Venäjän talous

Yhtiöt, joissa mahdollisia rahavaikeuksia tulee olemaan, niin alla enemmän:

Uusin sanktio luettelo sisältää "lähes kaikki Venäjän sotilas-teollisuuskompleksin suurimmat valtion omistamat yritykset"

Uutisjuttu
Dozens of Russian companies and Government organisations targeted in new Trump sanctions hitlist
http://www.independent.co.uk/news/w...st-rex-tillerson-vladimir-putin-a8025916.html

Uusimmat tässä, lähes viisikymmentä yritystä ja organisaatiota
https://www.state.gov/t/isn/caatsa/275116.htm

Ukrainan koskemattomuuteen liittyvät sanktiot tässä
https://www.state.gov/e/eb/tfs/spi/ukrainerussia/
 
Venäjän ruokaviennin arvo on ylittänyt Venäjän aseviennin arvon: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.211205

Niin no se kertonee jotain elintarvikeviennin lisäksi Venäläisten asejärjetelmien kysynnästä..

Apropo, Venäjän edellinen inkarnaatio SNTL vei kolkytluvulla valtavia määriä vehnää samaan aikaan kun nälänhätä tappoi miljoonia omia kansalaisia.. että ei sen elintarvikeviennin laajuuden perusteella kovin raskaita kannata mennä maan tuotannon laajuudesta lausahtelemaan....
 
Viimeksi muokattu:
Sijoittajat ovat alkaneet vetäytyä Venäjän pörssistä ja valuuttapako on kaksinkertaistunut viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Liike-elämällä ei ole luottamusta talouteen ja näin investoinnit jäävät mitättömiksi. Kriisi on vaikuttanut Venäjän talouteen, kuluttajiin, yrityksiin ja alueellisiin rahoitusmarkkinoihin sekä Putinin euraasian talousliittoa koskeviin tavoitteisiin. Venäjälle myönnettävää kansainvälistä apua pidetään epätodennäköisenä Venäjän sotilaalliseen väliintulon takia Ukrainassa. Venäjän eri alueilla on syntynyt budjettivajetta, tämä näkyy maksamattomissa palkoissa. Ruokakuponkeja kaivattaisiin, mutta hallitus ei ole vielä keksinyt tähän ratkaisua.
 
Venäjän talouden asiantuntija, Turun yliopiston professori ennustaa, että Venäjä ajautuu seuraavan 12 kuukauden aikana syvään talouskriisiin ja vakaviin sosiaalisiin ongelmiin, joiden seurauksena yhteiskuntarauha alkaa järkkyä.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...raajasta/2e68ec93-d531-3bdc-859f-e94aa282573a

Professori esitti asiantuntevan ennusteensa kesäkuussa 2016.

Ennustuksesta on kulunut nyt aikaa 17 kuukautta ja voimme todeta professorin olleen oikeassa. Venäjä ajautui jo loppuvuodesta 2016 vakavaan talouskriisiin. Kaksi suurinta pankkia Sberbank ja VTB joutuivat molemmat syvään kriisiin joulukuussa 2016, mistä seurasi etteivät ne enää pystyneet maksamaan takaisin asiakkaidensa talletuksia. Akuuttiin kassakriisiin ajautunut Venäjän valtio ei voinut pelastaa pankkeja.

Kansalaisten menetettyä rahansa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi organisoi Moskovassa suuria mielenosoituksia, jotka äityivät väkivaltaisiksi poliisin aloitteesta. Poliisin luoteihin kuoli satoja mielenosoittajia, mutta nälkäiset ja epätoivoiset ihmiset organisoivat länsimaiden lähetystöjen tuella omia aseellisia kaarteja, jotka ottivat yhteen poliisin kanssa. Myös poliiseja alkoi yhä enemmän loikata mielenosoittajien puolelle, koska valtiolla ei ollut varaa maksaa heidänkään palkkoja.

Ratkaisu tapahtui tammikuussa 2017, kun mielenosoittajien aseellinen kaarti onnistui murtautumaan Kremliin. Putinin ja hänen lähimpien avustajiensa onnistui viime hetkellä paeta helikopterilla paikalta. Navalnyi nousi Venäjän väliaikaishallituksen johtoon. Ensi toimenaan Navalnyi luovutti Krimin takaisin Ukrainalle ja katkaisi keskushallinnon siteet Tshetsheniaan. Tämän Navalnyi teki hyväntahdoneleenä länttä kohtaan, jotta suhteet voidaan normalisoida.

