Venäjän talous

Herkkoo

Korpraali
BAN
RÖLLIKKÄ
Kyllä, saksa on täynnä viherhippejä jotka eivät pysty edes pitämään hävittäjiään ilmassa ja koko armeija on täysin nolla. Lieneekö noilla hipeillä minkäänlaista taistelutahtoa? Olkoot Putinin seuraava hybridi kohde
Sopii. Saksa ja Turkki ulos NATO:sta siis.

Tässä muuten Jon Hellevigin juttu Venäjän talouden yleiskuvasta: https://russia-insider.com/en/russias-economy-strong-and-stable-cold-war-arms-race-liberals-and-other-challenges/ri25508
 

Falangi

Kenraali
Tässä muuten Jon Hellevigin juttu Venäjän talouden yleiskuvasta: https://russia-insider.com/en/russi...ms-race-liberals-and-other-challenges/ri25508
Onko sama Jon Hellevig? :rolleyes:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jon_Hellevig
Kun toukokuussa 2014 Karita Mattila kieltäytyi esiintymästä Venäjän presidentti Vladimir Putinia tukevan kapellimestarin johdolla, Hellevig nimitti Facebook-kirjoituksessaan Mattilaa natsihuoraksi, Obamaksi ja Eva Brauniksi sekä uhkasi Mattilaa raiskauksella. Myöhemmin Hellevig selitti tarkoittaneensa "henkistä raiskaamista".

Vaaleja seuranneella viikolla Karita Mattila teki poliisille tutkintapyynnön Hellevigin häneen kohdistamista Facebook-kommenteista. Hellevig sai 60 päivän ehdollisen vankeustuomion kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Putin ja Erdogan tapasivat Istanbulissa ja juhlistivat ns. Turkish Stream kaasuputken avajaisia: https://www.sfgate.com/news/world/article/Putin-and-Erdogan-in-Turkey-to-mark-key-phase-in-13404482.php

Putki vie venäläistä kaasua Turkkiin. Tämän putken rinnalle rakennetaan toinen putki, joka vie venäläistä kaasua Turkin kautta eteläiseen Eurooppaan.

Turkish Stream ja Nord Stream 2 ovat Venäjälle keinoja Ukrainan ohittamiseen maakaasun kauttakulkumaana.
Venäjä sijoitti 5-7 miljardia $ 8-10 v sitten tähän turkki streamiin rakentamiseen, silloinkin oli puhetta että nyt aloitetaan, muttei mitään tapahtunut, oliko se novorossijskista tarkoitus vetää..sitte tuli hiljaisuus. Mutta rahat hävisi jonnekin tietenkin, putte&co oli taas rikkaampi.
Miten nyt ne aikoo taas ja puhumista tästä kukaan ei kiellä. Pitää olla kuitenkin varma että kaasua ostetaan siellä toisessa päässä.

Brent oli jo 58$.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Putin ahnehti toisten maita ja anneksoi, mutta miten eletäänkin provinssi kaupunkeissa, esim Taganrogissa:

Jo 30 vuotta sitten tämä kaupungin alue Bogudonia, entinen kalastaja ja turistialue, alkoi huuhtoutua mereen, mm vanha ja vahva vielä Pietarin 1 rakennettu aallonmurtaja muuri vähittelleen hävisi kokonaan, kun kukaan ei korjanut sitä, sen läheisyydessä seuraavat talot huuhtoutuneet mereen,ihmiset kertomassa rahoja joita määrättiin aallonmurtajan korjamiseen tietenkin varastettiin virkamiesten voimiin, ja ihmisten talojen annetaan edelleen huuhtoutua, viimeiset 20 vuotta alue oli jo gettona..ajemmin eka linjalla olivat kuulemma nätit valkoisiksi maalatut talot, Neuvostoliiton aikana varsinkin rannalla oli turisteja, silloin kun aallonmurtaja muuri oli vielä tallella. Nyt ei ole ketään. V 1997 oli kova myrsky, jolloin mereen huuhtotui koko eka linja, elämet, huonekalut, rakennukset kaikki olivat meressä, antisanitaria oli kaikialla. Ja uintikielto. Ja nyt tälläistä..

