Valtamedia ja ne muut

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja rehti
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Katselin pitkästä aikaa Pasilan uutiset ja piru meni mieleen eli kunhan vittuilen: Suurin osa suomalaisista suhtautuu Trumpiin kielteisesti, turvattomuutta luonut jne maailmanrauha (jaa mikä?)päreiksi. Samassa lähetyksessä sanottiin Eritrean ja Etiopian rauhasta. Jotain asiasta jne väittäisin että USA:n muuttunut suhtautuminen status quoon sai jotain aikaan... Trumpin vierailu aiheuttanee lisäksi rajatarkastusten palauttamisen turvallisuuden lisäämiseksi. Herää kysymys jotta ovatkos meidän rajat nyt jotenkin turvattomat tai jotain?

Aika kuperkeikkailua ja siten hyvää viihdettä. Uutisia noista ei kyllä oikein saanut.
 
Katselin pitkästä aikaa Pasilan uutiset ja piru meni mieleen eli kunhan vittuilen: Suurin osa suomalaisista suhtautuu Trumpiin kielteisesti, turvattomuutta luonut jne maailmanrauha (jaa mikä?)päreiksi. Samassa lähetyksessä sanottiin Eritrean ja Etiopian rauhasta. Jotain asiasta jne väittäisin että USA:n muuttunut suhtautuminen status quoon sai jotain aikaan... Trumpin vierailu aiheuttanee lisäksi rajatarkastusten palauttamisen turvallisuuden lisäämiseksi. Herää kysymys jotta ovatkos meidän rajat nyt jotenkin turvattomat tai jotain?

Aika kuperkeikkailua ja siten hyvää viihdettä. Uutisia noista ei kyllä oikein saanut.

Jauhan taas samaa:

Suomalaiset huomaavat vain substanssin. Ja sekin nähdään vain analyyttisesti - kokonaiskuvasta yksityikohtien suuntaan edeten.

Trumpin käyttämät vaikuttamistekniikat operoivat sekä dynamiikan että rakenteiden maailmoissa. Substanssin rooli on usein symbolinen, assosiatiivinen tai puuttuva. Niinpä se, että mitä Trump - ja jatkuvasti kasvavassa määrin hänen hallintonsa - oikeasti tekee jää suomalaisen vastaanoton ja tulkinnan tutkakatveeseen.

Trumpi käyttämien tekniikoiden perusluonne on kuvattu varsin osuvasti Scott Adamsin teoksessa "Win Biggly". Kannattaa lukea jos haluaa ymmärtää sitä, että mihin ja miten maailma on juuri nyt menossa.
 
Kolumni: Artikkeli Unkarin demokratian tilasta – ja muuta höpöhöpöä


Havahduin kesälomalla katsottuani Yle Areenasta loistavan dokumentin Vuosi The New York Timesin toimituksessa. Onneksi dokumentin tekijät olivat hoksanneet, että Yhdysvalloissa eletään nyt poikkeuksellisia aikoja. Ainutlaatuista materiaalia.

Journalistina dokumentin hyytävin hetki on se, kun presidentti Donald Trumpalkaa konservatiivien tilaisuudessa lietsoa yleisöä kokouspaikan takaosassa olevia toimittajia vastaan. ”Ne kirjoittavat valeuutisia”, Trump huutaa ja huudattaa. Yleisö intoutuu möykkäämään mukana. Toimittaja-aitiossa tulee tukalat oltavat.
Vihaa lietsova populisti toistamassa yleisön edessä yhtä iskulauseistaan.

Suomen eduskuntavaalit ovat jo kohta ovella. Huhtikuussa 2019 on taas valinnan paikka.
Oikeistopopulistit ovat pärjänneet Euroopan maiden viime aikaisissa parlamenttivaaleissa. Italiassa, Itävallassa ja Tsekissä populistit ovat nousseet hallitukseen.

Unkarissa ja Puolassa ne ovat jo panneet hyrskyn myrskyn.

Länsinaapurissa ruotsidemokraateille povataan syksyn vaaleissa hyvää menestystä.

Meillä tätä populismia edustavat perussuomalaiset. Puolueen gallupkannatus on nyt 10,3 prosenttia (Yle, 5.7.)

Persujen äänenkannattaja Suomen Uutiset julkaisi hiljattain artikkelin Mikä on Unkarin demokratian ja oikeusvaltion tila – Suomen Uutiset haastatteli Orbanin puolueen tiedottajaa.

