Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän talous

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 11.07.2014.

Tagit:
 1. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  949
  Tykkäykset:
  897
  Pisteet:
  76
  Tästä linkitetystä vuonna 2015 tehdystä povauksesta tuli mieleen, että minullahan taisi olla "veto" menossa toisen palstalaisen kanssa siitä, romahtaako Venäjän talous viimeistään 2018. Sikäli kun maailman merkittävimmät luottoluokittajat Standard & Poor, Fitch ja viimeisimpänä Moody's ovat viimeisen puolen vuoden sisällä reivanneet Venäjää koskevia suosituksia tasolta "negative" tasolle "stable", ei tuota romahdusta näytä tulevan. Vaikkei toki mitään suurta nousuakaan. Alla pieni ote viimeisimmästä edellä linkitetystä uutisesta, joka on Financial Timesista vajaan kuukauden takaa.
   
 2. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,234
  Tykkäykset:
  852
  Pisteet:
  156
  Putin pystyy nopeisiin liikkeisiin. Itse olen jo vuosia pohtinut, että ihanteellinen kumppani Venäjälle olisi Kiina.

  Kiinaa eivät ihmisoikeudet tai markkinoiden vapaus kiinnosta. Toisin sanoen Putin voisi olla rauhassa Kiinan sub ja ryöstää kavereidensa kanssa kansalaisia samalla kun voisi levittää savuverhoa Suuresta ja Mahtavasta Venäjästä. Samalla Kiina saisi hallintaansa Venäjän markkinat (jotka toki ovat pienet) ja luonnonvarat. Ihannetapauksessa Venäjä voisi toimia Kiinan pikku apurina hieman samaan tapaan kuin Kuuba NL:lle kehitysmaissa kylmän sodan aikana.

  Tässä voisi olla ainekset vuosisadan rakkaustarinalle <3 <3 <3
   
 3. Mainos 4. Teme

  Teme Kersantti

  Liittynyt:
  28.12.2010
  Viestejä:
  296
  Tykkäykset:
  263
  Pisteet:
  16
  Juuei!

  Raha ratkaisee. Kiinalle Venäjä alkaa olla samanlainen pikku kakkiainen kuin Parempi-Korea. Laitetaan nurkkaan häpeämään kun tarvitaan.

  Tilastotiedettä:
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_trading_partners_of_China
   
  Maidan, Juna112Porojetsiin ja PSS tykkäsivät tästä.
 5. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,234
  Tykkäykset:
  852
  Pisteet:
  156
  Venäjä olisi kuitenkin Kiinalle oiva siirtomaa jossa olisi ystävällismielinen (rosvomielinen ja ihmisoikeuksista piittaamaton) hallinto ja mittavat raaka-ainevarat. Hyvin lyhyellä tähtäimellä ehkä vielä jotain aseteknologiaa hyödynnettäväksi, tosin tämän aika ajanee jo ohi ihan 10-20 vuoden tähtäimellä. Mutta toki tuo on Kiinan päätös. Kiina on butch, Venäjä domme.
   
 6. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Kiinahan (kuten periaatteessa monet muutkin) kohtelee jo Venäjää "siirtomaana". Siirtomaahan periaatteessa on raaka-aineiden toimittaja emämaalle, jonne sitten myydään kalliimmalla omia teollisuustuotteita.

  Venäjästä muuten riippumattomat valtiot voivat kohdella Venäjää "siirtomaana" eli puhtaana energian- ja raaka-aineiden toimittajana. Kiinan ja Venäjän historialliset erimielisyydet, keskinäinen epäluulo ja venäläisten suorastaan patologinen "kiina-fobia" melko varmasti takaa sen, ettei mitään kaupallista yhteyttä syvempää tule syntymään.

  Yksi hyvä esimerkki Kiinan ja Venäjän suhteista on kaasuputkihanke, jossa Kiina neuvotteli ensin Venäjän rakentamaan kaasuputken omalla kustannuksellaan ja sitten myymään kaasua alehintaan... En ole tarkistanut, onko hanke vielä menossa vai haudattu.
   
 7. Fiskars

  Fiskars Alikersantti BAN RÖLLIKKÄ

  Liittynyt:
  17.02.2017
  Viestejä:
  55
  Tykkäykset:
  31
  Pisteet:
  6
  En kyllä tajua näitä kirjoituksia, jossa toivotaan Venäjän taloudellista tuhoutumista. Minusta on selvää, että jos Venäjältä loppuu rahat, siellä juodaan viimeinen viinapullo tyhjäksi ja aloitetaan sota. Suomesta kuolee kymmeniä tuhansia ihmisiä - ja mahdollisesti satoja tuhansia ihmisiä siinä sodassa. Ajatteletteko te yhtään mitään, ennen kuin kirjoitatte näitä fantasioitanne?
   
 8. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Tämä onkin mielenkiintoinen kysymys! Toistaako historia itseään ja talousumpikuja päättyy Neuvostoliiton kaltaiseen systeemiromahdukseen? Näin voi toki käydä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Putin ole Gorbatsov. Japania laitettiin ahtaalle taloudellisilla pakotteilla 1940 luvun alussa. Yllättäen tähän sitten reagoitiin silmittömällä aggressiolla.
   
 9. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Ei kai täällä kukaan Venäjän täydellistä romahtamista toivo. Mutta Venäjän hallinto ajaa asioitaan siihen malliin kyllä hyvin pontevasti...

  Se, että Venäjä romahtaisi, ei ole se vaarallisin aika. Vaarallisin aika on hiukan sitä ennen, kun vielä on varoja mutta lopun alku häämöttää. Romahduksen tapahtuessa ei kyllä hyökkäillä mihinkään, sitä ennen mahdollisesti. Venäjän romahdus = sisällissota. Tähänhän Venäjän hallinto jo varautuu perustamalla 400 000 vahvuisen sisäisen turvallisuuden kansalliskaartin.

  Edit: @Ingsoc vertaus 1940 Japaniin on omalla tavallaan aika osuva, mutta Venäjäkään ei ole 30-40-luvun Japani...vaikka samankaltaisuuksia on pelottavasti. Talouspakotteet, Kiinan sota vs. Itä -Ukraina, autoritäärinen ja militarisoitu yhteiskunta ja hallinto...
   
  MeriTJ tykkäsi tästä.
 10. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  908
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Tähän vielä Venäjän osalta lähes jumalhahmoksi korotetun johtajan palvonta. Japanissahan keisari oli jumala.
   
 11. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,389
  Tykkäykset:
  2,692
  Pisteet:
  156
  Samanmielisten ihmisten foorumien ongelmat ovat hyvin tiedossa. "Ennusteiden" ja "ennustamisen" on tarkoitus tuottaa lohdutusta foorumilaisille. Tarvitaan siis vakuuttelua, että omaksutut uskomukset ovat oikeat ja tulevaisuus on sen kaltainen mihin on omissa ajatuksissa päädytty. Samoinajattelevat pitävät tälläisistä "ennustuksista". Kyseessä on siis tietyllä tavalla henkinen suihinotto.
   
 12. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  610
  Tykkäykset:
  1,072
  Pisteet:
  76
  Jooo-o, valuuttakurssi menee järkeen, mutta toi korkotason heiluminen on aika poskettomalla tasolla. Oletan että kyse on koko (laina)kannasta, siis aikaa huimaa.. kuka tuolla voi rakentaa minkäänlaista toimivaa taloudellista ennustetta liikeyritykselle. Paitsi tietenkin jos yritystoiminta keskittyy nauriiden poimimiseen ja naapurin jarrunesteiden puhaltamiseen.
   
 13. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  610
  Tykkäykset:
  1,072
  Pisteet:
  76
  Ei! ei me ajatella. Lainaan merkittävää taideteosta, Ice Age IV elokuvaa ja mannerlaattan kanssa leikkiviä opossumeja: "katsos, me olemme erittäin, erittäin tyhmiä".
   
 14. Mainos 15. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  610
  Tykkäykset:
  1,072
  Pisteet:
  76
  Näin on. Venäjä tekee itsestään hyvin vaikean kohteen pitkäjännitteiselle toiminnalle, joka mahdollistaisi rakenteiden muuttumisen edes ulkomaisella vetoavulla (vrt. vaikkapa Irlanti).

  Toisaalta, poliittinen riski, oikeuslaitoksen ja yritysmoraalin häilyvyys, taloudellinen liitely katastrofin lähellä, yhdessä valtavien taloudellisten mahdollisuuksien kanssa, suo tilaa spekulaatioille ja mahdollisuudelle tehdä nopeita voittoja, taloudelliselle pelaamiselle yms. Nämä ulkomaiset sijoittajat saattavat lisätä taloudellista aktiviteettia, vaikka eivät olekaan Venäjälle itselleen terveellinen partneri.

  Selvennykseksi; en siis halveksi niitä jotka sinne sijoittavat.
   
 16. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Eiköhän se kaikkien kannalta parempi mitä nopeammin Putinin ja Venäjän diktatuuri romahtaa. Siis samalla tavalla kuin loppui Venäjän edellinen hallintojärjestelmä, kommunistinen diktatuuri, Neuvostoliitto. Ei meillä tai muillakaan itsenäisillä valtioilla ole mitään syytä ryhtyä tukemaan Putinia.

