Venäjän talouden asiantuntija, Turun yliopiston professori ennustaa, että Venäjä ajautuu seuraavan 12 kuukauden aikana syvään talouskriisiin ja vakaviin sosiaalisiin ongelmiin, joiden seurauksena yhteiskuntarauha alkaa järkkyä.
https://www.talouselama.fi/uutiset/...raajasta/2e68ec93-d531-3bdc-859f-e94aa282573a
Professori esitti asiantuntevan ennusteensa kesäkuussa 2016.
Ennustuksesta on kulunut nyt aikaa 17 kuukautta ja voimme todeta professorin olleen oikeassa. Venäjä ajautui jo loppuvuodesta 2016 vakavaan talouskriisiin. Kaksi suurinta pankkia Sberbank ja VTB joutuivat molemmat syvään kriisiin joulukuussa 2016, mistä seurasi etteivät ne enää pystyneet maksamaan takaisin asiakkaidensa talletuksia. Akuuttiin kassakriisiin ajautunut Venäjän valtio ei voinut pelastaa pankkeja.
Kansalaisten menetettyä rahansa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi organisoi Moskovassa suuria mielenosoituksia, jotka äityivät väkivaltaisiksi poliisin aloitteesta. Poliisin luoteihin kuoli satoja mielenosoittajia, mutta nälkäiset ja epätoivoiset ihmiset organisoivat länsimaiden lähetystöjen tuella omia aseellisia kaarteja, jotka ottivat yhteen poliisin kanssa. Myös poliiseja alkoi yhä enemmän loikata mielenosoittajien puolelle, koska valtiolla ei ollut varaa maksaa heidänkään palkkoja.
Ratkaisu tapahtui tammikuussa 2017, kun mielenosoittajien aseellinen kaarti onnistui murtautumaan Kremliin. Putinin ja hänen lähimpien avustajiensa onnistui viime hetkellä paeta helikopterilla paikalta. Navalnyi nousi Venäjän väliaikaishallituksen johtoon. Ensi toimenaan Navalnyi luovutti Krimin takaisin Ukrainalle ja katkaisi keskushallinnon siteet Tshetsheniaan. Tämän Navalnyi teki hyväntahdoneleenä länttä kohtaan, jotta suhteet voidaan normalisoida.
Putin onnistui pakenemaan Pietariin, joka oli pysynyt uskollisena vanhalle vallalle. Moskovan väliaikaishallitus julisti Pietarin kapinalliset lainsuojattomiksi ja Navalnyi julisti helmikuun 10. päivä terrorisminvastaisen operaation aloittamisesta Pietarissa. Pietariin ja luoteis-Venäjälle sijoitetut joukko-osastot olivat säilyttäneet uskollisuutensa Putinille, joten ne alkoivat varustautua sotaan puolustaakseen Pietaria. Moskovassa Navalnyi oli onnistunut korvaamaan tärkeimmät kenraalit omilla miehillään. Yhdysvallat ja NATO lupasivat tukea terrorisminvastaista operaatiota, mikäli Venäjä lupaa riisua itsensä ydinaseista. Navalnyi antoi tälle suostumuksensa.
Pietari ei kukistunut heti, vaan kaupunki kesti pitkää piiritysvaihetta useita viikkoja, ennenkuin ratkaiseva läpimurto tapahtui maaliskuun 2017 loppupuolella. Putin vangittiin ja tuomittiin sotatuomioistuimessa kuolemaan. Samalla valtakunnan muissa osissa tapahtui liikehdintää eroamiseksi federaatiosta. Tshetshenian ohella myös Dagestanissa tapahtui aseellinen kapina, eikä Moskovan uudella hallinnolla ollut halua siihen puuttua. Myös kaukoidässä ja Siperiassa paikallishallinnot julistivat alueensa itsenäisiksi.
Tänään, lokakuussa 2017, Venäjän tulevaisuus on hyvin epävarma. Valtakunta lienee lopullisesti hajonnut osiin ja maa on myös luopunut ydinaseestaan. Samalla Navalnyi vapaaehtoisesti myös luovutti Venäjän pysyvän jäsenen aseman YK:n turvaneuvoston jäsenenä, jossa Saksa korvasi Venäjän. Maa elää kansainvälisen ruoka-avun varassa, koska omaa ruoantuotantoa ei ole tai se tuhoutui alkuvuoden 2017 myllerryksissä.
Kuinka oikeassa Turun yliopiston professori olikaan viime vuoden kesäkuussa.
Kannattaa uskoa ja lukea valtamediaa.