Sitten kaupungilla on päätetty ettei mitään korjata enää, mutta koko ajan luvataan jotain tehdä ihmisten hyväksi, siirtää toisiin asuntoihin, mutta siirtoa tapahtuu, jos tapahtuu, jotkut eloon jo huuhtoutuneista taloista jääneet saanet katon jossakin, mutta vasta kun talo on kokonaan huuhtoutuu mereen. Se että lattia heiluu ei riittää siirtoon. Ja rukoile jokaisen huonon sään aikana, ja kurkista yöllä, onko vesi noussut ja nytko tapahtuu, ei päättäjille merkitse mitään. Työtä kaupungissa ei ole, ymmärsin että siellä sinnittelee yksi metalli tehdäs jäljellä.
Ihmiset, vanhukset erityisesti, eivät välitä jo, mihin ne menisivät, kun useita sukupolveja asuneet siellä, ja osa tottunut elää näin, vaikka sortumisen vaaran ymmärttävät kaikki. Koko ajan kuuntelevat öisin, nytko se sortuminen tapahtuu, moni nukkuu rauhoittavien kanssa huonolla säällä. Ihmiset eivät enää luottaa päättäjin. Mainittu kuitenkin Zhirinovsky(!) , voi hyvänen aika..Kremlin hulluin suunsoittaja pelle..no joka tapauksessa kukaan heistä ei ajo äänestääkään, on kuulemma ihan turha.
Heille on yksi selvä - tämä voi vain pahentua.

Ja tietenkin lika- ja jätevedet lasketaan suoraan mereen, kun mitään putkistojakaan korjata, jos niitä ylipäänsä siellä ollut. Aluella on nyt paljon moskitoja ja ilmestyneet myrkylliset hämähäkit, jostain matkustaneet sinne satamaan ja risteytyneet paikaillisten hämähäkkien kanssa. Aikaisemmin siellä oli myös paljon salakalastusta, kun oli sampea, mutta nyt ei ole kalakaan.
Joskus kauan sitten siellä oli ranta, jonne tulivat myls turistit, nyt rikkinäisen betoninmuurin ja roskien päällä on vaikea kävellä.
Jos joku kuvittelee että pahimmat getot ovat siellä jossain Brasilian San Paulossa, ei pidä paikkansa, tälläiseltä näyttävät hyvin monet Azovin meren provinssiot. Bogudonian viereisessä kapungissa on sama tilanne.
Putin todellakin nosti Venäjän polviltaan.
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Arkangelin alue, Rotchegda.
Jos kiinnostaa mm Venäjän tiet, niin katsokaa:
Sellaisia pikku asutuksuksia Venäjällä satoja tuhansia, ellei enemmään.
Pieni päivystys sairaala, joka osin kyllä remontoituu ja hyvin, pakallisten olojen nähden. Ainakin lattiat eivät ole vinot. Mutta puutetta kaikissa, ei ole kunnon laborotariota, yksi lääkäri toimittaa monta virka. Jos jotain vakavampaa saattuu, potilasta pitää viedää aluesairaalaan, mutta harva selviytyy näillä teilla kauan hengissa, kun terveitakin on oksettaa kun ajaa niillä.
Palkat ovat matalat, mutta niitä ei nostettu pitkään, sen sijan työta lisäätty. Henkilökunta liian vähän. Ainoa lääkäri Aleksey Kardumov on koko ajan väsynyt, vaikka paikassa juodaan paljon, hän ei edes uskalla ottaa alkoholia, ei siksi koska ei jakua, vaan siksi kun hälytys voi tulla yölläkin, potilaat ovat tärkeät. Polikliinikalla on kaksi pakettiautoa, toista toinen käytetään kun toinen on rikki ja remontissa. Näillä teillä mitään auto ei pysy ehjänä pitkään. Uudempikin nykyaikaisempi sairaalaauto olisi kuulemma toimitettu mutta kun selitys oli ettei olis mahtunut talliin.

Asutuksessa eletään puun viennilla, siihen koko asutus oli perustettukin 70 luvulla. Talot ovat sitä lähtien.
Asunnoissa on vinot lattiat, videolla nainen kerro että lastenlapsien autolelut ajaa niitä itseekseen, ja se näkyy muutenkin ja vetta tietenkin seisoo talojen rappukäytävissä, sitä on aina Dvina joen tulvaaikana.

