Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjän talous

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja baikal, 11.07.2014.

Tagit:
 1. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Aivan varmasti! Tuossa yllä näkyi vielä noita anttipuun hupaisia trollauksia, miten Venäjä kestää sitä ja tätä...

  Öljyn hinnan romahduksesta on kohta jo 1,5 vuotta aikaa eikä Venäjällä ole tehty yhtikäs mitään talouden uudistamiseksi. Vararahastoissa alkaa pohja paistaa ja samalla enemmän ja enemmän alkaa kuulua uutisia, joissa terveydenhuolto on alueella X murentunut tai tiet romahtavat alueella Y. Korruptio rehottaa entistä villimpänä ja valtion kaikki liikenevät rahat käytetään aseisiin.

  (Kuuluin niihin, jotka povasivat Venäjän valtion vararikkoa jo 2016 aikana. Ikävä huomata, että olin väärässä. Samalla tiellä Venäjällä kuitenkin edelleen ollaan, odottavan aika vaan on tällä puolella rajaa pitkä...)
   
  Rajajääkäri, nönnönnöö, Falangi ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Käsittääkseni vararahastot ovat jo loppuneet ja ns. hyvinvointirahastoa(=eläkkeet jne) riittää valtion kassaan, juokseviin menoihin, vielä muutamaksi kuukaudeksi...Tiedä sitten joko painokoneet ovat alkaneet louskuttamaan uusia ruplia..

  Rahat ovat siis loppumassa, vaikkei niitä ole kaikkialla erityisemmin riittänytkään NL:n romahduksen jälkeen. Suurimpien kaupunkien ulkopuolella elettään yhä laajemmin luontais-/omavaraistaloudessa. Se on toki ollut suurelle osalle kansaa enemmän tai vähemmän normaali tilanne kaiken aikaa.

  Tässä Kommersantin julkaisemia budjettilukuja:
  [​IMG]


  Kannattaa huomioida myös noiden ns. salattujen lukujen osuus..sen kun laskee yhteen puolustusmenojen kanssa niin ymmärtää mikä on Putinin suurimpana pelkona. Diktatuurin puolustaminen väkivaltakoneiston avulla muodostaa ylivoimaisesti Venäjän valtion suurimman kustannuserän. Enkä suoraan sanottuna edes usko näihin venäläisten itsensä ilmoittamiin lukuihin..

  Toki budjettiin on väistämättä jouduttu tekemään korjauksia..
  [​IMG]

  Terveydenhuollosta on tingitty aivan järjettömällä määrällä. Ainakin verrattuna länsimaisiin standardeihin..Mutta ehkä Putin ajattelee, kaukaa viisaalla tavalla, että kansalaisten on parempi kuolla terveydenhuollon puutteeseen kun ei enää ole jäljellä varoja eläkkeiden maksuunkaan. Ehkä HIV-tutkimukset/näytteet otetaan kaikilta samalla neulalla, onhan se säästöä sekin..

  Mutta, näin se Venäjän yhteiskunta mennä porskuttaa eteen päin, nerokkaan johtajansa ja oligarki-lauman ohjaamana.
   
  MeriTJ, Kaarne, JR49 ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. sirra

  sirra Kersantti

  Liittynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  209
  Tykkäykset:
  529
  Pisteet:
  16
  Onko sulla noista vararahastoista tarkempaa infoa jossain. Niistä tuntuu olevan kovin hankala löytää mitään ajankohtaista tietoa. Joulukuussahan sieltä vararahastoista nipsaistiin aika muhkea siivu, joista merkittävä osa meni yritysten erääntyvien lainojen maksuun. Mutta nyt tämän vuoden puolelta vararahastojen tilanteesta en ole ajankohtaisia lukemia nähnyt.

  Terveydenhuoltomenoista raaka karsiminen kosahtaa jossain vaiheessa veli venäläisen omaan nilkkaan. Jos terveydenhuollon menoista napataan tuosta vaan n. neljännes pois niin kovin kummoinen oraakkeli ei tartte olla, jos haluaa ennustaa sen merkitystä kansanterveyteen. Ja jos kansanterveys sukeltaa, niin se tarkoittaa karkeasti entistä sairaampaa sakkia, ja se koskee myös työikäisiä. Sosiaalimenoihin on näemmä pistetty lisää rahaa. Eläkkeet? Työttömyyskorvaukset?

  Puolustusmenoissakin näyttää olevan pudotusta. Se hiukan ihmetyttää. Onko todella Putin pistänyt armeijaa säästökuurille?

  Venäjän talouteen liittyen odottelen edelleen, koskahan öljynporauskalusto alkaa olla siinä määrin huollon/korjauksen tarpeessa, että pakotteiden alla olevia poraustarvikkeita ruvetaan kaipaamaan?
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Syyskuulta 2016 kuitenkin tänä Venäjän vara-valtionvarainministerin lausunto, jossa on jotain lukuja:

  http://tass.com/economy/898846

  CHITA, September 9. /TASS/. The Russian Reserve Fund will be exhausted over the course of the next year, the budget deficit financing will start from the Russian National Wealth Fund, Deputy Finance Minister Alexei Lavrov told journalists on Friday.

  "The Reserve Fund, as I remember, will be used up over the next year," Lavrov said. He added that once the fund is exhausted, the budget deficit financing will start from the National Wealth Fund.

  The official has also noted that the lack of funds for budget deficit after privatization of Bashneft was postponed could be covered by domestic borrowing.
   
 6. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,149
  Tykkäykset:
  7,148
  Pisteet:
  1,286
  JR49 ja jurppi tykkäsivät tästä.
 7. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,160
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Venäjän talouden romahdus on kääntymässä kiduttavaan loppuliukuun, suurin uhkatekijä löytyy tällä hetkellä Venäjän rahoitusjärjestelmästä.

  Maa ikääntyy nyt kovaa vauhtia ja samalla huoltosuhde heikkenee, tämä saattaa olla muiden ongelmien kanssa taloudellinen kansanmurha.

  Vuoden 2017 BKT:n kasvun arvioidaan olevan kituliaat 0,6-0,7 prosenttia.

  Ulkopol. ympäristö kokonaisuutena säilyy vakaan jännittyneenä, jolla tulee olemaan edelleen negatiivista vaikutusta talouteen.

  Inflaatio on välillä 8-10 prosenttia. Ruplan heilahtelut saattavat olla jopa 30 prosentin luokkaa.

  Riippuvuus hyödykemarkkinoilla jatkuu.

  Budjettivajeen ja ulkomaanvelan kasvu jatkuu.
   
  JR49, Rajajääkäri ja Hanski tykkäsivät tästä.
 8. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Ja muistutuksena ja vertailukohteena, että Suomen n. 6 miljoonan asukkaan eläkerahastot ovat 188,5 miljardia:
  http://www.tela.fi/sijoitusanalyysi

  Venäjän n. 145 miljoonan asukkaan eläkerahastot 72,6 miljardia ja pienenevät roimasti 2017. Sekä Suomessa että Venäjällä väestö ikääntyy vauhdilla, toisessa maassa maksetaan säädylliset eläkkeet, toisessa keitetään kaalia ja valmistaudutaan sotimiseen...
   
  JR49, Rajajääkäri, StmSvejk ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. StmSvejk

  StmSvejk Majuri

  Liittynyt:
  08.08.2014
  Viestejä:
  1,234
  Tykkäykset:
  852
  Pisteet:
  156
  Ainoa mikä tässä tilanteessa pelottaa on, että Trump tekee "hyvän" diilin ja jotenkin Putinin rosvoporukka pääsee pälkähästä. Toisaalta, olen alkanut miettimään että vaikka pääsisikin pälkähästä muutamaksi vuodeksi pakotteiden poistamisen myötä niin eipä tilanne tuosta miksikään muutu. Diili Trumpin kanssa ehkäisisi romahduksen ehkä muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Sitten varmaan pitäisi alkaa etsimään uusia rahoittajia Kiinan suunnalta...
   
