Venäläisten maakaupat ja tiedustelu

Venäläisten maanomistus tutkitaan eduskunnassa
STT 17.02.2012 14:24

Markku Rossi haluaa, että muiden kuin Eta-kansalaisten tonttiostot kiellettäisiin.

Venäläisten maanomistus Suomessa tutkitaan eduskunnassa. Eduskunta keskusteli perjantaina Markku Rossin (kesk.) lakialoitteesta, jolla kiellettäisiin Eta-alueen ulkopuolisten eli käytännössä muiden kuin EU-maiden kansalaisten ja norjalaisten tonttien ja muiden kiinteistöjen ostot Suomesta.

Lakialoitteessa pidetään huolestuttavana ostettavien kiinteistöjen sijaintia ja niiden käyttö- ja luontoarvoja sekä joissain tapauksissa jopa turvallisuuspoliittisesti arveluttavaa sijaintia.

Pertti Salolainen (kok.) totesi, että eduskunnan ulkoasiainvaliokunta sai muutama vuosi sitten selvityksen, että turvallisuuteen ja puolustukseen mahdollisesti liittyviä yhteyksiä ei ole.

–On hyvä, että tämä tulee nyt ajankohtaisesti uudelleen esille, koska kyllä tähän liittyy yhtä jos toista rahanpesuunkin viittaavaa, hallituspuoluetta edustava Salolainen kiitteli opposition lakialoitetta.
 
Ihan hyvä aloite. Vastineeksi suomalaisten maanosto-oikeuden palauttamisesta Venäjällä voitaisiin harkita erillislupien myöntämistä anomuksesta myös suomalaisen maanostoon. Kaikki muiden kuin ETA-maiden kansalaisten hallussa olevat alueet voitaisiin hyvin ottaa valtion haltuun ilman korvauksia.
 
noska kirjoitti:
Ihan hyvä aloite. Vastineeksi suomalaisten maanosto-oikeuden palauttamisesta Venäjällä voitaisiin harkita erillislupien myöntämistä anomuksesta myös suomalaisen maanostoon. Kaikki muiden kuin ETA-maiden kansalaisten hallussa olevat alueet voitaisiin hyvin ottaa valtion haltuun ilman korvauksia.

"Suomi sortaa federaation kansalaisia - kansalaisten omaisuutta takavarikoitu ilman korvauksia" En suosittele..


Kun sille antaa pikkusormen, käsi on olkapäätä myöten nielussa ennen kuin huomaatkaan..
 
Touhottaja kirjoitti:
noska kirjoitti:
Ihan hyvä aloite. Vastineeksi suomalaisten maanosto-oikeuden palauttamisesta Venäjällä voitaisiin harkita erillislupien myöntämistä anomuksesta myös suomalaisen maanostoon. Kaikki muiden kuin ETA-maiden kansalaisten hallussa olevat alueet voitaisiin hyvin ottaa valtion haltuun ilman korvauksia.

"Suomi sortaa federaation kansalaisia - kansalaisten omaisuutta takavarikoitu ilman korvauksia" En suosittele..


Kun sille antaa pikkusormen, käsi on olkapäätä myöten nielussa ennen kuin huomaatkaan..

Aivan samoin kun tehtiin rajan toisella puolella.
 
Tehtiin joo, mutta isot pojat vie ja pikkupojat vikisee.. ikävää, mutta totta.
 
SIGINT

Anti-Panzer kirjoitti:
Vaikka näitä kiinteistöjä syvän rauhan aikana ei käytettäisikään muuhun kuin satunnaiseen tiedusteluun ja jonkinlaiseen ELSO, SIGINT etc. puuhaan, voisi jo harmaan vaiheen aikana taloihin, mökkeihin ja halleihin tukeutua erilaisia tihulaisosastoja tai suoran toiminnan joukkoja, varsinkin noilla syrjäisemmillä paikoilla.

