#vihapuhe

:giggle:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801252200696405_u0.shtml
Näin poliisit käräyttävät työkavereitaan: ”Eettiseen kanavaan” jo 40 ilmoitusta - ”Naiskonstaapeli katsoi himokkailla silmillä”
Perjantai 26.1.2018 klo 08.11

Poliisin kritisoidulle ”vasikkalinjalle” on tehty lyhyessä ajassa jo 40 ilmoitusta. Yksi on huolestunut kollegansa himokkaasta katseesta, toinen siitä, että päivystäjä pitää jalkoja pöydällä. Kolmas paheksuu vessanpönttöjen sotkuisuutta.

  • Poliisihallitus (Poha) käynnisti viime joulukuussa "Eettisen kanavan", johon poliisit voivat tehdä salaisesti nimettömiä ilmiantoja toisistaan.
  • Kanavalle on tähän mennessä tehty 40 ilmoitusta, joista valtaosassa poliisit pistävät asian täysin lekkeriksi.
  • Poha päättää tänä vuonna, lopettaako se kanavan vai laajentaako se sen valtakunnalliseksi.
Poliisihallitus (Poha) käynnisti viime joulukuun alussa kanavan, johon kuka tahansa poliisissa pystyy tekemään anonyymisti ilmoituksen havaitsemastaan epäeettisestä toiminnasta tai sellaisesta, joka saattaa vaarantaa poliisin maineen. Kanava pilotoitiin Helsingin poliisilaitokseen ja keskusrikospoliisiin.

Iltalehden haltuunsa saamat poliisin Eettisen kanavan ilmoitukset antavat varsin selkeän kuvan siitä, kuinka vasikointilinjaksi kutsuttuun ilmoitusjärjestelmään virkakunnassa suhtaudutaan.

"Katsoi himoiten"

24. tammikuuta mennessä kanavan kautta oli tehty 40 ilmoitusta, joista peräti joka neljäs koski poliisin käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa tai työpaikalla. Näitä ilmoituksia Poha ei suostunut luovuttamaan. Poha perustelee asiaa sillä, että osa ilmoituksista on yhä käsittelyssä kyseisissä poliisiyksiköissä ja tiedon antaminen ilmoituksen sisällöstä "olisi omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä asiaan osaisille".

IL:lle luovutetuista ilmoituksista paljastuu, että osa poliisihenkilöstöstä pitää kanavaa itsessään epäeettisenä ja arvostelee Pohaa sovinnaisuuden ja etiikan sääntöjen "rumasta ylittämisestä".

"Seppo Kolehmainen, jos sinussa on miestä, tee täyskäännös", yksi ilmoittajista kehottaa poliisiylijohtajaa.

Osa ilmaisee näkemyksensä pistämällä koko asian lekkeriksi:

"Eräs naiskonstaapeli sanoi toisille isoon ääneen, että kannattaa käyttää kondomia. Kyseinen konstaapeli katsoi minua mielestäni himokkailla silmillä ja olen lähes varma, että hän iski minulle osittain silmää. Toivon että tällainen käytös saadaan loppumaan mahdollisimman nopeasti, ettei minun tarvitse turvautua lääkitykseen."

"Paskat pöntössä"

Yksi ilmoittaa kuulleensa ruokalassa sanan "vittu", toinen kertoi kuulleensa käytettävän sanaa "neekeri".

Ilmoituksentekohuoneessa tapahtuneesta poliisin arvolle sopimattomasta toiminnasta närkästynyt henkilö kertoo päivämäärän ja kellonajan tarkkuudella, kuinka hän havaitsi työyhteisönsä jäsenen nostaneen jalkansa pöydän kulmalle:

"Kengät roikkuivat pöydän reunan ulkopuolella. Konstaapelin olemus oli mielestäni vähintäänkin veltto... Olen keskustellut asiasta lähiesimieheni kanssa, mutta hän ei ole ollut vastaanottavainen."

Yksi ilmoittaa, että Pasilan poliisitalossa haisee kannabis. Toinen moittii kyseisen talon vessoja:

"Onko vessanpönttöjen vetäminen vaikeaa? Usein ainakin Pasilan poliisitalossa on vessaan mennessä jo valmiiksi paskat. Tai vähintäänkin reunat ovat yltäpäältä paskassa ilmeisesti voimakkaan lähtöpaineen johdosta..."

Toinen huolestunut ilmoittaja epäilee, että hänen ketsuppipullonsa on anastettu poliisitalon taukohuoneen jääkaapista.


IL:n haltuunsa saamat ilmiannot koskevat laajaa skaalaa anastetusta ketsuppipullosta himokkaaseen katseeseen. Joukossa on myös asiallisia, työvuoroihin ja liikuntaseteleihin liittyviä ilmoituksia. (IL)

"Ei yllätä"

Eettistä kanavaa voimakkaasti arvostelleessa Suomen Poliisijärjestöjen Liitossa (SPJL) ei hämmästytä ilmoitusten sisällöstä.

- Ei oikeastaan yllätä, että ne ovat tätä tasoa, hymähtää liiton puheenjohtaja Jonne Rinne.

SPJL on esittänyt näkemyksensä poliisiylijohdolle useamman kerran, viimeksi tällä viikolla. Liiton mukaan kanavan käyttöönotossa ei noudatettu yt-menettelyn mukaista tiedotusta ja koulutusta.

- Jos se olisi tehty ja kerrottu asiasta reilusti, ainakin osa tällaisista ilmoituksista olisi voinut jäädä tekemättä, hän uskoo.

Puheenjohtaja Rinne korostaa, ettei liitto halua millään tavoin suojella epäeettistä toimintaa tai estää sen julkituomista.

- Kanavan muoto on kuitenkin väärä. Tämä ei ole siihen oikea tapa.

Poha on ilmoittanut, että kanavan kohtalosta päätetään tämän vuoden aikana. Vaihtoehtoina on sen lopettaminen tai sitten laajentaminen valtakunnalliseksi.
 
https://www.suomenuutiset.fi/ronkainen-poliisien-vasinkointikanava-muuttumassa-vitsiksi/
tammikuu 26, 201813:17

Ronkainen: Poliisien ”vasinkointikanava” muuttumassa vitsiksi


MATTI MATIKAINEN
Poliisihallitus lanseerasi ”eettisen kanavan”, jossa poliisit voivat nimettömästi käräyttää työtovereitaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen pitää kanavaa lähinnä huonona vitsinä.

– Kanava on lyhyessä ajassa poikinut jo 40 ilmoitusta nyt Iltalehti on julkaissut siitä osan, mistä selviää minkälaisesta palautteesta on kyse. Suurin osa palautteesta on varmasti poliisien naljailua systeemiä kohtaan ja ihmettelenkin, jos viesti ei mene Poliisihallitukselle läpi, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Näyttääkin siltä, että kanava luo enemmän ongelmia kuin mitä sillä todennäköisesti tultaisiin ratkaisemaan…ja tämän kenttäväki tekee syystäkin tiettäväksi!

”Jään kauhulla odottamaan”

Ronkainen ihmettelee, millä ajalla Poliisihallitus käy läpi kanavalle tulevia ilmoituksia.

– Jään kauhulla odottamaan minkälaisia uudistuksia Poliisihallitus seuraavaksi keksii. Stasilta on lainattavissa vielä ainakin oman henkilöstön vakoilu, jolla varmistettaisiin, ettei kukaan vain käyttäisi rumaa ilmaisua tummaihoisista tai muitakaan sanoja kielletyltä listalta.

– Sillä välin otan Eettisen kanavan esille puheenjohtajan ominaisuudessani seuraavassa Poliisiasiain neuvottelukunnan kokouksessa, Ronkainen lupaa.
 
Siellä poliisissa tuntuu tuo työhyvinvointi olevan arvossaan, samoin kuin pohan päätösten arvostaminen...
 
Musta toi "katsoi himoiten" on kyllä jo klassikko! :D:D:D

Noh.."musta" taitaa sekin olla jo rasismia, korjaan että "minusta". :D
 
Onkohan tässä Holappa siirtynyt tarinassa Oulusta Joensuuhun?
Paleface kertoo tunteikkaasta kohtaamisestaan entisen uusnatsin kanssa: "Pala vieläkin kurkussa"

Illan aikana artistit intoutuvat keskustelemaan syvällisistä aiheista ja räppäri Paleface kertoo erityisen tarinan entisen uusnatsin kohtaamisesta.

– Hän oli entinen Joensuun natsi. Hän kertoi minulle, että hän on pelastanut hänen elämänsä.

Hän sanoi minulle, että on ymmärtänyt, että rakkaus on maailman suurin juttu. Sen avulla hän oli päässyt eroon vanhoista ajatuksista. Nyt hän elää vaimonsa kanssa tervettä monikulttuurista elämää. Minulla on ihan pala kurkussa vieläkin, kelaa? Paleface kertoo Mökkireissu-ryhmälle koskettavasta kohtaamisestaan.
https://www.mtv.fi/tv/ohjelmat/mokk...ssa-pala-vielakin-kurkussa/6745944#gs.gF3sMqE
 
#vihapuhe onkin vanha termi

Tuonaikuiseen sanomalehdistöön (laatumetioita jo silloin) tutustuminen kannattaa aina. :cool:

Laidasta laitaan tekstien sanoma ei ollut kovin rakentavaa. Se oli vihapuhetta ja -kirjoitusta se.

Ekan kerran sain kosketuksen vuosien -17-19 lehtiin, kun isävainaa otti purku-urakan eräästä wanhasta hirsitalosta. Osti hirsikehikon takia sen ja purettiin. Eristeeksi oli kelvannut tuon ajan sanomalehdistö. Lueskelin niitä paljon ja myöhemmin kirjastossa lisää plus yksityiskokoelmaa, joka kattoi aina vuoteen -50. Yksityiskokoelma kattoi myös laatumetia hbl:n ja se ei poikennut vihapuheen osalta lainkaan muusta, sanoisin jopa päinvastoin.

Kun oli -80-luvulla lukenut kuinka Iran kävi Pyhää sotaa Irakia vastaan, niin tuli outo fiilinki, kun samoja teemoja käsitteli kotimaan lehdistö alk. -41......yhtä pyhä se sota meilläkin. Kaikki sodat ovat olleet kaiketi aivan saatanan pyhiä.
 
Ja jos kysyy niin jokainen osapuoli sanoo että jumala on meidän puolella. Mahtaa äijällä olla stressiä kun pitää jokaista osapuolta tasapuolisesti suojella.

Hinduilla on helpompaa, on jumalia joka lähtöön....
 
Hinduilla on helpompaa, on jumalia joka lähtöön....
Antiikin ajan Roomalaisetkaan eivät olleet nirsoja. Jos ei omat "alkuperäiset" jumalat piisanneet, niin lainattiin toisista uskonnoista lisää. Pois lukien kristityt ne on tosi tylsää sakkia... ne typerykset uskoo vain yhteen jumalaan. Syötettäköön leijonille kaikki tyynni tai käytettäköön soihtuina Cirkus Maximuksen valaistuksena.

Hulluja nuo Roomalaiset:)
 
Kari Enqvist on vihainen.

Some-ajan mielipiteet ovat kuin rottajoukko.

Tarvitaan vain yksittäinen uutismuru, kun ne jo vyöryvät viemärien pimennoista. Lauma ryntää ahnaasti saaliinsa kimppuun, ja kohta jäljellä on vain raadeltu ranka ja ympäristöön levinnyt karmea sotku. Mutta silloin rotta-armeija on jo saanut vainun uudesta purtavasta. Odotusarvona on, että jokainen rotta on jatkuvasti nälkäinen. Toisin sanoen: että jokaisella on mielipide jokaisesta asiasta.

Tämä hämmentää ja ahdistaa minua, sillä jos olen rehellinen, minulla itselläni ei monesta asiasta ole lainkaan mielipidettä. https://yle.fi/uutiset/3-10043093

Tai ainakin hämmentynyt ja ahdistunut.
 
Pois lukien kristityt ne on tosi tylsää sakkia... ne typerykset uskoo vain yhteen jumalaan.

