Varoitus Venäjän salamasodasta on saatu

Lepard

Kapteeni
Niin, tuo ro-ro alus satamaan oli sen kentsun esittämä toinen hyökkäysskenaario ja siihen pätee sama kuin kentälle lentämiseenkin. Jos touhu tehdään syvästä rauhantilasta, se on erittäin vaikea perustella poliittisesti. Jos taas tilanne on kiristynyt, niin Visbytä kohti porhaltava tilaamaton rahtialus saisi varmasti hyvin pian seurakseen Ruotsin merivartioston aluksen tai vähintäänkin helikopterin. Sen jälkeen sitten tarkastettaisiin, että keitäs siellä oikein on ja mihin ollaan matkalla.

Jotenkin porukalta tuntuu tuo poliittinen puoli unohtuvan koko ajan. Ja siis tämä valtaus nostatti vastalauseita EU:ssa ja johti Venäjän vastaisiin pakotteisiin. Tässä puhutaan sitten pari astetta härskimmästä teosta ja siis EU:n jäsenmaata kohtaan. Vaikka sotilaallisesti hyökkäys menisi nappiin, niin mitä sitten? Poliittisesti tuollainen hyökkäys ajaisi Venäjän vielä pahempaan umpikujaan kuin missä se on tällä hetkellä.

Se, että somessa joku soittaa suutaan, ei paina mitään. Ei asia muutu provokaatioksi sillä, että Venäjän poliittinen johto niin sanoo.

Edelleenkin, se, että listaa jotain, ei vielä tee niistä totta. Mustaakin voi väittää valkoiseksi, muttei se siitä pelkästä väittämisestä vaalene.

Et nyt selvästi ymmärrä yllätyshyökkäyksen logiikkaa. Keinoja on lukemattomia ja niistä valitaan sopivin ja pienimmän riskin tarjoava. Etujoukot voidaan soluttaa alueelle turisteina, pienveneillä tai sukellusveneillä. Pääjoukot voidaan heittää saarelle vaikak helikoptereilla ja ilmatyynyaluksilla jolloin reagointiaika on todella lyhyt. Tärkeintä on vastapuolen valmius ja siinä mahdollisesti olevat aukot. Kuten jo aiemmin sanoin, ei operaatiota lähdetä suorittamaan jos vastapuolen valmius on liian suuri. Toisaalta, vaikka valmiutta on nostettu, on siihenkin keinoja. Vastustajan puolustus voidaan kyllästää jatkuvilla rutiineilla kuten israelilaiset tekivät 1967 tai vastustajan voimat voidaan harhauttaa toiselle suunnalle.

Ja sinun kommenttisi ro-ro-aluksesta ovat aika huvittavia. Mitähän luulet Ruotsin merivartioston kutterin tai helikopterin voivan tehdä ro-ro-alukselle, jossa on pataljoonan verran merijalkaväkeä? Ilmaisevansa suuren paheksuntansa ja ilmoittavansa alkavansa itkemään jos ette heti poistu aluevesiltä? Ei kannata kuitenkaan nyt jumiutua yhteen skenaarioon, vaihtoehtoja on vastustajalla lukemattomia.

Poliittinen puoli? Kuinka monta kertaa tässä on sanottu, että päätös yllätyshyökkäyksestä tehtäisiin aina korkeimmalla mahdollisella poliittisella tasolla. Ja en viitsisi olla noin itsevarma siitä mitä Venäjä tekee ja ei tee, koska tuskinpa sinäkään tiedät mitä esim Putin miettii asioista? Jos talous menee tarpeeksi kuralle ja kansa alkaa olla levotonta, diktaattorit eivät välttämättä enää tee rationaalisia päätöksiä. Huonoista päätöksistä valitaan itselleen edullisin ja valmius riskin ottamiseen on suuri, jotta päästään pois pinteestä. Ei kukaan odottanut Argentiinan juntankaan hyökkävään Falklandeille tai Saddamin Kuwaitiin, mutta niin vain kävi. Saddam ei uskonut että jenkeillä on munaa lähteä sotaan, Putin voi ajatella ihan samalla tavoin EU:sta. Ja NATO on jo selvästi ilmoittanut että ei puolusta ei-jäseniä.