Jos sairastuu huonon sesonkin aikana vakavasti ja joella heikko jää, on hunosti asiat..Ambulansi vie sairasta ensin 40 km Dvinaan oikean rannan pitkiin, sitten pitää ylittää jokea jäitä pitkiin kävelleen kapeata puulankuista tehtyä "silta" rakennelma pitkiin , heikon jään aikana joskus autokin on vajonut jään alle. Helikopteri ei tule hakemaan aina..Lääkärille, joka yrittänyt kutsua sitä liian helpoin perustein, voi tulla sakot, joten esim. astmasairaan keuhkokuumen ja heikoksi menevä potilan kunto ei oikeutettaa vielä helikopterin kutsumiseen, eikä moni muutakaan sairaus. Keuhkokuumeista potilasta viedään sittenkin ensin kuopaista tietä pitkin autolla 40 km ja sitten kaikki saa jäännittää kestääkö heikko jää..sitä pitkin kävelee lääkäri Aleksy Kardumov saattajana ja perässä kalpea potilas, joka pysyy onneksi sentään pystyssä.
Jossaikin kauempana Dvinan yli yksi riippusilta ja pantoniparoomi.
Silloin kun joki on ihan jäässä tilanne kenties on parempi, ja kesällä myös. Muulloin aina riski potilan menehtymisern. Kesällä asutuksessa myös vilkkampi, kun muualle muuttaneet opiskelun ja työn perässä ihmiset tulevat kyläilemään sinne, mutta ainoan lääkärin työ lisääntyy ennestään. Miten ne siellä toimittaa potilaita kesäisin joen yli jäänyt epäselväksi, venellä kai..sairaanhoitaja pitää kunnon sillan rakentamisesta joen yli utopistisena ajatuksena. Kukaan ei enää usko mihinkään että heidät oloja tullaan helpottamaan. Tulvan aikana ihmisille tuo ruoan saantiturva sitä että monet pitää jonkun elukan asunojen läheisyydessa. Kuten videon naisella näkyy olevan pari lehmä. Hän asunut siellä jo 30 vuotta työtä tekemällä, asunnosta jossa ei ole vetta eikä kunnon sisävessa ja jossa on vinolattia, hän maksaa vuokra yli 5000 r. Aluella ei ole mitään vesi - ja jätevisille putkistos, mutta yksi bensaasema sentään on viereisessä kylässä.
Lääkäri Aleksey Kordumov on harvinainen ihminen, hän todella välittää ihmisistä.
, mutta kerran kyllästyi hänkin ja toivottumuudesta ja väsymyksessä muutti Moskovaan, jossa tarvittu kokenutta lääkäriä. Mutta kolmen vuoden päästä palasi takaisin, paikkaan ei saattuu enää lääkäriä, ja asukkaat pyysi hänet kovasti palamaan takaisia. Asukkaat ja sairaalahenkiläkunta remontoineet hänelle yhteisvoimiin asunnon, ja hän muutti pieneen asuntoon jossa oli kaikki välttämätön. Kordumov asuu nyt yksin, vaimo ja lapsi ovat muuttaneet Arkhangeliin, eikä ne ajo palata Rotšegdaan. Voi olla lääkäriä nyt kaduttaa että palasi sinne takaisin, kuka tietää.. mutta siinä hän on..asuu päivystyssairaalasta 10 min kävelymatkan etäisyydessä. Ja tekee sitä mitä on tehnyt ennenkin.

Lääkäreitä Rotchegdan kaltasille asutuskeskuksille Venäjällä myös hujattu lupamalla heille 10000 rupla kk lisää palkaan jo vuosia sitten, jotkut luuli sen todeksi. Mutta aniharvoille maksettu edes murtoosa sitä. Kommenteissakin lukee, miten yksi lääkäri Orenburgin lähellä olevaan kylään jo kymmenen vuotta sitten, mutta puolentoista vuoden päästä lääkärille maksettu takautavastu vain 2500 ruplaa, joten lääkäri lähti pois sieltä. Siksi moni lähtenyt pois sieltä, eikä uusia lääkäreitä saa. Hujatuille lääkäreille kerrottuu suoraan ettei "raha ole, koeta kestää", niin kun Meddu sanoi vuosi sitten krimilaisille.
Suuren luokan virkamiehet kuitenkin rikastuvat kuten ennenkin ja heille löytyy rahaa.
 
Viimeksi muokattu:

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jaa niin mitä v*ttua? :LOL: Aika lennokkaiksi menee nämä jutut
http://instagr.am/p/Bq6dX72ADxU/
 

Mortti

Kenraali
Hmm, kovasti ovat positiivisellä mielellä Venäjän talouden suhteen? Bloomberg kertoo Moody's:n nostaneen Venäjän luottoluokitusta. Uutisessa väitetään, etteivät edes Trumpin hallinnon mahdolliset lisäpakotteet enää vaikuttaisi merkittävästi Venäjän lainansaantiin. Yksityiskohtaisemmin ei kerrota, mitä tuolla tarkoitetaan.
Russia Earns Investment-Grade Rating From Moody's
Moody’s lifted Russia’s rating to Baa3 from Ba1 on Friday, putting the energy giant on par with Italy, South Africa and Hungary. S&P Global Ratings had upgraded the nation from junk last year, bringing it in line with Fitch Ratings.
...
New measures by the Trump administration could "be contained without material damage to the country’s credit profile," according to Moody’s.

"The sovereign’s vulnerability to such shocks has indeed materially diminished, and no longer constrains the rating to sub-investment grade," it said.

“Moody’s decision could lead to big inflows,” said Ilya Feygin, senior strategist at WallachBeth Capital LLC in New York. “Moody’s recognized that Russia has cleaned up a lot of stuff internally. Russia’s not in a situation where a downturn in oil prices will completely crash Russia and make it unable to pay its bills. There is a chance that Russia will outperform EM short to medium term.”
 

Luka2

Korpraali
BAN
Hmm, kovasti ovat positiivisellä mielellä Venäjän talouden suhteen? Bloomberg kertoo Moody's:n nostaneen Venäjän luottoluokitusta. Uutisessa väitetään, etteivät edes Trumpin hallinnon mahdolliset lisäpakotteet enää vaikuttaisi merkittävästi Venäjän lainansaantiin. Yksityiskohtaisemmin ei kerrota, mitä tuolla tarkoitetaan.
Russia Earns Investment-Grade Rating From Moody's
Samaa väittää Japan Times: https://www.japantimes.co.jp/news/2019/02/05/business/economy-business/russian-economy-outpaced-expectations-2018-rising-2-3/?fbclid=IwAR0rndBLHK9QEuC4Re5tKxNTJLJpnfltRj3KCyny1iShVuR8r3bm0IuxA5o#.XF1_fxJS-vF

Venäjän bkt kasvoi kaikkiaan 2,3% vuonna 2018 ylittäen odotukset ja ennustukset.

Suurin yksittäinen kasvaja oli rakentaminen 5,3% kasvulla. Tähän vaikutti mm. Novatekin jättiprojektin, Jamalin LNG-terminaalin rakentaminen.

Venäjän talous on suoriutunut odotuksiin nähden minusta hyvin, jopa yllättävän hyvin, kun otetaan huomioon vuonna 2015 romahtanut öljyn hinta ja varsin mittavat talouspakotteet, joiden tehtävä kaiketi oli romahduttaa Venäjän talous. Tälläkin palstalla Venäjän talouden romahdusta on nyt odotettu ainakin viisi vuotta.
 

Luka2

Korpraali
BAN
Nord Streamin kakkosputken ympärillä on tapahtunut paljon viimeisen kahden vuorokauden aikana. Täällä asiasta tarkemmin: https://www.forbes.com/sites/davekeating/2019/02/08/why-did-france-just-save-nord-stream-2/#6155c9176055

Pari päivää sitten Ranska ilmoitti yllättäen kannattavansa Euroopan komission ehdotusta, joka olisi pakottanut kaikki EU:n ulkopuoliset kaasuntoimittajat avaamaan jakeluverkostonsa ulkopuoliseen omistukseen. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut sitä, että Gazprom ei olisi saanut itse omistaa rakentamaansa Nord Stream kaasuputkea. Euroopan komission ehdotus on nähty, aivan oikein, yrityksenä blokata Nord Streamin kakkosputken rakentaminen.

