Varustautuminen itsepuolustusta silmälläpitäen

Rauhantekijä

Respected Leader
@YJT
Veitsi työkaluna
Veitsiä käytetään kuitenkin koko ajan työkaluina. Mikäli sinulla on perusteltua tarvetta kantaa työkaluveistä mukanasi, se voi olla järkevää. Työkaluna veitselle löytyy jatkuvasti käyttötarkoituksia, ja monitoimityökalussa olevat lukuisat työkaluterät vielä lisäävät sen käyttötarkoituksia. Jos kannat monitoimityökalua mukanasi työkaluna, mikään ei estä sinua käyttämästä työkaluasi itsepuolustuskäytössä, jos tilanne sitä vaatii ja se on lain edessä puolustettavissa. On kuitenkin syytä huomata, että vaikka työkaluveitsen mukana kantamiselle sinänsä olisi järkevä peruste, oma käyttäytymisesi ja toimintasi vaikuttavat siihen, kuinka hyväksyttävänä välineen mukana kantamista pidetään lain silmissä.
Retkeilyn lisääntyminen tuo mukanaan siihen liittyvät välineet. Puuko saattaa roikkua vyöllä jo siinä vaiheessa kun henkilö lähtee kotoa. Puukko on myös läsnä ja esillä retkeilyalueella. Kansalaiselle tämä on luonnollista oleellinen osa maastokäyttäytymistä. Joillakin kansalaisilla on arkikäytössä repussaan läppärin lisäksi erilaista "prepper"-tavaraa kuten laastareita, hanskat, narua, veitsi. Tämäkin on nykyään aika normaalia vaikka isoa osaa välineistä ei tarvitsekaan päivittäin. Ovatpahan varalla jos jotain sattuu, koska selviytymistyövälineiden käyttö ei kaikkien ajatuksissa rajoitu vain metsiin ja erämaahan.
Tulkintani mukaan kaikki yllä oleva menee mainitsemasi työkalu-käytön raamiin. Haalaripukuinen rakennusmies ei ole ainoa työkalun tarvitsija.
Onko muita näkemyksiä?
.
 

YJT

Kenraali
Kuten kirjoitin, riippuu hyvin paljon ihmisestä, tämän käyttäytymisestä ym, miten siihen suhtaudutaan. Jos henkilö on asiallinen, normaali ihminen niin minun puolestani saa kantaa monitoimityökalua vyökotelossa.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Tämä sama toiminnan vapaus Suomessa. Näen jo uutisen muotoiltuna tuosta artikkelista.

"Suomalainen tyttö ampui vanhempansa surmanneet tunkeutujat – rohkeutta kiitellään maailmanlaajuisesti. Suomen hallitus on kiittänyt Annin rohkeutta tilanteessa. Monet ylistävät hänen rohkeuttaan. Presidentti Niinistö on kutsunut lapset presidentinlinnaan vieraaksi. "


Vaikuttaa siltä että tyttöä ei ainakaan epäillä liioittelusta, mikä jossain toisaalla nousisi ensimmäisenä uutisiin :ROFLMAO:
.
 

Betoni

Kapteeni
Vanha pistin eteisen komerossa käden ulottuvilla, mutta piilossa jos ei osaa katsoa. Tuppi päällä toimii pamppuna, ja tosihädässä tuppi vasuriin suojaksi ja pisto.
En usko koskaan tarvitsevani, mutta vaimo ei halua pisteitä koristeeksi niin.
 

Vääpeli

Respected Leader
Kyllä tollanen Brooklyn Smasher toimii myös kapeassa eteisessä. Pitää vaan opetella pistolyönnit, 2 käden lyhyt lyönti, missä toinen käsi on ylhäällä ja toinen alhaalla kiinni yms. Ei noi tekniikat paljon poikkea lähtitaistelussa, oli ase sit melkein mikä tahansa. RK, miekka, pesäpallomaila, kirves yms.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Hah! Mielenkiintoinen laite tuo mace pepper gun .

Saksassa ainakin saatavilla Piexon Jet Protector gun.
 
Viimeksi muokattu:

YJT

Kenraali
Tuollaisia OC:ta ampuvia aseen mallisia välineitä on useammallakin valmistajalla; kaikki aikaisemmin näkemäni ovat pienempiä eli helpommin mukana kuljetettavia kuin tämä. [Lisäys: viittaa @junttura :n postaamaan videoon]

Mä katsoin tuon videon silmäillen, eli vain sen verran että sain käsityksen siitä, mistä on kysymys. En nähnyt tarkkoja speksejä tms. mutta tällaiset välineet kaatuvat Suomessa käsittääkseni seuraaviin:
- suuri osa toimii nallin räjähdyspanoksen voimalla, eli ovat kaasuaseita ja luvan saaminen on vaikeaa (ne käsittääkseni luetaan ampuma-aseiksi jotka vaativat aseluvan, jollaista ei voi myöntää esim suojeluperusteella)
- tiedän yhden tai kaksi tuollaista, jotka toimivat ponnekaasulla joten ovat sumuttimia. Ongelmana on että kaikki taitavat käyttää 10% OC:ta, kun maksimi Suomessa on 5%
- lisäksi Järjestyslaki kieltää mm ampuma-asetta muistuttavien esineiden kantamisen julkisella paikalla. Tämä sinänsä on pieni sakkojuttu, mutta kiellettyä joka tapauksessa
- kannattaa myös hankkia kaikki itsepuolustusvälineet Suomesta alan liikkeistä, jolloin riski että tulee käyttäneeksi laitonta ta välinettä on pienempi (tai että syyllistyisi rikokseen esim tuodessaan jonkin välineen ulkomailta). Alan liikkeiden taas ei kannata tuoda markkinoille uutta tuotetta pientä käyttäjäryhmää varten; esim sumuttimissa lähes kaikki myydään turvallisuusalalle, jolloin käytetään perinteistä purkkia. Toki joku innovatiivinen kauppias saattaa yrittää puskea markkinoille joitain uutta tuotetta, mutta siinä täytyy tehdä aika paljon työtä jotta saadaan edes selvitettyä, onko joku väline sinänsä laillinen vai ei, ja sitten se täytyisi saada markkinoitua turva-alan toimijolle että sen maahantuominen olisi kannattavaa.

Sinänsä tuollainen väline jossa kantama on purkkia pidempi, olisi hyvä. Lisäksi aseen mallinen väline voisi olla käytössä hyvä, ja sellaiseen löytyisi varmasti sopivia kantolaitteitakin (esim jotkut pistoolin universal-kotelot). Varsinkin kun tuossa Macessa on seitsemän "laukauksen" lipas. Mutta tuo videon väline on mielestäni ihan liian iso jatkuvasti mukana kannettavaksi, vaikka olisi laillinenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Likka saa Saksassa tuollaiseen luvan ja "I can carry it everywhere."
Ampuma-aseeseen ei Saksassa luvan saaminen ole ollenkaan niin helppoa. Erilaista EUn sisälläkin tämä asia.
 

Hapsu

Kersantti
Minulle aikoinaan kulkeutui entiseltä työkaverilta semmoinen kuulakärkikynää muistuttava kaasuase, työkaveri edellisessä virassaan ajoi rekkaa venäjälle, niin oli moisen katsonut oman henkilökohtaisen koskemattomuuden kannalta hyväksi hankinnaksi, kerran oli vuosien varrella joutunut käyttämäänkin, ja tehokkaaksi kehui.
Sisälle ladattiin semmoinen piekkarinhylsyn kokoinen patruuna, ja päästä nupista vedettiin vireeseen, laukaisu tapahtui sivussa olevaa klipsiä painamalla, siis siitä millä normaali kynä ripustetaan taskun reunaan roikkumaan, varsinainen jamesbond tuote, ihan kuulakärkikynän näköinen, ainut mistä vähän osviittaa olisi saanut poikkeavaan käyttötarkoitukseen oli, että kärkikartiossa oli useampi pieni reikä, yhden ison lisäksi.
Paikallisella poliisilaitoksella useamman konstaapelin voimin sitä ihmettelivät, kun päätin sen sitten hävittää, eivät moista agenttipyssyä olleet ikinä nähneet, ikinä kun en sitä tuntenut tarvitsevani, ja elämäntilanne kun nykyään on sellainen että, mitään tuonkaltaista kuprua ei kontolleen tarvitse, siinä lähtee melko mitättömästä elanto ja harrastepiireissäkin joutuu vastailemaan vaikeisiin kysymyksiin jos sikseen tulee.
 

junttura

Korpraali
Hah! Mielenkiintoinen laite tuo mace pepper gun .

Saksassa ainakin saatavilla Piexon Jet Protector gun.
Amerikan ihmemaassa on kaikenlaista tarjolla:

Kannattaa katsoa ihan kuuppaosuman vuoksi :D
@YTJ olen kyllä lukenut postauksesi oc:sta enkä ole harkitsemassa etelä-Helsingin tuliaisia, jos kaasua hankin teen sen luvan kanssa. En toistaiseksi näe akuuttia tarvetta, kartoitan vain.
 

YJT

Kenraali
Likka saa Saksassa tuollaiseen luvan ja "I can carry it everywhere."
Ampuma-aseeseen ei Saksassa luvan saaminen ole ollenkaan niin helppoa. Erilaista EUn sisälläkin tämä asia.
Joo, Virosta puhumattakaan.
 

PSB 5500

Ylipäällikkö
Amerikan ihmemaassa on kaikenlaista tarjolla:

Kannattaa katsoa ihan kuuppaosuman vuoksi :D
@YTJ olen kyllä lukenut postauksesi oc:sta enkä ole harkitsemassa etelä-Helsingin tuliaisia, jos kaasua hankin teen sen luvan kanssa. En toistaiseksi näe akuuttia tarvetta, kartoitan vain.
Voi olla että tuon jälkeen ei "luontovisaa" hetkeen tuossa perheessä vinguteta. Aika kipeän näköisesti osui rouvaa..
 

YJT

Kenraali
Top