Venäjän talous

Kiinahan (kuten periaatteessa monet muutkin) kohtelee jo Venäjää "siirtomaana". Siirtomaahan periaatteessa on raaka-aineiden toimittaja emämaalle, jonne sitten myydään kalliimmalla omia teollisuustuotteita.

Venäjästä muuten riippumattomat valtiot voivat kohdella Venäjää "siirtomaana" eli puhtaana energian- ja raaka-aineiden toimittajana. Kiinan ja Venäjän historialliset erimielisyydet, keskinäinen epäluulo ja venäläisten suorastaan patologinen "kiina-fobia" melko varmasti takaa sen, ettei mitään kaupallista yhteyttä syvempää tule syntymään.

Yksi hyvä esimerkki Kiinan ja Venäjän suhteista on kaasuputkihanke, jossa Kiina neuvotteli ensin Venäjän rakentamaan kaasuputken omalla kustannuksellaan ja sitten myymään kaasua alehintaan... En ole tarkistanut, onko hanke vielä menossa vai haudattu.
Öh, ostetaan Eteläkoreasta tykkejä yritetään myydä sinne siipikarjan (broilereita).

Kepu ja MTK ovat onnistuneet tekemään meistä siirtomaan :(

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/tii...alousosaamista-aasiassa-6.3.212217.2279efacc4
 
Katsokaa mitä tapahtuu öljymarkkinoilla. Yhdysvallat pyrkivät omavaraisuuteen ja uusia esiintymiä löydetty juuri. Alhainen öljyn hinta hidastaa länsimaiden uusiutuviin investointeja, mutta etenevät tästä huolimatta. Iran tulee kasvattamaan öljyn pumppaamista ja pian ehkä myös Irak. Yhdysvaltojen varastot olivat noin neljä kertaa odotettua suuremmat, joka tarkoitti että Brent-laatu lähti tällä viikolla noin 5 prosentin laskuun, tästä uutisoitiin melko laajasti myös Venäjän mediassa, joka tarkoittaa siis sitä että asia ei ole mitenkään vähäpätöinen maan taloudelle.

Forbesin mukaan myös saudit aikovat lopettaa tuotannon rajoitukset öljyn hinnan korkealla pitämiseksi. Puoleksi vuodeksi sovitun tuotannon rajoituksen nostettua hieman hintoja oli kaikille yllätys, miten nopeasti Yhdysvaltain liuskeöljyn tuottajat saivat ajettua tuotantonsa ylös ja miten alas tekniikan kehitys oli ajanut liuskeöljyn break-even-pisteen. Saudit pystyvät pystyvät pumppaamaan öljyä halvemmalla kuin Venäjä eikä saudeilla ole artikkelin mukaan hinkua pitää öljyn hintaa korkealla kalliimpien tuotantokustennusten maiden vapaamatkustajien tukemiseksi. Epäkonventionaalisten tuotantomuotojen entistä alempi break-even-piste tulee vastaisuudessa määrittämään öljyn tynnyrihintaa, ja myös Trumpin ympäristöpolitiikan höllentämisen politiikan uskotaan omalta osaltaan estävän öljyn hinnan nousua. Tarkoittaa Forbesin mukaan siis nähtävissä olevissa lähitulevaisuudessa hintaluokkaa enintään 50 USD/barreli Brentiä.
 
Edit: @Ingsoc vertaus 1940 Japaniin on omalla tavallaan aika osuva, mutta Venäjäkään ei ole 30-40-luvun Japani...vaikka samankaltaisuuksia on pelottavasti. Talouspakotteet, Kiinan sota vs. Itä -Ukraina, autoritäärinen ja militarisoitu yhteiskunta ja hallinto...

Noissa on ainakin se merkittävä ero, että Japani oli (ja on yhä) väestöönsä suhteutettuna varsin raaka-aineköyhä valtio. Jos Japania estetään saamasta raaka-aineita, joutuu fiksu ja työteliäs kansa pyörittelemään peukaloitaan ja talous/teollisuus kriisiytyy. Venäjän tilanne on oikeastaan päinvastainen: raaka-aineita löytyisi vaikka kuinka, mutta kansasta ei ole saatu riittävissä määrin fiksua ja työteliästä, joka jalostaisi niistä korkean teknologian tuotteita.
 
Venäjän tilanne on oikeastaan päinvastainen: raaka-aineita löytyisi vaikka kuinka, mutta kansasta ei ole saatu riittävissä määrin fiksua ja työteliästä, joka jalostaisi niistä korkean teknologian tuotteita.

