Venäjän talous

Niin, en tiedä onko kingi oikeasti noin sanonut mutta en ihmettelisi, sillä egolla.

Mainittakoon, että Marie Antoinette ei ilmeisesti myöskään sanonut tuota hänen nimiin laitettua möläytystä, vaan kuulemani mukaan tämä oli tämän "isotätinsä", puolison puolelta. Silloinkin kyse oli nälänhädän aiheuttamista rauhattomuuksista.
 
Hikipedia on hyvä esimerkki suomalaisesta kansanluonteesta (joskin saattaahan tuo olla kopio jostakin vastaavasta viritelmästä maailmalta, mutta siitä huolimatta). Siis pitää olla jollakin tavalla maanisdepressiivinen jotta alkaa kirjoittelemaan kaikkea tuota.
Pöh!

Neuvostoliittolainen perseensuristin on kyllä tuttu kansainvälisesti, ei sovi perseeseen eikä surise.

Kyseessä on realismiksi kutsuttu koulukunta, ;)
 
Venäjän viljasato tänä vuonna (korjattu) 101 miljoonaa tonnia = 101 miljardia kiloa = n.700 kg/asukas
Suomen viljasadon ennuste 3,5 miljardia kiloa = n. 700 kg/asukas

Tasoissa mennään tänä vuonna.
Muista että Venäjän viljantuotannon alueet ovat ihan eri alueella verrattuna Suomeen.

Hus! Takaisin!
 
Eiköhän tämä touhu @adam7 ala riittää, pidä tätä viimeisenä varoituksena.

Oletko vai oletko wannabe inssi?

Vittu mitä skeidaa.

Koetappa alkaa konkreteisoimaan jos haluat saada substanssia väitteillesi.

No jos pysyisit siinä mitä olen todennut, etkä olkiukkoilisi.

Kuka sun käytävän varrella istuu on ihan sama. Siihen viittaaminen oli alkeellisen pissing contestin aloittaminen, joka nyt ei oikein argumentaatiokeinona häikäise.

Pöh.

Älä itke.

Itke vain suomenkieliselle ylelle.

Traagista on ettet edes näe mitä kirjoittelet.

kielioppi on muuten viimeinen arvosteltava aihe.

pohdi hieman

joko olet lukutaidoton tai luetun ymmärtäminen jää alakoulutasolle. Sori.

(älä opeta faijaas naimaan)

Noustu väärällä jalalla?

Mikä sun ongelma on?

Whataboutismia pukkaa!

Sulla on hiukan maailmankuva hakusessa.

Saat kääntyä median tai Julkisen sanan neuvoston puoleen jos koet että media käyttäytyy väärin. Turha itkeä foorumeilla, iso mies.

Hus! Takaisin!
 
Luulen, että Putin teki Venäjän taloudesta öljystä riippuvaisen siksi, että keskittämällä öljytulot itselleen ja estämällä alueiden omavaraisen keskushallinnosta riippumattoman talouden luomisen hän teki Venäjän aluehallinnoista öljytulojen jakamisesta riippuvaisen. Sehän olisi itsenäisen valtion perusta, jos kaikki alueiden taloudet pystyisivät olemaan Moskovasta riippumattomia.

Taho joka ottaa vallan on aluejohtajat, kun Kreml heikkenee. Joskus, kun lukee näiden tutkijoiden ja median tekstejä he tuntuvat näkevän vain Kremlin. Toki se on helpompi rakentaa tarina valtionpäämieheen keskittyen. Korkein johtaja on mediaseksikkäämpi kuin todellisen vallan omaavat asiaosaajat.


Karjalan tasavallan väkiluku on 634 000. Väkilukunsa ja resurssiensa puolesta Karjalan tasavalta pystyisi olemaan itsenäinen valtio.


Jos vertaa Karjalan tasavaltaa ja Pietaria niiden mahdollisuuksina itsenäisinä valtioina niin resurssit perustuisivat eri asioihin. Pietarin väkiluku on 5 miljoonaa. Pietarin resurssit itsenäisenä valtiona perustuvat tieteen ja taiteen kehittämiseen ja teollisuuden ja palveluiden tuottavuuteen.

Ei Putin mitään suunnitellut. Valitsi helpoimman tien kun öljy oli kallista. Medvedevillä oli hiukan ajatusta talouden rakenteiden muuttamisesta, mutta Putin murskasi sen, koska sehän olisi muuttanut valtarakenteita.

