään.
Marja Salomaa HS

Julkaistu: 10.12. 23:23

Tikkurilan Kokoomus on erottanut kiistanalaisen verkkojulkaisu MV-lehden uuden tiedottajan Tiina Keskimäen hallituksestaan sekä paikallisyhdistyksen jäsenyydestä. Erottaminen tapahtui yhdistyksen kokouksessa viime viikolla.

Tikkurilan Kokoomus perustelee erottamista luottamuspulalla. Kokouspöytäkirjan mukaan yhdistyksen tietoon on tullut, että Keskimäki on asettumassa eduskuntavaaleissa vuonna 2019 toisen yhdistyksen ehdokaslistalla.

Keskimäki vahvistaa liittyneensä perussuomalaisista erotetun entisen kansanedustaja James Hirvisaaren vetämään Reformi.Me-ryhmään. Ryhmän tarkoituksena on koota löyhä vaaliliitto vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Jokainen ehdokas kampanjoi omalla vaaliohjelmallaan.

”Meitä on nyt 19, jotka haluavat stopin tälle puoluevallalle”, Keskimäki sanoo. Reformissa ovat mukana myös muusikko Jösse Järvenpää ja MV-lehden Ilja Janitskin.

Keskimäki aikoo tutkittaa kokoomuksen paikallisyhdistyksen päätöksen laillisuuden poliisilla, koska hän pitää erottamisensa perusteita epäselvinä.

”Kukaan ei ole ollut minuun yhteydessä tästä erottamisesta, enkä edes tiedä, mistä kaikesta minut on nyt erotettu”, Keskimäki sanoo.

Keskimäki sanoo olevansa kelluvassa tilassa.

”Käytännössä minut on ilmeisesti erotettu kokoomuksesta, koska Kokoomus rp:n jäsenten on kuuluttava johonkin alueyhdistykseen.”’

Tarkennus 11.12. kello 17:42: Jutun alkuperäinen julkaisuaika ei näy jutussa.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005002332.html

Uutishaku:


Tuloksia yhteensä 16
Kevin Lankisesta HIFK:n luottomies
09:46, 11.12. • Kiekkoareena (SM-liiga) • 182
Lucia kiertää ympäri Vantaata tiistaina
07:47, 11.12. • Vantaan Sanomat (Vantaa) • 12
Tikkurilan kokoomus erotti MV-lehden tiedottajan hallituksestaan – pois potkittu aikoo tutkittaa asian laillisuuden poliisilla
23:24, 10.12. • HS.fi (Uusimaa) • 16

Säde Tahvanainen haluaa Timo Harakan ehdolle SDP:n puheenjohtajakisaan
21:10, 10.12. • Karjalainen (SDP) • 73
Haku Ampparit.comista:tikkuril
 

winsu

Kapteeni
Lahjoittaja
#96
Tuo HS:n Pullisen vänkääminen on suorastaan piinallista luettavaa. Voihan sen henkilöllisyyden selvittämisen verhota tuollaiseen ammatillisen ethoksen verhon taakse, mutta näin ulkopuoliselle tuo näyttäytyy ajojahtina.

Hemmetin huolestuttavaahan tämä on. Päivän byrokraattia ei voi oikein millään mittapuulla pitää vihapuheena tai vaihtoehtomediana. Valtamedia ja muutama yksityishenkilö saa moisen noitavainon aikaan, jolloin painostetaan jopa työnantajaa.

Kuten TomTom sanoi, tämä on ihan vitun kuvottavaa.
 

Talvela

Ylipäällikkö
#97
Tuo HS:n Pullisen vänkääminen on suorastaan piinallista luettavaa. Voihan sen henkilöllisyyden selvittämisen verhota tuollaiseen ammatillisen ethoksen verhon taakse, mutta näin ulkopuoliselle tuo näyttäytyy ajojahtina.

Hemmetin huolestuttavaahan tämä on. Päivän byrokraattia ei voi oikein millään mittapuulla pitää vihapuheena tai vaihtoehtomediana. Valtamedia ja muutama yksityishenkilö saa moisen noitavainon aikaan, jolloin painostetaan jopa työnantajaa.

Kuten TomTom sanoi, tämä on ihan vitun kuvottavaa.

Heti jos näyttää että kehitystä ei saa Suomessa käännettyä niin muuttoa Yhdysvaltoihin vain suunnittelemaan jos on sopivat tiedot ja taidot.
 

Talvela

Ylipäällikkö
#98
Luin koko twiitti ketjun, olen huolissani kyllä median mielivallasta.
 
#99
Hemmetin huolestuttavaahan tämä on. Päivän byrokraattia ei voi oikein millään mittapuulla pitää vihapuheena tai vaihtoehtomediana. Valtamedia ja muutama yksityishenkilö saa moisen noitavainon aikaan, jolloin painostetaan jopa työnantajaa.
Miksi Helsingin Sanomat ja STT (huh!) ovat yksittäisen blogikirjoittajan kimpussa?

"STT on tietotoimisto, joka luo, jalostaa ja välittää tietoa 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa."

