#vihapuhe

hansai

Ylipäällikkö
Uuden-Seelannin terrori-isku ei ole yksittäistapaus, vaan ilmentää maailmanlaajuista muslimivihaa
Viha sakenee, ja on sattuman kauppaa, mihin se kohdistuu, kirjoittaa kommentissaan HS:n ulkomaantoimittaja Ville Similä.

Poliisi ja verityön silminnäkijöitä Christchurchin moskeijan lähistöllä perjantaina. (KUVA: DAVID ALEXANDER / SNPA)
Ville Similä HS
Julkaistu: 15.3. 10:39 , Päivitetty: 15.3. 17:40UUDEN-SEELANNIN terrorihyökkäyksessä kahteen moskeijaan on kuollut vähintään 49 ihmistä. Kyse on pahimmasta terrori-iskusta vuosiin, eikä sen voi sanoa tulleen yllätyksenä.

HS:n uutisseuranta iskusta on luettavissa tästä jutusta: Uuden-Seelannin terrori-iskujen uhrimäärä on noussut 49:ään, tämä iskuista tiedetään nyt

”Tätä jokainen muslimi pelkää”, oli yleinen kommentti heti iskun jälkeen.

Terroristi jätti ilmeisesti manifestin. Se oli turhaa siinäkin mielessä, että samat sanat vellovat kaikkialla muutenkin.

UUDEN-SEELANNIN terroristi puhui muun muassa ”valkoisesta kansanmurhasta”. Se tarkoittaa, että muslimit (tai vain ei-valkoiset) korvaisivat valkoisen väestön. Astetta salonkikelpoisempi teoria ”väestönvaihdosta” tarkoittaa samaa.

Ajatus on mieletön. Uuden-Seelannin väestöstä muslimeja on yksi prosentti. Silti samoihin puheisiin törmää nykyään arkisesti Suomessakin.

Jos kaipaa esimerkkejä, näin vaalien alla niitä löytää näppärästi poliitikkojen Facebook-sivujen kommenteista. Melkein kuka tahansa poliitikko käy. Toiset lietsovat muslimienvastaista puhetta enemmän tai vähemmän suorasti, toiset ovat sen kohteina.

JUUTALAISVIHA on nostanut viime vuosina päätään. Antisemitistisiin stereotypioihin puututaan nopeasti, tiukasti ja näyttävästi, juuri niin kuin pitääkin. Antisemitismistä ei ole puhuttu yhtään liikaa eikä yhtään liian ankarasti.

”Muslimiviha on poliittista valtavirtaa. Tunnetuin esimerkki istuu Washingtonissa Valkoisessa talossa.”
Samaan aikaan silmiemme alla velloo monta kertaluokkaa suurempi muslimiviha. Yhä edelleen toimii absurdi väite, että islamista ja muslimeista ei saisi puhua kriittisesti. On vaikea keksiä, millainen muslimivihan ryöppy enää herättäisi huomiota.

Muslimiviha eroaa antisemitismistä merkittävällä tavalla: muslimiviha on poliittista valtavirtaa. Tunnetuin esimerkki istuu Washingtonissa Valkoisessa talossa.

Sekään ei hetkauta, että sanoista ryhdytään tekoihin.

Esimerkiksi Oulussa moskeija on säännöllisen ilkivallan kohteena. Ikkunoita rikotaan, ja viimeksi moskeijaan heitettiin savukranaatti. Se pääsee pikku-uutisiin, jos niihinkään.

EN PUHU antisemitismistä ja muslimivihasta asettaakseni niitä vastakkain, vaan rinnakkain. Ne ovat saman kolikon kaksi puolta.

Juutalaisia ei suojella sortamalla muslimeita. Äärioikeistossa muslimienvastainen retoriikka yhdistyy ikiaikaisiin teorioihin juutalaisista salaliitoista, ja molemmat niputetaan yhteen väestönvaihtopuheiden kanssa.