Saudien öljyn tuputus hajottaa nykyisen Venäjän imperiuminen kuten se hajotti ns. Neuvostoliiton aikanaan. Saamme sitten ottaa kantaa Pietarin alueeseen ja sen toimintaan sekä "Karjalan tasavaltaan" joka haluaa liittyä Suomeen.
 
Eiköhän tämä touhu @adam7 ala riittää, pidä tätä viimeisenä varoituksena.
No, otetaan iisimmin.

Olisi tosin parempi jos mielestäsi vääräänlaiseen kannanottoon puuttuisit kun se on ilmaistu, mutta otan varoituksesi vakavasti.
 
Pöh!

Neuvostoliittolainen perseensuristin on kyllä tuttu kansainvälisesti, ei sovi perseeseen eikä surise.

Kyseessä on realismiksi kutsuttu koulukunta, ;)

Kuten taisin jo sanoa, niin en puhunut vain tuosta nimenomaisesta artikkelista, vaan siellä on kasa noita artikkeleja ja sikäli kun olen sivustoa tutkinut, niin ne kaikki ovat tuota vastaavaa tavaraa.
 
Venäjän pakotteet siirtävät katseita siellä uusiin suuntiin ja syntynyt talousahdinko auttaa Kiinaa parantamaan asemiaan, uutisessa Koillisväylä:
"Koillisväylällä tapahtuu kaikessa hiljaisuudessa enemmän kuin vuosiin – ja yllättäen kiinalaisten rahoilla.
Kiinalaiset ovat tulleet suurosakkaiksi venäläisen Novatek-yhtiön isoon nesteytetyn maakaasun hankkeeseen. Jamalin niemimaan koillisrannalla Etelä-Tambeyn kaasukentällä sijaitseva projekti kulkee nimellä Yamal LNG.
Tähtäimessä ovat ympärivuotiset nesteytetyn maakaasun kuljetukset Koillisväylällä jo vuonna 2020.
Koko Jamalin lng-projektia rahoitetaan kiinalaispankeista 12 miljardilla dollarilla.
Itse kaasuhankkeen lisäksi kiinalaiset laivayhtiöt China Shipping Group ja China LNG Shipping ovat mukana yhtiöissä, jotka ovat saaneet pitkäaikaiset rahtisopimukset lng-kuljetuksiin Koillisväylällä vuosina 2017–19.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Kiina on menossa mukaan myös kreikkalaiseen kaasutankkeriyhtiö Dynagasiin, joka on tulossa arktiseen lng-laivahankkeeseen osakkaaksi samoista syistä kuin kiinalaiset itsekin: venäläisillä on rahoitusvaikeuksia.
Suomalaiskonsultin Mikko Niinin mielestä käynnissä on iso harppaus arktisen meritien kehittämisessä.
– Pitkään arvioitiin, että Koillisväylällä operoisivat venäläiset, mutta nyt historialliset Koillisväylän satsaukset tehdäänkin vahvalla kiinalaispanostuksella, hän sanoo.
Niini on Suomen johtava laivanrakennuksen ja arktiksen bisneskehityksen tuntija. Hän on muun muassa Aker Arcticin entinen toimitusjohtaja.

Pakotteet toimivat Kiinan eduksi
Kiinalaisten Koillisväylän valloitus etenee jouhevasti Venäjän talousahdingon takia.
Venäläiset ovat kääntyneet kiinalaisten puoleen varmistaakseen rahoituksen ja lng-osaamisen Jamalille EU:n ja Yhdysvaltojen pakotteiden takia.
Yamal LNG:tä kehittämä Novatek on Venäjän toiseksi suurin maakaasun tuottaja. Se on Yhdysvaltojen pakotelistalla Ukrainan kriisin takia, mikä tarkoittaa, ettei yhtiö voi saada rahoitusta ainakaan Yhdysvalloista.

Yamal LNG -hankkeen ranskalaisosakas Total jatkaa hankkeessa pakotteista huolimatta. Se ja kiinalainen China National Petroleum Corporation ovat kumpikin mukana hankkeessa viidenneksen osuudella.
Venäläisten ajateltiin olevan riippuvaisia läntisestä lng-osaamisesta, mutta myös kiinalaiset hallitsevat nykyään lng-tekniikan.
Peräti 27 miljardin Yhdysvaltojen dollaria maksavan lng-tehtaan rakentaa niin ikään ranskalainen Technip. Työmaa työllistää nyt 6 000 ihmistä, ensi vuonna 15 000."
http://www.tekniikkatalous.fi/talou...a-koillisvayla-haltuun-12-miljardilla-6060043
 
”Kehittyvillä markkinoilla edessä hirmumyrsky”
1.11.2015

Aiemmin kasvumoottoreina olleiden kehittyvien markkinoiden tila on uskottuakin heikompi, arvioi varainhoitaja H2O Asset Managementin salkunhoitaja Loic Cadiou.


”Kehittyvien markkinoiden tila on huono ja niiden tila heikkenee edelleen. Asetelmat ovat jopa pahemmat kuin Aasian finanssikriisin aikoihin vuonna 1997”, uskoo Cadiou.

Cadiou esitteli näkemystään Ranskan suurlähetystössä Helsingissä järjestetyssä finanssitapaamisessa. Salkunhoitajan mukaan Kiinan, Brasilian, Venäjän, Meksikon ja Etelä-Korean taloudet matkaavat aivan väärään suuntaan.

”Kokonaisuutena ne ovat jo taantumassa, emmekä uskoakseni ole nähneet pahinta. Pääomat pakenevat jatkossakin kehittyviltä markkinoilta.”

Cadioun sanoin kehittyvillä markkinoilla on edessään pahanmakuinen makrokoktaili: kun Yhdysvaltain keskuspankki Fed aloittaa ensi vuonna koronnostot, pääomapako vain kiihtyy.

Näissä oloissa raaka-aineiden hinnat laskevat lisää, ja esimerkiksi öljyn hinta pysyttelee pitkään pohjilla. Kehittyvillä markkinoilla omaisuusluokkien arvot putoavat, ja niiden kunto on huono uutinen alueen maista voittoja hakeville yhtiöille.

Velka perusongelmana
Salkunhoitajan viestien perusteella kehittyvien markkinoiden alamäestä voi tulla vuoden 2016 johtava sijoitusteema. H2O Asset Managementin Cadiou muistuttaa, että kehittyvien talouksien paino maailmassa on paljon merkittävämpi kuin vuoden 1997 kriisissä.

”Ne ovat myös huomattavasti velkaisempia. Velkaantumisen laskuja maksetaan myöhemmin”, Cadiou huomauttaa.

Cadiou vertaa kehittyvien markkinoiden tilaa hirmumyrskyyn, joka kaikessa hiljaisuudessa kerää voimiaan. Luvassa on aiempaakin ankarampaa omaisuusluokkien turbulenssia.

Salkunhoitaja Cadiou puhuu monen muun asiantuntijan tavoin siitä, että ”hyperaktiivinen rahapolitiikka” on synnyttänyt keinotekoisia omaisuusarvokuplia. Uudessa tilanteessa on odotettavissa huomattavaa volatiliteettia.

Kiristyvän rahapolitiikan ja aiempaa ankaramman sääntelyn ympäristö tuottaa sijoittajille ikäviä yllätyksiä. Sekä osake- että korkomarkkinoiden lähtökohdat ovat epävarmat vuodelle 2016.

”Kun Fed alkaa nostaa korkoja, luvassa on lisää väkivaltaisia liikkeitä. USA:ssa mahdollisesti vauhdittuva inflaatio on kuin tikittävät aikapommi”, Cadiou kuvaa.

_________________________________________________________________________________

Eikös näiden BRICS maiden pitänyt Venäjän johdolla ottaa maailman talousjohto haltuunsa? Häh?
 
Katsokaapas vähittäiskaupan käyrää... Tähän sitten vielä päälle pakotteita Turkille, niin johan tästä hyvä tulee.

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/seuranta-aineisto/Pages/vw201548_1.aspx
Venäjän taloudessa ristikkäisiä merkkejä kehityksen suunnasta

BOFIT Viikkokatsaus / BOFIT Weekly, 2018/48, 26.11.2015

Kotimaisen kysynnän luisu jatkui edelleen lokakuussa, sillä kausitasoitettu vähittäiskauppa eli kysynnän suurin erä yksityinen kulutus jatkoi supistumistaan. Vähittäiskaupan myynnin määrä oli lähes 12 % pienempi kuin vuotta aiemmin. Kotitalouksien käytettävissä olevat reaalitulot vähenivät enää lievästi. Tuloja on kuitenkin painanut etenkin se, että julkisen sektorin nimellispalkat ovat kesästä lähtien olleet käytännössä samalla tasolla kuin vuotta aiemmin eli reaalisesti pienentyneet huomattavasti kuluttajahintojen ollessa edelleen lähes 15 % vuodentakaista korkeammalla.