Höpö höpö Venäjän heikko menestys ei johdu porukan, siis jos johtajia ei oteta lukuun, tyhmyydestä. Tai no tiedä sitten, kait he ovat johtajansa ansainneet kun tuntuvat niin kovasti haikailevan Generalissimuksensa perään....
 
Höpö höpö Venäjän heikko menestys ei johdu porukan, siis jos johtajia ei oteta lukuun, tyhmyydestä. Tai no tiedä sitten, kait he ovat johtajansa ansainneet kun tuntuvat niin kovasti haikailevan Generalissimuksensa perään....

No parempi ilmaisu olisi liennyt "järjestelmää ei ole saatu" (ainakaan vielä) sellaiseksi, että Venäjä olisi lähelläkään sitä potentiaalia, mitä sillä niin luonnonvarojensa kuin laajan ulottuvuutensa (silta Euroopan ja Aasian välillä) perusteella olisi. Japani taas lienee päässyt aika lähellä realistista maksimia omista lähtökohdistaan. Raaka-aineköyhä maa, jossa vallitsee erittäin hyvä elintaso ja käytännössä täystyöllisyys.
 
Höpö höpö Venäjän heikko menestys ei johdu porukan, siis jos johtajia ei oteta lukuun, tyhmyydestä. Tai no tiedä sitten, kait he ovat johtajansa ansainneet kun tuntuvat niin kovasti haikailevan Generalissimuksensa perään....

Ryssien huono menestys taloudellisen hyvinvoinnin osalta johtuu nimenomaan 100% "porukasta".

Jos verrataan samoilla leveyspiireillä olevaa, lähes kolme kertaa harvemmin asuttua Kanadaa niin siinä on referenssiä. Molemmat verrokki maat sijaitsevat suuren kulutuskeskittymän naapurissa, Venäjä jopa molemmilta reunoiltaan.

Mikä muu tekijä kuin nimenomaan "porukka" nämä asiat on hoitanut näin eri tavalla. Molemmilla on kriisien tullessa ollut kyky liittolais-suhteeseen ja taloudellis-sotilaalliseen yhteistyöhön yms. mutta kun savu laskeutuu on toisen maan porukka aina kerta toisensa jälkeen ryssinyt homman. Voihan sitä kaukaista esihistoriaa syyttää mutta siinä tapauksessa se todellakin tarkoittaa että ryssiminen kulkee jo tämän toisen porukan geeneissä. Silloin sitä kutsutaan perinnölliseksi tyhmyydeksi ja se on syytä ottaa huomioon kun haaveillaan kaikesta kauniista ja vaaleanpunaisesta auvosta joka kerran koittaa kun arpa hyvän johtajan Venäjän viisaalle :confused: kansalle tarjoilee. Älkää nyt kuitenkaan pidätelkö sitä odotellessa. Tulee suolikiertymä ja sementtiummetus. Jos tuota kansaa ei vaihdeta ei siellä vaihdu mikään muukaan. Koskaan.

Bisness kouluja voi käydä ja investoida pilvilinnoihin Venäjän laakealla taivaalla, mutta parasta idänkaupan treeniä olisi jos esim. Suomen mustalaiset perustaisi oman moottoripyöräkerhon Pandiittien ja Helkutin henskeleiden tyyliin vahvistaen jäsenyyttään vaikkapa sompuilla. Näiden kanssa kauppaa jos on kyennyt tekemään ilman pahempia tappioita sanotaanko viisi vuotta on valmis kokeilemaan siipiään jo sitten Venäjälläkin. Kunhan muistaa vetäytyä sieltä sen viiden vuoden sisällä vaikka kuinka hyvältä alkaa tuntumaan.
 
Kansaahan on vaihdettu aktiivisesti mutta kävi kuin sille ruotsalaiselle pankkiryöstäjälle joka lähti keikalle katkaistun haulikon kanssa.

Otti väärän pään mukaan.
Ei sitä kansaa ole vaihdettu. Sitä on vuosisatojen saatossa vain jalostettu tähän pisteeseen. Kippis ja gulag.
 
Kyllähän Lenin ja Stalin onnistuivat puhdistamaan kansan kaikista vähänkin järkevistä ihan hyvällä menestyksellä... Aloitekyky ei noina aikoina ollut hyve, vaan se, että onnistui olemaan mitään tekemättä, hiljaa ja kiinnittämättä itseensä huomiota. Tulokset näkyvät edelleen.
 