Otsikosta tuli mieleeni parikin asiaa. Onko Unkarissa vielä toimiva demokratia? Toisekseen lähdekritiikki tai pikemminkin sen täydellinen puute: artikkelin ainoa haastateltava on valtaapitävän Fidesz-puolueen tiedottaja Zoltán Kovács.

Sama kuin tekisi juttua kotimaisesta ruokakaupasta otsikolla Mikä on ruokakaupan tila Suomessa – haastattelimme S-ryhmän viestintäjohtajaa.

Eihän se ole kiellettyä. Näin saadaan kerrottua Kovácsin eli Unkarin hallituksen ja S-ryhmän totuus. Jos tätä tekee tietoisesti ja järjestelmällisesti, sitä nimitetään propagandaksi.

Suomen Uutisten artikkelin kirjoittaja on Marko Hamilo, joka oli aikanaan perustamassa Oikea Media -nimistä verkkojulkaisua. Se edustaa ”vaiettujen suomalaisten ääntä” ja on avoimen maahanmuutto- sekä EU-vastainen. Hamilo on aiemmin toiminut muun muassa Helsingin Sanomientoimittajana.

Kotimaisen populistipuolueen propagandaosastolla on siis kovat piipussa. Asialla ovat ammattilaiset, jotka tietävät, mitä tekevät.

Eduskuntavaaleissa mitataan, haluavatko suomalaiset tätä. Euroopassa se on nyt in.

Mihin siis havahduin? Siihen, että propagandan rinnalla on meidän tehtävämme julkaista yhä pontevammin samoista aiheista uutisia. Siksi, että ihmisillä on käytössään oikeata tietoa mahdollisimman laaja-alaisesti, mistä muodostaa mielipiteensä.

Olipahan kyseessä Trumpin, persujen, hallituksen, kotimaisen kaupparyhmän tai jonkin muun tahon manipulointiyritykset.

Muokattu 10.7.2018 kello 14.00: Populistit ovat nousseet hallitukseen Italiassa, Itävallassa ja Tsekissä, ei Saksassa.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/...nkarin-demokratian-tilasta-ja-muuta-hopohopoa
 
^Väittäisin että tuo "propagandan rinnalla"-kohta on tahattoman rehellisesti sanottu. Kaipa siinä koitetaan sanoa jotta "propagandaa vastaan" mutta suuressa taitavuudessaan toimittelija sanookin totuuden vrt. "Yrityksemme tuottaa selluloosan rinnalla myös kaukolämpöä".
 
On tämä sanomalehti Karjalaisen sokeus, vaikka ovat aivan itärajalla
Olipahan kyseessä Trumpin, persujen, hallituksen, kotimaisen kaupparyhmän tai jonkin muun tahon manipulointiyritykset.

Tehtaankatu ei manipuloi, niinkö. Hah hah hah.

https://www.karjalainen.fi/mielipit...tem/168278-supervaltaa-johtaa-arvaamaton-uhka
Kaikkein hulluinta on, että suuri joukko amerikkalaisia kannattaa yhä Trumpia ja pitää häntä arvoiltaan ja
asenteiltaan sankarina.

Asiantuntijat ovat arvioineet pitkälti presidentin julkisten esiintymisten perusteella, että Trump sairastaa narsistista persoonallisuushäiriötä tai Alzheimerin tautia - sairastaa joko tai, tai sekä että.

Asiantuntijat kuten poliittinen tohtori Claes Andersson.
 
Viimeksi muokattu:
Pääkirjoitus: Thaimaan operaatio osoittaa, että ihmishenki on arvokas – mutta mitä tapahtuu Välimerellä?
11.07.2018 19:00 - Kotimaa | Ulkomaat