 10. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,160
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Katsokaa mitä tapahtuu öljymarkkinoilla. Yhdysvallat pyrkivät omavaraisuuteen ja uusia esiintymiä löydetty juuri. Alhainen öljyn hinta hidastaa länsimaiden uusiutuviin investointeja, mutta etenevät tästä huolimatta. Iran tulee kasvattamaan öljyn pumppaamista ja pian ehkä myös Irak. Yhdysvaltojen varastot olivat noin neljä kertaa odotettua suuremmat, joka tarkoitti että Brent-laatu lähti tällä viikolla noin 5 prosentin laskuun, tästä uutisoitiin melko laajasti myös Venäjän mediassa, joka tarkoittaa siis sitä että asia ei ole mitenkään vähäpätöinen maan taloudelle.
   
  Rajajääkäri tykkäsi tästä.
 11. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,160
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Trumppiin liittyvät uutisoinnit itänaapurissa loppuivat kuin seinään, kun mainitsi että pakotteet eivät poistu ennenkuin Krim on palautettu Ukrainalle. Siinä diiliä kerrakseen.
   
  Rajajääkäri ja StmSvejk tykkäsivät tästä.
 12. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  3,144
  Pisteet:
  316
  Ja täytyy sanoa, että talouspakotteet oli laadittu Venäjän kannalta varsin ikävästi ja he eivät ilmeisesti heti itsekään ymmärtäneet niiden kaikkia vaikutuksia. Lähinnä nopeaan uutisointiin / pieneen vaikutukseen venäläisille avainhenkilöille asetettiin maahantulokieltoja EU-maihin ja USA:an. Näistä ei ollut kovasti haittaa ja venäläiset + trollit naureskelivatkin niille. Keskipitkällä tähtäimellä USA:n rahoitukseen liittyvät rajoitukset ovat todella halvaannuttavat ja näistä Venäjä varmasti haluaisi eroon. Rajoitukset öljyntuotantokalustoon estävät talouden toipumisen pidemmällä aikavälillä ja näiden pakotteiden vaikutukset alkavat pikkuhiljaa näkyä.
   
  PSS ja StmSvejk tykkäsivät tästä.
 13. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Tuo öljyntuotantokaluston viennin rajoitukset onkin aika paha Venäjälle, koska maa on miltei täysin riippuvainen ulkomaalaisesta kalustosta öljyntuotannossa.
   
  Kaarne, JR49, PSS ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,160
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Öljyn hinta tulee olemaan merkittävässä roolissa uudistusten toteuttamisessa, sillä nykyisen järjestelmän kestävyys on niin vahvasti riippuvainen raaka-aineiden viennistä. Mietin tässä samalla että onko mitään (OPEC) tuotantorajoituksia oikeasti edes toteutettu, koska raaka-aineiden tuotanto on jatkanut vaan kasvuaan. No, jos ei muuta niin varastot alkavat olemaan melko täynnä, ainakin Yhdysvalloissa niitä on rakennettu kaiken aikaa lisää. Eli tämä kuvastaa vaan sitä että ylituotantoa on jatkuvasti. Kesä tulossa ja öljyn tarve tärkeässä EU:ssa taas vähenee.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 16. Oho

  Oho Kapteeni

  Liittynyt:
  26.07.2014
  Viestejä:
  616
  Tykkäykset:
  1,150
  Pisteet:
  76
  En pidä kovinkaan todennäköisenä. Trump tuskin suostuu kohtelemaan Venäjää USAn vertaisena (ei ole syytäkään) ja se tulee ajamaan Putinin ja Trumpin törmäyskurssille jollei ole jo ajanut.
   
  StmSvejk tykkäsi tästä.
 17. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,575
  Tykkäykset:
  15,492
  Pisteet:
  1,286
  Autokraatit eivät yleensä pitemmän päälle tule toimeen keskenään...Trump, Putin ja Erdogan hyvinä esimerkkeinä.
   
  adam7 tykkäsi tästä.
 18. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  No joo, vielä on pussin pohjalla hieman rippeitä ns. vararahastosta, vaikka oma (muistinvarainen) tietoni oli että se tuli käytettyä loppuun jo viime vuoden puolella. Muistaakseni tästä ilmoitettiin mm. ulkoministeri Lavrovin toimesta jo syksyllä.