Neuvostoliittolaisista rekoista harjoitettiin signaalitiedustelua jo 1970-luvulla ja 1980-luvulla. Kohtelaisuudesta ja YYA-sopimuksesta sekä siitä, että Neuvostoliitto osti ilman kaupallista kilpailua 1/5 Suomen koko viennistä, ei rekkoja koskaan tutkittu eikä asiasta tehty julkista sisältötuotantoa iltapäivälehtiin.

Anti-Panzer kirjoitti:
Näille paikoille voisi myös toimittaa em. toimijoille valmiiksi "eteentyönnettynä" erilaisia tarvikkeita ja varusteita, jotka kiristyneen tilanteen aikana voivat olla vaikeampia uittaa maahan. Saarista en oikein osaa edes spekuloida, mutta edellä on jo esitetty jonkinlaisia ideoita. Yksi asia tosin tulee mieleen, vaikka en tarkkaan tiedä mitä tarkoitetaan "herätteellä", mutta oletan että akustisia, optisia ja magneettisia etc. havaintoja? Eikö näitä edellämainittuja voisi myös keinotekoisesti muuttaa/vahvistaa, jotta varsinainen suorityskyky ei tule esille?

Olisi varmaan paljon harkitumpaa vuokrata näitä alueita kuin ostaa omalla nimellä niitä julkiseen kiinteistörekisteriin. Voi tietenkin arvata, että alueille lähetään melkoinen määrä sotilaspoliiseja tutkimaan signaalit ja paikat alueella.
 
Touhottaja kirjoitti:
Tehtiin joo, mutta isot pojat vie ja pikkupojat vikisee.. ikävää, mutta totta.

Tällä kertaa jopa Venäjän media muistaa mainita, että heillä on ihan vastaavanlainen laki. Tosin tyypilliseen tapansa sotkevat asioita ja eivät erota esimerkiksi kiinteistöä asunnosta.
 
noska kirjoitti:
Tosin tyypilliseen tapansa sotkevat asioita ja eivät erota esimerkiksi kiinteistöä asunnosta.

Useissa maissa, kuten Espanjassa, Virossa ja Venäjällä asunto on lainhuudatettava kiinteistö.
 

Vilkaiskaapa tuota filmiä ja miettikää mitä kaikkea on mahdollista tehdä. (hieman OT, mutta en halunnut aloittaa uutta ketjuakaan.)
 
Bisnesunelmia Pietarista: käsikirjoitus
Julkaistu 25.11.2013 - 14:57. Päivitetty 25.11.2013 - 17:15

Markku Andersson, Jyväskylän kaupunginjohtaja:
"Jos sotateollisuudesta on kysymys niin yleensähän upseereilla on siellä asemaa ja roolia. Meillähän on Jyväskylässä myöskin varuskunta."

Hannu Luotola, prikaatikenraali evp:
"Sadan miljoonan investointeja, kymmenittäin työpaikkoja tänne, niin kyllä epäusko herää."

Lasse Talsi, toimitusjohtaja, tilitoimisto Talco Knowhow Oy:
"Eihän tällaista voi itsenäinen valtio sallia, mut se että jos Bizkon tekee jotain, me ei olla millään tavalla vastuussa Bizkonin tekemisistä. Se on heidän puuhaansa."

Koko juttu luettavissa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/25/bisnesunelmia-pietarista-kasikirjoitus

Bizkon-verkosto tuonut Suomeen kulissifirmoja
Julkaistu 21.11.2013 - 16:01. Päivitetty 26.11.2013 - 08:14

Vuosikymmen sitten liikkeelle lähtenyt venäläissuomalainen yhteistyöverkosto Bizkon on Suomessa saanut aikaan kymmenittäin kituvia ja taloudellisesti huonosti menestyneitä yrityksiä. Verkoston muodostavat venäläiset liikemiehet ja eräiden suomalaisten kuntien virkamiesjohto ja kuntien kehitysyhtiöiden avainhenkilöt.

Yhteistyöverkosto ideoitiin vuosituhannen vaihteessa Pietarissa. Bizkonin perustamisasiakirjoissa puhuttiin vastavuoroisesta yritysvaihdosta ja luvattiin elinvoimaista liiketoimintaa rajan molemmin puolin. Suomeen on perustettu kymmenittäin toimimattomia yrityksiä, mutta Venäjälle on viety tietoa suurvaltaa kiinnostavista suomalaisyrityksistä, yliopistoista ja puolustushallinnosta.

