Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Martti ja Pauli ehtivät jo. Scheininin viimeistään huomenna.

Tässä mielestäni on erikoisia pointteja:
Koskenniemi arvioi myös, ettei lakiesitys sovellu poikkeuslaiksi perustuslaista, koska kyseessä ei ole lain vaatima rajoitettu poikkeus.
Entä sitten? Lakiahan ollaan säätämässä perustuslain säätämisjärjestyksessä juuri sen vuoksi, että sillä voidaan ohittaa nykyisen perustuslain rajoitteet. Lain vaatima rajoitettu poikkeus voitaisiin säätää normaalissa lainsäätämisjärjestyksessä, jos se ei olisi lainkaan ristiriidassa perustuslain kanssa.

Siirtolaisuutta tutkinut Tampereen yliopiston apulaisprofessori Anitta Kynsilehto näkee lakiesityksessä lähinnä pelkkiä ongelmia. Hänen mukaansa laki tekee laittomasta laillista.
No ei kai, quelle surprise, että aiempien lakien puitteisiin mahtumattomasta aiotaan tehdä laillista. Täysin nolla-argumentti.

Oikeuskansleri Pöysti ja dosentti Rautiainen ymmärtävät sentään yskän, että tämä on vallan kolmijako-opin näkökulmasta suvereenin aluetta, eli lainsäätäjä (meillä siis valtiopäivät/eduskunta) saa säätää laillisessa lainsäätämisjärjestyksessä tasan sellaisia lakeja kuin lainsäätäjää huvittaa. Koskenniemi, Scheinin ja Kynsilehto kumppaneineen yrittävät tunkea oikeuslaitoksen puolelta lainsäätäjän tontille.

Tämä johtuu periaatteessa siitä, että Scheinin ja Koskenniemi edustavat vasemmistolaista "luonnonoikeuksiin" perustuvaa jälkikristillistä ihmisoikeustulkintaa, joka sai suosiota II maailmansodan jälkeen. Heidän mielestään siis suvereeni ei ole suvereeni, vaan näiden luonnonoikeuksien rajoittama (joka on juuri mielenkiintoinen juridiikan loikkaus lainsäätäjän tontille, vallan kolmijako-opin näkökulmasta; kristillisenä aikana "luonnonoikeuksia" vastasivat Raamatun antamat määräykset, ja silloin niitä tulkitsi papisto, jolloin valta oli käytännössä nelijaettu).

Hesari on näemmä valinnut puolensa lopullisesti. Rajalaki on lehden mukaan yksiselitteisesti oikeusvaltion vastainen hanke.

Tästä oikeusvaltiosta on taas tullut yksi aikamme taikasana. Sen kortin kun lyö pöytään, voi keskustelun lopettaa.
Niinpä. Oikeusvaltiohan kuitenkin tarkoittaa oikeasti vain sitä, että valtion ja sen viranomaisten toiminta perustuu ja rajoittuu säädettyyn lakiin. Suomen kielen saksasta lainattu termi on hukannut alkuperäistä merkitystään luonnonoikeusjuridiikan takia, vrt. englannin samaa tarkoittava "rule of law", joka on paljon selkeämpi merkityksessään, siis suoranaisesti 'lakiin perustuva valta'.
 
Viimeksi muokattu:
Oikeusvaltio on käsitteenä levinnyt tarkoittamaan kaikkia rajoittamattomia oikeuksia, joita laitavasemmisto keksii omalle väelleen ja suojateilleen.
Vähän samalla tavalla kuin ihmisoikeudet, joihin on viime vuosina lisätty vaikka mitä.

Luonnollisesti se on aina valtion vastuulla huolehtia, että kaikki nämä uudet oikeudet toteutuvat, tai emme enää ole oikeusvaltio.
 
Termi pitäisi muuttaa oikeus- ja velvollisuusvaltioksi.

Oikeudet niille, jotka osaavat sopertaa asylum, velvollisuudet meille muille elättää heidät, ja tyydyttää erilaiset hätätilat. Ja luovuttaa merkkivaatteet päältä kun käsketään. Ja väistää kadulla. Ja ...
 
Ja samaan aikaan meillä ”toimitusjohtajat” kohtelee erinomaisen työhaluisia ja mahdollisesti halukkaita maahanmuuttajia kuin koiria. Kyllähän nuo marjanpoimijat ja sairaanhoitajat pitäisi tänne rekrytä pysyvästi ja hakea perheetkin tänne. Muuttotappioalueilla ois töitä ja lähes ilmaisia asuntoja tarjolla.


Tässähän itsekin ihan innostui ajatuksesta. Voisiko olla, että jollekin ”Savukoskelle” tmv olisi jopa hyvä sijoitus ottaa kokonaisia perheitä Aasiasta jos edes toisella aikuisella on hyödyllinen koulutus. Jos kunnassa ei mene asunnot enää kaupaksi niin kunnan takaama asuntolainaa ei ole keneltäkään pois.
 