Kuka tässä somesta puhui mitään? Toiminta muuttuu provokaatioksi kun Venäjän johto ilmoittaa virallisella nootilla, että se katsoo Ruotsin toimet provosoiviksi. On ihan sama mitä me olemme mieltä asiasta. Eikä Venäjä mitenkään tietenkään provosoidu, se on vain osa psykologista sodakäyntiä, yhtenä työkaluna työkalupakerissa. Venäjän johdon väitettä sitten hyödynnetään somessa, kun trollit ja myötäilijät pyrkivät vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen ja sen kautta poliittisiin päättäjiin. Ja kyllä sillä vaan vaikutusta on. Vai kuvitteletko esim että Paula Lehtomäen kaltainen Suomi-Venäjä -seuran puheenjohtaja, joka on jo useampaan otteeseen varoittanut Venäjän suhteiden rikkomisesta talouspakotteilla, ei välittäisi tälläisistä väitteistä?

Vau, tuo viimeinen kommentti osoittaa todellakin strategisen tietämyksesi tason. Strategisen tason asiakirjat kuten suurvaltojen sotilasdoktriinit on kirjoitettu aina huolella ja ajatuksella. Ne on tarkoitettu sekä ohjaamaan omaa toimintaa, että kertomaan ulkovalloille selkeää sanomaa suurvallan toiminnasta. Venäjä on toteuttanut kirjoittamaansa sotilasdoktriinia jo vuosikymmenen, Krimin ja Ukrainan tapaukset selkeinä todisteina siitä että doktriinia luetaan huolella myös Venäjän puolella.
 

SJ

Supreme Leader
Raskaiden ajoneuvojen ajaminen kiitoradalle ei auta pahemmin. Ne autot pitäisi saada tuhottua sinne, jotta niitä ei voi siirtää pois ainakaan mitenkään helposti. Muuten muutama vihreä mies käy ajamassa ne pois sieltä. Luulisi, että moiseen olisi varauduttu kaikilla lentokentillä esim. pienin räjähdyspanoksin tai asein, joilla voidaan ampua renkaat rikki noista ajoneuvoista kun ne on saatu kiitoradalle. Sitten niitä ei ei kyllä sieltä poista mikään.

Toki paras vaihtoehto olisi pitää kiitorada lähellä isoja kuorma-autoja, joiden lastina on hitonmoisia kiviä ja soraa. Hätätilanteessa ajetaan ne kiitorahalle ja kippaillaan kuormaa pitkin kiitorata-aluetta ja lopulta jätetään kuorma-auto kiitotielle ja ammutaan/räjäytetään renkaat ja moottori rikki autosta. Ottaen huomioon kiitoteiden pituus ja muut seikat, tuo vaatii vähintään pari kuorma-autoa per kiitotie, ehkä 4 peräti. Se on aika paljon, jos laskette vaikkapa, mitenkä monta kiitotietä esimerkiksi Helsinki-Vantaalla on, toki Maarianhaminassa on vähempi, mutta silti. Tietenkin kunnolla valmistautuneessa maassa on jokaisen lentokentän lähellä varastoissa räjähdysaineita, ja kiitoteiden alla kulkee sopivasti salaojaputkia tai muita, jonne voidaan tunkea hetkessä sopivat räjähteet (vaikka putkiraivaimet jos ei muuta) ja räjäyttää kaikki kiitotiet tarpeen tullen paskaksi hetkessä. Sellaista ei sitten korjaa näet millään, ei vaikka kentän valtaisikin ja saisi vaikka puskutraktoreitakin käyttöönsä tms. Toivottavasti Suomessa on näin varauduttu.

Suomessahan oli varauduttu mm. ampumaan ainakin Malmin, mutta käsittääkseni myös Helsinki-Vantaan lentokenttää rannikkotykistöllä, koordinaatit olivat valmiina jne. Sekin on kiva jäynä kyllä viholliselle.

Helsinki-Vantaalla ja epäilemättä jokaisella reittiliikennettä hoitavalla kentällä on kohtuullisesti maansiirtokalustoa, jos ei muuten, niin sitten lumen auraamista varten. Niillä saa kyllä sen kiitoradan poikki. Toki ongelmana on se, että silloin kiitorata ei ole helposti korjattavissa. Mutta sellainen voisi onnistua myös, että siellä on linja-autoja jatkuvasti saatavilla, joten jos niitä kippailisi kyljelleen jollakin traktorin etukuormaajalla (ja minkälainen lentokenttä ei tuollaista konetta omaisi?), niin siinä saisi ison katkon kenttään joka bussilla.