Bizkonin kautta Suomeen tulleet yritykset ovat hankkineet maa-alueita ja majoituskiinteistöjä. Yritysten avulla on myös voitu perustella rahavirtojen matkaa Venäjältä Suomen kautta Eurooppaan ja sieltä edelleen muualle maailmaan.

Bizkon on toiminut seutukunnallisten kehitysyhtiöiden kautta ja se on solminut läheisiä suhteita kaupunkien johtaviin virkamiehiin. Kumppaneina ovat olleet myös maakuntaliitot, valtionhallinto ja elinkeinoelämä.

Kotkassa, Jyväskylässä ja Turussa toiminut Bizkon-vaikuttaja Evgeny Lykov toi Suomeen ensin venäläispankin edustuston, sitten bliniketjun. Kansainvälisesti rekisteröidyt tuotemerkit helpottavat Venäjältä liikkeelle lähteneen rahan matkaa maailmalla.

Bizkonin Suomeen tuomien, mutta toiminnallisesti hiljaisilta vaikuttavien yritysten, hallintoon on sitoutettu kohdekaupunkien virkamiesjohtoa. Yhteistyössä aktiivisesti toiminut Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson palkittiin mitalilla, jonka luovutti Venäjän turvallisuuden, puolustuksen ja lainvalvonnan akatemia (ABOP). Akatemian muodostavat neuvostoaikaisen tiedustelupalvelun KGB:n entiset upseerit.

Andersson on avustanut Bizkonia yhdessä kaupungin kehitysyhtiön Jykesin kanssa. Jyväskylään on tullut muun muassa yrityksiä, joissa vaikuttaa entinen KGB-upseeri. Yritysten liiketoiminta on olematonta, mutta ne ovat pyrkineet yhteistyöhön mm. alueella toimivan varuskunnan kanssa.


MOT katsottavissa osoitteessa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/21/bizkon-verkosto-tuonut-suomeen-kulissifirmoja
 
Hienoa, että Cybergeneral toi tämän uutisen. Suoraan sanottuna näyttäisi siltä, että poliittisten pelaajien täyttämä Suomen hallinto ei ole kykeneväinen keskustelemaan ja toimimaan turvallisuusuhkien edellyttämällä tavalla ja suuria rakenteellisia muutoksia ei tapahdu niiden tiedostamisesta huolimatta. Media lienee ainoa, joka kykenee painostamaan muutoksiin, mutta sekin on paljolti poliittisessa ohjauksessa. Mediakaan ei kykene erottamaan välillisesti huonoa pääministeriä, mikäli tämä ei halua.
. Tämän jälkeenhän olemme nähneet Kataisen vastaiskun medialle tänä vuonna.
 
Maakauppoihin liittyen havaittu 2,5-3 metriä korkea masto pystytettynä rantatontilla Kymenlaaksossa aivan rajan tuntumassa. Venäläiset ostivat ja kauppojen jälkeen noin 2 kuukauden kuluttua torni nousi, harvoin käyvät paikan päällä ja pitävät etäisyyttä naapureihin. Epäillään vaikuttavan laivojen herätteisiin jollain tavalla. Kuinkahan kattava häirintä/vakoiluverkosto suomessa jo on venäläisten toimesta.. ?
 
Lakialoite etenee: Venäläisten kiinteistökaupat Suomesta kielletään?

Enemmistö kansanedustaja vaatii rajoituksia kiinteistökauppoihin, jos ostaja tulee ETA-alueen ulkopuolelta.
IS 19.12.2013 16:19

101 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen, joka koskee ETA-maiden ulkopuolelta tulevien henkilöiden ja yhteisöjen oikeutta ostaa ja vuokrata kiinteistöjä Suomesta.

ETA-maiden ulkopuolisten kansalaisten kiinteistö- ja maakauppoihin Suomessa vaaditaan rajoitusta. Rajoitus koskisi siis myös venäläisiä kiinteistön- ja tontinostajia.