  Jos aiomme säilyttää itsenäisyytemme meidän pitää olla valmiina puolustamaan itseämme kaikkia mahdollisia uhkia vastaan. Se on ainoa asia jonka voimme tehdä itsenäisenä valtiona.

  Näillä meidän kirjoituksillamme ei ole mitään merkitystä sille mitä Venäjällä tapahtuu. Mehän vain seuraamme tilannetta. Totta kai minä toivon Putinin ja hänen puolueensa diktatuurin romahdusta. Minusta olisi erinomainen asia jos rajanaapuriimme Venäjälle saataisiin demokratian sääntöjen mukaan toimiva hallinto. Mitä nopeammin se tapahtuu sitä parempi myös kaikkien venäläisten kannalta. Uskoisin että sitä toivoo suurin osa venäläisistäkin.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Nemtsov
   
  Hanski ja Juna112Porojetsiin tykkäsivät tästä.
 17. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Minä en näe mitään hyvää Putinin diktatuurin tukemisessa sijoituksien muodossa. Pidän sitä nykyisellään rikollisten toiminnan rahoittamisena. Ikävä kyllä tällaista tapahtuu jopa eräiden suomalaisten yritysten toimesta. Toisekseen juuri rikollisesta hallinnosta johtuen Venäjä on liian riskialtis kohde asiallisille sijoituksille.
   
 18. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä osaanko siirtää mutta koetetaan..

  Venäjällä on meneillä monia suuria hankkeita Suomessa. Venäjällä ollaan palattu vanhaan kommunistiaikojen käytäntöön jossa isoista valtioiden välisistä kauppa-asioista päätetään korkeimmalla poliittisella tasolla. Tämä on näkynyt erityisesti Fennovoima-hankkeen yhteydessä. Siksi lienee ymmärrettävää että naapurissa halutaan mahdollisimman hyvää tietoa Suomen poliittisesta päätöksenteosta. Mikä sen parempaa kuin sitouttaa entisiä poliitikkoja lobbaamaan hankkeitaan. Esimerkiksi Esko Aho, Paavo Lipponen jne. ovat erinomaisessa asemassa välittämään asioita suomalaisten poliittisten päättäjien suuntaan. Eikä heidän tarvitse tehdä sitä ilmaiseksi. Eikä kukaan voi väittää etteikö Suomi olisi toteuttanut hyvin Venäjän etuja vaikkapa esim. kaasuputkien osalta.
   
 19. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  16,819
  Tykkäykset:
  6,041
  Pisteet:
  1,286
   
  Juna112Porojetsiin tykkäsi tästä.
 20. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  610
  Tykkäykset:
  1,072
  Pisteet:
  76
  Senkin kelmi :) irroitit kommentistani alun ja lopun, ja jätit keskikohdan pois; siis sen joihin viittasin kun sanoin /en halveksuvani/ näitä.
  "Nämä ulkomaiset sijoittajat saattavat lisätä taloudellista aktiviteettia, vaikka eivät olekaan Venäjälle itselleen terveellinen partneri."
  Nehän ei Putinia tue, vaan tekee pikavoittoja joka perustuu arvon heilahteluihin. Eivät toki ole asiallisia sijoituksiakaan, siinä mielessä että niistä olisi sijoituskohteille jotain hyötyä.

  Olemme täysin samaa mieltä Putinista, Venäjästä ja niiden tukemisesta sekä tulevaisuuden näkymistä.
   
 21. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Venäjän mahdollisessa rahoittamisessa pidän ikävimpänä sitä että sen myötä tuetaan Putinin hallintoa ja yksinkertaisesti lisätään mahdollisuuksia kaikenlaisen sotilaallisen varustautumiseen. Suurin osa ihmisistä ymmärtää että Venäjän nykyinen aseistautuminen ylittää kaikin tavoin sen mitä valtio tarvitsee oman koskemattomuutensa puolustamiseen.

  Aloittamiensa hyökkäyssotien vuoksi Venäjän kansa joutuu elämään sotataloudessa. Putin käyttää sotimiseen, naapurimaiden alueiden miehittämiseen sekä erilaisiin sisäisen turvallisuuden joukkoihin vähintäänkin reilun kolmanneksen koko valtion budjettivaroista. Voi olla että käyttää enemmänkin.
   
  Rajajääkäri ja PSS tykkäsivät tästä.
 22. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,096
  Tykkäykset:
  4,740
  Pisteet:
  1,286
  No onhan siellä kotimainen perseensuristinteollisuus. Tosin tuote ei mahdu perseeseen, eikä se surise..
   
  Rajajääkäri ja Juna112Porojetsiin tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu