#vihapuhe

Keiden avustuksella Toiviainen pääsi käyttämään valtaansa?

En tiedä, mutta jos arvata pitää, niin oikeusministeri esikuntineen on tässä lopun viimein SE. Pullantuoksuinen Anna-Maja tölmähti kardemumman tuoksulla nenääni heti, kun tämä oivallinen uutinen julkaistiin.

Tämä lasten joulujuhla pois kirkosta taas ollee vahvasti Lin temppu opetusministerin ominaisuudessa.
 
Raamattuun voi vedota perustellusti

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta alleviivaa, että lain takaamaan uskonnonvapauteen kuuluu myös oikeus julkisesti lausua omat uskomuksensa eli kertoa julki, mikä on oikein tai väärin oman uskon mukaan.

– Ei ole rikos siteerata Raamattua. Jos tämä kyseenalaistetaan, ollaan vaarallisilla raiteilla, Tolvanen murehtii.

Tolvasesta on huolestuttavaa ja selkeästi rikoslain mukaan rangaistavaa kiihottamista kansanryhmää kohtaan, jos esimerkiksi heitellään ”Kaikki afrikkalaiset ovat raiskaajia” -tyylisiä lausahduksia. Toisaalta viihdekulttuurissakin on aina laskettu ronskia leikkiä esimerkiksi saamelaisista ja romaneista. Tosin niihinkään ei hänestä pidä lainsäädännöllä välttämättä puuttua.

– Samalla olisi oltava tilaa keskustella ja asiallisesti kertoa oman uskon sisällöistä. Tässä on täysin luvallista vedota eri lähteisiin, kuten Raamatun sanaan. On lain tarkoituksen ja oikeustajun vastaista, jos tästä rangaistaan, Tolvanen sanoittaa.
Sananvapaus koskee jokaista vakaumuksesta riippumatta

Matti Tolvanen arvioi, että oikeusprosessi tullee antamaan kannanoton siihen, että mikä on halventavaksi katsotun aineiston ”saatavilla pitämistä” ja ”levittämistä”. Koko oikeusprosessi saattaa kestää kauan, jopa vuosia. Päivi Räsänen on johdonmukaisesti korostanut pysyvänsä sanomistensa takana, joten valtakunnansyyttäjä voi vedota siihen ja painottaa esillä pitämistä ja levittämistä harkitessaan syytteen nostamista esitutkinnan valmistuttua.

Tolvanen on lukenut itsekin pamfletin ja katsoo, ettei Räsäsen kirjasta ole tehty halventamistarkoituksessa.

– Oikeusprosessissa olisi huomioitava konteksti. Päivi Räsänen on huolissaan perhemoraalin murenemisesta. Kansanedustajana ja kirkon vaikuttajana hänellä on aito huoli perheistä. Kansanedustajilla on erityinen velvollisuus ottaa vaikeita kysymyksiä tarkasteluun, Tolvanen muotoilee.
Käytetäänkö rikoslakia väärin?

Professori Matti Tolvanen uskoo, että valtakunnansyyttäjän käynnistämä oikeusprosessi ehkäisee yhteiskunnallista keskustelua. Hänestä on huolestuttavaa, jos rikoslakia käytetään yhteiskunnan arvoja punnitsevan keskustelun hillitsemisen apuvälineenä. Hän toivoo, että yhteiskuntamme säästyisi mielipidevainolta, josta Räsäsen tapauksessa on merkkejä.

– Konkreettisesti tämä näkyy siinä, että jo nyt on olemassa sallitut ja kielletyt puheenaiheet. Demokratian säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että saamme olla mistä tahansa asiasta eri mieltä, kunhan tyyli pysyy asiallisena, hän päättää.
 
Ruandan kansanmurhaa edelsi radioitse tapahtunut kiihoittaminen kansanmurhaan. Jugoslavian hajoamissodissa joukkoviestimiä käytettiin kansanryhmiä vastaan kiihottamiseen. Natsi-Saksassa ja Neuvostoliitossa kiihotettiin valtion mandaatilla kansanryhmiä vastaan koska tarvittiin väestön tukea kansanmurhiin.