Espanjassa, Sevillassa pääsiäisenä käyneenä (oli muuten maininnan arvoinen kokemus) käsitys kristinuskosta oikeasti monoteistisena uskontona hiukan karisee, tai jos jumalia on yksi se ainakin palvottujen kuvien perusteella on nainen... Mutta mutta Roomassa ongelma oli oikeasti aika pitkälti poliittinen ja pyöri keisarin jumaluuden, jota uppiniskaiset kristityt eivät voineet edes muodollisesti tunnustaa ympärillä, muuten Roomassa annettiin kyllä suunnilleen kaikkien kukkien kukkia.

No ainakin yhdellä keisarilla oli asian suhteen huumorintajua: https://en.wikipedia.org/wiki/Vespasian "Dear me, I think I'm becoming a god"
 
”On surullista, että meillä voi vapaasti heitellä tappouhkauksia” – Tutkija arvostelee Suomeen pesiytynyttä amerikkalaista nettikulttuuria, jossa kaiken loanheiton voi perustella sananvapaudella
Suomessa nettihäirintä ja -viha muuttuivat marginaali-ilmiöstä internetin valtavirraksi vuoden 2015 tienoilla.
3717be1b416c4110949d6c8b6240ee24.jpg.webp


Pieni nettihäirintää ja -vihaa harjoittavien joukko on aiheuttamassa sen, että keskustelu siirtyy avoimesta internetistä paikkoihin, joihin nettihäiritsijöillä ei ole pääsyä, kertoo nettivihaa tutkinut professori Atte Oksanen. (KUVA: EMILIA KANGASLUOMA)

Taika Dahlbom HS

Julkaistu: 29.1. 11:54

SUOMALAINEN nettiviha politisoitui vuoden 2015 tienoilla, ja vihan kohteeksi nousivat naiset ja erityisesti tietyt naisryhmät, kertoo Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian apulaisprofessori Atte Oksanen. Hänen mielestään poliisi ja myös poliitikot ovat luovuttaneet nettivihan ja -häirinnän suhteen.

”Puuttuminen nettihäirintään on vaikeaa. Keskustelu nettihäirinnästä jää hurskasteluksi, jos emme pohdi nettihäirinnästä keskustellessamme, millaisessa yhteiskunnassa haluamme elää, ja halutaanko näistä teoista rangaista”, Oksanen summaa.

Esimerkiksi MTV:n vaalitentissä taannoin pyrittiin keskustelemaan vihapuheesta, ja mitä sille voisi tehdä. Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari torjui ajatuksen sananvapauden rajoittamisesta täysin edes vihapuheen kohdalla.

”Sananvapauden rajoittamisesta ei ole koskaan seurannut mitään hyvää”, Huhtasaari totesi.

Presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö (valitsijayhdistys), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (rkp) olivat toisella kannalla. Heidän mukaansa vihapuhetta pitäisi pystyä rajaamaan, vaikka käytännön keinoista he olivat eri mieltä, raportoi Helsingin Sanomat.

Myös Huhtasaari myönsi, ettei sananvapaus ole Suomessa rajoittamaton oikeus nytkään, sillä esimerkiksi lait laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta rajoittavat sananvapautta.

Huhtasaari valvojaispuheessaan: Me tuodaan sananvapaus takaisin




Silti hän innostui presidentinvaalien kiitospuheessaan liittämään yhteen sananvapauden ja suuttumuksen ilmaisun. Puheessa ilmaistiin retorisin keinoin huolta sananvapauden kaventumisesta, vaikka perusteita tälle väitteelle ei esitetä. Samalla Huhtasaari antaa ymmärtää, että suuttumuksen julkinen ilmaisu olisi tällä hetkellä vaikeaa.

NETTIHÄIRINNÄSSÄ ja vihapuheessa on kyse sananvapaudesta, sillä erityisesti nettihäirinnän tarkoituksena on kaventaa häiritsemisen kohteen sananvapautta, todetaan toimittaja Johanna Vehkoon ja kuvittaja Emmi Niemisen Vihan ja inhon internet -teoksessa (Kosmos). Siinä käsitellään monipuolisesti, miten nettihäirintä ja vihapuhe vaikuttavat niihin ihmisiin, jotka ovat valikoituneet nettivihaajien kohteiksi.