Minkä hintainen on ihmisen henki? Tämän kysymyksen eteen ihmiskunta on jälleen kerran joutunut.
Thaimaassa luolaan veden saartamiksi joutuneiden poikien ja heidän valmentajansa pelastustöissä ei laskettu kuluja. Hintaan mihin hyvänsä tehtiin kaikki voitava heidän pelastamisekseen.
Tämä pelastusoperaatio kertoi siitä, että ihmiskunnalla on toivoa. Ihmishenki on kaikkea muuta arvokkaampi.
***
Sen sijaan toivottoman kuvan ihmiskunnan henkisestä tilasta antaa suhtautuminen Eurooppaan pyrkiviin, Välimerta ylittäviin ihmisiin.
Heistä sadat hukkuivat Välimerellä samaan aikaan, kun maailman media seurasi herkeämättä luolaan juuttuneiden poikien pelastusoperaatiota Thaimaassa. Mereen hukkuneiden joukossa oli myös vauvoja ja lapsia.
Välimereen kuolevista ihmisistä on tullut kestouutinen. Herpaantuminen näiden uutisten seuraamisessa on tavallaan ymmärrettävää, koska niille ei näy loppua toisin kuin Thaimaan luolauutisoinnille. Uutisointiin turtuminen on kuitenkin vaarallista, koska se johtaa yhä useamman ihmisen kuolemaan.
***
Heinäkuun alusta yksikään kansalaisjärjestö ei ole päässyt pelastustehtäviin Välimerellä niille alueille, joissa tapahtuu eniten haaksirikkoja. Avustusjärjestöjen osuus pelastustöistä on ollut siellä jopa noin 40 prosenttia.

Arvioiden mukaan lähiviikkoina pitää varautua satojen tai tuhansien Eurooppaan pyrkivien ihmisten kuolemaan. Välimeren ylityksessä vilkkain aika on vasta alkamassa. Viiden viime vuoden aikana joka vuosi yli 5 000 ihmistä on hukkunut Välimereen.

Tämä hirmuinen määrä osoittaa, ettei ihmisen hengellä ole sille kuuluvaa arvoa.

Pääkirjoitus julkaistaan Kotimaa-lehdessä 12.7.2018.
https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/...enki-on-arvokas-mutta-mita-tapahtuu-valimere/
 
Taas alkaa termistön käyttö menemään sekaisin...

”Päätös maahanmuuttajien palautuksista vielä heinäkuussa”
Italia ja Saksa aikovat ratkaista maahanmuuttajien palautuksiin liittyvät ongelmat vielä heinäkuun aikana.

Maahanmuuttajat
12.7.2018 klo 04:27

Saksa ja Italia yrittävät ratkaista maahanmuuttajien palautuksiin liittyvät ongelmat vielä heinäkuun aikana. Saksan sisäministeri Horst Seehofer tapasi keskiviikkona italialaisen virkaveljensä Matteo Salvinin ja ministerit kertoivat, että sopimus maahanmuuttajien palautuskysymyksessä on mahdollista saada aikaan vielä tämän kuun aikana.

- Yritämme saadan päätöksen aikaan heinäkuussa tai viimeistään elokuun alussa, Seehofer sanoi.

Maahanmuuttajien palauttamiskysymys oli keskeinen asia kompromissiratkaisussa, jolla Saksan liittokansleri Angela Merkel pelasti hallituskriisin. Se oli syntynyt sisäministeri Horst Seehoferin CSU-puolueen vaatimuksesta tiukentaa Saksan maahanmuuttopolitiikkaa.

Seehofer halusi, että määrätä Saksan rajalta käännytetäviksi ne turvapaikanhakijat, jotka oli jo joku muu EU-maa rekisteröinyt Eurodac-järjestelmään

Sisäministereillä yhteinen tahtotila

Italian sisäministeri Matteo Salvinin mukaan hänellä ja Seehoferilla on yhteinen tahtotila maahanmuuttokysymyksessä.

- Vähemmän laskuja, vähemmän kuolemantapauksia ja vähemmän maahanmuuttajia Italiaan ja Saksaan.

Salvini myös totesi, että hän odottaa saavansa lisää vastauksia EU:n ulkorajojen vahvistamiskysymykseen.

- Sitä ennen emme aio sopia mitään maahanmuuttajien takaisinotosta.

Italia haluaa, että Eurooppa suojelee ulkorajojaan.

- Kun tämä on totta, niin voimme puhua kaikesta muusta.

Italain sisäministeri Salvini aikoo myös painostaa, että Afrikan ja Eu:n välisissä sopimuksiin sisällytetään sellaiset sitoumukset, että afrikkalaiset joutuisivat ottamaan takaisin sellaiset siirtolaiset, jotka eurooppalaiset haluavat karkoittaa.