  Mutta joka tapauksessa nyt alkaa olla menossa jo ns. hyvinvointirahastot..Ne joilla oli alunperin tarkoitus maksaa eläkkeitä. Nyt ne lähtee parempaan käyttöön. Näistä varoista on myös jo melkoinen osa korvamerkittynä erilaisiin hankkeisiin. Fennovoiman rakentamiseen mm.

  Kiitokset siitä että tuli tarkennettua tiedot rahastoista... en silti pidä venäläisten julkisuuteen antamia lukuja täysin varmoina tietoina. Mutta antavat toki suuntaa siitä missä ollaan menossa.
   
  StmSvejk ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 19. Juna112Porojetsiin

  Juna112Porojetsiin Kapteeni

  Liittynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  610
  Tykkäykset:
  1,072
  Pisteet:
  76
  Tuosta Suomen Pankin tilastosta. Auttakaa viisaammat vähäsen; tuolla rahatalouden kuvaajissa, mm. keskipalkka heiluu kymmeniä prosentteja, toki on taaloissa ja euroissa mutta selittääkö valuuttakurssi tuon vai mikä.. toinen on talletus- ja lainakorot, aika korkealla, mutta miten nekin veivaa edestakaisin vuosittain (2014 poskettomia) rajusti.
   
 20. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,149
  Tykkäykset:
  7,148
  Pisteet:
  1,286
  Sitä palkkojen heiluntaa selittää lähinnä valuuttakurssin muutokset.

  Korkojen nousun taustalla oli pyrkimys hillitä valuuttakurssin laskusta seuraavaa inflaatiota ja toisaalta tukea ruplaa sekä vähentää pääomien ulosvirtausta.
   
  jurppi tykkäsi tästä.
 21. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Juuri näin...korkoihin saattaa vaikuttaa myös se että venäläiset pankit ovat äärimmäisissä vaikeuksissa, pääomista on puutetta joten rahan hinta (=korot) ovat luonnollisesti korkeita. Mistäpä Venäjä voisi pääomittaa pankkejaan. Toki maailmalla olisi tarjolla riskisijoittajia/lainottajia mutta sanktiot estävät/vaikeuttavat sijoituksia Venäjälle. Toisaalta valtio joka sijoittaa kaikki liikenevät varansa ydin- ja muiden aseiden uudistamiseen sekä sotaan naapureitaan vastaan ei liene muutenkaan erityisen suositeltava rahoituskohde. Se on suoranainen poliittinen este ulkomaiselle rahoitukselle. Periaatteessa Venäjä olisi muuten hyvä sijoituskohde. Sillä on entuudestaan erittäin vähän velkaa ulkomaille. Sillä on myös maksukykyä..mutta Putinin ylläpitämä diktatuuri on poliittisesti erittäin riskialtis sijoituskohde..

  Ehkä Putin joutuu kaikessa hiljaisuudessa turvautumaan myös setelirahoitukseen. Rahan painamisella on myös taipumusta vaikuttaa korkoihin ja saattaa aiheuttaa myös todellisen talouskaaoksen. Sitäkin tässä jo hienokseltaan odotellaan..

  Tässä linkkejä aiheesta:
  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/front-venajan-talouden-romahdus-nurkan-takana/MjNi6hLg
  http://app.kauppalehti.fi/uutiset/venaja-pohtii-setelielvytysta/dHGBkWsi/paauutiset
  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/v...nhikiven-ydinvoimala-mukana-listalla/qt6gctpY
  https://www.cbr.ru/eng/news.aspx
   
  Juna112Porojetsiin, Mustaruuti ja PSS tykkäsivät tästä.
 22. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,160
  Tykkäykset:
  1,286
  Pisteet:
  156
  Kyllä tässä kaaosta, jos toista mielenkiinnolla odotellaan, hyvin tämä ei tule päättymään. Pitäkää hatuistanne kiinni. Ennusmerkit ovat hyvin selvät.
   
  Juna112Porojetsiin tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu