Venäjän talous

Putlerin päänsärkyyn löytyy myös lääkekin. Auttaa välittömästi ja olisi parempi jos hän ottaisi annoksensa heti. Annostellaan suun kautta. Yksi "tabletti" riittää.

Loistava ehdotus. Voiko jossain kohdassa sivulla painaa tykkäystä useammankin kerran? Nyt olis sellaisen paikka. 10 x +++++ !
 
Viimeksi muokattu:
Loistava ehdotus. Voiko jossain kohdassa sivulla painaa tykkäystä useammankin kerran? Nyt olis sellaisen paikka. 10 x +++++ !
Peacemaker :)
 
Tässä käy Venäjälle (Putinille jne.) ihan samalla tavalla kuin juopolle isännälle. Kaikki omaisuus, talot ja maat katoavat ryypätessä ja rähinöidessä.

Ajatellaan että tuo on totta ja tapahtuu kuten aikaisemmissa muissakin vastaavissa esimerkeissä, niin miten mies voikin olla niin hölmö ?
Olis ollut kaikki mahdollisuudet aikanaan edetä suureksi johtajaksi tällaisella länsimaisemmalla tavalla, pikkasen olis tinkinyt omaan taskuun laittamisesta ja jakanut hyvää.
Ihmettelen vaan miten mies voi olla niin hölmö?
 
Venäjän kannalta on ikävää että varsinkin sotiminen vaatii valtavasti taloudellisia resursseja ja nimenomaan rahaa...Jo nyt on tuhlattu lähes kaikki mikä on mahdollista..Armeijalle ja asevarusteluun menee jokainen lantti mikä liikenee yli Putinin (ja hänen lähipiirinsä) oman tarpeen. Muualle ei enää riitä ruplaakaan.

Venäjälle (oligarkeille, rikkaille johtajille, Putinille jne.) ei olisi mitään hyötyä siitä että (edes teoriassa) saataisiin tuhottua länsimaat.. Itseasiassa Venäjä tarvitsee länsimaita ostamaan energiaansa, investoimaan energian tuotantoon jne. jne. Jopa kaikkein korruptoituneimmat venäläiset oligarkit tarvitsevat itselleen ja perheilleen länsimaita turvapaikaksi, lastensa koulutukseen jne.

Tässä käy Venäjälle (Putinille jne.) ihan samalla tavalla kuin juopolle isännälle. Kaikki omaisuus, talot ja maat katoavat ryypätessä ja rähinöidessä. Ja, ne joutuvat lopulta uusille omistajille.
Kaikki eivät ryypää, ja omaisuus on siirretty lapsille, kyllä heidän asianajajat osaa lain kiertamisenkin. Mutta kyllä heilla nyt ongelmat, moni ei pääse sieltä länteen ja istuu kun tatti Moskovassa, omaisutta pikku hilja jäädytetään, esim. Italian villoja ei saa myydä kenelle jne. Monilla esim.Britanniassa satojen miljoonien linnat, ja uuden lain mukan rahojen alkuperä pitää selittää, mutta kuka pystyy siihen? Ei kukaan heistä. Heidän "virallisissa" palkoissa on hyvin vaatimattomat summat, vaikka pelkkä kellojen kokoelma maksa toista miljoona $. Tuo Putinin neuvonantaja Peskov jopa työntää ne valokuvissa esiin oikein tarkoituksella, se on niin säälittävä. Halvin on 10 000 $ ja sitä 500 000. Tietenkin se on pisara meressä koko kellojen kokoelma, heillä on omaisuutta ympäri maailmaa, Sardiniassa ja jokaisessa kaunissa lomakohdessa, Nizza ja Cannes ylipäänsä koko Rivera on täynnä venäläisiä hämärillä rahalla ostetulla venäläisten omaisuudella.