STT:n toimintaan ei pystyne paljon vaikuttamaan. Se luo, jalostaa ja suodattaa tietoa omistajiensa ohjauksessa:

"Kustantaja, vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat (pj)
Toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori, Kauppalehti (vpj)
Vastaava päätoimittaja Pekka Mervola, Keskisuomalainen
Sisältöjohtaja Susanna Ilmoni, KSF Media
Vastaava päätoimittaja Kari Vainio, Turun Sanomat
Vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila, MTV Media"

Mutta pidemmän päälle todella huonoja seurauksia jos media alkaa sohia somessa tavallisia ihmisiä vastaan.

Olen sitä mieltä että median arvonlisävero pitäisi nostaa samaan 24 prosenttiin kuin muidenkin. YLE:n rahoitus tarkempaan syyniin. Alkaa olla sen verran tasotonta seurattavaa. Ehkäpä siihen voi vielä vaikuttaa vaalien kautta? Riittävän iso jytky, sellainen mannerlaattojen siirtymä

Petteri Järvinenkin ottaa kantaa
https:// _ pjarvinen.blogspot.fr/
"Joukko ihmisiä on ottanut itselleen sensuurin tehtävät. He katsovat oikeudekseen päättää, mitkä mielipiteet ovat sallittuja ja mitkä asiat tosia......... Jos on eri mieltä maahanmuutosta, sitä voi kritisoida perustelluilla mielipiteillä. Tässä suhteessa Ylen TV-uutiset teki taannoin karhunpalveluksen, sillä sen uutisointi maahanmuutosta oli kovin valikoivaa. "

Näytti väitelleen twitterissä jotain Päivän Byrokraattiin liittyen

Toinen kommentoija,
http:// _ hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227677-helsingin-sanomat-tekee-suomesta-neuvostoliiton
"Minäpä kerron teille, miksi kunnialliset ja oppineet kansalaiset esittävät totuuspuheensa anonyymisti. Tämä johtuu työelämän mielipidevankeudesta, jonka vallitessa työelämässä ei sallita poliittista kiistelyä. Niinpä monet totuuspuhujat pyrkivät salaamaan henkilöllisyytensä suojellakseen itseään ja työpaikkaansa vihervasemmiston, Helsingin Sanomien ja Yleisradion vihamielisiltä iskuilta ja anarkististen rabulistien mustamaalauskampanjoilta, joita he itse toteuttavat tietysti puskista huudellen. Malli huppu päässä esiintymiseen on peräisin heiltä."

" Riku Rantala on hädissään siitä, että hänen perustamaansa Startup Refugees -järjestöä kohtaan on esitetty arvostelua sosiaalisessa mediassa"
 
Viimeksi muokattu:

winsu

Kapteeni
Lahjoittaja
Heti jos näyttää että kehitystä ei saa Suomessa käännettyä niin muuttoa Yhdysvaltoihin vain suunnittelemaan jos on sopivat tiedot ja taidot.
Ei tämä tilanne nyt niin huono oikeasti ole. Suomalaiset on pirun fiksua kansaa, kyllä suurin osa osaa muodostaa oman mielipiteensä asioista. Tämän huomaa tämän keissin ja monen muun kommenttiosioita lukemalla. Ei kansa läheskään kaikkea purematta niele.

Riku Rantala on tunnettu julkisuuden henkilö. Hän on mukana yrittäjänä erinäisissä bisneksissä. Hän on myös itse julkisesti näistä bisneksistään puhunut. Jos ja kun kyseiset bisnekset saavat verovaroista irroitettua tukea, niin yleisen oikeustajun mukaan tuon tuen pitäisi olla avointa kritiikille. Päivän byrokraatti nyt sattuu käsittelemään asioita satiirin tyylillä. PB:tä ylläpitävä henkilö on myös nähdäkseni pitänyt yllä avointa vuoropuhelua ja myös viivyttelemättä korjannut kirjoituksessaan olleen virheen niin pyydettäessä. Pidetään nyt mielessä sekin, että päivän byrokraattiahan ei annettu Rantalalle, vaan tuet myöntäneelle taholle.

Koko hommasta olisi jäänyt elämään pari kaarnavenemeemiä. Koko juttu olisi unohtunut muutamassa päivässä. Sen sijaan Rantala vetää caps lock- itkupotkuraivarit, vertaa länsimaista sananvapautta neuvostoliittoon ja kirjoittaa vastineen ns. valtamediassa. Tästä asiasta tekee helvetin vastenmielistä tuo leimaaminen ja työnantajaan vaikuttaminen. Kuten moni jo huomannut, tähän on ottanut osaa Helsingin sanomien ja STT:n edustaja ja jopa kuluttajaliiton johtava lakimies (- nainen). Tämä twittervänkääminen on hyvin raadollisella tavalla tuonut esiin toimittajien suhtautumisen asioihin ja avannut heidän aatteellista ajatusmaailmaansa. Tapaus Mari Pudas ja itäkeskus varmasti on jo kaikille tuttu, vänkää jopa poliisille twitterissä.

PekkaSavo sen sanoi. Media toimii somessa hyvin vaarallisella alueella, kun lähdetään hämärtämään rajoja toimittajan vastuulla kirjoittamisen ja yksityishenkilönä tapahtuvan kirjoittamisen välillä. Vielä vaarallisempaa on suoranainen noitavaino yksityishenkilöitä vastaan, kun se tapahtuu ns. valtamedian toimesta ja vain ja ainoastaan omaa aatesuuntaa vastaan olevan kritiikin vaientamiseksi.