Tästä on oikeasti kyse rikoksessa nimeltä kiihotus kansanryhmä vastaan. Ja tästä syystä se löytyy rikoslaista kohdasta sotarikokset. Se. mikä on ja pitääkin olla kriminalisoitua on sodan, sisällissodan, joukkotuhonnan jne. valmistelua.

Sellaisena ja nimenomaan sellaisena se on mielestäni täysin välttämätön osa rikoslakia. Joukkotuhonnan valmisteluna syötettyä propagandaa ei saa laillistaa.


Mutta sitten...

Jokainen voi miettiä että jos Halla-aho vinoilee Mika Illmanille tai Päivi Räsänen siteeraa Raamatun opetuksia, että onko kummassakaan kyse sotarikoksesta tai joukkotuhonnan valmistelusta vai siitä, että politisoitunut ja sekä rehellisyydestä, vastuullisuudesta että demokratian ideaaleista irrottautuneet valtaa vastuuttomasti käyttävät yksilöt perseilevät koska tietävät etteivät itse joudu siitä vastuuseen - vai jostain muusta.

Oma näkemykseni on se, että Mika Illman on vähintään moraalisessa mielessä syyllistynyt kymmeniä kertoja vakavampaan väärinkäytökseen kuin Halla-aho Muutamassa täkyssä ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on - vähintään moraalisessa mielessä - syyllistynyt satoja kertoja raskaampaan vääryyteen kuin Räsänen.

Sekä Illmanin että Toiviaisen kohdalla itse näen asian niin että kyse on henkilökohtaisen identiteettipoliittisen agendan ajamisesta lakia ja sen tarkoitusta vääristelevällä tavalla. Mielestäni sellainen ei ole korkeaa julkista juridista valtaa käyttävän virkamiehen kohdalla anteeksi annettavissa.


:facepalm:
Lähes 70 prosenttia suomalaisista tyrmää väittämän, että rikoslaista poistettaisiin kiihottaminen kansanryhmää kohtaan. Vain perussuomalaisten kannattajien enemmistö kannattaa poistamista.
 
Viimeksi muokattu:
:facepalm:
Lähes 70 prosenttia suomalaisista tyrmää väittämän, että rikoslaista poistettaisiin kiihottaminen kansanryhmää kohtaan.

Oletko lukenut persujen lakimuutosesityksen?

 
Mitenhän olis Kari taipunut nykymuottiin jos vielä eläisi? Tai muut saman sukupolven edustajat? Luulen että melko HUONOSTI..

Olisi raudoissa ollut jo pitkään.

Kari oli YYA-aikana melkoinen toisinajattelija ja julkesi ajaa Dodge Aspenilla, jossa oli vieläpä näkyvillä pieni USA:n lippu. Siinä on sen ajan ns. tiedostavat ottaneet jo nitroa..

Nöösipoikana Karia tai pikemminkin Dodgea ihailin Toijalan katukuvassa. Karin taiteilijaresidenssi Visavuori kun on mummolani naapurissa.
 
Professori Matti Tolvanen uskoo, että valtakunnansyyttäjän käynnistämä oikeusprosessi ehkäisee yhteiskunnallista keskustelua. Hänestä on huolestuttavaa, jos rikoslakia käytetään yhteiskunnan arvoja punnitsevan keskustelun hillitsemisen apuvälineenä. Hän toivoo, että yhteiskuntamme säästyisi mielipidevainolta, josta Räsäsen tapauksessa on merkkejä.

Aika lailla paljon on sentään ollut tyrmääviä käsityksiä julkisuudessa ko. aihetta koskien. Eli eipä mennyt ainakaan vielä sukkana läpi Toiviaisen hanke. Kuta enemmän tätä koko showta pohdin, sitä varmempi olen siitä, että Räsänen sai töötin sisäministerikauden teoistaan. Ja huomattava on se, että oikeusministerinä istuu nyt Anna-Maja.
 
Aika lailla paljon on sentään ollut tyrmääviä käsityksiä julkisuudessa ko. aihetta koskien. Eli eipä mennyt ainakaan vielä sukkana läpi Toiviaisen hanke. Kuta enemmän tätä koko showta pohdin, sitä varmempi olen siitä, että Räsänen sai töötin sisäministerikauden teoistaan. Ja huomattava on se, että oikeusministerinä istuu nyt Anna-Maja.
Joo, ei se Päivi sielä syytettyjen aitiossa ihan sattumalta ole. Perinteisten suomalaisten arvojen puolustajana se sielä taitaa olla.
 
Joo, ei se Päivi sielä syytettyjen aitiossa ihan sattumalta ole. Perinteisten suomalaisten arvojen puolustajana se sielä taitaa olla.

Ei tässä käräjillä vielä olla vaan valtakunnansyyttäjä määräsi vasta esitutkinnan suoritettavaksi.

Sen jälkeen pitäisi vielä ylittää syytekynnys ja käräjilläkin on tuomitsemiskynnys. Vasta näiden jälkeen jaetaan tuomioita.
 
Aika lailla paljon on sentään ollut tyrmääviä käsityksiä julkisuudessa ko. aihetta koskien. Eli eipä mennyt ainakaan vielä sukkana läpi Toiviaisen hanke.

Toiviaisen tempun vaarallisuus taidetaan tajuta jopa toimittajien keskuudessa. Katseet vaan edelleenkin "äärioikeistoon" kun oikeuslaitokseen pesiytynyt äärivasemmistolainen taho on alkanut myrkyttää kansakuntaa.
 
Viimeksi muokattu:
Konservatiivi-blogisivusto avautunut – ”Rinteen vasemmistolainen hallitus ajaa Suomea koti punaisen hämärän maata”

4.10.2019 KLO 19:53 UUTISETKristiina Kunnas


Konservatiivi-blogisivuston kirjoittajiin kuuluu joukko konservatiivisia miehiä.

Konservatiivi.fi on osa Kristillisdemokraattien miesverkoston ulospäin näkyvää toimintaa.
– Kannattajiamme on imuroitu muihin puolueisiin, muistuttaa puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Konservatiivi -blogi edistää konservatiivista ajattelua Suomessa, aloittaa uusi sivusto esittelynsä.
– Rinteen vasemmistolainen hallitus on ajamassa Suomea kohti punaisen hämärän maata, jossa yrittäjyys, sananvapaus ja konservatiiviset arvot ovat uhattuina, esittely jatkaa.

Sivuston kirjoittajat koostuvat useista niin politiikassa kuin sen ulkopuolella toimivasta henkilöstä, joita yhdistää yhteinen halu kirjoittaa siitä mistä vaietaan ja siitä mistä tarpeeksi ei kirjoiteta.
– Punaisen postmarxilaisen aatteen takana on postmoderni filosofia, jossa maailmaa tarkastellaan dekonstruktionistisesti erilaisilla ’jälki’- tai ’post’-etuliitteellä varustettuja suuntauksilla, kuten jälkistrukturalismi, postmarxismi ja postfeminismi. Postmoderni skeptismi toteutuu yhteiskunnassa usein arvorelativismina tai nihilisminä.
– Tämän hölynpölyn vastineeksi Konservatiivi -blogi esittelee konservatiivisia ajattelijoita ja ajatuksia yhteiskunnan eri osa-alueilta. Heitä edustavat esimerkiksi brittiläinen Sir Roger Scruton ja kanadalainen Jordan B. Peterson. Heidän filosofiansa päämääränä on antaa ihmisille toivoa ja toimintaperiaatteita, joilla selvitä kaoottisessa maailmassa.
Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kertoo, että Konservatiivi.fi on osa KD-miesverkoston ulospäin näkyvää toimintaa,.
– Sillä pyrimme saavuttamaan uusia ryhmiä myös puolueen äänestäjiksi. Se antaa äänen miehille, joilla on mielipide, erityisesti konservatiivinen sellainen. Kyse on kansalaistoiminnasta, jota puolue ei kontrolloi eikä sensuroi.
KD on kuitenkin EVA:n liberaalimittarinkin mukaan konservatiivin koti, sitä tämän blogin on tarkoitus vahvistaa.
– Vastaavia muiden puolueiden kannattajien blogialustoja on pilvin pimein. Juuri nämä ovat imuroineet kannattajiamme muihin puolueisiin kuten perussuomalaisiin, Maanselkä harmittelee.
– KD on kuitenkin EVA:n liberaalimittarinkin mukaan konservatiivin koti, sitä tämän blogin on tarkoitus vahvistaa.