Venäjällä kaasutuotannon kannattavuus on aika kyseenalaista jo nykyisillä öljyhinnoilla, tietääkseni. Pari kk nähtiin maininta rajan 49 $ barrelista (kaasu on sidottu öljyhintaan) mutta voi ne tietenkin valehdellakin. Investojat tietääkseni eivät rupea sijoittamaan jos ei tulee voittoa. Ja öljyn hinnat tuskin nousevat tästä enää.Venäjän (oligharkien) lihavat vuodet päättyneet, mutta en minä heitä sure. Ne varastaneet tuntematta mitään rajoja.

Jos ne vaikka sulkeutuu NL2:ksi, ne mitä ilmeisemmin jatkavat agressivista politiikkaa. Pystyvätko tuhoamaan sotilallisesti länsimaat, en usko, mutta niinkin köyhä valtio kun P-Korea osaa juoksutta USA:takin, aina kun heillä nälkä niin ne uhittelee räjäyttää koko maailman, sitä kukaan ei voi varma mitä ohjuksia heillä on ja toimivatko edes, mutta lastillisia ruoka lähetetään heille ja sitten kun ne saa sitä, ne ovat vähän aika hilja. Aina kun uhittelu pistää säteilytuhkaksi naapurit ja USA alkaa taas, tiedetään että jahaa, ruoka loppui.

Inhottava kun putinisti-duginisti-fasistit aivopesi oman kansan agressiviseksi bydloksi (karjaksi) ja se on vaarallistakin.
 
Viimeksi muokattu:
Yleisesti kyllä ihmetyttää poliitikot joiden toiminta muodostaa sen syyn miksi jonkin valtion bruttokansantuote ei ole sitä mitä se voisi olla. Suomessakin on poliitikkoja, joilla on kova tarve sabotoida valtion talous, karkoittaa liike-elämä ja tuhota valtion verotulot. Putin tekee kaikkensa estääkseen Venäjän talouden nousun kestävällä tavalla. Putin satsaa sellaisiin asioihin joista on nähtävissä, että ne ovat tulossa tiensä päähän, kuten fossiilisiin hiilivetyihin perustuva talous. Venäjän pitäisi alkaa rakentamaan taloutta, joka on riippumaton fossiilisten hiilivetyjen hintakehityksestä.

Tässä on keskeisenä kiistakapulana kenen ehdoilla mennään. Minä olen muurannut tiukasti, että me etenemme demokratian ja markkinatalouden ehdoilla, me emme tue kleptokraattia. Demokratiaa ja markkinataloutta me toteutamme siksi, että se on ainoa joltisenkin järkevästi toimiva systeemi.

Vastakkainasettelu Euroopan kanssa on täysin järjetön politiikka, joka venäläisten pitäisi ymmärtää erittäin hyvin.

Etenkin tarvitsemme Jäämeren liiton, kun planeetan resurssien loppuminen ja ylikansoitus ja saastuminen ja ilmastonmuutos aloittaa riehunnan joka ulottuu Etelä-Afrikasta Pohjois-Koreaan.

Venäjä olisi vaikutusvaltaisempi ja taloudelliselta voimaltaan suurempi, jos Venäjä olisi liittoutunut länsimaiden kanssa. Voi helposti kuvitella kuinka voimakkaita länsi ja Venäjä olisivat yhdessä. Koko pohjoisen pallonpuoliskon kattava Jäämeren liitto olisi planeetan vahvin voima. Venäjällä olisi ihan eri tavalla voimaa ja kassavarantoja ja uskottavuutta. Kauppa kävisi ja globaali valta olisi melkoinen. Liittoutumalla lännen kanssa Venäjän bruttokansantuote ja kansan elintaso kokonaisuudessaan olisi läntisellä tasolla.

Toisaalta olen kirjoitellut Venäjän federaation hajoamisen tarpeesta. Kova kovaa vastaan. Se lähtee vastakkainasettelun tilanteesta vastauksena Putinin politiikkaan. Putin kunnioittaa vain voimaa niin sitä pitää sitten näyttää ja kertoa, että teemme näin, jos sinä teet niin kuin teet. Venäjän federaation hajoittamisella estettäisiin, että Vovalla olisi käytettävissä keskitetysti johdetun suurvallan voimat. Venäjän federaatio voisi hajota ja järjestäytyä uudelleen Venäjän unioniksi, jolla olisi yhteinen valuutta ja puolustus ja länsimaiden kanssa yhteensopivat standardit. Venäjän unionin pääkaupunki olisi Pietari koska Pietari edustaa hiukan erilaista maailmaa kuin synkeän historian omaava Moskova. Venäjän unionin päätöksentekojärjestelmä olisi hajautetumpi ja siten sen iskukyky heikompi kuin Venäjän federaation. Venäjän federaation päätöksentekojärjestelmä on yhä selvemmin yhden diktaattoriksi korotetun henkilön käsissä. Uuden Stalinin nousu.

Euron ongelmat kuitenkin osoittavat ylikansallisten järjestelmien ongelmat. Liian pienelle sisäpiirille suuren taloudellisen vallan antaminen johtaa ongelmiin, joiden nimi voisi olla vaikka vallanhimo ja laajentumishimo, jotka aiheuttavat sen, että järjestelmän toimivuus ei olekaan tärkein näkökohta.


Euroopan unionin esimerkistä näemme, että itsenäisistä valtioista koostuva liitto on sanoisinko melko eripurainen, jossa vallitsee kova kritiikki ja jossa itsenäisten valtioiden kansalaiset äänestävät valtaan vastavoimia aina tarpeen mukaan. Esimerkiksi Perussuomalaiset.

Se on kuitenkin varmaa, että jos järjestelmä ei toimi johtaa se ongelmiin, jotka ratkaisemattomina johtavat järjestelmän kaatumiseen ja uuden järjestelmän perustamisen aloittamiseen edellisestä järjestelmästä saaduilla kokemuksilla.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän tullin mukaan maakaasun vientitulot laskivat 35 prosenttia verrattaessa kevään 2014 maakaasun vientituloja kevään 2015 vientituloihin. Tässä on ollut leutoja talvia ja kaasun kysyntä vähentynyt ja kaasun hinta laskenut roimasti ja sitä kautta vientitulot kaasun viennistä. Venäjän kaasun poliittinen riskikin on niin suuri, että siitä pyritään eroon. Kaikki tämä johtaa kaasun hinnan laskuun.

http://espreso.tv/news/2015/08/07/dokhody_rosiyi_vid_eksportu_gazu_vpaly_mayzhe_na_35

Ilmeisesti erinäisistä syistä espreso tv ei voinut linkittää suoraan hirveän vihollisvaltion tilastollisesti virallisille sivuille koska he tietenkin siellä hirveässä vihollisvaltiossa tekevät kävijätilastoa ja onkivat tiesmitä tietoa ja espreso ei ainakaan auta heitä tässä.


Niukkenevien resurssien oloissa fossiilisten hiilivetyjen hinnan lasku kielii siitä, että niissä on ollut hirveä keinottelulisä, muutoin tälläinen fossiilisten hiilivetyjen hinnan lasku ei olisi ollut mahdollista. Poliittisten suhdanteiden muuttuminen sillä tavalla, että öljyn hinnasta tuli taas ase mahdollisti keinottelulisän nopean leikkaamisen. Kuinkahan lähellä tässä on, että kaasun ja öljyn tuotanto ei kannata, se kuluttaa rahaa enemmän kuin tuottaa rahaa. Öljy- ja kaasulähteitä ei kuitenkaan saa kiinnikään koska niiden päällä lepää miljardeja tonneja mannerlaattaa joka pusertaa lähteen tyhjäksi paineella, kun se vain löytää reiän, josta suihkuta paineella, kaikki mitä sieltä tulee pitää varastoida ja suuret varastotasot taas pitävät hinnat alhaalla. Jos ei löydy varastoja niin kaasu ja öljy pitää vaan polttaa taivaan tuuliin. Kaasua poltetaan runsaita määriä näillä kentillä, kun ei ole minne sen pistää.

Kun öljyn hinta nousee niin yleinen kustannustaso nousee. Öljyn hinta on kuitenkin laskenut, mutta yleinen kustannustaso ei ole laskenut. Hinnat kuluttajille ovat itseasiassa korkeammat kuin silloin, kun öljyn hinta oli 100 dollaria barreli. Valtiot eivät kuitenkaan aja hintakilpailua koska se alentaisi arvonlisäverotuottoja.

Kuinkahan lähellä tässä on, että kaasun ja öljyn tuotanto ei kannata.

Pari kk nähtiin maininta rajan 49 $ barrelista


Kerkesit vastata omassa tekstissä tuohon, itsellä kesti tovi ennen kuin huomasin, siinähän se vastaus olikin. Tästä voi tietysti keskustella missä se raja on. Voiteluprosentti joka käänteessä on tiettävästi kymmeniä prosentteja, sekin rokottaa valtion osuutta, josta kustannetaan infra ja julkisen sektorin palkat ja sosiaaliturva.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjällä kaasutuotannon kannattavuus on aika kyseenalaista jo nykyisillä öljyhinnoilla

Kuvittelen elävästi sen hätääntyneen tilanteen kleptokraattien välillä, kun he katsovat tyhjää valtion kassaa ja pojilla on kaikki massit ja ne parkuu, kansa kyllä raivostuu tästä laittakaa rahat takaisin, ja muut vastaavat, laita sinä, eiku sinä, en minä laita, laita sinä.
 
Kuvittelen elävästi sen hätääntyneen tilanteen kleptokraattien välillä, kun he katsovat tyhjää valtion kassaa ja pojilla on kaikki massit ja ne parkuu, kansa kyllä raivostuu tästä laittakaa rahat takaisin, ja muut vastaavat, laita sinä, eiku sinä, en minä laita, laita sinä.
Jos tälläinen kansa, niin tuskin raivostuu:nyt siellä on menossa skitsofreeninen uhittelun vaihe - "meitä pannaan, mutta me vain voimistumme":
1etoz+

"Päätin kieltäytyä kaikesta kirotusta länsimaisesta, kasvatan partaa, laitoin sähköt poikki, revinyt pois perunan. Syön naurista, rukoilen omille meidän jumalille, ja kyllä, olen onnellinen!"
(Nauris (репа ven.) on ikivanha venäläinen syödyin perinteinen vihannes.)

Kansalle on myös kerrottu että meneillaan SOTA. Sodassa ei voi elää hyvin, paha länsi ja fasistit yrittävät valloittaa ihanan Venäjän -"ovat kateellisia meille että me nousimme polviltaan" :Do_O toisaalta siellä on kova uho että "me vielä nousemme polviltaan".
Ja tätä polviltaan nousemista siellä jo kohta 100 vuotta...

Tilanne siellä on todella skitsofreninenkin:nuoria, jotka eivät NL tietää mitään, onnistuttu aivopesemään haluamaan sitä takaisin, samalla heidät on opetettu vihaamaan kaikki länsimäinen, siellä ne haaveille Ipadeista ja muusta länsimäisista tuotteista, ja samalla vihaavat niitä. Miten tälläinen on mahdollista..
 
Viimeksi muokattu:
@Maidan Katsotaan mitä tapahtui, kun Neuvostoliitto romahti ja itä-blokin maat liittyivät länteen. Nyt niissä on suhteellisen hyvä hallinto ja vakaa yrityskulttuuri ja markettien hyllyt täynnä tavaraa ja ihmisillä kohtuullisesti rahaa käytettävissä.

Uskokaa tai älkää, Eurooppa on oikeasti olemassa. Tässä on Euroopan antama esimerkki, jonka kuka tahansa näkee. Jokainen voi matkustaa pitkin Eurooppaa katsomassa ja oppimassa miten siellä on siistit kadut ja hanasta tulee jopa raikasta kirkasta vettä. Jos ei pysty matkustamaan voi ladata koneelleen Google earthin ja käyttää sen Street view toimintoa, jolla pääsee katsomaan katukuvaa. Vilkaisin Google earthin Street viewilla Moskovasta 417 kilometriä kaakkoon sijaitsevaa Tambovin taajamaa. Siistin näköistä katukuvaa.

Tämä muuten, että jos Venäjällä on tämä kurja maaseutu. Sen asukkaat eivät sitten kuitenkaan ole muuttaneet slummeihin kaupunkien liepeille. Ehkä olot eivät kuitenkaan ole ihan niin kurjat. Muissa kehitysmaissa on lohduttoman näköiset slummit kaupunkien ympärillä, mutta Venäjällä ei näytä olevan. Köyhät asuvat kiltisti maaseudulla kuokkimassa tilkkujaan.

Luulen, että kansan tulee elääkin kurjuudessa-oppi on eräänlainen puolustuspuhe kleptokratialle. Kun kleptokratia ei pysty järjestämään kunnollisia oloja kansalle niin kansa vastaa, ettei se mitään, meidän tuleekin elää kurjuudessa, että varkailla olisi parempi olla ja varkaat nyyhkivät tästä liikuttuneina.

Propagandassa kansan keskuudesta nousee kansaa edustamaan joku joka julistaa, että kuokimme iloiten maata resuissa ilman rahaa ja olemme onnellisia. Se on pohjois-korealainen metodi, jolla kansa ikään kuin yritetään saada tuntemaan ylpeyttä köyhyydestään ja kurjuudestaan. Totuus nyt kuitenkin on, että kansalle vaurautta luvanneet pettivät lupauksensa. Se mitä vallankumouksessa luvattiin ei pidetty. Kansa ei saanutkaan mitään. Kaverit teki ison keikan ja kääri koko valtion kassan. Se on sitten, ettei kansa lähtenyt tekemään uudestaan vallankumousta.

Uskon, että Venäjällä aivan varmasti on älymystö, joka aikoo perustaa demokratian ja toimivan markkinatalouden ja laittaa Venäjän infran kuntoon sitten joskus ja antaa kansalle vähän rahaakin niistä suurista tuloista mitä Venäjä saa öljystä ja kaasusta.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjällä myös ukrainassa omaa taloutta paikataan paljon ns omalla peltotilkulla tai sitten kalastuksella ym vastaavalla tässä köyhässä kansanosassa. Se varmasti vaikuttaa osittain siihen että köyhät ei mielellään muuta isoihin kaupunkeihin. Moskova on myös aika kallis kaupunki joten olemattomalla eläkkeellä ei siellä pärjää tai sen lähistöllä
 
Tämä muuten, että jos Venäjällä on tämä kurja maaseutu. Sen asukkaat eivät sitten kuitenkaan ole muuttaneet slummeihin kaupunkien liepeille. Ehkä olot eivät kuitenkaan ole ihan niin kurjat. Muissa kehitysmaissa on lohduttoman näköiset slummit kaupunkien ympärillä, mutta Venäjällä ei näytä olevan. Köyhät asuvat kiltisti maaseudulla kuokkimassa tilkkujaan.

Ei Venäjä nyt sentään kehitysmaa ole :) Niillä on liian paljon luonnonvaroja.

Venäjän kaupungistumisaste on käytännössä sama kuin Saksan, 74 %. Suomessa 84 %.

https://en.wikipedia.org/wiki/Urbanization_by_country
 
@Maidan
Tämä muuten, että jos Venäjällä on tämä kurja maaseutu. Sen asukkaat eivät sitten kuitenkaan ole muuttaneet slummeihin kaupunkien liepeille. Ehkä olot eivät kuitenkaan ole ihan niin kurjat. Muissa kehitysmaissa on lohduttoman näköiset slummit kaupunkien ympärillä, mutta Venäjällä ei näytä olevan. Köyhät asuvat kiltisti maaseudulla kuokkimassa tilkkujaan.on sitten joskus ja antaa kansalle vähän rahaakin niistä suurista tuloista mitä Venäjä saa öljystä ja kaasusta.

Käsittääkseni Venäjän maaseutu on pääosin kurjaa, monissa kylissä asuu vain vanhoja naisia. Nuoret ovat lähteneet kaupunkiin ja miehet juoneet itsensä hengiltä. Miesten keskimääräinen elinikä Venäjällä on yli 10 vuotta naisia lyhyempi.
 
Kehitysmaameininki saa jatkoa. Nyt Venäjää uhkaa pula bensiinistä. Jalostuskapasiteetti alenee, kukaan ei ole investoimassa Venäjälle ja öljy-yhtiöt haluavat viedän bensiininsä (ja muuta jalosteet) mieluummin läntisille markkinoille:

"Venäjää uhkaava bensiinipula johtuu liian vähäisestä öljynjalostuksesta ja talouspakotteista, sanoo Venäjän energiapolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopistosta. Hänen mukaansa Venäjä kärsii "öljykirouksesta".

Vaikka 13 prosenttia maailman öljyntuotannosta tulee Venäjältä, maalla ei ole riittävästi jalostuskapasiteettia.

"Tätä kroonista ongelmaahan Putinin hallinto on yrittänyt jo pitkään ratkaista", Tynkkynen sanoo.

Venäjän suurimman öljy-yhtiön Rosneftin johtaja Igor Sechin lähetti viime viikolla presidentti Vladimir Putinille avoimen kirjeen, jossa hän varoitti tätä uhkaavasta bensiinipulasta.

Asiasta kertoi CNN. HS:n uutinen aiheesta löytyy täältä."


http://www.hs.fi/talous/a1439084505822?ref=suositeltu-aihe

 
Kehitysmaameininki saa jatkoa. Nyt Venäjää uhkaa pula bensiinistä. Jalostuskapasiteetti alenee, kukaan ei ole investoimassa Venäjälle ja öljy-yhtiöt haluavat viedän bensiininsä (ja muuta jalosteet) mieluummin läntisille markkinoille:

"Venäjää uhkaava bensiinipula johtuu liian vähäisestä öljynjalostuksesta ja talouspakotteista, sanoo Venäjän energiapolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopistosta. Hänen mukaansa Venäjä kärsii "öljykirouksesta".

Vaikka 13 prosenttia maailman öljyntuotannosta tulee Venäjältä, maalla ei ole riittävästi jalostuskapasiteettia.

"Tätä kroonista ongelmaahan Putinin hallinto on yrittänyt jo pitkään ratkaista", Tynkkynen sanoo.

Venäjän suurimman öljy-yhtiön Rosneftin johtaja Igor Sechin lähetti viime viikolla presidentti Vladimir Putinille avoimen kirjeen, jossa hän varoitti tätä uhkaavasta bensiinipulasta.

Asiasta kertoi CNN. HS:n uutinen aiheesta löytyy täältä."


http://www.hs.fi/talous/a1439084505822?ref=suositeltu-aihe
Uutisen mukaan mennään jo 44 dollarissa per pönikkä. Sanokaa minun sanoneen, tässä ei ole vielä nähty likikään kaikkea, mitä tulopohjan romahdus saa aikaan naapurissa. Virkamiesten irtisanomiset ovat vasta alkusoittoa. Saa propakandatorvet vaihtaa viitoselle kohta, että voivat kansalle perustella, miksi sotatalouteen on sitten panostettava niin voimakkaasti.
 
Uutisen mukaan mennään jo 44 dollarissa per pönikkä. Sanokaa minun sanoneen, tässä ei ole vielä nähty likikään kaikkea, mitä tulopohjan romahdus saa aikaan naapurissa. Virkamiesten irtisanomiset ovat vasta alkusoittoa. Saa propakandatorvet vaihtaa viitoselle kohta, että voivat kansalle perustella, miksi sotatalouteen on sitten panostettava niin voimakkaasti.