Nyt on UNHCR kovin huolissaan. On meinaan Suomi nyt ihan takuulla muuttumassa fasistiseksi rasistivaltioksi.YK:N pakolaisjärjestö UNHCR julkaisi keskiviikkona lehdistötiedotteen, jossa se esittää huolensa Suomen ”käännytyslaista”.

Järjestön mukaan käännytyslaki voisi luoda vaarallisen ennakkotapauksen turvapaikka-asioihin liittyvien velvoitteiden purkamiselle. Järjestö kehottaa Suomea noudattamaan lainsäädännössään kansainvälisiä velvoitteitaan.

ALUEELLE ja turvapaikkamenettelyyn pääsyn on oltava mahdollista kaikille suojelua hakeville, pakolaisjärjestö korostaa, vaikka kertookin ymmärtävänsä Suomen ”ainutlaatuista ja haastavaa geopoliittista asemaa”

Valtioiden on mahdollista samanaikaisesti sekä vastata turvallisuuskysymyksiin että toteuttaa oikeudenmukaista ja inhimillistä politiikkaa turvapaikanhakijoita kohtaan, pakolaisjärjestö sanoo.
 
Jos tässä on jotain hyvää, niin eilisessä EU vaalitentissä Purra esitti kyllä erinomaisen hyvin sen jo tiedetyn totuuden, että turvapaikanhaku "keksittiin" henkilökohtaisen poliittisen vainon perusteella. Ja nyt parikymmentä vuotta turvapaikanhakijat ovat olleet jotain ihan muuta.
Halla-ahon esittämä elintasoshoppailija lienee paras kuvaus noista.

Ja joskun tuon voi sanoa ääneen julkisessa vaalitentissä, niin kertoo se jotain muuttuneen.
Briteissä ja jossain muualla länsieuroopassa onkin jo kuultu aika asiallista puhetta näistä asioista.


(Ja jotta vähän lieventäisin cancellointia muiden kuin tämän foorumin vakiolukijoiden toimesta, voin sanoa kannattavani edelleen poliittisen vainon vastaanottamisen mahdollistamista, ja korkeatasoista taitoihin ja kykyihin perustuvaa ammatillista maahanmuuttoa. Ja vielä päälle rakkauden kautta puolisoiden maahan päästämistä. En kuitenkaan vapaata perheenyhdistämistä.)
 
Mari Rantanen vetää tiukkaa linjaa.Rantasen mukaan lähtökohta on se, että perusteettomasti rajan yli pyrkivä palautetaan Venäjälle, vaikka Venäjä ei häntä suostuisi ottamaan vastaan. Siihen, miten se olisi mahdollista, Rantanen ei ota kantaa.

– Me lähdemme siitä, että kun tämä laki on voimassa, niin silloin joka tapauksessa sinne Venäjän puolelle palautetaan, Rantanen sanoo.
 
Jotain valmisteluja jo tehdään.Joutsenon vastaanottokeskus Lappeenrannan Konnunsuolla on saamassa hallitukselta puoli miljoonaa euroa lisärahoitusta.

Raha on tarkoitus käyttää kulunvalvonnan lisäämiseen ja vastaanottokeskuksen alueen rajaamiseen aidalla.

Uudistukset liittyvät hallituksen ajamaan rajamenettelylakiin. Rajamenettely olisi voimaan tullessaan toimintatapa, jossa perusteettomiksi arvioituja turvapaikkahakemuksia voidaan käsitellä nopeasti heti rajalla tai sen läheisyydessä.

Rajamenettelyssä hakijan on pysyteltävä rajalla tai sen läheisyydessä, eli vastaanottokeskuksessa hakemuksen käsittelyn ajan.
 
Maksumuurin takana, mutta otsikosta päätellen ryssälässä odottelevat läpsyttelijät ovat ihmeissään viime käänteistä.

Miksi HS pitää edelleen hengissä tätä virhellistä ”kauttakulkumaa” legendaa ?

Kun fakta on, että ne tulee sieltä keski-euroopasta takaisin Suomeen ja sitten ovat pysyvästi täällä. Kun ovat tänne alussa rekisteröity.

Mikä tässä nyt on HS:ltä niin vaikeaa uutisoida faktoja.


Sitten taas tämä HS mielipiteenmuokkaus.
Ankarasti arvostellun lain nojalla valtioneuvosto voi yhdessä ”.

????

Muutama vanha stallari on arvostellut ja se nyt on ”ankaraa arvostelua” . Eikö ollut joku mielipidetiedustelu jossa miltei 85% kannatti tuollaista lakia itärajan tilanteeseen ?
 
Miksi HS pitää edelleen hengissä tätä virhellistä ”kauttakulkumaa” legendaa ?