Maanselkä lähettää kiitokset puolueen 2. varapuheenjohtajalle Viljami Haavistolle, joka on myös KD Nuorten pääsihteeri.
– Kiitän varapuheenjohtaja Viljami Haaviston innokkuutta ja vastuunkantoa tämän hankkeen nopeassa eteenpäinviemisessä.
– Haavisto saa diktatorisesti päättää mitä julkaistaan ja kuka julkaisee. Hän päättää, miten jokin teema sopii blogin yleiseen ajatukseen ja miten jokin puolestaan ei.

Katso lisää täältä
 
Oikeusministeri Henriksson: Kristillisten ja perussuomalaisten puheet sananvapauden kaventumisesta ovat vain oppositiopolitiikkaa
Hallitus voisi esittää vuonna 2021, että viharikoksista tulee virallisen syytteen alaisia, oikeusministeri laskee.
2e2bc220135140e3b52d2d229eccf8b3.jpg

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) eduskunnan täysistunnossa 25. lokakuuta. (KUVA: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA)
Liisa Kauppinen HS
Julkaistu: 10.11. 12:44

OIKEUSMINISTERI Anna-Maja Henriksson (r) suomii sekä kristillisdemokraattien että perussuomalaisten edustajia oppositioretoriikalla pelaamisesta sananvapauskysymyksissä.


Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah katsoi HS:n haastattelussa lauantaina, että nykylainsäädäntö jättää epäselväksi, mitä kiihottamisella kansanryhmää vastaan tarkoitetaan.

Oikeusministeri näkee asian toisin.

”En ole samaa mieltä Essayahin kanssa, että tässä ollaan huomaamatta kaventamassa kansalaisten sananvapautta.

Yksittäisiä tapauksia on ollut esillä, ja sen vuoksi on luonnollista, että Sari Essayah oppositiopoliitikkona ja yhden oppositiopuolueen puheenjohtajana yrittää nostaa asian tästä näkökulmasta esille”, Henriksson sanoo.

”Meillä Suomessa ei ole lainsäädäntöä, joka voisi kertoa tapauskohtaisesti, mikä on sallittua ja mikä ei. En usko, että sellaista on missään maassa.”

SANANVAPAUDEN rajoista on kuluneella viikolla käyty jälleen vilkasta keskustelua.

Maanantaina valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi avaamaan esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) kirjoittamasta ja Luther-säätiön 15 vuotta sitten julkaisemasta pamfletista. Tekstissään Räsänen sanoo muun muassa, ettei homoseksuaalisuus ole ”terve seksuaalisuuden variaatio”.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puolestaan jätti torstaina lakialoitteen kiihottamispykälän muuttamisesta. Siinä vaaditaan, että vastaisuudessa rikoksen tunnusmerkistön täyttäisi ainoastaan lausuma, jossa ryhmää uhattaisiin rikoksella tai jossa yllytettäisiin tällaiseen rikokseen.

”Vuonna 2015 perussuomalaiset olivat toiseksi suurin hallituspuolue ja siten keskeisesti vaikuttamassa hallituksen ohjelmaan. Toukokuuhun 2017 asti heillä oli myös oikeusministerin salkku. Kertaakaan sinä aikana tästä ei ollut minkäänlaista keskustelua. Nyt he ovat syttyneet siihen, että he haluavat keskustella tästä”, Henriksson sanoo.