Lähteet: AFP
https://yle.fi/uutiset/3-10300355?origin=rss
 
STT, olla vai eikö olla :unsure:
Trump ei polvistunut kuningatar Elisabetin edessä

STT Lontoo

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Britannian kuningattaren Elisabetin tapaaminen sujui perjantaina vailla kummempia skandaaleja muutamasta etikettivirheestä huolimatta. Trump ei esimerkiksi polvistunut kuningattaren edessä tavatessaan tämän.
https://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/trump-ei-polvistunut-kuningatar-elisabetin-edessa-201073829/

Video ja kuvat: Kun Donald ja Melania Trump tapasivat kuningattaren, etikettivirheiltä ei vältytty

Vierailu sujui pääsääntöisesti hyvin, mutta muutamia etikettivirheitä matkaan sattui.

13-3-10304549.jpg


Kuningatar Elisabet II, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja vaimonsa Melania Trump kuuntelevat kansallishymniä Windsorin linnassa.Matt Dunham / Lehtikuva

Pienenä erityipiirteenä voi pitää sitä, että Trump ei kumartunut kuningattaren edessä tämän tavatessaan. Britannian kuninkaallisten nettisivun(siirryt toiseen palveluun) ohjeiden mukaan olisi toivottavaa, että miehet kumartaisivat kuningattarelle. Kumartamatta tai niiaamatta jättäminen ei kuitenkaan ole etikettivirhe.
https://yle.fi/uutiset/3-10304684
 
https://sarastuslehti.com/2018/07/16/lehdiston-maa/
Lehdistön maa


TIMO HÄNNIKÄINEN



Äskettäisessä televisiohaastattelussa tekniikan tohtori Eero Paloheimo sanoi, että sananvapaudesta puhuttaessa pitäisi erottaa toisistaan sen kaksi ulottuvuutta: median sananvapaus ja yksittäisen ihmisen sananvapaus. Ensin mainittua media puolustaa itse raivokkaasti, vaikkei siihen kohdistu mitään konkreettista uhkaa, ja suurin osa julkisesta sananvapauskeskustelusta koskee sitä. Yksittäisen ihmisen sananvapautta, olipa kyse kansanedustajasta, taiteilijasta tai Facebookissa aktiivisesta tavallisesta kaduntallaajasta, media harvemmin asettuu puolustamaan. Päin vastoin, tiedotusvälineet ovat kärkkäitä laatimaan kohu-uutisia jokaisesta korrektiusrajat ylittävästä lausunnosta tai kommentista ja toimimaan sallitun puheen rajat määrittävänä tapaintuomarina.

Kun Helsingin Sanomat tervehtii valtiovierailulle saapuvaa Donald Trumpiasuurin mainostauluin, joissa presidentti toivotetaan tervetulleeksi ”vapaan lehdistön maahan”, kyseessä on ennen kaikkea keskisormennäyttö kaikille kiihotuspykälien perusteella tuomituille, median nostamien kohujen takia työpaikkansa menettäneille ja ylipäätään sille yhä kasvavalle enemmistölle, joka pitää valtavirtaista mediaa ja sen käyttämiä asiantuntijoita puolueellisina. Yhdysvalloissa, jonne viesti on suunnattu, juuri tavallisen kansalaisen sananvapautta on perinteisesti pidetty loukkaamattomana ja se on pultattu perustuslakiin. First Amendment eli perustuslain ensimmäinen lisäys tarkoittaa, ettei kongressi voi lakiteitse rajoittaa kansalaisten sananvapautta. Niinpä esimerkiksi vihapuhelait, joiden puolesta New York Timesin kaltaiset sanomalehdet ovat liputtaneet, eivät ole menneet maassa läpi.

Yhdysvalloissa voi siis perustuslain suojeluksessa kiittää Jumalaa 9/11-iskuista, kiistää holokaustin tai väittää AIDSin olevan hallituksen juoni mustan rodun tuhoamiseksi. Sakko- ja vankeustuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ovat tuntemattomia. Viimeisin takaisku vihapuhelainsäädäntöä kaipaaville tuli noin vuosi sitten, kun Yhdysvaltain korkein oikeus päätti niin sanotussa Matal vs. Tam -jutussa yksimielisesti, että loukkaavia ajatuksia voidaan esittää eikä perustuslain ensimmäinen lisäys tunne asiassa poikkeuksia.

