Hyvät ihmiset (fasismi = paha)
Fasismi – ikävä, ikävä aate! Natsit – pahoja ja väärässä!
Nuo asiat on selkeästi todettava, mahdollisimman moneen kertaan, koska jos ei niin tee, on fasisti, MIKÄ EI OLE HYVÄ ASIA.
Siihen nähden, että tietyissä maissa Facebook tarjoaa käyttäjälle 71 vaihtoehtoa, joista valita sukupuoli-identiteettinsä, on liikuttavaa, että Suomessa on vain kolmenlaisia ihmisiä; hyviä, huonoja ja tolkun ihmisiä.
Huonot ihmiset ovat fasisteja (fasismi on vaarallinen, tuomittava liike!).
Tolkun ihmiset ovat yksinäisiä maalaisia, jotka kuolevat pian.
Hyviä ihmisiä olemme me Helsingissä asuvat, jotka rakastuimme 17-vuotiaana ensimmäiseen ajatukseemme, jolle vihdoinkin on tullut käyttöä, sillä fasismi on tuomittava.
Huonot ihmiset ovat tyhmiä, luottavat valemediaan, pakenevat rumuuttaan poliittisiin eleisiin, pizzakansaksi niitä voisi kutsua, ellei Helsingissä olisi keksitty, että pizza onkin hyvien ihmisten eli helsinkiläisjumalten nektaria.
Tolkun ihmiset istuvat yksin tuvissaan ja imeskelevät hampaattomina eineslaatikon foliovuokaa kuolemaa odottaessaan.
Me hyvät ihmiset olemme ihmisyyden eliittiä. Meidän haaveista kasvaa parempi maailma, meidän harhoista kauniimpi koti Katajanokalle.
Huonot ihmiset valehtelevat itselleen ja muille. He levittävät valetotuuksia, mediakin on niiden hallussa ja uskoo niiden valheet.
Tolkun ihmiset kuolevat tylsyyteensä ämpärimainoksia etsiessään.
Hyvät ihmiset jättävät joskus mainitsematta joitakin asioita hyvää hyvyyttään käytettyään muita hyväkseen. Se on heille sallittava, koska hyville ihmisille on eri säännöt. Onkin varoittava merkki siitä, että elämme yhä fasistisemmassa natsivaltiossa, kun hyvien ihmisten valehtelua kutsutaan valehteluksi eikä yritykseksi tehdä hengenvaarallisesta Töölön sota-alueesta parempaa paikkaa orvoille.
Huonoilla ihmisillä ei ole ymmärrystä historiasta, ei kokemusta maailmasta ahtaiden rajojensa ulkopuolella.
Tolkun ihmiset jaarittelevat itsensä kuolleiksi yhdentekevistä asioista.
Hyvillä ihmisillä on tieto, taito, kokemus, historia, näkemys, totuus. Niin kuin Riku Rantalalla, jolla on maailmasta kaiken nähneiden afrikkalaismiehen, aasialaisnaisen ja eurooppalaismuunsukupuolisen kokemukset. Siksi Rantalaa kannattaa kuunnella, kun hän Ylen sivuilla kertoo, että ”Itse entisenä ammattisotilaanakin olen joskus vähän huolissani siitä, miten kevyesti jotkut tuntuvat suhtautuvan tähän sotaan, sankaruuteen ja sen tyyppisiin asioihin”.
Rantala on käynyt puoli vuotta kadettikoulua, joten entisenä ammattisotilaana hän tietää, mistä puhuu, ja jos joku on sitä mieltä, että lopetas nyt rasittava populisti tuo itsesi loputon glorifiointi, ollaan tiellä kohti fasismia, joka on ikävä, ikävä aate.
Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.