Sitten minulla oli idea siitä, kuinka Helsinki-Vantaalla voisi jemmata jotakin romuautoja lähettyville ja mahdollisesti niistä muodostaa eräänlaisen junan, jonka voisi vaikkapa traktorilla hinata kentälle ja ankkuroida jotenkin kiitoradan poikki. Kiinnityspaikat voisi valmistella etukäteen, ellei jotakin sopivaa ole jo paikallaan. Tämä siis ihan sillä, että maahanlaskuosastolla tuskin olisi huomattavaa kykyä katkoa kettinkiä tai vastaavaa teräsrakennetta kun ovat tulen alla. Joitakin kettinkejä varmaan olisi mahdollisuus saada räjäyttämällä poikki, mutta saisiko niitä tarpeeksi poikki käytettävissä olevassa ajassa?

Tämän idean päätin kuitenkin hylätä. Syitä oli kaksi: 1) Se oli Malmin kenttä, jonka vieressä on romuttamoja, ei H-V. 2) Tutkittuani asiaa huomasin että tuo kuorma-autot ja kivenmurikat ovat logistisesti loistava idea! Kentän ympäristössä kun näyttäisi olevan useampi louhos? Toinen vaihtoehto olisi hyödyntää noita alueen logistiikka firmoja. Täytyyhän siellä olla laivakontteja! Tai jos ei ole joutavana, niin niitä voidaan jemmata sinne, josta ne saadaan nopsaan hinattua paikalle.
 

Vonka

Supreme Leader
ei pidä ehdoin tahdoin napautella tuohon herkkätunteiseen sieluun osumia, mutta toisaalta ei pidä antaa milliäkään turhaan periksi. Niinistö osui oikeaan, kun totesi, että kasakka ottaa sen, mikä on löysästi kiinni.

On silminnähtävästi muotoutumassa jonkinlainen niinistöläinen reaalipolitiikka, mikä ei minustakaan ole huono juttu.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Tunnustan nyt meneväni syvälle hörhöjen ja salaliittoteoreettikkojen tontille, mutta onko todella niin, että Sipilä Soitti Medvedeville omaehtoisesti, vai tarvittiinko pieni vihje? Fennovoimapäätös roikkuu ilmassa, Fortumin vesivoima Venäjällä roikkuu ilmassa, Suomen mahdollinen Natojäsenyys ja jopa -kumppanuus aiheuttavat ihottumaa Venäjällä jne. jne. Onko kulissien takana jotain meneleillään?Sipilä ja Medvedev keskustelivat puhelimessa Suomen hallitusohjelmasta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskusteli maanantaina puhelimessa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa.

Julkaistu: 29.6. 13:19

Politiikka
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskusteli maanantaina puhelimessa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa. Keskustelu oli pääministerien ensimmäinen.
Valtioneuvoston tiedotteen mukaan Sipilä kertoi kollegalleen uuden hallituksen ohjelmasta ja tavoitteista. Keskusteluissa sivuttiin ajankohtaisia aiheita kahdenvälisissä suhteissa sekä EU:n ja Venäjän suhteissa.

Esillä oli myös Ukrainan kriisi. Sipilä korosti, että kriisiin pitää löytää rauhanomainen ratkaisu Minskin sopimuksen täytäntöönpanon kautta.
 

baikal

Supreme Leader
Lukekaa nyt tuo Lepardin viimeinen kappale huolella. Suurvalloilla on selkeä ulkopoliittinen huoneentaulu, joka on täysin avoin kaikille lukijoille. Se on Usalla ja se on Venäjällä jne. Siinä ilmaistaan strategia aivan selvästi. Sitten kukin voi pohtia tykönään, millähän ihmeen keinoilla noita huoneentauluja pannaan todeksi.....ja se tehdään aivan varmasti niin Usan kuin Venäjänkin toimesta, isoja liikkumavaroja ei ole. Tällainen maailma vaan on.

Nyt jälkeenpäin on helppo ymmärtää, että 2007 Munchenissa Putin kertoi täysin selkeästi, mitä tuleman pitää. Minä en sitä silloin ymmärtänyt. Nyt alkaa aivot valaistua. Onneksi en ole päättäjä.
 

