#vihapuhe

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Varoen nyt...älä...maa-li-ta!
Meinaatko että perskärpäslätkä lävähtää oikealta :rolleyes:

Oikeammin: Jos nämä Taposet ja Riiheläiset ja Nyqvistit pitävät itseään jonkinlaisena älymystönä ja sitä kautta puheitaan oikeina, niin voisivat ystävällisesti selittää ne normaalijärkiselle (jollaisena itseäni pidän vaikka en noita ymmärräkään) asiat niin, että ne olisi mahdollista käsittää.

Olen lukenut Taposen twiittiketjun ettitakas ja kuinka päin vaan, niin näiden selitykset huonoista sananvalinnoista ja tahallisesta väärinymmärtämisestä eivät vain uppoa. Eli jos taustalta löytyy jotakin suurempaa viisautta, niin silvuplee ja avatkaa se selkosuomella, älkää huutako kitarisat punaisina että tahallista väärinymmärrystä, Suomi Ensin, Putin ja mitä vittua.

SE on niin surkea porukka että siitä ei ole edes olkiukoksi. MV:n propaganda on niin läpinäkyvää, että ei oikeasti löydy montaa jotka sen vakavasti ottaa. Fiksuina olisivat hoitaneet homman kunnolla ja sillä olisi voinut olla jotain merkitystäkin, nyt ei.

Todellinen propagandatuutti aukeaa joka päivä 20:30, kansa hiljenee sanan äärelle. Jatkoa 21:05.
 
Onko muuten yksikään #turpo tarttunut siihen että Sipilä haluaa Venäjä-pakotteet pois? Eikä maininnut sanaakaan Krimistä tai Donbasista vetäytymisestä.

Kyllä minäkin haluaisin pakotteet pois. Sekä venäläiset pois Krimiltä ja Itä-Ukrainasta.
 
Rohkenen väittää, että aika moni poliisikin pitää tuollaisia HYVIN TEHTYJÄ parodioita mallia Keijo Kaarisade hauskana tai jopa terapeuttisena asiana.

Maalitus on sinänsä helppo väittää tapahtuneeksi vaikka väiteltäisiin vain mielipiteistä. Nimittäin kuvio menee näin:
1) Sanoo tai kirjoittaa jotain täysin päätöntä
2) Saa paljon palautetta, asiallista ja asiatonta
3) Keskittyy asiattoman reposteluun, jättää asiallisen huomiotta (kuten Taponen ja hengenheimolaisensa säännöllisesti tekevät)
4) "Näin paljon palautetta ei voi tulla sattumalta" --> "Joku maalittaa minua" / "Tämä on selvästi organisoitua" jne.

Maalitus on asia erikseen, mutta näille tyypeille eriävä mielipide on jo maalitusta.

Tämä nyt on vaan ihan oma mielipiteeni, mutta minusta tässä taas tiivistyy hyvin se miten itse asiassa joku Twitter on viestintävälineenä aivan v@tusta suoraan sanoen. Yrität tiivistää argumenttisi ja sanomasi parilla iskulauseella, kun alusta sallii vain sen rajoitetun kirjainmerkkien määrän. Koko ns. viestintä ja vuorovaikutus tiivistyy tekstiviestiksi ja päätyy ennen pitkää huuteluksi. Tässä syy miksen itse ole vaivautunut ryhtymään Twitterin käyttäjäksi.
 
herra #turpon vitterin etusivulla omaan viestiin uudelleentwiittauksia sellainen määrä, että heikompaa huimaa... Tuleeko nämä automaattisesti vai pitääkö nämä tosiaan itse uudelleentweetata? ja jos pitää, niin tulee kyllä erilaisia asioita mieleen...









okei, ei näy uudelleentweettaukset näissä lainauksissa vaan pitää mennä alla olevasta suoraan herr #turpon tilille

https://twitter.com/veitera?lang=fi

herra turpo on nyt Rasmus approved
https://www.facebook.com/groups/RASMUSGROUP/permalink/1618068514871033/
 
Viimeksi muokattu:
Tämä nyt on vaan ihan oma mielipiteeni, mutta minusta tässä taas tiivistyy hyvin se miten itse asiassa joku Twitter on viestintävälineenä aivan v@tusta suoraan sanoen. Yrität tiivistää argumenttisi ja sanomasi parilla iskulauseella, kun alusta sallii vain sen rajoitetun kirjainmerkkien määrän. Koko ns. viestintä ja vuorovaikutus tiivistyy tekstiviestiksi ja päätyy ennen pitkää huuteluksi. Tässä syy miksen itse ole vaivautunut ryhtymään Twitterin käyttäjäksi.

