Varustautuminen itsepuolustusta silmälläpitäen

Rauhantekijä

Respected Leader
@YJT
Veitsi työkaluna
Veitsiä käytetään kuitenkin koko ajan työkaluina. Mikäli sinulla on perusteltua tarvetta kantaa työkaluveistä mukanasi, se voi olla järkevää. Työkaluna veitselle löytyy jatkuvasti käyttötarkoituksia, ja monitoimityökalussa olevat lukuisat työkaluterät vielä lisäävät sen käyttötarkoituksia. Jos kannat monitoimityökalua mukanasi työkaluna, mikään ei estä sinua käyttämästä työkaluasi itsepuolustuskäytössä, jos tilanne sitä vaatii ja se on lain edessä puolustettavissa. On kuitenkin syytä huomata, että vaikka työkaluveitsen mukana kantamiselle sinänsä olisi järkevä peruste, oma käyttäytymisesi ja toimintasi vaikuttavat siihen, kuinka hyväksyttävänä välineen mukana kantamista pidetään lain silmissä.
Retkeilyn lisääntyminen tuo mukanaan siihen liittyvät välineet. Puuko saattaa roikkua vyöllä jo siinä vaiheessa kun henkilö lähtee kotoa. Puukko on myös läsnä ja esillä retkeilyalueella. Kansalaiselle tämä on luonnollista oleellinen osa maastokäyttäytymistä. Joillakin kansalaisilla on arkikäytössä repussaan läppärin lisäksi erilaista "prepper"-tavaraa kuten laastareita, hanskat, narua, veitsi. Tämäkin on nykyään aika normaalia vaikka isoa osaa välineistä ei tarvitsekaan päivittäin. Ovatpahan varalla jos jotain sattuu, koska selviytymistyövälineiden käyttö ei kaikkien ajatuksissa rajoitu vain metsiin ja erämaahan.
Tulkintani mukaan kaikki yllä oleva menee mainitsemasi työkalu-käytön raamiin. Haalaripukuinen rakennusmies ei ole ainoa työkalun tarvitsija.
Onko muita näkemyksiä?
.
 

YJT

Kenraali
Kuten kirjoitin, riippuu hyvin paljon ihmisestä, tämän käyttäytymisestä ym, miten siihen suhtaudutaan. Jos henkilö on asiallinen, normaali ihminen niin minun puolestani saa kantaa monitoimityökalua vyökotelossa.
 
Top