Teollisuustuotanto lisääntyi hieman, mikä johtui lähes yksinomaan kaivannaisteollisuudesta, jossa raakaöljyn vienti on edelleen kasvanut ja kaasun vienti on jatkanut elpymistään. Jalostusteollisuuden tuotanto sen sijaan vähentyi edelleen hieman lokakuussa. BKT oli vuoden kolmannella neljänneksellä 4,1 % ja koko tammi-syyskuun osalta 3,7 % vuodentakaista pienempi.

Venäjän johto on jo jonkin aikaa puhunut siitä, että taantuman pohja on käsillä, ja talousministeriö on pysynyt ennusteessaan, jonka mukaan talous kasvaa hieman vuonna 2016. Toisaalta keskuspankki ennustaa edelleen talouden elpyvän vasta vuoden 2016 toisella puoliskolla.

Ensi vuoden näkymää ajatellen yhtenä perusasiana on se, että öljyn hinta on jälleen laskenut viimeisen puolentoista kuukauden aikana. Lisäksi muutama muukin ensi vuoden näkymää heikentävä seikka on saanut lisää valaistusta. Inflaatioennusteet ovat nousseet hiukan, kun taas kotitalouksien nimellistulojen kasvu voi jäädä hitaammaksi kuin jo aiempienkin inflaatioennusteiden lukemat. Venäjän viranomaisten viimeaikaiset arviot ovat myös vahvistaneet, että koko valtiontalouden menojen lisäys tulee nykyisillä päätöksillä alittamaan inflaation. Lisäksi Venäjän viranomaiset ja Kansainvälinen energiajärjestö IEA arvioivat Venäjän raakaöljyn ja öljytuotteiden viennin määrien kääntyvän laskuun ensi vuonna tämän vuoden voimakkaan kasvun jälkeen.

Venäjän reaalitalouden keskeisiä indikaattoreita
201548v.png

Lähde: Rosstat.
 
Jatkoa edelliselle. Olipa yllätys, että yhtäkkiä löytyi vaarallisia aineita tuotteista. Pakko on näytellä kovista arvovaltasyistä, mutta vaikea kuvitella, tukeeko kansa oikeasti kurjistumisen jatkumista?

http://www.taloussanomat.fi/politii...vikkeiden-tuontia-turkista/201515640/12?rss=4

Venäjä rajoitti elintarvikkeiden tuontia Turkista
© Osman Orsal / Reuters

Noin 15 prosenttia turkkilaisista maataloustuotteista ei enää täytä Venäjän vaatimuksia.

Venäjä on kieltänyt noin 40 maataloustuotteen tuonnin Turkista. Lisäksi turkkilaisista eläintuotteista on löytynyt vaarallisia aineita.
Asiasta kertoi Venäjän maatalousministeriö torstaina.
Venäjän ja Turkin välit ovat kiristyneet, koska Turkki ampui alas Venäjän hävittäjäkoneen tiistaina. Maat kiistelevät, loukkasiko kone Turkin ilmatilaa vai ei.

Venäjä on aiemmin kieltänyt useiden elintarvikkeiden tuonnin EU- ja Eta-maista. Tuontikiellot ovat olleet vastapakotteita EU:n ja Yhdysvaltojen asettamille pakotteille, jotka asetettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Turkki on vienyt Venäjälle pääasiassa lihaa, vihanneksia ja hedelmiä.
 
Noista kaikki on varsin helposti korvattavissa. Suurin vaje Venäjällä on/on ollut maitotuotteissa ja sianlihassa. Suunnitelmien mukaan pitäisi olla 2020 maitotaloustuotteiden suhteen omavarainen. Maitotuotteiden vajauksessahan se Valionkin sauma aikoinaan oli.
 
Noista kaikki on varsin helposti korvattavissa. Suunnitelmien mukaan pitäisi olla 2020 maitotaloustuotteiden suhteen omavarainen.
Salli minun suuresti epäillä.

Edit: Laillani lausumaasi epäilee joku muukin, ja ihan Venäjällä. Lähde Moskovan suurlähetystömme.

"Valtiontalouden tarkastusvirasto epäilee elintarvikkeiden riittävyyttä. Venäjän valtiontalouden
tarkastusvirasto epäilee vuoden 2016 budjettia koskevassa selvityksessään elintarvikkeiden
tuonninkorvauspolitiikan mahdollisuuksia. Epäilyt kohdistuvat maidon, lihan ja juuston riittävyyteen,
sillä erityisesti liha- ja maitotuotteiden valmistuksessa ulkomaisen raaka-aineen osuus on
ollut korkea. Kuluttajat ovat puolestaan ehtineet tottua vastapakotteiden piiriin joutuneiden maiden
korkealaatuisiin tuotteisiin eivätkä helposti tyydy venäläisiin vastineisiin, mikäli tuotteiden
laatuominaisuudet heikkenevät, arvioidaan raportissa. (Gazeta.ru)"
http://www.finland.org.ru/public/de...37166&nodeid=36881&contentlan=1&culture=fi-FI
 
Viimeksi muokattu:
Salli minun suuresti epäillä.