Mutta jotain tapahtui vuorokauden aikana, sillä Ranska veti tukensa pois komission ehdotukselta. Ilmeisesti Saksan ja Ranskan välillä oltiin käyty kädenvääntöä asiasta, ja Saksa veti pidemmän korren. Tai ehkä Ranskalle annettiin kulissien takana myönnytyksiä muualla.

Nord Streamin täytyy olla Saksalle tärkeä projekti, sillä Saksa on itsepintaisesti tukenut sitä huolimatta USA:n ja itäisen Euroopan maiden kovasta vastustuksesta. USA:n Saksan suurlähettiläs on mm. uhkaillut projektiin osallistuvia saksalaisfirmoja pakotteilla, jolleivat he peräännyt projektista. Kuitenkaan USA:n uhkailut eivät ole tuottaneet tulosta, sillä nämä firmat ovat yhä mukana projektissa.

Nord Streamin kakkosputkella on vahva geopoliittinen merkitys, sillä se antaa Venäjälle mahdollisuuden toimittaa runsaasti lisää kaasua Saksaan ohi Ukrainan kaasuputkien. Venäjän tavoitteena on lopettaa kaasun kuljetus Ukrainan kautta kokonaisuudessan vuoden tai parin sisällä.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS

Luka2

Korpraali
BAN
Vielä noista pakotteista. Minusta niillä on ollut myös positiivinen seuraus Venäjän talouteen. Vaikka pakotteet ovat vieneet pois osan talouden kasvusta, ovat ne samalla tehneet Venäjän taloudesta vähemmän riippuvaisen lännestä, mikä on edellytys sille että Venäjä voi toteuttaa itsenäistä ulkopolitiikkaa. Venäjän on ollut pakko kehittää voimakkaasti niitä talouden osa-alueita, joissa se on aikaisemmin ollut riippuvainen lännestä. Esimerkiksi pankki- ja rahoitussektori on yksi tällainen.

Kuten tuossa Bloombergin jutussa sanotaan, ollaan nyt tultu tilanteeseen ettei USA pysty oikeastaan enää vaikuttamaan Venäjän talouteen pakotteilla, vaikka niitä kiristettäisiin miten paljon tahansa.
 

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Nord Streamin kakkosputken ympärillä on tapahtunut paljon viimeisen kahden vuorokauden aikana. Täällä asiasta tarkemmin: https://www.forbes.com/sites/davekeating/2019/02/08/why-did-france-just-save-nord-stream-2/#6155c9176055

Pari päivää sitten Ranska ilmoitti yllättäen kannattavansa Euroopan komission ehdotusta, joka olisi pakottanut kaikki EU:n ulkopuoliset kaasuntoimittajat avaamaan jakeluverkostonsa ulkopuoliseen omistukseen. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut sitä, että Gazprom ei olisi saanut itse omistaa rakentamaansa Nord Stream kaasuputkea. Euroopan komission ehdotus on nähty, aivan oikein, yrityksenä blokata Nord Streamin kakkosputken rakentaminen.

Mutta jotain tapahtui vuorokauden aikana, sillä Ranska veti tukensa pois komission ehdotukselta. Ilmeisesti Saksan ja Ranskan välillä oltiin käyty kädenvääntöä asiasta, ja Saksa veti pidemmän korren. Tai ehkä Ranskalle annettiin kulissien takana myönnytyksiä muualla.

Nord Streamin täytyy olla Saksalle tärkeä projekti, sillä Saksa on itsepintaisesti tukenut sitä huolimatta USA:n ja itäisen Euroopan maiden kovasta vastustuksesta. USA:n Saksan suurlähettiläs on mm. uhkaillut projektiin osallistuvia saksalaisfirmoja pakotteilla, jolleivat he peräännyt projektista. Kuitenkaan USA:n uhkailut eivät ole tuottaneet tulosta, sillä nämä firmat ovat yhä mukana projektissa.

Nord Streamin kakkosputkella on vahva geopoliittinen merkitys, sillä se antaa Venäjälle mahdollisuuden toimittaa runsaasti lisää kaasua Saksaan ohi Ukrainan kaasuputkien. Venäjän tavoitteena on lopettaa kaasun kuljetus Ukrainan kautta kokonaisuudessan vuoden tai parin sisällä.
Saksa vaihtaa hiilen kaasuun.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Top