Putin onnistui pakenemaan Pietariin, joka oli pysynyt uskollisena vanhalle vallalle. Moskovan väliaikaishallitus julisti Pietarin kapinalliset lainsuojattomiksi ja Navalnyi julisti helmikuun 10. päivä terrorisminvastaisen operaation aloittamisesta Pietarissa. Pietariin ja luoteis-Venäjälle sijoitetut joukko-osastot olivat säilyttäneet uskollisuutensa Putinille, joten ne alkoivat varustautua sotaan puolustaakseen Pietaria. Moskovassa Navalnyi oli onnistunut korvaamaan tärkeimmät kenraalit omilla miehillään. Yhdysvallat ja NATO lupasivat tukea terrorisminvastaista operaatiota, mikäli Venäjä lupaa riisua itsensä ydinaseista. Navalnyi antoi tälle suostumuksensa.

Pietari ei kukistunut heti, vaan kaupunki kesti pitkää piiritysvaihetta useita viikkoja, ennenkuin ratkaiseva läpimurto tapahtui maaliskuun 2017 loppupuolella. Putin vangittiin ja tuomittiin sotatuomioistuimessa kuolemaan. Samalla valtakunnan muissa osissa tapahtui liikehdintää eroamiseksi federaatiosta. Tshetshenian ohella myös Dagestanissa tapahtui aseellinen kapina, eikä Moskovan uudella hallinnolla ollut halua siihen puuttua. Myös kaukoidässä ja Siperiassa paikallishallinnot julistivat alueensa itsenäisiksi.

Tänään, lokakuussa 2017, Venäjän tulevaisuus on hyvin epävarma. Valtakunta lienee lopullisesti hajonnut osiin ja maa on myös luopunut ydinaseestaan. Samalla Navalnyi vapaaehtoisesti myös luovutti Venäjän pysyvän jäsenen aseman YK:n turvaneuvoston jäsenenä, jossa Saksa korvasi Venäjän. Maa elää kansainvälisen ruoka-avun varassa, koska omaa ruoantuotantoa ei ole tai se tuhoutui alkuvuoden 2017 myllerryksissä.

Kuinka oikeassa Turun yliopiston professori olikaan viime vuoden kesäkuussa.

Kannattaa uskoa ja lukea valtamediaa.
 
Huumor miehii tää JaakkoVee mutta olihan tarinassa totuuden siemenkin: "....Tänään, lokakuussa 2017, Venäjän tulevaisuus on hyvin epävarma..." :D
 
Venäjän talous on ilmiselvästi romahduspisteessä.

Tuorein esimerkki on Maailmanpankin ylläpitämä "Ease of Doing Business" -ranking. Kyseinen ranking asettaa eri maat järjestykseen liiketoiminnan harjoittamisen helppouden perusteella. Huomioon otetaan mm. verotus, byrokratian määrä, korruptio ja lainsäädäntö.

Miten asia liittyy Venäjään? Noh, uusimman rankkauksen mukaan Venäjä olisi noussut listalla sijalle 35: http://www.doingbusiness.org/~/media/wbg/doingbusiness/documents/profiles/country/rus.pdf

Venäjän nousu on ollut huima, sillä vuonna 2010 Venäjä oli listalla vasta sijalla 124. Eli Venäjä olisi noussut listalla peräti 89 sijaa vain seitsemässä vuodessa!!!

Mutta minäpä kerron teille totuuden. Todellisuudessa Venäjä on maailman korruptunein valtio ja Venäjän todellinen sijoitus listalla on viimeinen. Putler on onnistunut hybridivaikuttamisellaan korruptoimaan myös Maailmanpankin, joka on vääristellyt tilastojaan ja analyysejaan Venäjän hyväksi. Todellisuudessa listan kärjestä pitäisi löytyä Ukraina, joka on esimerkillisesti onnistunut uudistamaan yhteiskuntaansa ja liiketoimintaympäristöön Maidan-vallankumouksen jälkeen, kun maa vapautui Venäjän orjuuttavasta ikeestä.

Miettikää nyt itsekin kuinka realistinen tuo Venäjän 35. sija listalla voi olla? Taakse jäisi muka esim. Belgia, jossa on demokratian kehtojen Euroopan Unionin ja NATO:n päämajat.

Ei voi pitää paikkaansa, ei vaan voi.
 
Tähän samaan ovelaan juoneen liittyy myös Fortumin näennäinen menestys Venäjällä.

Rakennetaan Potemkinin kulisseja, jolla Venäjää saadaan näyttämään hyvällä. Korruptoidaan Maailmanpankki feikkaamaan tilastoja ja analyyseja Venäjän hyväksi. Mahdollistetaan näennäisesti Fortumille ja muille länsifirmoille hyvä menestys.

Kaikki on kuitenkin pelkkää teatteria ja romahdus on tulossa aivan pian.
 
Samaan diiliin kuuluu se, että Venäjä rakentaa Iranista kaasuputken Pakistaniin ja sieltä edelleen Intiaan.

Geopolitiikkaa, sano minun sanoneen.
 