Kuin teinit tekstiviesteineen, #et sä voi sanoo noi, #bänks.. ja
blokataan vielä kaiken lisäksi jotta tulisi mahdollisimman paha mieli

Yhteiskunnallisen keskustelun esittäminen sotimisena, hyökkäyksinä, vihana, taisteluna,
maalittamisena, ketkä sitä ajavat?

Ei sillä tavalla päästä tiellä "eespäin", ei ainakaan keskitietä
 
Viimeksi muokattu:
Hieman huvittaa tämä retoriikka: Poliisi hyökkäyksen kohteena saadessaan palautetta omasta typerästä kirjoittelustaan.

Varsinaisesti "hyökkäyksen kohteena" oltiin esimerkiksi Turussa kun lyötiin puukolla ihmisiä. Jonkinlaiseksi sanalliseksi hyökkäykseksi voisi laskea sen jos saa ikään kuin asiattomasti käyttäytyvää väkeä provosoimatta "silmilleen". Mutta että tviittaa jotain mitä vähintään melkein jokainen koululaisen vanhempi pitää pöyristyttävänä, ja saa siihen vastauksia (pääosa asiallisia vaikka kärkeviä)?

Välillä tuntuu että näillä turpoilijoilla on vähän liikaa intoa puuhata "jännää" elämään. Aiemmin käytettiin todella löyhästi esim. infosota- tai hybridisota-termejä, mikä herätti ihan pressaa myöten jonkin verran vastalauseita varsin raskaan "sota"-termin ryöstöviljelystä. Näissä oli sentään selkeästi valtiollisesta toimijasta kyse. Nyttemmin on keksitty tämä "informaatiovaikuttaminen" mikä on sinänsä ovela termi koska kaikki kommunikaatio on jollakin tavalla juuri sitä. Tällaisen termin avulla saadaan asia kuulostamaan kuin taustalla olisi jokin hyvinkin salamyhkäinen toimija - Vähintään Halla-aho jos ei suorastaan Venäjä.

Jokseenkin absurdia että kun vaikkapa joku parin ja tulevaisuudessa aika monenkin koululaisen isä Lemiltä äimistyy poliisiorganisaatiossa varsin hyvässä asemassa olevan näkemyksestä, joka on selvästi muotoiltu siten että radikalisoituneet tai jopa terrorismiin sotkeutuneet mahd. aikuiset ihmiset kuuluvat kouluun lasten keskelle, varasuunnitelmana hyvät opettajat ja oppilaat, ja laittaa twiitin jossa kyseenalaistetaan näkemys, on kyseessä (Venäjän) informaatiovaikuttaminen.

Nähdäkseni myös suurin osa vastauksista oli muutenkin asiallisia, usein tarjottiin tätä että koulu tekee hyvää, mutta ei lasten keskellä. Jos tämä kerran oli olevinaan kaikista venkoiluista ja vääntelyistä huolimatta se, mitä Taponen tarkoitti, niin olisi sitten vastannut edes yhteen näistä asiallisista vastakysymyksistä/kommenteista. Kun seuraavassa hetkessä äijä ihmetteli "mölyä" niin vastasin että "möly" ei ole siitä, että kiellettäisiin koulun hyvät vaikutukset vaan se, että sanotaan että sitä pitäisi käydä lasten keskellä, kun normaalistikin on hyvin tarkat säännöt siitä kuka saa olla koulussa lasten kanssa kontaktissa. Eihän arvon Ylikomissaari tähän mitään vastannut kuten ei kymmeneen muuhunkaan kysymykseen jolla nimenomaan kaivettiin tätä hänen näkemystään. Vesiselvää, että kohuilua kaivettiin kaivamalla, epäselvistä syistä. Informaatiovaikuttamisesta oli epäilemättä kyse, mutta ei vastaajien toimesta. Liekö myös nämä Petrat ja Riiheläiset briiffattu jo etukäteen että kohta on jutun aihetta, vai inostuivatko he vaan paikalle hengenheimolaista varauksetta tukemaan? Eli #turpo-termeillä: Organisoitiinko heidät vai organisoituivatko he? ;)