SJ

Supreme Leader
Edit: Ja muutenkin kenttää pitäisi ehkä itsekin käyttää ja nämä teidän ajatukset rekoista ovat hieman yliampuvia. Ei tarvita kuin vaijeri pingotettuna sopivasti ja sitä ei edes välttämättä näe ajoissa ja saanko esitellä konseptina ison konekiväärin jolla seuloo lentokoneita ja erikoisjoukkoja ja joita meillä on lisäksi paljon:

Mielestäni olet väärässä. Vaijeri joka kestää tarpeeksi, että lentokoneesta repeää ainakin laskeutumistelineet siihen osuessaan on jo melkoinen rakenne ihan käsiteltävyydeltään. Vaatii varmasti työkoneen sen vetämiseen ja jotta sen saa ilmaan, niin siellä saa olla vielä isompi kone auttamassa. Ja idea on se, että näitä esteitä ei laskuvarjojoukot helpolla poista tieltä, vaikka puolustajat saataisiinkin ajettua pois. ITKK on toki hyödyllinen, mutta jos ammutaan kuljetuskonetta joka on laskeutumassa, niin sillä luultavasti ei pystytä muuhun kuin varmistamaan sen, että kone ei nouse uudelleen kentältä, jos siis ne joukot jotka varmistavat kentän ennen kun koneet alkavat laskeutumaan kentälle, sattuisivat sellaisen jättämään alueelle. Noita kentän haltuun ottavia joukkoja vastaan ITKK varmasti toimisi ihan hyvin.

Eli idea on se, että kentälle saadaan jotakin hankalasti siirrettävää, joka estää laskeutumisen siinä määrin, että kone ei vain tuhoutuisi, vaan myös sen lasti kärsisi tömäyksessä, jos joku siis olisi niin itsetuhoinen, että koettaisi laskeutua. Eli se vaijeri on siitäkin huono, että se ei vakuuta välttämättä kaikkia laskeutumisen mahdottomuudesta. Myöskin auttaisi jos este olisi kylliksi massiivinen, että siihen mahdollisesti törmänneet koneet automaattisesti muodostaisivat uuden vieläkin massiivisemman esteen (se koneen massa saattaisi olla tarpeeksi työntämään jotkut esteet tieltään ja avaamaan tien muille koneille.
 

Vonka

Supreme Leader
Mutta sellainen voisi onnistua myös, että siellä on linja-autoja jatkuvasti saatavilla, joten jos niitä kippailisi kyljelleen jollakin traktorin etukuormaajalla (ja minkälainen lentokenttä ei tuollaista konetta omaisi?), niin siinä saisi ison katkon kenttään joka bussilla.
.

Joskus pyörää ei tarvitse keksiä uusiksi. Vähän trimmata vain.

Tottahan kentällä on busseja vaikka miten, mutta jos kenttä on itsellä, se voi - ja pitääkin - olla auki. Kyllä bussit on äkkiä pois työnnetty uuden kenttähenkilökunnan toimesta. Naapuri tuo kentälle kuljetuskoneita edellyttäen, että se on täysin suojattu. 1968 kaappauksessa Prahan kenttä otettiin edellis-iltana yhden tavallisella Aeroflotin koneella tulleen spetsnaz-porukan toimesta rip rap ja kuljetuskoneita tuli Migien suojaamina heti perään. Lisää suojaajia ja sitten liikkeelle osastot, joille oli korvamerkitty hallinto- ja mediatalot. Osa erikoisjoukoista oli tullut maahan kolme viikkoa aikaisemmin, osa, joilla oli pitkäkestoisempia tarkkailutehtäviä, jo kesällä.

Uudistuslinjan miehet vangittiin.

Pääsihteeri vaihdettiin iltayöstä. Uusi etukäteen valittu päämies (Dubčekia edeltänyt pääsihteeri Novotny) esitti radiossa moraalisen paheksuntansa kaappausta kohtaan ja - mikä hyökkääjälle tärkeintä - käski hallituksen nimissä pidättäytymään vastarinnasta. Paheksunta kuului lavastukseen; se herätti luottamusta siihen, että väliaikaishallinto oli muka jotenkin kansan puolella ja lääkitsi tunteita. Paperi oli kirjoitettu Kremlissä hyvin huolellisesti, ja Novotny luultavimmin mukana suunnittelemassa. Kun sitä luettiin kansalle, Prahan kevään keulahahmo Dubček oli jo matkalla Moskovaan.

Tankit lähtivät liikkeelle hyvin myöhään illalla ja paalupaikoilla niitä muristeli seuraavana päivänä, mutta edellisiltana kaikki oli jo ohi.