Tämä on äärioikeiston ydintä.

Yhdysvaltain äärioikeistoa yhdistäneessä Charlottesvillessä syksyllä 2017 marssineiden ryhmien iskulause ei sattumalta ollut ”Jews will not replace us.” Lokakuussa Pittsburghissa 11 synagogassa ampunut mies perusteli tekoaan sillä, että juutalaiset päästivät maahan muslimeja.

Viha sakenee. On sattuman kauppaa, mihin se kohdistuu.

Oslon ja Utøyan iskuissa kesällä 2011 kuoli 77 ihmistä. Motiivi oli sama kuin Uuden-Seelannin terroristilla. Molemmat toistelivat manifesteissaan täsmälleen samoja teorioita, jotka olisivat meille keskustelupalstoilta muutenkin tuttuja.

UUDEN-SEELANNIN isku liittyy ilmiöön, joka ei Norjan iskujen aikaan ollut täydessä kukassaan. Myös Utøyan terroristi oli viettänyt loputtomia tunteja internetin vihapalstoilla ja ”vastajihadia” julistaneilla sivuilla.

Christchurchin joukkomurhaaja on sen sijaan täysiverinen meemiajan terroristi. Hän oli suunnitellut sosiaalisen median strategiansa huolellisesti. Kypäräkamera tallensi joukkomurhan livenä, ja ennen iskuaan hän esitteli eri sivustoilla aseitaan.

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi nosti valokeilaan uudenlaisen äärioikeiston, joka nimitti itseään alt-rightiksi. Ja toisin päin: alt-rightin nettitrollit olivat osaltaan nostamassa Trumpia presidentiksi.

Kyse oli 4Chanin kaltaisilla anonyymipalstoilla viihtyvästä trollioikeistosta.

Se käytti hyväkseen rasistisia nettimeemejä. Suuri osa palstojen sisällöstä on enemmän tai vähemmän kyseenalaista huumoria, mutta niillä on paljon myös nettikiusaamista ja masinoitua häiriköintiä.

Christchurchin ampuja piileskeli kirkkaassa päivänvalossa. Tiedustelupalveluilla ei ilmeisesti ollut mitään tietoa hänestä, vaikka hän oli aktiivinen keskustelija valkoisia äärioikeistolaisia kuhisevalla 8Chan-sivustolla.

8Chan on vuonna 2013 perustettu sivusto, joka ”sananvapauden” varjolla ei suorita minkäänlaista sisältökarsinta. Äärioikeistopropagandan lisäksi siellä levitetään lapsipornoa.

Ennen iskua terroristi ilmoitti 8Chanille etukäteen siirtyvänsä trollaamisesta tekoihin. ”On aika lopettaa shitpostaaminen ja siirtyä tosielämän postaamiseen”, hän kirjoitti.

Hänelle toivotettiin onnea matkaan – tosin moni pelkäsi, että se johtaa sivuston sulkemiseen.

TERRORISTIEN julkilausumille ei yleensä kannatta antaa tilaa. Uuden-Seelannin terroristin manifesti kuitenkin osoittaa, miten meemiajan terroristi toimii.

Sarkastiseen sävyyn kirjoitettu 47-sivuinen manifesti vilisee koodisanoja ja hämäriä viittauksia, joita ei ymmärrä, jos ei ole roikkunut sivustoilla.

Eikä se ole tarkoituskaan. Vaikka viime vuosina mediassa on ymmärretty paremmin antaa terroristien kuville ja nimille vähemmän julkisuutta, taistelu on tavallaan hävitty, jos terroristi esiintyy vain omilleen.

Uuden-Seelannin murhaaja ei näytä välittäneen muusta kuin nettijulkisuudesta.

”Luokaa meemejä, julkaiskaa meemejä, levittäkää meemejä. Meemit ovat tehneet etnonationalistiselle liikkeelle enemmän kuin mikään manifestit”, ampuja kirjoitti.