Mitä "poliisipeijaisiin" tulee niin mielestäni on jo 2000-luvun alusta ollut selkeästi näkyvillä mistä voimakkain, jopa ainoa selkeä poliisivastaisuus (rikollisten ym lisäksi) tulee. Jos nyt aivan viimeisimpiä merkkejä hakee ja sivuuttaa vaikkapa myöhemmän jalkapalloministerin Smash Asem -toilailut, niin tulee mieleen seuraavat:
"Persupoliisit suojelevat natsimielenosoittajia"
"Poliisi ampui häikäilemättömästi Jaria kumiluodilla"
"Natsipoliisit palauttavat ihmisiä kuolemaan (huudetaan yksittäisten poliisien nimiä)"
jne.
 
Viimeksi muokattu:
herra #turpon vitterin etusivulla omaan viestiin uudelleentwiittauksia sellainen määrä, että heikompaa huimaa... Tuleeko nämä automaattisesti vai pitääkö nämä tosiaan itse uudelleentweetata? ja jos pitää, niin tulee kyllä erilaisia asioita mieleen...







okei, ei näy uudelleentweettaukset näissä lainauksissa vaan pitää mennä alla olevasta suoraan herr #turpon tilille

https://twitter.com/veitera?lang=fi

Ihan osuvaa vastakuittailua "Keijolta." :)

https://twitter.com/vihapuhepoliisi/status/907949420435562496
 
Valittuja kavereita.

En ole Atten kavereita FB:ssä ja silti mikään ei estä esim. meikää kommentoimasta. Joten eiköhän tuo ole aika julkinen keskustelu.
 
En ole Immosen kannattaja enkä usko, että ryhdynkään, mutta kuka muistaa minkälainen haloo nousi termistä "taistella"
Nyt Taponen heittää kevyttä läppää, että jihadismi on ok ja terroristit peruskouluun, ja siihen tarttuminen on tahallista väärinymmärtämistä.

upload_2017-9-14_13-58-34.webp

upload_2017-9-14_13-59-18.webp
 
Ongelma olikin Suomen uutiset ja sen JSN:nään kuulumattomuus...

Poliisi rysähti maahanmuuttokriitikon epäilyttävään ansaan

Poliisin twiiteistä noussut some-hurrikaani on johtamassa poliisin some-käytäntöjen uudelleentarkasteluun. Hyvä niin. Viranomaisten on syytäkin olla somessa äärimmäisen tarkkana.

Etenkin ylikomisario Jari Taponen joutui maahanmuuttokriitikoiden hampaisiin puolustettuaan Twitterissä turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä. Some-herkkä aihe, johon etenkin poliisin tulisi suhtautua äärimmäisellä tarkkuudella. Lopputulos osoittaa, että poliisissa on välttämätöntä käydä laaja keskustelu viranomaisen some-käytännöistä.

Myrskyn silmässä oli Suomen luotetuin instanssi, jolta on toivottu persoonallistakin läsnäoloa somessa. Tukala tilanne.

Some-kohun taustalla ovat harkitsemattomat sanavalinnat ja some-kansan joko tahallinen tai tahaton väärinymmärrys. Etenkin Twitterin 140 merkin rajoissa jää usein tulkinnanvaraa, jolloin yksikin järkyttynyt reaktio riittää lietsomaan some-raivon. Seuraajat tarttuvat pöyristykseen, ja pian jaetaankin jo yhteistä kauhistusta samalla, kun twiittaajan alkuperäinen viesti unohtuu. Kokematon someilija kompastuu ansaan heti ja kiirehtii puolustamaan sanomaansa hätiköiden vain lisäten vettä vihamyllyyn.

