Halla-aho ei tee viihde-ohjelmaa vaan kirjoittaa blogia. Siinä on vaikeampaa sanoa mikä on satiiri ja mikä on ns tosissaan sanottu.
Halla-ahon tuomio tuli Scriptassa olevasta tekstistä "Muutama täky Illmanin Mikalle".
Se keskittyy kritisoimaan sitä, että oikeuslaitos soveltaa törkeästi kaksoisstandardeja eri väestöryhmien kohdalla. Se oli siis oikeuspoliittista kritiikkiä.
Tekstissä Halla-aho osoittaa esimerkein, että suomalaisia saa voimassa olevien oikeuspoliittisten linjausten mukaan dissata, vähätellä, kiihottaa suomaiaisia vastaan, levittää panettelevia valheita suomalaisista.... mutta muutettavat muuttaen samantasoinen puhe muista - etenkään islamilaisista tai afrikkalaisista - väestöryhmistä ei ole sallitttua.
Kritiikin kärki kohdistui Mika Illmaniin, joka on joidenkin näkemysten mukaan väitöskirjaansa ja virkamiestyötään myöten ollut luomassa kaksoisstandardeja ja sillä tavoin romuttamassa sekä demokratiaa, vallan kolmijakoa ja oikeusvaltioperiaatetta.
Halla-aho mainitsi tekstissä ääneen sen, että kirjoituksen provosoivat kohdat ovat täkyjä Illmanin Mikalle. Tätä mainintaa voi mielestäni hyvin verrata siihen, että satiirinen genre kertoo että kyse on satiirista.
Lisäksi haluan painottaa tätä:
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan löytyy rikoslain 11 luvusta.
Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
www.finlex.fi
Se käsittelee sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Kyse on siis asioista joita voi verrata joukkotuhontaan (aiemmin puhuttiin kansanmurhasta), sellaisen valmistelusta tai sellaiseen provosoimisesta.
Syyttäjälaitoksen kritisoiminen siitä, että se tekee työnsä huonosti ei liene edes pahimmasta mahdollisesta grandiositeettihurmoksesta tuijotettuna sotarikos tai sellaiseen vertautuava, ei sellaisen valmistelua eikä sellaiseen provosoimista.