Edit: Laillani lausumaasi epäilee joku muukin, ja ihan Venäjällä. Lähde Moskovan suurlähetystömme.

"Valtiontalouden tarkastusvirasto epäilee elintarvikkeiden riittävyyttä. Venäjän valtiontalouden
tarkastusvirasto epäilee vuoden 2016 budjettia koskevassa selvityksessään elintarvikkeiden
tuonninkorvauspolitiikan mahdollisuuksia. Epäilyt kohdistuvat maidon, lihan ja juuston riittävyyteen,
sillä erityisesti liha- ja maitotuotteiden valmistuksessa ulkomaisen raaka-aineen osuus on
ollut korkea. Kuluttajat ovat puolestaan ehtineet tottua vastapakotteiden piiriin joutuneiden maiden
korkealaatuisiin tuotteisiin eivätkä helposti tyydy venäläisiin vastineisiin, mikäli tuotteiden
laatuominaisuudet heikkenevät, arvioidaan raportissa. (Gazeta.ru)"
http://www.finland.org.ru/public/de...37166&nodeid=36881&contentlan=1&culture=fi-FI

Tästä voi kasautua Suomelle uudelleen vientimahdollisuuksia :)
Toivottavasti Putler hankkiutuu kiinalaistekin kanssa vaikeuksiin, niin kyllä tämä tästä. :)
 
Syyria-ketjussa sivuttiin Venäjän taloustilannetta ja mainittiin, että asiasta on olemassa erillinen ketjunsa. Lienee tämä.

Pikaisen selailun jälkeen palstalle päätyy lähinnä mollivoittoisat uutiset taloudesta, joten heitetään joukkoon ainakin osin hieman positiivisempiakin tuoreahkoja uutisia.
  • Venäjä nousi muutaman pykälän, nyt sijalle 51, maailmanpankin Ease of Doing Business -rankingissa. Vielä vuonna 2011 Venäjä oli sijalla 120 ja vuonna 2014 sijalla 62. Vertailun vuoksi esimerkiksi Israel on sijalla 53, Ukraina 83 ja Kiina 84.
  • Suomen pankin mukaan Venäjän maataloustuotanto kasvoi 3%.
  • Bloomberg: Sveitsin suurin pankki UBS odottaa Venäjän investointien olevan tuottavia myös 2016.
  • The Economist: Venäjällä lienee varaa jatkaa Syyrian pommituskampanjaa "loputtomiin". Kustannusten arvioidaan olevan n. 2% - 4% maan puolustusbudjetista.
  • Sveitsiläisen Lombard Odier -pankin tilannekatsaus: Venäjän taloudessa pahin on luultavasti takana (riippuu öljystä; jos hinnat laskevat vielä entisestään, on vielä tilaa mennä alemmas). Positiivisia seikkoja julkisen sektorin erittäin alhainen velkataso, yhä hyvällä tasolla pysynyt valuuttavaranto ja positiivinen vaihtotase. Negatiivisia seikkoja velan kasvu suhteessa bruttokansantuotteeseen, kasvava budjettivaje ja heikot kasvunäkymät.
 
Noin 15 prosenttia turkkilaisista maataloustuotteista ei enää täytä Venäjän vaatimuksia.

Venäjä on kieltänyt noin 40 maataloustuotteen tuonnin Turkista. Lisäksi turkkilaisista eläintuotteista on löytynyt vaarallisia aineita.
Asiasta kertoi Venäjän maatalousministeriö torstaina.
Venäjän ja Turkin välit ovat kiristyneet, koska Turkki ampui alas Venäjän hävittäjäkoneen tiistaina. Maat kiistelevät, loukkasiko kone Turkin ilmatilaa vai ei.
Ovatkohan venäläiset miettineet, että miten se laatu noin äkkiä huononi. Vaihtoehtoja lienee kaksi.

1. Tuotteet ovat aina olleet kelvottomia ja niitä on syötety venäläisille lahjomalla viranomaisia.

2. Kusetus.

Putinin kannatuskäyrä noussee jälleen o_O
 
Back
Top