Helsingin Sanomien käsitys sananvapaudesta on erilainen. Sananvapaus on sille ensisijaisesti lehdistön sananvapautta, jota yksityisen ihmisen sananvapaus uhkaa. Tämän sananvapauden vaarana eivät ole pelkästään toimittajille lähetetyt solvaus- ja uhkausviestit, vaan myös valemediat, joiksi lehti kutsuu kaikkia uutissivustoja, jotka ovat keskittyneet sen maailmankuvalle vastakkaisen informaation levittämiseen. Niinpä Hesari on uutisoinut myönteiseen sävyyn kaikista oikeuspäätöksistä, joiden katsotaan suojelevan perinteistä mediaa ”valemedioiden” ja yksityisten kansalaisten sanankäytöltä. ”Vihapuheesta” annetuille juridisille tai sosiaalisille sanktioille se on pääkirjoitussivuillaan nyökytellyt hyväksyvästi Helena Erosen ja Sebastian Tynkkysen tapauksissa.


Helsingin Sanomien tukema mielenosoitus Senaatintorilla 15.7.2018.
Asetelman tekee entistä pulmallisemmaksi se, että Helsingin Sanomat ei ole tiedon välittäjä vaan poliittisen valtataistelun yksi osapuoli. Viime vuosina se on ollut sitä entistä avoimemmin tarjotessaan vetoapua suuriin joukkotapahtumiin, joiden sanoma on ollut liberaalia arvomaailmaa puolustava tai nationalististen liikkeiden vastainen. Kun Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen syksyllä 2016 pitämän mielenosoituksen yhteydessä tapahtui pahoinpitely, jonka seurauksena saamaansa kallovammaan nuori narkomaani Jimi Karttunen myöhemmin kuoli, Hesari kiirehti julkaisemaan uutiskuvia tapahtumapaikalle tuoduista muistokynttilöistä. Samalla lehden uutispäällikkö Jussi Pullinen kirjoitti, että Suomessa vallitsee ”korvia huumaava hiljaisuus” natsistista katuväkivaltaa kohtaan. Uutisointi poiki joukkomielenosoituksia, joihin osallistui myös korkeinta valtiojohtoa ja sinfoniaorkesteri. Helsinki Pride -tapahtumaa mainostettiin etusivulla ja pääkirjoituksessa, ja äskettäistä Helsinki Calling -mielenilmausta lehti markkinoi päivittäin, vaikka osanottajamäärä jäikin lopulta vaatimattomaksi.

Hesari samanaikaisesti sekä myöntää että kiistää asenteellisuutensa. Se puolustaa oikeuttaan ottaa kantaa, mutta katsoo, että kansalaisten pitäisi samalla luottaa siihen nimenomaan puolueettomana tiedonvälittäjänä. Tämä kaksilla rattailla ajo tuskin onnistuu loputtomiin, sillä pettymys ideologiseen junttaukseen alkaa jo olla laajaa. Kun tilaajamäärä putoaa riittävän alas, Hesari ei voi enää vakuuttavasti esittää ristiriitaista rooliaan tiedonvälittäjänä, poliisina, lain säätäjänä ja tulkitsijana, moraalinvartijana, syyttäjänä, tuomarina ja rangaistuksen toimeenpanijana. Kenties se on alkanut valmistautua tähän tilanteeseen profiloitumalla puhdasveriseksi liberaalijulkaisuksi ja vetoamalla yhä suoremmin niin sanotun punavihreän kuplan asujaimistoon. Äärivasemmistolle on annettu temmellyskentäksi Nyt-liite ja osa pääjulkaisun kolumnipaikoista, ovathan he kaikissa olennaisissa kysymyksissä samoilla linjoilla porvarillisten arvoliberaalien kanssa ja kykenevät vetoamaan osaan nuorisosta. Vastineeksi panoksestaan he voivat levittää ideologista jargoniaan(”toksisen maskuliinisuuden performointi”, ”mikroaggressiot”, jne.) yleiseen journalistiseen kielenkäyttöön.

Maamme suurin päivälehti on, jatkuvista valitusvirsistään huolimatta, todellakin vapaa. Vihapostin lähettäjillä ei ole todellista valtaa kaventaa kohteidensa julkista liikkumavaraa. Solvauksia käyttävät yleensä ne, joilla ei muita aseita ole, eikä niillä toistaiseksi ole ollutkaan käytännön vaikutusta. Vai onko rasismin ja ”äärinationalismin” vastaisen kirjoittelun määrä Hesarissa romahtanut? Onko lehti joutunut yleisön vihamielisten reaktioiden pelossa palkkaamaan vaikkapa Perussuomalaisia kannattavia kolumnisteja?

