#vihapuhe

Mitä tämä vihapuhe ja hallitustason linjaukset kuuluu HÄTÄKESKUSlaitokselle? Mihin HÄTÄÄN tämä liittyy??:rolleyes:

EDIT: selvisihän se hädän syy eli postiosoite PL 112, 28131 PORI :ROFLMAO:
 
Last edited by a moderator:
CNN hehkuttaa: Suomi on valeuutissodan voittaja ja mediakasvatuksen edelläkävijä
Suomalaisten medialukutaito on tutkimuksen mukaan maailman kärkiluokkaa.

Kuvakaappaus CNN:n internet-sivulta löytyvästä Suomi-reportaasista.
Roosa Welling HS
Julkaistu: 18.5. 16:26

AMERIKKALAINEN kaapelitelevisioyhtiö CNN on noteerannut Suomen kattavan mediakasvatuksen ja valeuutisten vastaisen sodankäynnin laajassa reportaasissaan.

Juttu käsittelee erityisesti Suomen toimia valeuutisten leviämistä ja venäläistä propagandaa suoltavia ”trollitehtaita” vastaan.

Loppuvuodesta 2015 tasavallan presidentti Sauli Niinistöperäänkuulutti Ylen Ykkösaamussa kriittistä suhtautumista verkossa leviävään tietoon. Seuraavan vuoden alussa Harvardin yliopistosta saapui Suomeen asiantuntijoita kouluttamaan virkamiehiä informaatiovaikuttamisesta.

Näiden toimien lisäksi CNN ylistää Suomen vuonna 2016 uudistettua opetussuunnitelmaa siitä, että siinä korostetaan omaa kriittistä ajattelua. Suomi on Open Society Instituten viime vuonna julkaiseman tutkimuksen mukaan Euroopan medialukutaitoisin maa.

Osasyyksi suomalaisten hyvään medialukutaitoon esitetään hyvää lukutaitoa. Suomessa lainataan lähes 68 miljoonaa kirjaa joka vuosi, ja Suomi on Pisa-tutkimusten lukutaito-osuudessa kärkisijoilla.

CNN nosti esiin myös Ylen toimittaja Jessikka Aron taistelun valeuutisia, vihapuhetta ja venäläisiä trolleja vastaan.

Aro sanoo CNN:lle, että pelkkä medialukutaidon ja kriittisen ajattelun opettaminen ei riitä. Hän vaatii suurten sosiaalisen median toimijoiden, kuten Facebookin, Twitterin ja Youtuben, joutumista sääntelyn alaiseksi.

Ilmaa, meriä ja metsiä saastuttavien yritysten toimia säädellään laeilla. Myös ihmisten mieliä saastuttavat yritykset tulisi laittaa vastuuseen”, Aro toteaa CNN:lle.

Suurena Suomen sananvapauden voittona nähdään Helsingin käräjäoikeudessa viime syksynä Ilja Janitskinille ja Johan Bäckmanille langetetut tuomiot. Molemmat tuomittiin muun muassa Aroon kohdistuneesta törkeästä kunnianloukkauksesta.

SUOMESTA otetaan mallia myös muualla maailmassa, kertoo CNN. Edustajia useista EU-maista ja Singaporesta on tullut Suomeen oppimaan maan lähestymistavasta valeuutisongelmaan.

Tämän kevään eduskuntavaaleissa viranomaiset eivät havainneet todisteita venäläisistä vaikuttamispyrkimyksistä lainkaan, ja valtioneuvosto kertookin, että Suomessa on maailman luotettavimmat vaalit.

Ilmaa, meriä ja metsiä saastuttavien yritysten toimia säädellään laeilla. Myös ihmisten mieliä saastuttavat yritykset tulisi laittaa vastuuseen”, Aro toteaa CNN:lle.

Jutut alkaa olla aika hapokkaita.
2019 Ylen toimittaja isossa kansainvälisessä mediassa. Kuka olisi uskonut vuonna 1990 mihinkä maailma menee.
 
Laajasalon, Halla-ahon ja Nordmanin keskustelu kirkkopäiviltä alkaa 19:30
Live
Voi hellan lettas taas minkä vöyhkän tästä keskustelusta ennakkoon saivat aikaan...olisi kyllä ihan oikeasti aika pöyristyjien katsoa peliin..
 
#kirkkopäivät

Perustelut tänään:
"
Itä-Suomen yliopiston teologisen osaston professorin Ilkka Huhta ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yliopettaja, dosentti Mikko Malkavaara ovat peruneet osallistumisensa Kirkkopäiville piispa Laajasalon vierasvalinnan takia. Huhdan ja Malkavaaran oli määrä puhua perjantaina.

Viestimme järjestäjille oli, että ei ole hyvä kutsua yhden eduskuntapuoleen puheenjohtajaa viikkoa ennen EU-vaaleja”, Huhta sanoo STT:lle."

perustelut 26.4

He perustelevat ratkaisuaan seuraavasti: ”Jussi Halla-ahon poliittinen asema perustuu populistiseen ideologiaan, jonka retoriikassa väkivalta ja syrjintä ovat ratkaisevassa roolissa. Olemme siksi vakuuttuneita siitä, että juuri mainittu henkilö on täysin sopimaton puhumaan sananvapauden rajoista Kirkkopäivillä. Piispa Laajasalon julkisuudessa esittämät perustelut kutsua Jussi Halla-aho Kirkkopäiville ovat sanotusta syystä kestämättömiä. Yliopistotutkijoina olemme sitoutuneet edistämään eettisesti kestäviä arvoja, joihin kuuluu väkivallan ja syrjinnän vastustaminen ja ehkäiseminen.”

Linkit:

Miksi he maalittavat yhtä keskustelijaa? Ja vielä median avustuksella?
 
