Hienon näköinenhän se on, mutta onko pyssy tuotantovalmis, vai onko putki lisätty alustaan simuloimaan aseen kokoa, jotta päästäisiin kokeilemaan vehkeen maasto-liikkuvuutta pitkän aseen kanssa?
Vaunu, kuten pääasekaan, ei ole ymmärrykseni mukaan koskaan saavuttanut sitä tasoa, että voitaisi puhua valmiista vaunusta - Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen 90-luvun alkupuolilla projekti haudattiin Venäjällä.
Objekt 447 Molotin historia tiivissä paketissa:
-uuden sukupolven vaunun suunnittelu miehittämättömällä tornilla varustettuna alkoi 1981.
-suunnittelu valmis 1984 ja tekninen suunnittelu valmis 1985.
-ensimmäinen prototyyppi (mock up) valmis 1987.
-testiohjelma jatkui Neuvostoliitossa/(Venäjällä) 90-luvun alkupuolelle saakka.
-vaunun 152 millin pääase automaattisella lataajalla voi ampua 14 laukausta minuutissa (tällaiseen infoon törmäsin, 100 % paikkansapitävyyttä en voi taata).
-perus-ammusmoduli käsittää 10 kpl ammuksia ja sen lisäksi vaunu voidaan avustaa kahdella 12 ammusta sisältävällä modulilla eli yhteensä ammuksia olisi ollut 34 kpl.
Objekt 447:stä käytettiin myös nimiä Buntar (Rebel) ja Bokser (Boxer).
Minulla ei ole tarkkaa kuvaa siitä saatiinko vaunun 152 millin pääasetta toimintakuntoon tai tehtiinkö sillä koskaan todellisia ammuntatestejä siten, että pääase oli asennettuna vaunun runkoon. Olettaen vaunuun sijoitettu torni putkineen (kuva aiemmassa viestissä) on mock up jonka avulla on tarkoitus simuloida tornin ja putken yhteisvaikutusta ajo-ominaisuuksiin maastossa tms.
@rukkaskikka :lle tiedoksi, Objekt 447 Molotissa miehistö olisi sijoitettu vaunun runkoon, torni olisi ollut miehittämätön. Tai tämä oli projektin suunnittelun lähtökohta, valmistaa vaunu miehittämättömällä tornilla.
vlad.