Eihän siis mikään poliittinen järjestelmä pysy näillä prosenteilla kasassa. 40 prosentilla riittää palkka hädin tuskin ruokaan... Minä pahoin pelkään, että Putin on vallassa säilymisensä vuoksi tehtävä aivan piakkoin väkivaltaisia ratkaisuja. USA:n heikkoidentilan kiitos Trumppin alleviivaa oikein tilaisuutta. Suunta (-nat) on vielä epäselvä.

Venäläisten ostovoima heikentynyt merkittävästi - lähes viisi miljoonaa saa vain minimipalkan 120 euroa kuussa
Venäjällä on tällä hetkellä 4,3 miljoonaa työtöntä, ja maan työmarkkinat ovat vakavien haasteiden edessä.

    • Venäläisten reaalitulot ovat laskeneet tasaisesti vuodesta 2014 lähtien.
    • Venäläisten minimipalkka on 7 500 ruplaa eli noin 120 euroa.
    • Minimipalkkaa saa Venäjän sosiaaliasioista vastaavan varapääministerin Olga Golodetsin mukaan lähes viisi miljoonaa venäläistä.
- Olemme selättäneet työttömyyden, julisti Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev juhlallisesti viime helmikuussa.
Todellisuudessa maan työmarkkinat ovat vakavien haasteiden edessä. Tällä hetkellä Venäjällä on 4,3 miljoonaa työtöntä. Venäläisten reaalitulot ovat laskeneet tasaisesti vuodesta 2014 lähtien.
Tuoreen Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian teettämän tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia venäläisistä kykenee ostamaan palkallaan ainoastaan ruokaa. Joskus rahat eivät riitä siihenkään. Joka neljännellä ei ole varaa terveydenhoitopalveluihin ja joka viides ei pysty ostamaan tarvitsemiaan lääkkeitä.
Venäläisen keskipalkka oli Venäjän tilastokeskuksen Rosstatin mukaan viime vuonna 36 746 ruplaa eli 590 euroa kuussa. Minimipalkka puolestaan on 7 500 ruplaa eli noin 120 euroa. Minimipalkkaa saa Venäjän sosiaaliasioista vastaavan varapääministerin Olga Golodetsin mukaan lähes viisi miljoonaa venäläistä.
- Tänä päivänä minipalkka Venäjällä on valitettavasti pienempi kuin elinkustannukset, Golodets sanoi.
Venäjän valtio on luvannut 2-3 vuodessa nostaa minimipalkan samalle tasolle elinkustannusten kanssa. Siihen asti miljoonat venäläiset elävät äärettömässä köyhyydessä.
Talousasiantuntijoiden mukaan ostovoiman heikkeneminen ja Venäjän markkinoiden pysähtyminen vaikuttavat talouteen negatiivisesti.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703232200090367_ul.shtml

Järkyttävä tutkimustulos: Yli 40 prosenttia venäläisistä saa palkkaa, joka riittää juuri ja juuri ruokaan
Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian teettämän tutkimuksen mukaan yli kolmasosa venäläisistä kykenee ostamaan palkallaan ainoastaan ruokaa, jos sitäkään.
Yli 40 prosenttia venäläisistä kykenee palkallaan ostamaan ainoastaan ruokaa. Joskus rahat eivät riitä siihenkään. Järkyttävät luvut käyvät ilmi Venäjän presidentin kansantalouden ja julkisen hallinnon akatemian tuoreesta tutkimuksesta.
37 prosenttia kertoi palkan riittävän ruoan lisäksi myös vaatteisiin ja kenkiin. 15 prosenttia kokee lisäksi pystyvänsä ostamaan myös kodinkoneita. 8 prosentilla oli nykyisellä palkkatasolla varaa autoon.
Alle kuusi prosenttia venäläisistä kertoi näkevänsä taloudellisen tilanteen paranevan Venäjällä.

Aiemmin Venäjän työministeri Maksim Topilin kertoi, että Venäjän rikkaimpien palkat ovat viisitoistakertaiset maan köyhimpiin kansalaisiin verrattuna. Topilin kuitenkin kiirehti lisäämään, että kuilu palkkojen välillä oli paljon suurempi 2000-luvun alussa ja on pienenemässä koko ajan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703162200086940_ul.shtml
 
Venäjällä on suurimmat mielenosoitukset vuosiin, niihin on ottanut osaa kymmeniä tuhansia ihmisiä kautta Venäjän, yksin Moskovassa ainakin 800 ihmistä on pidätetty - tästä huolimatta, tai kenties juuri tämän tähden - valtiojohtoisen Vestin pääuutinen on tänään: Helikopteri pudonnut Ukrainassa.


vlad

Hieman kuin Suomessa YLE.
Onkohan Vestin porukka ollut opissa Jääskeläisellä???
 