Ilmaa, meriä ja metsiä saastuttavien yritysten toimia säädellään laeilla. Myös ihmisten mieliä saastuttavat yritykset tulisi laittaa vastuuseen”, Aro toteaa CNN:lle.

Jos ei käytä somea niin ei saastu mielikään. Ilmaa taas on pakko hengittää jos meinaa pysyä hengissä.
Sanois nyt vaan suoraan että Trump twiitteineen häntä häiritsee.
 
Onko toi Aro tosissaan... eikun väärä kysymys, koska se varmasti on. Mutta yrittääkö se häivyttää vanhat asiat ja uhriutua jos joku nostaa ne esille.
 
Lakanamies II
Poliisi tutkii pääsiäisen jälkeen roskakatokseen maalattuja töhryjä – saattaa viitata äärioikeistolaiseen ryhmittymään: "Suhtaudumme suurella vakavuudella"
Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkinnan Porin Kolmiokadulla sijaitsevan Pick N Pay -ruokakaupan pysäköintialueen roskakatoksen töhryistä. Katokseen on maalattu tekstiä mustalla spraymaalilla. Poliisille on kirjattu tapahtuneesta rikosilmoitus.
Poliisin mukaan kyseinen teksti voidaan tulkita laissa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Kirjoitus on luultavasti tehty pääsiäisviikonlopun ja toukokuun alun välisenä aikana.
Tämän lisäksi poliisi on saanut tietoonsa, että kaupan ulkorakenteisiin on liimattu tarroja, joissa mainitaan COMBAT 18.


– Tämä on äärioikeistolainen ryhmittymä, jolla on juuret ulkomailla. Ryhmittymällä on ollut paikallisten toimijoiden toimesta jo aikaisemminkin toimintaa Satakunnan alueella, poliisin tiedotteessa kerrotaan.
Poliisi selvittää, onko tapahtumilla yhteyksiä toisiinsa.
Poliisihallituksen linjauksen mukaan poliisi puuttuu vihapuheeseen ja viharikoksiin johdonmukaisesti ja tehokkaasti. Vihapuheella ja viharikoksilla on yhteys muun muassa turvallisuuden tunteeseen.
– Vihapuhe voi kannustaa henkilöitä liittymään väkivaltaiseen toimintaan. Myös vihapuheiden kohteena olevien riski radikalisoitua kasvaa, jos he huomaavat, että yhteiskunta ja viranomaiset eivät puutu riittävän tehokkaasti asiaan. Lounais-Suomen poliisilaitos suhtautuu suurella vakavuudella tämän kaltaisiin rikosepäilyihin, poliisi kertoo tiedotteessaan.
Poliisi on havainnut nuorison viettävän aikaansa kevään aikana tapahtumapaikalla. Poliisi vetoaa erityisesti nuorten tekemiin havaintoihin ja pyytää, että mahdolliset vihjeet tapahtuneesta tuotaisiin poliisin tietoon.
Toimitus
[email protected]
 
Älkää vielä voipuko unhonyöhön.... tolkunihmisillä on vielä mahdollisuus, kun rasistifasistitappajanatseja ei pistettykään putkaan... Ja uutisoinnissakin on jotain omituista, kun ei puhuttu Odineista ja kinniotetuista, vaan sanottiin suoraan, että kiinniotetut ei ollut Odineita.... Da fug...
Poliisi rauhoitti kahinan Soldiers of Odinin kulkueen yhteydessä Tampereella – neljä ihmistä otettiin kiinni
Kiinniotetut eivät olleet Soldiers of Odinin jäseniä.
Äärioikeistolaisen Soldiers of Odin -järjestön Tampereella lauantaina pidetty kulkue johti konfliktiin kulkueen ulkopuolisten ihmisten ja odinilaisten välillä, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Poliisin mukaan yhteenotto oli vaarassa puhjeta väkivaltaiseksi.
Poliisin mukaan kulkueen loppuvaiheessa ulkopuoliset tahot puuttuivat kulkueen liikkumiseen toistuvasti "huutelemalla ja ärsyttämällä". Tilanne kärjistyi Vanhan kirjastotalon puistossa, jossa poliisin mukaan oli kahden ryhmän väkivaltaisen yhteenoton välitön vaara.
– Tilanteessa provosoitiin ja provosoiduttiin. Jonkin verran fyysistä kontaktia eri ryhmien välillä tapahtui. Tällä hetkellä ei ole tiedossa henkilöitä, jotka olisivat loukkaantuneet tapahtumassa, poliisin tiedotteessa kirjoitetaan.
Neljä ihmistä otettiin kiinni. Kiinniotetut eivät olleet Soldiers of Odinin jäseniä. Kulkueeseen osallistuneita ei poliisin mukaan epäillä rikoksista.
Sisä-Suomen poliisin mukaan tilanne saatiin rauhoittumaan niin, että laajaa yhteenottoa ei tapahtunut. Kulkue jatkoi matkaansa ja kulkuetta seurannut vastapuoli jatkoi huutelua.
Soldiers of Odinin kulkueeseen osallistui noin 80 ihmistä. Kokoontumisesta oli ilmoitettu poliisille. Kulkue liikkui Tampereen keskustan alueella iltapäivällä viiden ja seitsemän välillä.
 
Lakanamies II
Nyt ei kyllä enää pysty sanomaan mitään tähän touhuun. Uskomatonta, ihan vitun uskomatonta.
 
Eikö vittu oikeasti ole poliisilla oikeita töitä ? Vittu millo toi pelleily loppuu... Ihan lievä myötähäpeä tulee pintaan sankareiden puolesta. Montako ihmistä toi paha puhe on tappanut tai raiskannut ?
 
Back
Top