”Merkille pantavaa tietysti on, että heidän ryhmässään on myös henkilöitä, jotka on tuomittu näistä rikoksista.”

Räsäsen lisäksi poliisi on tutkinut myös muiden kansanedustajien kannanottoja. Esitutkinnat ovat koskeneet Hussein al-Taeen (sd), Juha Mäenpään (ps) ja Sebastian Tynkkysen (ps) puheita ja kirjoituksia.

OIKEUSMINISTERI huomauttaa, että vihapuheeseen liittyvä lainsäädäntö kumpuaa kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista. Samasta syystä on turha haikailla kiihottamispykälän poistoa rikoslaista, vaikka enemmistö perussuomalaisten kannattajakunnasta sitä toivoo tuoreen mielipidemittauksen valossa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimella (EIT) onkin useita päätöksiä, jotka määrittelevät tarkemmin kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, Henriksson huomauttaa.

Siksi oikeusministeri toivoo, että tietoisuus EIT:n linjauksista kasvaisi, sillä ne ohjaavat myös suomalaisten tuomioistuinten ratkaisuja.

EIT on ratkaisuissaan kuitenkin katsonut, että poliittista puhetta saa rajoittaa vain pakottavista syistä.

EIT on myös linjannut sen, että vihapuheet, jotka saattavat loukata henkilöitä tai henkilöryhmiä eivät ansaitse sananvapauden suojaa. Tästä tasapainoilustahan tässä on kysymys”, Henriksson vastaa.

HENRIKSSON arvioi puhetapojen koventuneen viime vuosina. Kyseessä on hänen mukaansa yleiseurooppalainen ilmiö. Oikeusministerit pohtivat, miten vihapuhetta voisi suitsia nykyistä paremmin.

Tällä hetkellä Henriksson ei näe tarvetta tarkistaa nykyisiä lakipykäliä.

”Hyvin harvoin lainsäädäntöä muutetaan yksittäisen oikeustapauksen perusteella.”

SEN SIJAAN valmistelutyö viharikosten muuttamisesta virallisen syytteen alaisiksi on vastikään alkanut. Muutos voisi koskea virkamiehiin sekä mahdollisesti tutkijoihin, toimittajiin ja luottamushenkilöihin kohdistuvia viharikoksia.

Käytännössä tämä tarkoittaisi, että näissä tapauksissa syyttäjä voisi tarttua heitä uhkaaviin tai kunniaa loukkaaviin lausuntoihin myös silloin, kun asianomistaja itse ei vaadi niistä rangaistusta.

Henriksson laskee, että hallituksen esitys uudistuksesta voitaisiin antaa vuonna 2021.

OIKEUSMINISTERI luonnehtii sananvapauden ja uskonnonvapauden välistä suhdetta herkäksi. Hän pitää hyvänä, että aiheesta keskustellaan.

Henriksson kuitenkin moittii sitä, että puheenvuoroissa on keskitytty siihen, kuinka pahasti toisia henkilöitä tai henkilöryhmiä voidaan loukata. Pikemminkin tulisi miettiä yhteisiä keinoja, joilla vihaa ja vihapuhetta pystyttäisiin ehkäisemään ennalta nykyistä paremmin, Henriksson katsoo.

”Meidän poliitikkojen vastuulla on myös yleinen ilmapiiri yhteiskunnassa.”

 
Missä vaiheessa äärivasemmisto pääsi pesiytymään RKP:hen? Onko tuo jota Ruotsalaisen Kansanpuolueen ministeri nyt ajaa, ihan viisasta - jos ajatellaan tulevaisuutta? Prosenttipuolue RKP kokeilee vedellä päin suomalaisten enemmistön naamaa?

Ruotsia on pilattu juuri tuon tyyppisellä ajatusmallilla. Tukkimalla kansalaisten suut ja sulkemalla osa ihmisistä ja puolueista ulos päätöksenteosta.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top