Tämä pitääkin melko varmasti paikkansa. Harva lienee lukenut Utøyan terroristin monisataasivuisia manifesteja, mutta meemit leviävät tehokkaasti miljoonille. Uudestaan ja uudestaan toistuessaan ne edistävät vihasanomaa tehokkaasti.

TUTKIVAN journalismin sivusto Bellingcat kirjoittaa analyysissaan, kuinka terroristi oli ”kätkenyt” manifestiinsa koukkuja, joiden tarkoitus on provosoida ihmisiä yhä uusiin reaktioihin toisiaan vastaan.

Tällainen oli esimerkiksi väite, jonka mukaan ampuja olisi radikalisoitunut äärioikeistohahmo Candace Owensin kanssa keskusteltuaan. Owens kiisti heti jyrkästi olleensa koskaan yhteydessä ampujaan.

Terroristin tarkoitus lienee ollutkin vain johdattaa liikennettä Owensia kohtaan ja provosoida vasemmistoa oikeiston kimppuun.

Näinhän nykypäivän äärioikeisto toimii, yrittämällä ärsyttää vastapuolta sosiaalisessa mediassa. Trolli ei voi hävitä, sillä sanoma vahvistuu mistä tahansa reaktiosta, ja keskustelu ohjautuu sivuraiteelle.

Uuden-Seelannin isku osoittaa, että ilmiö ei ole harmiton, eikä anonyymisivujen vaarallisuutta ei ole syytä vähätellä.

UUDEN-SEELANNIN iskussa on vielä eräs vanhanaikainen piirre. Uudessa-Seelannissa on melko helppo saada käsiinsä tulivoimaisia aseita, koska lainsäädäntöön on jäänyt porsaanreikä. Se sallii rynnäkköaseiden myymisen pieniä muutoksia tekemällä.

Aseiden saatavuutta on pitkään yritetty tiukentaa. Christchurchin isku käynnistänee keskustelun uudestaan.

 

hansai

Ylipäällikkö


 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Janne Riiheläinen @veitera 1h
Kommentti: Uuden-Seelannin terrori-isku todistaa, että äärioikeistolaiset ovat samanlaisia kuin ääri-islamistit ”Samanlaisia kusipäisiä raukkoja ne ovat kaikki.” is.fi/ulkomaat/art-2…
View summary ·
Kusipäitä ovat, siitä lienemme samaa mieltä. Mutta Uuden Seelannin tappaja oli ex-kommunisti, ex-anarkisti ja nykyinen eko-fasisti? Olikohan aatemaailma jotain samantyyppistä kuin äärivihreillä??? Linkolaporukkaa?

Minne ekofasistit sijoittuvat, oikealle vai vasemmalle?

Niitähän varmaan tullaan näkemään entistä enemmän kun ilmastomuutosagitaatio etenee.

Dmitry Gurbanov retweeted
tommi parkkonen tommi parkkonen
@tommiparkkonen 2h
moskeija-ampuminen on helt okej ja #ilmastolakko viattomien lasten vihervassariaivopesua. hyvinhän tämäkin perjantai meni. #twitter
Dmitry Gurbanov retweeted
Taru Torikka Taru Torikka
@tarutorikka
5h
Joko Jussi Halla-Aho on näyttävästi sanoutunut irti ideologiasta, jota hän on kirjoituksillaan ajanut vuosia, ja jota Uuden-Seelannin australialainen äärioikeistoterroristi manifestinsa mukaan kannattaa? Miksi ei ole? Onko media kysynyt?
View details ·
 
Viimeksi muokattu:

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Kusipäitä ovat, siitä lienemme samaa mieltä. Mutta Uuden Seelannin tappaja oli ex-kommunisti, ex-anarkisti ja nykyinen eko-fasisti? Olikohan aatemaailma jotain samantyyppistä kuin äärivihreillä??? Linkolaporukkaa?