Rosneft pääsee diilin avulla rakentamaan puolet putkesta, Iranille tämä sopii. Katsotaan milloin Iranin kukkarossa on niin paljon löysää että investoi myös Venäjälle vähintään yhtä paljon.
Reportedly, Sechin wants to deliver Iranian (and Venezuelan) oil to India via the Essar oil refinery, which Rosneft bought in August. Gazprom may build part (1,200km) of a large gas pipeline (2,135km) between Iran and India with construction expected to begin in 2019. The whole project is estimated at USD7.5bn, meaning that the Russian company may be involved in roughly half that amount.
https://financialobserver.eu/recent...en-energy-cooperation-with-deals-for-usd30bn/
“We are talking about several oil and gas fields, which we will develop with our partners,” Sechin told reporters, adding that Rosneft has invited Iran to develop offshore and other projects in Russia.
It is not yet clear how the investments will be split between the two companies.
Russia and cash-strapped Iran have long been working on oil-for-goods deals worth up to $20 billion.
Sechin said the preliminary agreement envisaged some swap deals, as well as oil and oil products deliveries.
https://www.reuters.com/article/us-...d-gas-projects-worth-30-billion-idUSKBN1D14P6
 
Niin no se kertonee jotain elintarvikeviennin lisäksi Venäläisten asejärjetelmien kysynnästä..

Lausunto on tosiaan tuollaisenaan monitulkintainen, 13mrdE asevienti olisi kuitenkin melko linjassa viime vuosien kanssa (oranssi käyrä):
value-of-exports.png
 
Panostetaan 5 miljardia josta pari sataa miltsiä liikevoittoa vuodessa. Tuosta vielä rahoituskulut ja verot pois. Riskitasot huomioiden ei todellakaan mikään menestys, ei todellakaan.

Eikös Suomen Sosialistinen Neuvostotasavalta ajanut Fortumin venäläisten syliin. Nyt venäläisillä on hohtimilla semmonen puristusote Fortumin palleista, että Kremlin käskiessä hyppäämään Fortumista kysystään kuinka korkealle kuin parhaaseen YYA aikaan konsanaan.......
 
Putler allekirjoitti peräti $30 miljardin arvoisen öljydiilin Iranin kanssa: https://www.ft.com/content/141e6662-bf11-11e7-9836-b25f8adaa111

Käytännössä Lukoil, Rosneft ja Gazprom päästetään poraamaan öljyä ja kaasua Iraniin.
Helpon kaasun ja öljyn tuotanto on loppumassa. Venäjällä on sanktiot, joten ilman Lännen uusia teknologioita ne eivät saa millään sitä vaikeampaa. Mutta sitä huolimatta ne voi sanoa ja kirjoittaa vaikka mitä. Jos ne tekee sopimuksen 1 ruplan arvosta - ne voi kirjoittaa 30 miljardia $, ja päinvastoin. Voivat kirjoittaa sopimuksen teosta, vaikka todellisuudesta ei ole mitään sopimusta - kun haluavat näyttää koko maailmalle, katsokaa mitkä kaverit meilla on, ei ainoastaan P-Korea ja Burundi, meillä on mahtava kaveri - Iran.

Iran ostaa Venäjältä aseita, joten siellä voi taustalla olla vaikka mitää.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Rosneft pääsee diilin avulla rakentamaan puolet putkesta, Iranille tämä sopii. Katsotaan milloin Iranin kukkarossa on niin paljon löysää että investoi myös Venäjälle vähintään yhtä paljon.

https://financialobserver.eu/recent...en-energy-cooperation-with-deals-for-usd30bn/

https://www.reuters.com/article/us-...d-gas-projects-worth-30-billion-idUSKBN1D14P6
Ei Iran ole investoimassa Venäjän öljyntuotantoon. Iranilla ei ole mitään sellaista teknologiaa, jota Venäjä tarvitsisi omassa öljyntuotannossaan. Kiinalaisilla on tällä saralla enemmän tarjottavaa.

Iran-Pakistan-Intia kaasuputki on Venäjälle tärkeä, koska se saa oman palansa kakusta. Lisäksi putki aiheuttaa länsimaissa voimakasta vastustusta, joten Venäjä luonnollisesti kannattaa sitä. Tässä neokonservatiivisen Heritage-foundationin juttu Iran-Pakistan-Intia putkesta: http://www.heritage.org/asia/report...-pipeline-unacceptable-risk-regional-security

Lyhyesti sanottuna, putki on USA:n kannalta "unacceptable". Ja se että USA vastustaa putkea on Venäjälle riittävä syy rakentaa se.
 
USA:n ajama vaihtoehto Iran-Pakistan-Intia kaasuputkella on ns. TAPI pipeline eli Turkmenistan - Afganistan - Pakistan - Intia putki. Nyt vaikuttaa siltä, ettei tuo putki koskaan valmistu. Siinä on monia haasteita, mm. epävakaa Afganistan.
 
Back
Top