1517328660579.gif

Vihan ja inhon internet-teoksessa (s.133) sananvapauden kaventuminen näkyy nimenomaan nettihäirinnän uhrien sananvapauden kaventumisena, joka voi olla seurausta myös hyvää tarkoittavien sivullisten neuvoista. (KUVA: EMMI NIEMINEN)


Professori Atte Oksasen mukaan myös Suomessa ”keskustelu nettihäirinnästä alkaa muistuttaa amerikkalaista, jossa heilutellaan sananvapauskorttia”. Yhdysvaltain ja Suomen tilannetta ei voi kuitenkaan suoraan verrata, sillä olemassaolevat lait sallivat Yhdysvalloissa laajemmin sananvapautta kuin Suomessa.

”Suomessa ei voi sanoa mitä tahansa sananvapauden varjolla”, hän jatkaa.

Tästä huolimatta keinoja nettivihan ja -häirinnän rajoittamiseksi ei tunnu löytyvän, kuten MTV:n vaalitentti näytti.

NETTIVIHASSA puhutaan kuitenkin asioista, joihin pitäisi pystyä tarttumaan laeilla. Esimerkiksi Saksassa pystytäänkin, kertoo Oksanen. Oksanen on tutkinut suomalaista nettivihaa ja -häirintää vuodesta 2013 lähtien Hate communities -hankkeessa, jossa vertaillaan Suomen, Yhdysvaltojen, Britannian ja Saksan tilannetta.

”Saksassa tilanne on ollut jo aiemmin Suomea myönteisempi. Saksalaiset suhtautuvat nettivihaan ja -häirintään vakavammin kuin suomalaiset: Suomessa on käytetty tuomioissa rangaistusasteikon lepsumpaa päätä. Lisäksi Saksassa tuli vuoden alussa voimaan laki, joka velvoittaa somealustoja ottamaan enemmän konkreettista vastuuta nettihäirinnän ja -vihan torjunnassa”, Oksanen kertoo.

”Jos sanktiot nettihäirinnästä olisivat isommat, nettihäirintää olisi vähemmän. On surullista, että meillä voi hyvin vapaasti heitellä tappouhkauksia,” hän toteaa.

1517328660654.gif

Raiskauksella uhkailu tai raiskauksen toivottaminen uhrille ovat tavanomaisimpia tapoja pyrkiä hiljentämään nettihäirinnän uhri, todetaan Vihan ja inhon internet -teoksessa (s. 44). (KUVA: EMMI NIEMINEN)


OKSASEN tutkimushankkeessa kysyttiin yhteensä 3500:lta 15 30-vuotiaalta, millaista nettihäirintää ja -vihaa verkossa esiintyy.

Yksi tutkimusryhmän keskeisistä huomioista on nettihäirinnän sukupuolittuneisuus. Nettihäirintä on erilaista riippuen siitä, kohdistuuko se mieheen vai naiseen.

”Naisiin kohdistuvassa nettihäirinnässä tartutaan nopeasti häirityn henkilön ulkonäköön, miesten kokemassa häirinnässä tämä on vähäisempää”, Oksanen kertoo.

Naisten nettihäirintä ylipäänsä on tehokasta, sillä naiset kokevat vihan häiritsevämpänä kuin miehet, Oksanen toteaa.

TÄMÄ kävi ilmi myös tuoreessa yhdysvaltalaisen Pew Research Centerin tekemässä nettihäirintätutkimuksessa.

”Nettihäirintä on Suomessa yhtä lailla sukupuolittunutta kuin Yhdysvalloissa, vaikka Suomessa eri sukupuolten roolit ovat lähtökohtaisesti väljempiä ja tasa-arvoisempia kuin Yhdysvalloissa”, Oksanen toteaa.

NETTIVIHA JA -HÄIRINTÄ ovat marginaalisia ilmiöitä, ajatteli Oksanen, kun hän aloitti tutkimushankkeensa yhdessä Turun yliopiston taloussosiologian professori Pekka Räsäsen kanssa vuonna 2013. Nettivihaa ja nettihäirintä muuttuivat Suomessa nopeasti yhdeksi internetin keskeiseksi ilmiöksi tutkimuksen jatkuessa.