Koko maan mittakaavassa ulkomaalaisten kiinteistökauppa on vain prosentin luokkaa. Alueellisesti se on kuitenkin merkittävää Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Esimerkiksi Ruokolahdella venäläisten osuus kiinteistökaupoista on ollut jopa kolmannes.

IS:n vuonna 2012 teettämän selvityksen mukaan yli puolet suomalaisista ei pidä siitä, että venäläinen ostaa talon tai asunnon hänen naapuristaan Yhteensä 58 prosenttia vastanneista suhtautui joko hyvin kielteisesti tai melko varauksellisesti venäläisten asuntokauppoihin Suomessa.

Kansanedustajat korostavat, että valtioiden väliset suhteet perustuvat vastavuoroisuuteen. Venäjä valtio kuitenkin kieltää kiinteistökaupan suomalaisilta alueilta, jonne suomalaisten suurin mielenkiinto kohdentuu.

Kiinteistökauppaan liittyy myös epäkohtia, sillä kiinteistökauppoja käytetään merkittävässä määrin esimerkiksi rahanpesuun, kansanedustajat muistuttavat.

Myös kansalaisten mielipide pitää ottaa huomioon. Esimerkiksi Etelä-Karjalan asukkaista venäläisten viisumivapautta vastustaa lähes 90 prosenttia.

Lakialoite on valmisteltu eri puolueiden kansanedustajien toimesta.
 
yle 19.12.2013 klo 16:57
Esko Aho: "Meillä on taipumus löytää Venäjältä vain kielteisiä asioita"
Venäjän elinkeinoelämän lobbari Esko Aho ei näe lakialoitetta tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta tarpeellisena. Hänen mielestään Suomen pitäisi parantaa asennettaan Venäjää kohtaan, eikä vain keskittyä yksittäistapauksiin. Aho ei usko, että lakialoite menee läpi.

Esko Aho on suomalais-venäläisen kauppakamarin ja East Officen yhteishallituksen puheenjohtaja. Kuva: Yle
Suomalais-venäläisen kauppakamarin ja East Officen yhteishallituksen puheenjohtaja Esko Aholta tulee täystyrmäys Suna Kymäläisen (sd.) ajamalle lakialoitteelle. Kymäläinen rajoittaisi tonttien myymistä EU:n ja ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisille.

Tällainen keskustelu käytiin 90-luvun alussa kun pelättiin, että saksalaiset tulevat ja ostavat Suomen parhaat rannat.

- Esko Aho

- En näe tällaiselle lainsäädännöllä mitään tarvetta. Meillä on silloin tällöin pelko siitä, että ulkomainen omistus vaarantaa Suomen etuja. Tällainen keskustelu käytiin 90-luvun alussa kun pelättiin, että saksalaiset tulevat ja ostavat Suomen parhaat rannat. Todellisuudessa mitään ryntäystä ei tapahtunut, Aho kertoo.

Lakialoite rajoittaisi esimerkiksi venäläisten maa- ja mökkikauppoja Suomessa. Ahon mielestä venäläisten maanomistusten määrä kuvitellaan mittavammaksi kuin mitä se todellisuudessa on.

"Suomella on asennepuolella tehtävää"
Lakialoitteen on allekirjoittanut vaaditut 101 kansanedustajaa. Lain läpi meneminen ei Ahon mielestä lisäisi bisnestä ja loisi mielikuvan, että Suomi haluaa rajoittaa muista maista tulevien mahdollisuuksia toimia ja investoida Suomessa.

- Meidän tarpeemme on täysin päinvastainen. Meidän tehtävämme on yrittää houkutella tänne ulkomaista pääomaa ja saada se kiinnostumaan Suomesta. Tällainen viesti olisi täysin ristiriidassa tämän kanssa. Tässä mielessä se ei tiedä mitään hyvää Suomelle, että tällaista viritystä yritetään, Aho sanoo.

Ahon mielestä Suomella on paljon tekemistä asennepuolella.