Venäjällä enemmän köyhiä kuin vuosikymmeneen
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/venajalla-enemman-koyhia-kuin-vuosikymmeneen/6379004
Venäjällä köyhyydessä elävien ihmisten määrä on korkeimmillaan vuosikymmeneen, ilmenee Venäjän tilastoviranomaisen Rosstatin keskiviikkona julkaisemista luvuista.

Viime vuonna köyhyydessä eläviä oli Venäjällä liki 20 miljoonaa. Köyhien määrä on suurimmillaan sitten vuoden 2006.

Yli 13 prosenttia väestöstä eli noin 19,8 miljoonaa venäläistä eli köyhyysrajan alapuolella viime vuonna. Vuonna 2015 heitä oli 19,5 miljoonaa.

Venäjän taloustilannetta ovat kurjistaneet öljyn laskenut hinta sekä länsimaiden Venäjälle asettamat talouspakotteet.
 
Uusia teknoleluja tekisi mieli, mutta ovat kovin kalliita, niinpä P. esittää seuraavaa D:lle:
Venäjän presidentti haluaa vahvistaa heiluvaa ruplan kurssia.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Venäjän pitää tehdä taloudessa toimenpiteitä, jotka tukevat maahan tulevia investointeja. Putinin mukaan tämä on ainoa tapa luoda Venäjästä nykyaikainen korkean teknologian talous, sillä ruplan kelluva kurssi häiritsee teknologian ostamista ulkomailta.
Kremlin virallisen tiedotuksen mukaan Putin totesi maanantaina pääministeri Dmitri Medvedeville, että ruplan aiempaa vahvempi kurssi tekee olosuhteet suotuisiksi korkean teknologian tuonnin maahan.
"Tämä on perustava tekijä, se joko paranee kelluvan ruplan vuoksi tai tulee vähemmän houkuttelevaksi. Näissä olosuhteissa olisi kohtuullista harkita lisätoimenpiteitä investointien tukemiseksi Venäjän talouteen", Putin sanoi.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...seksi/vMpPtUQj?ref=ampparit:fa66&ext=ampparit
Millähän meinaa saada investoimaan? Veikkaisin vielä pakotteiden purkuun olevan matkaa, sillä niiden syntysyihin ei tuossa lainkaan puututa.
 
Millähän meinaa saada investoimaan? Veikkaisin vielä pakotteiden purkuun olevan matkaa, sillä niiden syntysyihin ei tuossa lainkaan puututa
Sitten pitäisi turvata vielä maahan sijoittavien yritysten oikeusturva saati, että näiden yritysten johtajat pysyisivät ylipäätään hengissä.

Vahvempi ruplan kurssi tarkoittaa myös vähemmän ruplia öljystä ja siten vähemmän ruplia venäläisille jaettavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Öljyn hinta valuu alaspäin, ja hipoo taas 45USD tynnyrihintaa. Jenkkien liuskeöljyn kannattavuusraja on sekin tullut alemmas, eli entistä halvemmalla öljynhinnalla tuotanto on edelleen riittävän kannattavaa.

Miten Venäjän vararahastot, onko kellään ajantasaista ennustetta missä mennään, etenkin näillä hinnoilla?

Muoks; sitaatti unohtui:

"Saudi Arabia is the only country that has fulfilled its obligation every month since January. On one hand, it shows its commitment from OPEC's kingpin to make the supply cut agreement work. On the other hand, one can only ponder how long they are willing to shoulder the burden of supporting oil prices on their own," PVM Oil Associates analyst Tamas Varga said.

Russia, which has contributed the largest production cut outside OPEC, said as of May 1, it had cut output by more than 300,000 bpd since hitting peak production in October.

Russia's Energy Minister, Alexander Novak, said in written comments his country is inclined to extend its output cuts. But many in the market believe steeper cuts are needed to reduce the glut significantly.

"At some point, the market should recognize OPEC isn't the most important player in the market any more," said Commerzbank's Eugen Weinberg, "That is non-OPEC, and, above all, U.S. shale."​
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Back
Top