Kun fakta on, että ne tulee sieltä keski-euroopasta takaisin Suomeen ja sitten ovat pysyvästi täällä. Kun ovat tänne alussa rekisteröity.

Mikä tässä nyt on HS:ltä niin vaikeaa uutisoida faktoja.


Sitten taas tämä HS mielipiteenmuokkaus.
Ankarasti arvostellun lain nojalla valtioneuvosto voi yhdessä ”.

????

Muutama vanha stallari on arvostellut ja se nyt on ”ankaraa arvostelua” . Eikö ollut joku mielipidetiedustelu jossa miltei 85% kannatti tuollaista lakia itärajan tilanteeseen ?
Täyttää kaikki disinformaation merkit tämä uutisointi. Niin HS kuin Yle.

No jokainen on lukenut Koneen Säätiön agenda-sekouluista, eloapinoiden tukemisesta jne. Siellä tietysti huusertaa Herlinit.

Kun sitten katsotaan HS omistajapohjaa niin vaikka Sanoma pörssiyhtiö onkin, niin agendavaikuttamiseen ei tarvita kuin kaksi blokkia. Siellä se ongelma on.

E778EF47-4A6D-4D94-AB08-25C480E35B50.jpeg

Erkon säätiö, Herlin, Seppälä on Aatos Erkon sisaren tytär ja Langerskiöld puolestaan tämän sisarpuoli. Noilla saadaan jo 50% kasaan ja HS säätiö samassa komennuksessa nostaa äänimäärän yli 53%:iin.

Ei siellä tarvitse olla kuin Herlinien ja Erkon blokkien olla asioista samaa mieltä, niin voivat käskystä painaa vaikka mv-tasoista satutarinaa ja sitähän siellä välillä tehdään.
 
Viimeksi muokattu:
Maksumuurin takana, mutta otsikosta päätellen ryssälässä odottelevat läpsyttelijät ovat ihmeissään viime käänteistä.

Meidän kansainvälinen maine alkaa kärsimään.
Suomesta piirtyy keskusteluissa kuva rasistisena korkean verotuksen ja matalien palkkojen maana. Suomalaista yhteiskuntaa kuvaillaan sulkeutuneeksi ja epäsosiaaliseksi.
JESS!
 
On se kumma kun meillä jaksetaan murehtia tuota maineen menetystä. Baltit ja puolalaiset eivät nakkaa tästä hevon persettä, eikä heitä kukaan ole ollut kovaan ääneen tuomitsemassa. Joku EU:n ihmisoikeustuomioistuin langettaa ajoittain sakkoja, mutta mitä sitten ?

Juuri tämä. Siis tästähän eivät murehdi juuri muut kuin ihmisoikeusprofessuurit, vihreät/vasemmisto/sosialistit sekä tietyt mediat ja niiden edustajat. Ja tämän takiahan tämä ”kritiikki” saa niin paljon palstaa.

Kansalaisilta kun kysytään niin selvästi suurin osa kannattaa käännytyslakia, raja-aitaa ja välineellistetyn maahantulon torjuntaa(turvapaikkahakemuksia ei oteta vastaan).

Niin vaan ovat Balttia ja Puola edelleen osa EU:ta ja Natoa vaikka eivät edes säätäneet mitään lakeja vaan push back-taktiikka otettiin käyttöön heti. Sen enempää kyselemättä ja ketään kumartelematta. Ja on tehonnut.

EU:n kärkipoliitikot Von Der Leyen ja Weber kävivät ihan Suomen itärajalla ja ymmärtävät Suomen tilanteen.
Tulipa sieltä jopa suorat sanat, että pakolaissopimukset pitäisi uudistaa.
 
On se kumma kun meillä jaksetaan murehtia tuota maineen menetystä. Baltit ja puolalaiset eivät nakkaa tästä hevon persettä, eikä heitä kukaan ole ollut kovaan ääneen tuomitsemassa. Joku EU:n ihmisoikeustuomioistuin langettaa ajoittain sakkoja, mutta mitä sitten ?
Koska suomalaiset ovat maailman parhaimpia kaikissa asioissa niin myös maineessa niin onhan se kamalaa jos suomalaisia aletaan kansainvälisesti katsomaan yli-ihmisten sijaan vain ihmisinä. Tosiasiassa ketään ei vittuakaan kiinnosta maine maailmalla. Jos ei mitään kansanmurhaa ole suunnitteilla niin raha ratkaisee niin kuin on aina ratkaissut.
 
Itseasiassa se maine oikeasti paranee. Fiksut ihmiset kyllä tajuaa että omia rajojaan pitää suojella.

Ei noita vanhoja pieruja kannata kuunnella. Ajavat vain omia vanhentuneita käsityksiään. Ei niillä ole mitään oikeamielisyyden kristallipalloa yksin kädessään, josta tiiraimella sitten päättäisivät mitä on ihmisyys ja oikeudenmukaisuus.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top