Harhautukseen littyi se, että tšekkien oma armeija oli iskuosiltaan ohjattu tapahtuma-ajaksi Varsovan liiton omiin harjoituksiin niin toisarvoisiin suuntiin, ettei se olisi ehtinyt tehdä mitään, jos joku olisi halunnut.

Miehitys näytti televisiossa siltä, että se tehtiin 450 000 miehellä ja 5000 panssarilla, mutta siinä oli monta tärkeää säätöä.

No, meidän ilmatilassamme eivät kuljetuskoneet ja Migit pörräisi vapaasti pariin päivään, joten samanlaista kaappausta ei saataisi aikaan. Meidän taas pitäisi pitää kentistämme kiinni, ja jos se ei onnistuisi, tuhota ne. Jokaiselle on omat systeeminsä. Se liittyy tähän hyökkääjän aloitteeseen.

Mutta kenttä on jonkun, tai sitten siitä tulee rauniokasa.
 

Vonka

Supreme Leader
Tunnustan nyt meneväni syvälle hörhöjen ja salaliittoteoreettikkojen tontille, mutta onko todella niin, että Sipilä Soitti Medvedeville omaehtoisesti, vai tarvittiinko pieni vihje? Fennovoimapäätös roikkuu ilmassa, Fortumin vesivoima Venäjällä roikkuu ilmassa, Suomen mahdollinen Natojäsenyys ja jopa -kumppanuus aiheuttavat ihottumaa Venäjällä jne. jne. Onko kulissien takana jotain meneleillään?Sipilä ja Medvedev keskustelivat puhelimessa Suomen hallitusohjelmasta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskusteli maanantaina puhelimessa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa.

Julkaistu: 29.6. 13:19

Politiikka
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) keskusteli maanantaina puhelimessa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa. Keskustelu oli pääministerien ensimmäinen.
Valtioneuvoston tiedotteen mukaan Sipilä kertoi kollegalleen uuden hallituksen ohjelmasta ja tavoitteista. Keskusteluissa sivuttiin ajankohtaisia aiheita kahdenvälisissä suhteissa sekä EU:n ja Venäjän suhteissa.

Esillä oli myös Ukrainan kriisi. Sipilä korosti, että kriisiin pitää löytää rauhanomainen ratkaisu Minskin sopimuksen täytäntöönpanon kautta.

Pakko herkutella tietysti tälläkin. Kumpi on parempi, omaehtoisesti vai vihjeestä? Omaehtoisessa ollaan jo menty samantien oikotietä vanhalle pohjalle eli ei odoteta vihjettä vaan tehdään hallitusohjelman tarkistus Moskovassa rutiiniluonteisesti, kuten asiaan kuuluu. :)
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Pakko herkutella tietysti tälläkin. Kumpi on parempi, omaehtoisesti vai vihjeestä? Omaehtoisessa ollaan jo menty samantien oikotietä vanhalle pohjalle eli ei odoteta vihjettä vaan tehdään hallitusohjelman tarkistus Moskovassa rutiiniluonteisesti, kuten asiaan kuuluu. :)
Mannerheimia ei muistetakaan Pietarissa
Maanantai 29.6.2015 klo 06.47

Pietarissa peruttiin syytä ilmoittamatta marsalkka Mannerheimin muistomerkin paljastustilaisuus, johon Venäjän kulttuuriministerin oli tarkoitus osallistua. Valmiiksi seinään laitettu muistolaatta on nyt ruuvattu irti, venäläisviestimet kertovat.


Marsalkka Mannerheimin muistomerkkiä ollaan hautaamassa vähin äänin Pietarissa.
Pietarissa on kehkeytynyt outo soppa marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin muistomerkistä, joka oli tarkoitus hiljattain paljastaa kaupungin keskustassa lähellä Neva-joen rantaa osoitteessa Galernaja 31. Kyseessä on niin sanottu pääesikunnan akatemian talo, jossa Mannerheim aikanaan opiskeli toimiessaan tsaarin armeijan upseerina vuosina 1887 - 1917. Laatassa ei muistetakaan Suomen marsalkkaa tai presidenttiä vaan Venäjän armeijan kenraaliluutnanttia.

Nyt Pietarin viranomaiset ovat ilmoittaneet, ettei tällainen muistomerkki tule kyseeseen.

Uutistoimisto Interfaxin haastattelema Pietarin kulttuurikomitean edustaja sanoo, että muistolaatassa pitää olla selvästi ilmaistu, mikä yhteys henkilöllä on kyseiseen rakennukseen. Tällaista kytköstä ei komitean mielestä ole.

Outo hiljaisuus

Muuten Venäjällä vallitsee hankkeen ympärillä erikoinen hiljaisuus. Kulttuuriministeriö kieltäytyy kommentoimasta asiaa venäläisviestimille ja ohjaa kyselyt Venäjän sotahistorialliselle yhdistykselle.

Alun perin ministeriö ilmoitti nettisivuillaan, että itse maan kulttuuriministeri Vladimir Medinski tulisi paljastamaan muistomerkin.

Sotahistoriallisessa seurassa puolestaan kielletään osallisuus hankkeeseen.

- Tieto on virheellistä. Me emme vastaa tästä tilaisuudesta emmekä kommentoi sitä, seurasta sanotaan.

Myöskään Pietarin kuvernöörin lehdistöosasto ei pukahda asiasta mitään.

Mannerheimin muistolaatta oli alun perin tarkoitus paljastaa Pietarissa 18. kesäkuuta. Ennen tilaisuutta se kuitenkin peruttiin ilman syytä. Laatta oli jo ruuvattu rakennuksen seinään, mutta otettiin venäläismedian mukaan sieltä pois ennen sovittua päivämäärää.

Myöskään Suomen Pietarin pääkonsulaatissa ei Interfaxin mukaan tiedetä muistolaattahankkeen kaatumisesta. Konsulaatin edustaja ei esimerkiksi saanut kutsua paljastustilaisuuteen.

Lähde: Interfax

ANTERO EEROLA
 

Vonka

Supreme Leader
Mannerheimia ei muistetakaan Pietarissa
Maanantai 29.6.2015 klo 06.47

Pietarissa peruttiin syytä ilmoittamatta marsalkka Mannerheimin muistomerkin paljastustilaisuus, johon Venäjän kulttuuriministerin oli tarkoitus osallistua. Valmiiksi seinään laitettu muistolaatta on nyt ruuvattu irti, venäläisviestimet kertovat.


Marsalkka Mannerheimin muistomerkkiä ollaan hautaamassa vähin äänin Pietarissa.
Pietarissa on kehkeytynyt outo soppa marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin muistomerkistä, joka oli tarkoitus hiljattain paljastaa kaupungin keskustassa lähellä Neva-joen rantaa osoitteessa Galernaja 31. Kyseessä on niin sanottu pääesikunnan akatemian talo, jossa Mannerheim aikanaan opiskeli toimiessaan tsaarin armeijan upseerina vuosina 1887 - 1917. Laatassa ei muistetakaan Suomen marsalkkaa tai presidenttiä vaan Venäjän armeijan kenraaliluutnanttia.

Nyt Pietarin viranomaiset ovat ilmoittaneet, ettei tällainen muistomerkki tule kyseeseen.

Uutistoimisto Interfaxin haastattelema Pietarin kulttuurikomitean edustaja sanoo, että muistolaatassa pitää olla selvästi ilmaistu, mikä yhteys henkilöllä on kyseiseen rakennukseen. Tällaista kytköstä ei komitean mielestä ole.

Outo hiljaisuus

Muuten Venäjällä vallitsee hankkeen ympärillä erikoinen hiljaisuus. Kulttuuriministeriö kieltäytyy kommentoimasta asiaa venäläisviestimille ja ohjaa kyselyt Venäjän sotahistorialliselle yhdistykselle.

Alun perin ministeriö ilmoitti nettisivuillaan, että itse maan kulttuuriministeri Vladimir Medinski tulisi paljastamaan muistomerkin.

Sotahistoriallisessa seurassa puolestaan kielletään osallisuus hankkeeseen.

- Tieto on virheellistä. Me emme vastaa tästä tilaisuudesta emmekä kommentoi sitä, seurasta sanotaan.

Myöskään Pietarin kuvernöörin lehdistöosasto ei pukahda asiasta mitään.

Mannerheimin muistolaatta oli alun perin tarkoitus paljastaa Pietarissa 18. kesäkuuta. Ennen tilaisuutta se kuitenkin peruttiin ilman syytä. Laatta oli jo ruuvattu rakennuksen seinään, mutta otettiin venäläismedian mukaan sieltä pois ennen sovittua päivämäärää.