Minne ekofasistit sijoittuvat, oikealle vai vasemmalle?

Niitähän varmaan tullaan näkemään entistä enemmän ilmastomuutosagitaatio etenee.
Ekofasistiksi häntä väitti salaliittoteoreetikko Paul Watson Infowars-sivustolla. Missä piireissä Watsonin humpuuki nyt taas leviää? Aikaisemmin hän teki niitä Hillary Clinton -juttuja.

Jos tutkii murhaajaa ja hänen 74-sivuista manifestiaan, hän ihailee Radovan Karadžićia ja on avoimesti uusnatsi, joka on sodassa muslimeja vastaan.

https://www.theguardian.com/world/2019/mar/15/rightwing-extremist-wrote-manifesto-before-livestreaming-christchurch-shooting
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Piti mennä ilmastoketjuun.
Sini Harkki retweeted
Greenpeace Suomi Greenpeace Suomi
@GreenpeaceSuomi Mar 14
”Vaikka jokainen voi tehdä ilmastoystävällisiä valintoja, se ei enää riitä. Tarvitaan sanktioita ja pakkoja”, sanoo huomiseen #koululakko #ilmastolakko -tapahtumaan osallistuva vantaalainen ****,
Sini Harkki retweeted
Olli Tiainen Olli Tiainen
@O_Tiainen Feb 11
1/n. Ketju bensa-&dieselautoista: Jotta 1,5 asteen tavoite voidaan saavuttaa, uusien bensa-ja dieselautojen myynnin pitäisi Euroopassa loppua 2028 mennessä kertoo @DLR_de'llä teetetty raportti. #ilmastonmuutos #nytonpakko
Sini Harkki
@SiniHarkki_GP Mar 12
Ei ihme, että nuorten huoli #ilmasto ’sta kasvaa, kun osa poliitikoista keskittyy irtopisteiden keruuseen esim autohysterialla.
 
Viimeksi muokattu:
Mutta antisemitismihän on samalla arabivihaa, koska viime tiedon mukaan arabitkin ovat seemiläisiä.

Ai juutalaisvastaisuus ei ole valtavirtaa? Pitäisiköhän toimittelijan kysyä sitä arabeilta tai muilta suuremmilta muhamettilaisryhmiltä. Vai eikö toiseus voi määrittää valtavirtaa, vaikka olisi lukumääräisesti länsimaista meikäläisyyttä suurempi?
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Ekofasistiksi häntä väitti salaliittoteoreetikko Paul Watson Infowars-sivustolla. Missä piireissä Watsonin humpuuki nyt taas leviää? Aikaisemmin hän teki niitä Hillary Clinton -juttuja.
https://www.theguardian.com/world/2019/mar/15/rightwing-extremist-wrote-manifesto-before-livestreaming-christchurch-shooting
Samaa tarinaa luin toisesta lehdestä kuin on Guardianista:
Guardian
Lisa Martin, and Ben Smee in Grafton
Fri 15 Mar 2019 17.21 GMT
First published on Fri 15 Mar 2019 08.46 GMT

When he was young, he was “a communist, then an anarchist and finally a libertarian before coming to be an eco-fascist”, he says.
Fasisti, no natsihan se tietysti. Mutta kun on eko-fasisti?

"Manifestia" en aio lukea. Riittää kun tietää että tekijä on ex-kommunisti, ex-anarkisti, eko-fasisti tai mikä lienee X-natsi nyt sitten tällä hetkellä. Näköjään kokeillut melkein kaikkia läpimätiä aatteita.
 
Viimeksi muokattu:

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Samaa tarinaa luin toisesta lehdestä:


Fasisti, no natsihan se tietysti. Mutta kun on eko-fasisti?
Ekofasistin mielestä pakkotoimin pitäisi vähentää väkeä, koska luonto kärsii. Kaikkein hienointa olisi kova sota, joka karsii porukkaa. Parasta olisi, että useissa maissa kuoltaisiin nälkään tai ruttoon ja mitään sikiämistä ei saa tapahtua jne.
 