”Vuosien 2015 ja 2017 tutkimuskyselyissämme käy ilmi, että nettiviha on politisoitunut. Naiset ja tietyt naisryhmät on nostettu vihan kohteeksi”, hän kertoo.

Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin tutkija Tuija Saresma on tehnyt samoja havaintoja omassa nettivihaan liittyvässä tutkimuksessaan.

”Suomalaisessa nettikeskustelussa oman tutkimukseni perusteella usein rasismi ja seksismi ovat kietoutuneet yhteen, ja aggressiivisia ja uhkaavia viestejä saavat eniten juuri naiset, jotka ovat ottaneet selkeästi ei-rasistisen linjan esimerkiksi maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista puhuttaessa”, hän kertoo.

Oksasen mukaan politisoitumiseen ovat vaikuttaneet maahanmuutto ja esimerkiksi Pariisin terrori-iskut vuonna 2015. Myös kansainväliset esimerkit vaikuttavat. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kielenkäytöllä internetissä sekä amerikkalaisella käsityksellä sananvapaudesta on vaikutuksia myös suomalaiseen nettivihaan ja -häirintään.

1517328660724.gif

Rakel Liekki ja Tuuli Kamppila ovat huomanneet, että nettivihaajalla on usein paha olla ja tarve tulla kuulluksi (Vihan ja Inhon internet, s. 137). (KUVA:EMMI NIEMINEN)


OKSASEN ja hänen työryhmänsä tutkimuksessa on tutkittu nettihäirinnän ja -vihan lisäksi myös nettihäiritsijöitä ja -vihaajia.

On käynyt ilmi, että heillä on tavanomaista useammin sadistisia ja narsistisia piirteitä, sekä pyrkimystä saavuttaa valtaa manipuloimalla muita ihmisiä. Vihakirjoittajia tutkiessaan Oksasen tutkimusryhmä havaitsi, että vihakirjoittajat raportoivat usein impulsiivisuutta ja psyykkisiä ongelmia. He purkavat omaa pahaa oloaan nettihäirintään, ja heille on tärkeää saada hyväksyntää toiminnalleen omalta viiteryhmältään. Siltä, joka harjoittaa nettihäirintää ja vihapuhetta.

Näin pieni osa netin käyttäjistä tosiasiallisesti myrkyttää koko verkon. Samalla vihapuheen ja nettihäirinnän sallivat lait edesauttavat tällaista toimintaa.

LOHDULLISTAKIN tietoa nettihäirinnästä on silti tarjolla.

Esimerkiksi Pew Research Centerin tutkimuksessa kävi ilmi, että tutkimukseen maaliskuussa 2017 vastanneiden 4 151 henkilön joukosta vain murto-osa (4–6 prosenttia vastaajista) ei tunnistanut nettihäirintää edes silloin, kun kysymys koski tilannetta, jossa nettihäirinnän kohteen yksityistietoja jaettiin internetissä, tai hänen seksuaalisiin tai rasistisiin kuviin liitettyä kuvaansa levitettiin internetissä.

Esimerkiksi Oksasen työryhmän tutkimuksista tiedämme myös, että vain murto-osa netin käyttäjistä kiusaa tai joutuu kiusaajan uhriksi.

Suuri osa netin käyttäjistä joutuu kuitenkin jossain vaiheessa seuraamaan nettihäirintää sivusta. Mitä he voivat tehdä?

”Ulkopuolisten puuttuminen tilanteeseen voi olla tehokasta”, Oksanen vastaa.

Tällä hän tarkoittaa, että nettiryhmä tai porukka katsoo, mitä häirinnän kohteen auttamiseksi voi tehdä.

”Tällainen informaali sosiaalinen kontrolli voi olla aika tehokasta”, Oksanen sanoo, ja selventää, että netin käytössä on omat sisäiset sääntönsä ohjaamassa toimintaa.

”Joskus käyttäjäkulttuuri voi edesauttaa siihen, että häiriköt pysyvät poissa - tai ainakin pysyvät hiljaa.”