Tässä ei kuitenkaan ole koko totuus.

Perussuomalaisen puolueen äänenkannattaja Suomen Uutiset julkaisi sivuillaan hittijutun, jonka otsikko oli harhaanjohtava. ”Pähkähulluin twiittiketju ikinä? Ylikomisario Taponen vaatii yli-ikäisiä terroristeja koulunpenkille”, lehti julisti. Kyseenalaisesti muotoillulla uutisella on valtava määrä Facebook-jakoja: lähes 5 000 kappaletta. Tämä sinetöi some-hurrikaanin.

Taposen kardinaalivirhe oli vastaus kauhistuneeseen kysymykseen siitä, kannattaako hän aikuisten terroristien pitämistä ”lastemme kouluissa”. Taposen yli sata kommenttia kerännyt vastaus kuului: ”Hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!”


Eihän se ihan putkeen mennyt.

Päin mäntyä journalismin näkökulmasta täräytti myös Suomen Uutiset, joka ei muuten kuulu Julkisen sanan neuvostoon (JSN), eikä siten ole sitoutunut noudattamaan journalistin ohjeita kuten muu suomalainen media puoluelehtiä myöten. Myöskään sen paperiversio Perussuomalainen-lehti ei ole JSN:n jäsen. Tavallinen some-käyttäjä tai uutiskuluttaja tuskin kuitenkaan tajuaa tätä, vaan lukee tekstiä kuin journalistisin pelisäännöin rakennettua uutista.

Amerikkalainen valeuutissivusto Infowars tarttui twiittiin. Kun vielä kuulin Taposen esimiehen epäilyt, mielessä heräsi väkisinkin kysymys siitä, kuinka masinoitu hyökkäys some-hurrikaani lopulta oli. Esimies eli Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg sanoi minulle pohtineensa, onko Taposen varsinaisen asemapaikan ja some-kohun välillä joku yhteys. Hän huomautti, että juuri Taponen joutui kesällä kantamaan kovan vastuun Rautatientorin maahanmuuttovastaisen leirin purkamisesta. Himberg puhui ”erittäin mielenkiintoisesta ilmiöstä” ja ”melkein kampanjalta näyttävästä mustamaalauksesta”.

Taponen näyttää muutenkin olevan niin sanotuissa maahanmuuttokriittisissä piireissä tuttu ja netin perusteella myös varsin vihattu mies. Häntä on moitittu jo aiemmin muun muassa MV-lehdessä ja Hommaforumilla.

Sain Taposelta eilen aamulla puhelun. Hän vaati jatkojuttuumme korjausta kohtaan, jossa selitimme jupakan taustaa. Kohta kuului näin: ”Taponen linjasi, että aikuisia turvapaikanhakijoita ei tulisi poistaa alaikäisten joukosta Suomen kouluista, vaan päinvastoin heidän koulussa pysymistään tulisi tukea.”

Taponen huomautti, että hän on puolustanut vain turvapaikanhakijoiden koulunkäyntiä – ei sitä, millaisissa tiloissa opetus tulisi antaa.

Tein juttuun korjauksen. Sille oli perusteet.

Samalla pyysin häneltä asiantuntijahaastattelua, josta on nyt syntymässä artikkeli. Jari Taponen on virkavapaalla Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä tehdäkseen tutkimusta. Yksikön johtajana hänelle on kertynyt kokemusta muun muassa terrorismin torjunnasta ja turvapaikanhakijoihin liittyvistä haasteista.

Tällä somessa sairaaksi haukutulla asiantuntijalla oli painavaa sanottavaa tärkeästä yhteiskunnallisesta kysymyksestä: siitä, miten ihmisen yhteiskuntakelpoisuutta voi parantaa.
http://minnakarkkola.puheenvuoro.uu...riitikon-epailyttavaan-ansaan#comment-3645277
 
Back
Top