Tämä vapaus on tosin vapautta oman kuplan rajoissa. Tyypillisellä hesarilaisella ei ole työkavereita tai muita tuttavia, jotka tarjoaisivat heille toisenlaisia näkökulmia eurokriisiin tai kertoisivat millaista elämä maahanmuuttajalähiössä käytännön tasolla on. Sellaiset ihmiset on jo ajat sitten potkittu pois toimituksesta, kuten Kari Suomalainen, tai joutuneet Facebookissa toimittajan estolistalle. Niinpä toimittaja ei voi juuri muuta kuin lisätä liberaalin tai vasemmistolaisen eetoksensa äänenvoimakkuutta, mutta toisaalta sitä ei kukaan estä häntä tekemästä.

On siis turha odottaa, että Hesari korottaisi ääntään niiden puolesta, joita raahataan näytösoikeudenkäynteihin uskonrauhan rikkomisesta tai kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Tai niiden, jotka joutuvat somelynkkausten tai puolirikollisten ”antifasistien” häirinnän kohteeksi. Vain silloin, kun juopunut, katkeroitunut karvalakkiväki syytää törkyä toimittajien sähköpostilaatikkoon, on kansallisen hätätilan paikka. Mikään ei ruoki journalistin moraalista närkästystä ja loukattua ylpeyttä kuin kalvava tietoisuus siitä, ettei häneen enää luoteta yhtä laajalti kuin ennen.

Viisainta tässä tilanteessa lienee vain odottaa Helsingin Sanomien lopullista putoamista jalustaltaan, tulemista siksi yhdenlaisen arvomaailman edustajaksi mitä se on. Silloin vapautuu tilaa toisenlaisia näkökulmia edustaville kilpailijoille, ja Suomesta voi tulla vapaan lehdistön maa eikä pelkästään lehdistön maa. Yhden lehden hegemonia on epäterve ja muissa länsimaissa melkein tavaton, eikä sitä ainakaan kannata ehdoin tahdoin tukea. Eli Hesarin tilaus kannattaa perua ellei vielä ole tehnyt sitä, eikä sen digitaalisesta sisällöstä pidä maksaa. Tieto voi olla rahanarvoista, mutta propagandan pitäisi reiluuden nimissä olla ilmaista.
 
 
Jotain omituista tässä on, onko Trumpin haukkuminen käynyt helteillä jo tylsäksi. Kun jonkun vosun tappaminen miesystävän toimesta on niin mielenkiintoista. Noita tapahtuu ikävä kyllä kymmeniä vuosittain ja jos otetaan vielä penan ja ranejen juopposeurueet mukaan niin varmaan toistakymmentä lisää.
En viittaa mihinkään mamu, rasismi yms... mutta yllättävän sitkeesti tätä pidetään näkyvissä.
 
Jotain omituista tässä on, onko Trumpin haukkuminen käynyt helteillä jo tylsäksi. Kun jonkun vosun tappaminen miesystävän toimesta on niin mielenkiintoista. Noita tapahtuu ikävä kyllä kymmeniä vuosittain ja jos otetaan vielä penan ja ranejen juopposeurueet mukaan niin varmaan toistakymmentä lisää.
En viittaa mihinkään mamu, rasismi yms... mutta yllättävän sitkeesti tätä pidetään näkyvissä.

Suomessa muistaakseni tapahtuu noin 100 henkirikosta vuodessa, joista suurin osa on näitä juopporemmien sisäisiä. Tuskin "vosujen" tappoja on kymmeniä sentään .
 
Melko informatiivinen tuotos STT:ltä..
Rasistiset hyökkäykset yleistyneet Italiassa maahanmuuttovastaisen hallituksen aloitettua työnsä

Italiassa rasistisilta vaikuttavat hyökkäykset vaikuttavat yleistyneen sen jälkeen, kun maahanmuuttovastainen oikeistopopulistihallitus aloitti virkakautensa. Uutisissa on kerrottu viime viikkoina useista hyökkäyksistä ensimmäisen ja toisen sukupolven maahanmuuttajia vastaan.

Sisäministeri Matteo Salvini kiistää, että rasismi olisi yleistymässä. Hänen mukaansa todellinen ongelma ovat maahanmuuttajien tekemät rikokset.

STT
https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2474647
 
Back
Top