Pelkkä ulossulkeminen voi Oksasen mukaan ajaa ihmisiä kuitenkin yhä pienempiin kuppikuntiin. Hän pahoittelee, että nettihäirintä on johtanut siihen, että täysin avoimesta verkosta on siirrytty suljetumpaan.

”Avoin keskustelu on katoamassa häirinnän ja vihan seurauksena”, hän toteaa ja tähdentää: ”Se ei tarkoita sitä, että keskustelu olisi loppumassa, se vain tarkoittaa sitä, että se siirtyy paikkoihin, jonne nettihäirintää harjoittavilla ei ole pääsyä.”
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005543826.html?share=253792d69f4a0e72bc074eec6bbda24c
 
Semmosta !! Kohta siis kieletään ettei saa arvostella tätä tiettyä porukkaa koska he vain tarkoittavat hyvää sillä kaikella ! Vaikka touhu onkin älytöntä ja kaikki pitäisi elättää heidän mielestään (tai pääasiassa nämä "sotaa" karkuun tulleet "pojat" niin eihän heidän unelmaansa nyt vaan voi millään toteuttaa ilman että Suomenvaltio loppuu olemasta lopulta. Ehkä jopa kaikki kirjoittelu/puhuminen jne. missä arvostellaan naisia kieletään. Vain valkoista heteromiestä passaa arvostella internetissä ja muualla. Muu kaikki on rasismia ja vihapuhetta.
 
Seppo Oikkosen blogista. Perää tässäkin.

Uskonnolliselta taustalta nouseva taipumus provosoitua ja vastata loukkauksiin väkivallalla on nimittäin otettu lähtökohtaisena realiteettina niin sanottua "uskonrauhaa" koskevassa lainsäädännössä. Uskonnollispohjainen väkivallan uhka on legitimoitu ja sen sijaan kriminalisoitu pyhien uskonnollisten tuntojen loukkaaminen. Syyllisyys sälytetään täten sille joka provosoi. Syyllinen on se joka ei suostu pelkäämään uskonnollispohjaista väkivallan uhkaa.

Laki on ikään kuin "puolensa valinnut" -- se antaa oikeutuksen uskonnolliselle fundamentalismille ja rankaisee niitä jotka eivät sitä hyväksy. -- Tämä moraalisen arkhimedeen pisteen siirtymä ja väistöliike käy ilmi esimerkiksi entisen apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen eläkkeelle jäämisensä yhteydessä antamasta haastattelusta, jossa hän kommentoi uskonrauhan rikkomista koskevaa lakia.

"Pykälällä on kriminalisoitu sellaiset rikokset, jotka voivat aiheuttaa vastareaktioita ja väkivallantekoja. Silloin pilkataan joidenkin pyhinä pitämiä arvoja", Kalske sanoo.
Näin ne moraalin maalitolpat siirtyvät, kun niitä siirretään. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa moraali hajoaa ja katoaa, ja jäljelle jää vain käsittelemättömiä ja käsittämättömiä tabuja.
 
Kivapuhetta väliin. F1 luopuu grid-girleistä. Ilmeisesti asiayhteyteen kuulumattomalla naiskauneden heruttelulla ei ole enää sijaa mielensäpahoittajien yhteiskunnassa. Seuraavaksi cheerleaderit syntilistalle?

https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2018/1/formula-1-to-stop-using-grid-girls-.html

"While the practice of employing grid girls has been a staple of Formula 1 Grands Prix for decades, we feel this custom does not resonate with our brand values and clearly is at odds with modern day societal norms. We don’t believe the practice is appropriate or relevant to Formula 1 and its fans, old and new, across the world.”
 
Kivapuhetta väliin. F1 luopuu grid-girleistä. Ilmeisesti asiayhteyteen kuulumattomalla naiskauneden heruttelulla ei ole enää sijaa mielensäpahoittajien yhteiskunnassa. Seuraavaksi cheerleaderit syntilistalle?
Voin tunnustaa pitäväni F1:n päätöstä hyvänä. Varikkotytöt ovat eittämättä seksistisiä ja jotenkin täysin väärässä paikassa, jos kyseessä on tarkoitus kuitenkin olla ns. vakavasti otettavaa huippu-urheilua.
 
Back
Top