- Meidän täytyisi tuntea Venäjää paremmin ja nähdä se laaja-alaisemmin kun mitä viime aikoina on ollut taipumus. Meillä on jotenkin taipumus löytää Venäjältä vain niitä kielteisiä asioita.

Ahon mielestä on hyvä, että Suomeen on tullut venäläisiä asiakkaita, yrittäjiä ja kiinteistönomistajia.

- Meidän pitäisi luoda edellytykset sille, että tätä tapahtuisi entistä enemmän. Venäläiset investoivat, rakennuttavat ja ovat tältä osin luomassa suomalaista hyvinvointia. Minun silmiini on osunut aika vähän tapauksia joissa olisi syntynyt konflikteja siitä huolimatta, että määrät ovat kasvaneet.

"Pitäisi erottaa metsä puilta"
Lain läpi meneminen loisi Ahon mukaan kielteistä mielikuvaa Suomesta. Hänen mielestään asioita halutaan muuttaa yksittäistapausten pohjalta.

- Tässä tilanteessa pitäisi erottaa metsä puilta ja nähdä tässä se iso kokonaisuus. Se on poliitikkojen, hallinnon, päättäjien ja myös median tehtävä. Se on huolestuttavaa, että yksittäiset puheenvuorot saavat monta kertaa aivan suunnattoman huomion, vaikka ne eivät edusta juuri ketään. Se on tämän ajan ilmiö, Aho kertoo.

Aho ei usko lakialoitteen menevän läpi. Hän uskoo, että kysymys on myös vaalien lähestyessä äänten kalastamisesta.

- Lakialoitteita tehdään paljon ja tässä tapauksessa tämä lakialoite herättää varmasti paljon keskustelua, Aho sanoo.
 
Ettei nyt vaan k**taisi omiin muroihin eli estämme ostovoimaista pietarilaisporvaristoa hankkimasta loma-asuntoja Suomesta.

Meinaako suomalaiset tosiaankin niin, että jos puna-armeija haluaa ostaa maita ja luoda jonkinlaisen verkoston Suomeen, niin eivät osaa tai älyä kiertää tuota kieltoa vaikkapa kyproslaisten peiteyhtiöiden kautta. Silloin kun kyproslainen firma ostaa maata Suomesta, niin kaikki on kunnossa vai?
 
Just joo.. "Inhat venäläiset ostaa meidän maat?!"

Mikäli noita alueita haluttaisiin oikeasti suojata, määritettäisiin suojavyöhykkeet (ihan kuin niitä ei jo olisi) ja vyöhykkeen sisään jäävät omistukset määritettäisiin tarkistettavaksi tietyin väliajoin. Ei radioaalloilla tapahtuva tiedustelu vaadi torppaa ja tonttia ihan tutkimuslaitoksen verkkoaidan takaa, vaikka sellainen kuva on monta kertaa pyritty antamaan. Ja niissä harvoissa tapauksissa joissa vaatii, niin ostokielto ei ole se oikea tapa asiaa ratkaista.

Skärdiksen kanssa samaa mieltä asiasta.
 
Huomatkaa nyt nimenomaan ELINKEINOELÄMÄN ASENNE tässä kin kohdassa, tästä olen muutaman kerran kirjoittanut, vai mitä. Suomettuminen oli suomettumista, nyt suometutaan ruplittumalla. Näin se vaan maailma makaa. Kehityksessä on tiettyjä piirteitä, jotka hirvittävät minua, oikeasti.
 
Huomatkaa nyt nimenomaan ELINKEINOELÄMÄN ASENNE tässä kin kohdassa, tästä olen muutaman kerran kirjoittanut, vai mitä. Suomettuminen oli suomettumista, nyt suometutaan ruplittumalla. Näin se vaan maailma makaa. Kehityksessä on tiettyjä piirteitä, jotka hirvittävät minua, oikeasti.

Pietarin ruplakasat ovat jo vuosisatoja olleet itäsuomalaisten kaupunkäynnin kohteena. Ei se mihinkään ole muuttunut, vaikka välillä elettiinkin neukkulan ja kekkoslovakian keskusjohtoista aikaa.
 
Back
Top