Ymmärtäähkönä Putin esikuntineen, että komentotalous ja markkinatalous eivät sovi yhteen?

Siinä tulee jommalle kummalle osapuolelle vielä pahasti takkiin. Enkä usko, että globaali markkinatalous on se joka kaatuu.
 
Kehitysmaameininki saa jatkoa. Nyt Venäjää uhkaa pula bensiinistä. Jalostuskapasiteetti alenee, kukaan ei ole investoimassa Venäjälle ja öljy-yhtiöt haluavat viedän bensiininsä (ja muuta jalosteet) mieluummin läntisille markkinoille:

"Venäjää uhkaava bensiinipula johtuu liian vähäisestä öljynjalostuksesta ja talouspakotteista, sanoo Venäjän energiapolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopistosta. Hänen mukaansa Venäjä kärsii "öljykirouksesta".

Vaikka 13 prosenttia maailman öljyntuotannosta tulee Venäjältä, maalla ei ole riittävästi jalostuskapasiteettia.

"Tätä kroonista ongelmaahan Putinin hallinto on yrittänyt jo pitkään ratkaista", Tynkkynen sanoo.

Venäjän suurimman öljy-yhtiön Rosneftin johtaja Igor Sechin lähetti viime viikolla presidentti Vladimir Putinille avoimen kirjeen, jossa hän varoitti tätä uhkaavasta bensiinipulasta.

Asiasta kertoi CNN. HS:n uutinen aiheesta löytyy täältä."


http://www.hs.fi/talous/a1439084505822?ref=suositeltu-aihe

Jännä juttu. Joskus katselin netistä meidän tuontia ja vientiä, niin jäi mieleen sellainen "fakta", että meiltä vietäisiin suunnilleen samalla summalla öljytuotteita, kuin tuodaan. Jotenkin pidän tätä epäuskottavana, en näe miten tämä voisi pitää paikkansa, mutta jotenkin tälläinen kuva jäi mieleen. Sen ymmärrän miten tämä voisi olla mahdollista, me vain veisimme tarpeeksi korkean jalostusasteen tuotteita maailmalle, mutta en oikein usko, että näin tapahtuisi, koska valtaosa meille tuotavasta öljystä kuitenkin käytetään kotimaassa.
 
Ymmärtäähkönä Putin esikuntineen, että komentotalous ja markkinatalous eivät sovi yhteen?

Siinä tulee jommalle kummalle osapuolelle vielä pahasti takkiin. Enkä usko, että globaali markkinatalous on se joka kaatuu.

Kummallekin tulee takkiin, mutta globaali markkinatalous ei ole tuossa mätössä mukana. Venäjän markkinatalous, siis se julkisesti toimiva, sen sijaan kärsii ja pahasti, ennen kuin komentopuolen ukot hukkuvat omaan paskaansa. Pimeästi toimiva talous sen sijaan kukoistaa noiden molempien ympärillä.
 
Jännä juttu. Joskus katselin netistä meidän tuontia ja vientiä, niin jäi mieleen sellainen "fakta", että meiltä vietäisiin suunnilleen samalla summalla öljytuotteita, kuin tuodaan. Jotenkin pidän tätä epäuskottavana, en näe miten tämä voisi pitää paikkansa, mutta jotenkin tälläinen kuva jäi mieleen. Sen ymmärrän miten tämä voisi olla mahdollista, me vain veisimme tarpeeksi korkean jalostusasteen tuotteita maailmalle, mutta en oikein usko, että näin tapahtuisi, koska valtaosa meille tuotavasta öljystä kuitenkin käytetään kotimaassa.

Mistä olet saanut tuollaisen kuvan, että valtaosa Suomeen tuotavasta öljystä käytettäisiin Suomessa?

Eikö Suomi päinvastoin ole kohtuullisen suuri bensiinin viejä?
 
Back
Top