Hallinkorva

Ylipäällikkö
Birthrate oli useasti mainittu manifestissa..
Voi liittyä ekofasismiin mutta myös äärioikeiston väenvaihtoteoriaan, jossa "valkoinen rotu" häviää.
 

hansai

Ylipäällikkö
Voi liittyä ekofasismiin mutta myös äärioikeiston väenvaihtoteoriaan, jossa "valkoinen rotu" häviää.
Veikkaisin jälkimmäistä.

Identiteettisi on uhattu

Merkittävin äärioikeiston jaettu huolenaihe onkin “suuri uudelleenasuttaminen” eli le grand remplacement. Kyseisen teorian mukaan Euroopassa on meneillään systemaattinen ja suunnitelmallinen väestönvaihdos, jonka tavoitteena on saattaa maanosa muslimien hallintaan.

Pesunkestävä salaliittoteoria on kaikesta uskomattomuudestaan huolimatta todella suosittu.

AfD, PVV ja FN pitävät väestönvaihdoksen tapahtumista faktana, vaikka sen suunnitelmallisuuteen uskomisen myöntämistä vältetään. Salaliittoteorian johtopäätökset, kuten moskeijoiden rakentamisen rajoittaminen, huivien käytön kieltäminen ja maahantulon merkittävä vähentäminen ovat kuitenkin osa suurimpien puolueiden ohjelmaa, yhä useammin myös maltillisemmassa valtavirrassa. Ranskassa useat FN:n edustajat ovat puhuneet järjestelmällisestäväestönvaihdoksesta.

Hollannissa islaminvastaisuudestaan jo yli vuosikymmenen ajan tunnettu Geert Wilders twiittaa toistuvasti aiheeseen liittyen hashtagilla #kominverzet eli “aloita vastarinta”. Wildersin henkilökohtaisen historian voi spekuloida vaikuttavan hänen johtamansa PVV:n näkemyksiin:

Wilders on joutunut olemaan ympärivuorokautisessa henkivartijoiden suojelussa jo noin kymmenen vuoden ajan tähän kohdistuneiden islamistien tappouhkausten takia.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Käsitteet ”valkoinen kansanmurha ja väestönvaihdos” viittaavat äärioikeistoekstremistin tekemään iskuun. Näitä käsitteitä käytetään myös meillä Suomessa. Niiden läpimeno arkikieleen kertoisi vihapuheen normalisoitumisesta. Mites ”valtamedia” ja ”suvakki”?


Helsingin seutuun kuuluu 14 kuntaa. Vieraskielisen väestön määrän arvioidaan kasvavan vuoteen 2035 mennessä 201 000:sta ihmisestä 437 000 ihmiseen. Näin ollen vieraskielisiä olisi alueen väestöstä nykyisen 14 prosentin sijaan 25 prosenttia.


Maahanmuutto näkyy Taysin synnyttäjissä: ”Voi olla päivä, että yhtään Virtasta tai Lahtista ei ole”Kolumni: Lisääntykää ja täyttäkää Eurooppa!
24.02.2019 07:00 - Jussi Rytkönen |Teologia
Perhe, Dublot ja Playmobile
Tällainen viesti vaikuttaa raamatulliselta, mutta sitä julisti kaksi vuotta sitten Turkin sulttaaniksi hivuttautuva autoritäärinen presidentti Recep Tayyip Erdogan Saksassa ja muualla Euroopassa asuville turkkilaisille.
Kolme lasta perheessä ei presidentille riitä. Tarvitaan viisi, jotta turkkilaisväestö voisi vastustaa EU:n "epäoikeudenmukaisuuksia".

Erdoganin nationalistinen vuodatus on omalla tavallaan yksi monista äänistä, jotka ovat huolissaan Euroopan väestönkasvusta. Myös Suomessa on valiteltu, että maassa syntyy liian vähän lapsia.