Myöskään Suomen Pietarin pääkonsulaatissa ei Interfaxin mukaan tiedetä muistolaattahankkeen kaatumisesta. Konsulaatin edustaja ei esimerkiksi saanut kutsua paljastustilaisuuteen.

Lähde: Interfax

ANTERO EEROLA

Minun puolestani sen "rauhaa nyrkit pystyssä" -patsaan voisi räjäyttää Hakaniemenrannasta mereen.

Jos joku kysyisi jotain, kohauteltaisiin olkapäitä vain. Emme me tiedä tästä mitään.

Mutta asiaan. Jos laattaa valmisteltiin pitkään monissa kulttuurielimissä, kielto tuli hyvin ylhäältä.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Hulluiksiko tuolla Venäjällä on tultu? Yksi soihtu toisen osapuolen koneen imuaukosta ja se on siinä! Voisin kuvitella, että suomalainen lentäjä saisi vastaavassa tilanteessa kenkää, mutta kun piti sveduille näyttää ketkä ovat Itämeren valtiaita!

Expressen: Venäläiset sotilaskoneet harhauttivat ruotsalaiskoneita soihduilla
Ulkomaat Julkaistu 30.06.2015 03:07

13

Prinssi Carl Philip ja Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson katselevat vahdinvaihtoa Tukholmassa Ruotsin kansallispäivänä 6.6.2015. AFP / Lehtikuva


Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson sanoo venäläisten sotilaskoneiden käyttäneen omasuojaheitteitä ruotsalaiskoneita vastaan Itämerellä, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Göranson kertoi asiasta eilen Almedalenin vuosittaisella poliitikkoviikolla Visbyssä.

Göransonin mukaan venäläiset sotilaslentokoneet ovat käyttäneet niin sanottuja harhautussoihtuja, joiden tehtävänä on harhauttaa lämpöohjautuvia ohjuksia.


Ruotsin puolustusvoimista kerrotaan, että omasuojaheitteitä on käytetty useita kertoja.


http://www.expressen.se/nyheter/ryska-militarplan-skot-mot-svenska-flygplan/

Rysk militär sköt facklor mot svenska plan
Publicerad 29 jun 2015 21:01
------------

Varför gör de ryska planen så här?


– Så som jag har tolkat det så har ryssarna gjort det för att jäklas, för att visa vem som bestämmer i Östersjön. Om en svensk pilot skulle ha gjort det, så skulle den ha blivit av med tjänsten, säger Carl Bergqvis
 
Viimeksi muokattu:

artti

Eversti
Hulluiksiko tuolla Venäjällä on tultu? Yksi soihtu toisen osapuolen koneen imuaukosta ja se on siinä! Voisin kuvitella, että suomalainen lentäjä saisi vastaavassa tilanteessa kenkää, mutta kun piti sveduille näyttää ketkä ovat Itämeren valtioita!

Expressen: Venäläiset sotilaskoneet harhauttivat ruotsalaiskoneita soihduilla
Ulkomaat Julkaistu 30.06.2015 03:07

13

Prinssi Carl Philip ja Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson katselevat vahdinvaihtoa Tukholmassa Ruotsin kansallispäivänä 6.6.2015. AFP / Lehtikuva


Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson sanoo venäläisten sotilaskoneiden käyttäneen omasuojaheitteitä ruotsalaiskoneita vastaan Itämerellä, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Göranson kertoi asiasta eilen Almedalenin vuosittaisella poliitikkoviikolla Visbyssä.

Göransonin mukaan venäläiset sotilaslentokoneet ovat käyttäneet niin sanottuja harhautussoihtuja, joiden tehtävänä on harhauttaa lämpöohjautuvia ohjuksia.


Ruotsin puolustusvoimista kerrotaan, että omasuojaheitteitä on käytetty useita kertoja.


http://www.expressen.se/nyheter/ryska-militarplan-skot-mot-svenska-flygplan/

Rysk militär sköt facklor mot svenska plan
Publicerad 29 jun 2015 21:01
------------

Varför gör de ryska planen så här?


– Så som jag har tolkat det så har ryssarna gjort det för att jäklas, för att visa vem som bestämmer i Östersjön. Om en svensk pilot skulle ha gjort det, så skulle den ha blivit av med tjänsten, säger Carl Bergqvis

Voi kauheeta!!
 
Top