 

Teräsmies

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Olenko yllättynyt että palstan persuaktiviit yrittävät kääntää keskustelun pois äärioikeistosta tuolla Uusi-Seelanti ketjussa? En. Laariin sataa lisää hyviä syitä olla äänestämättä persuja.
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Olenko yllättynyt että palstan persuaktiviit yrittävät kääntää keskustelun pois äärioikeistosta tuolla Uusi-Seelanti ketjussa? En. Laariin sataa lisää hyviä syitä olla äänestämättä persuja.
Eli vaikka ampuja sanoo olevansa kommunisti, ekofasisti yms, niin hän ei ole sitä vaan äärioikeistolainen?
Vähän sama logiikka tuntuu olevan kun joku sanoo olevansa Isis terroristi yms, niin hän ei ole sitä, vaan mielenterveyspotilas, rasismiakohdannut yksilö yms...
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Olenko yllättynyt että palstan persuaktiviit yrittävät kääntää keskustelun pois äärioikeistosta tuolla Uusi-Seelanti ketjussa? En. Laariin sataa lisää hyviä syitä olla äänestämättä persuja.
Äärioikeistosta, vai etnonationalismista? Näyttäisi Uuden Seelannin urpo hurahtaneen jälkimmäiseen viimeisenä liikkunaan. Persunuoret ovat erityisesti kunnostautuneet etnonationalismin esille nostamisessa. Taitaa Allah-aholla kohta olla oma ääripääongelmansa. Tsemiä vaan.

Oikeisto/vasemmisto raja kuvaa mielestäni enää järkevällä tavalla oikeastaan talousnäkemystä, ja saman talousnäkemyksen omaavilla ihmisillä voi sitten olla kovinkin erilaisia näkökulmia esimerkiksi ihmisoikeuksiin (jossa siinäkin molemmat ääripäät ovat yhtälailla urpoja).
 

sotajätkä

Kapteeni
Äärioikeistosta, vai etnonationalismista? Näyttäisi Uuden Seelannin urpo hurahtaneen jälkimmäiseen viimeisenä liikkunaan. Persunuoret ovat erityisesti kunnostautuneet etnonationalismin esille nostamisessa. Taitaa Allah-aholla kohta olla oma ääripääongelmansa. Tsemiä vaan.

Oikeisto/vasemmisto raja kuvaa mielestäni enää järkevällä tavalla oikeastaan talousnäkemystä, ja saman talousnäkemyksen omaavilla ihmisillä voi sitten olla kovinkin erilaisia näkökulmia esimerkiksi ihmisoikeuksiin (jossa siinäkin molemmat ääripäät ovat yhtälailla urpoja).
Oikeisto/vasemmisto akseli ei ole koskaan muuta kuvannutkaan kuin talouspolitiikkaa. Etnonationalismi Uuden Seelannin tapauksessa näyttää vähän hassulta kun yksi pidätetyistä oli TV kuvan mukaan tummaihoinen. Eiköhän kansa muutenkin tajua, että yksittäistapauksesta ei voi vetää johtopäätöksiä vaikka olisikin. :)
 

hansai

Ylipäällikkö
Ryskyn viittaama juttu kokonaisuudessaan.

huhtikuu 17, 201822:20
Halla-aho: Puhe väestönvaihdoksesta ei ole foliohattuilua tai liioittelua


Suuri yleisö ei täysin hahmota sitä, miten suuri demografinen muutos Euroopassa juuri tällä hetkellä on käynnissä, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa Facebook-seinällään. Halla-ahon mukaan voidaan keskustella siitä, onko väestönvaihdoksessa mitään pahaa, mutta on epärehellistä sanoa, että se ei olisi käynnissä, että se ei olisi nopeaa, ja että se ei jatkuisi juuri niin kauan kuin sen annetaan jatkua.

Halla-aho ottaa esimerkiksi Ruotsin. Siellä asui Tilastokeskuksen (SCB) mukaan virallisesti vuoden 2017 lopussa yli 10 miljoonaa ihmistä. Näistä runsaat kahdeksan miljoonaa on syntynyt Ruotsissa. Sellaisia ruotsalaisia, joiden kumpikin vanhempi on syntynyt Ruotsissa, oli alle seitsemän miljoonaa.
– Huomionarvoista on muutoksen vauhti ja muutokset tulijoiden taustoissa. Vuonna 1990 suomalaiset olivat ylivoimaisesti suurin ulkomailla syntyneiden ryhmä (218 000). Toisena olivat norjalaiset (53 000) ja kolmantena tanskalaiset (44 000). Suurimpia ei-eurooppalaisia väestöryhmiä olivat islamilaista vallankumousta paenneet iranilaiset (40 000) sekä turkkilaiset (26 000).
Suomalaiset muodostivat vuonna 1990 lähes kolmanneksen kaikista n. 790 tuhannesta ulkomailla syntyneestä, Halla-aho toteaa. Vuonna 2017 Suomessa syntyneiden määrä oli pudonnut 151 tuhanteen. Myös norjalaisten ja tanskalaisten määrä oli laskussa.
Suurimmaksi ulkomailla syntyneiden ryhmäksi olivat nousseet syyrialaiset. Muita merkittäviä nousijoita vuosien olivat somalialaiset, turkkilaiset, afganistanilaiset, eritrealaiset ja intialaiset.
Ruotsalaisille vanhemmille syntyneitä ruotsalaisia on enää 68,5 prosenttia väestöstä.
Koska tulijat ovat kuitenkin väestön keskiarvoa nuorempia, ja koska etenkin kehitysmaista tulleiden syntyvyysaste on paljon korkeampi kuin kantaväestöllä, tilanne on nuorissa ikäluokissa aivan toisennäköinen, Halla-aho päättelee.
– Vanhoissa ikäluokissa taas kantaväestön osuus on suurempi. Luonnollisen poistuman myötä maahanmuuttajataustaisen väestön osuus siis nousisi koko ajan, vaikka maahanmuutto loppuisi kokonaan.
Väestönvaihdos on käynnissä kaikkialla Länsi-Euroopassa
Halla-ahon mukaan kehitys on samanlaista kaikkialla Länsi-Euroopassa. Saksassa koko väestöstä saksalaisia on 85 prosenttia, mutta alle viisivuotiaista jo 64 prosenttia.
Ranskassa ei saa tilastoida mitään etnisyyteen viittaavaa, mutta tätä kierretään tilastoimalla sellaisten syntyneiden lasten osuus, jotka kuuluvat sirppisoluanemian riskiryhmään.
– Globaalisti 80% taudista kärsivistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja suurin osa lopuista arabimaissa ja Intiassa. Ranskassa vuonna 2015 syntyneistä lapsista 30% kuuluu riskiryhmään, Pariisin alueella syntyneistä 74%, Halla-aho kirjoittaa.
Suomessa tullaan hiukan jälkijunassa, mutta vauhti on melkoinen, Halla-aho toteaa. Tilastokeskuksen mukaan maassamme oli vuonna 1990 vain 25 000 muun kuin kotimaisen kielen puhujaa. Vuonna 2015 heitä oli 350 000.
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Suomessa tullaan hiukan jälkijunassa, mutta vauhti on melkoinen, Halla-aho toteaa. Tilastokeskuksen mukaan maassamme oli vuonna 1990 vain 25 000 muun kuin kotimaisen kielen puhujaa. Vuonna 2015 heitä oli 350 000.
Vähän meni mutkat taas suoriksi. Ensin koko Halla-ahon artikkeli koskien arabien ja afrikkalaisten maahanmuuttoa, sitten hupsista hurja luku Suomesta. Tilastokeskus:

 
Top