Rauhantekijä
Greatest Leader
Kolmessa kohdassa oli miekat jotka myöhäisempää aikaa kuin 600-1100 vuosilta, tai se yksi oli fantasiamiekka. Kyllä porukat voisi lukea historiaa enemmän.Nykypäivän viikinki kulttuuria.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kolmessa kohdassa oli miekat jotka myöhäisempää aikaa kuin 600-1100 vuosilta, tai se yksi oli fantasiamiekka. Kyllä porukat voisi lukea historiaa enemmän.Nykypäivän viikinki kulttuuria.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_historian_sodistaTämä luettelo kattaa Suomen alueella käydyt aseelliset konfliktit (sodat ja vakavat sisäiset levottomuudet) sekä sellaiset Suomen ulkopuolella käydyt konfliktit (sodat ja sotilasoperaatiot), joihin Suomen valtio tai huomattava joukko Suomen alueen asukkaita on ottanut osaa.
Esihistoriasta keskiajan alkuun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Riimukivi Gs 13 Ruotsin Gävlessä kertoo 1000-luvulla Hämeessäsurmansa saaneesta viikingistä.
Esihistorian vuosituhansien aikana Suomenkin alueella lienee nähty suuri määrä aseellisia yhteenottoja, mutta niistä voivat kertoa enintään satunnaiset arkeologiset löydöt. Kivikautisten metsästäjä-kalastajakulttuurien elämäntapaa on usein pidetty suhteellisen rauhanomaisena, joskin tätä käsitystä on viime aikoina kyseenalaistettu. Nuorakeraamisen kulttuurin saapumista Etelä-Suomeen vuoden 3200 eaa. tienoilla on joskus arveltu väkivaltaiseksi prosessiksi. Pronssi- ja rautakauden, varsinkin merovingiajan, löytöihin sisältyy paljon aseita. On tosin epäselvää, milloin niitä on käytetty sotimiseen, milloin paikallisempaan väkivaltaan ja milloin lähinnä sosiaalisen aseman ilmaisemiseen.
1000-1300-luvut olivat Itämeren alueella rauhatonta aikaa. Katolisen kirkon tavoitteena oli alueen pakanallisten kansojen käännyttäminen kristinuskoon. Rauhanomaisten keinojen ei koettu riittävän esimerkiksi Liivinmaalla, joten välineeksi otettiin ristiretkien pohjoinen versio. Katolisen kirkon tavoitteita toteutti pääasiassa alueen orastaneet katoliset kuningas- ja ruhtinaskunnat kuten Tanska, Ruotsi, Novgord ja muut ryhmät, kuten kalparitarit ja ristiretkeläiset, mutta toisaalta ne pyrkivät saamaan uusia alueita hallintaansa myös kirkosta välittämättä. Idässä ortodoksinen Novgord oli maltillisempi käännyttämään lähialueiden pakanallisia kansoja kristinuskoon, mutta teki aktiivisesti sotaretkiä nykyisen Suomen ja luovutetun Karjalan alueelle. Itämeren alueen suomensukuiset kansat sotivat myös keskenään ja liittoutuivat vaihtelevasti Ruotsin ja Novgorodin kanssa tehden myös hyökkäyksiä omien alueittensa ulkopuolelle. Useat Suomen linnavuoret olivat käytössä kyseisenä aikana.
Riimukivissä on muutamia merkintöjä Suomessa surmansa saaneista henkilöistä. Ruotsin Gävlessä sijaitseva riimukivi Gs 13 kertoo Egil-nimisen henkilön kuolleen Hämeeseen tehdyllä ryöstöretkellä joskus 1000-luvun alussa. Retkeä johti Freygeirr-niminen päällikkö. Riimukiven tekstin mukaan sen pystytti Egilin muistoksi hänen veljensä Brúsi. Myös riimukivi G 319 on pystytetty Suomessa 1200-luvun alussa kuolleen Auðvaldr-nimisen henkilön muistoksi. Ruotsin Söderby-Karlin kirkossa sijaineen, mutta myöhemmin kadonneen riimukiven U 582, pystyttivät Bjôrn ja Ígulfríðr heidän Suomessa surmansa saaneen poikansa Ótryggrin muistolle.
Ensimmäiset Suomen kansojen ja Suomen alueen aseellisista konflikteja koskevat lähteet ovat mm. Novgorodin ensimmäinen kronikka, Nestorin kronikka, Sofian ensimmäinen kronikka ja Eerikin kronikka. Tiedot käyvät luotettavammiksi 1200-luvulla, mutta tältäkin vuosisadalta saatu kuva on varmasti puutteellinen.
En usko tuohon.Tiedeyhteisön eräs osa on pullauttanut ulos tällaisen tutkimuksen: http://yle.fi/uutiset/3-9566875 Viikinkimiekoista ei ollut aseiksi
En ole mikään asiantuntija mutta tietääkseni karkaisun tehtävä on juuri terän vahvistaminen ja sen jälkeen päästäminen joka lisää sitkeyttä. Eli ei niitä miekkoja ole koskaan kahdesta eri metallista tehty, tietääkseni.Koska teräs on kovempaa kuin rauta, taisteluaseessa pitäisi olla teräsreunat ja rautasydän, joka kestää iskut. Tutkimissamme miekoissa nämä edellytykset eivät täyttyneet, Fedrigo sanoo LiveScience(siirryt toiseen palveluun)-tiedesivustolle.
No tätä mieltä minäkin olen. Tätä tukevia tutkimuksia on kyllä enemmän kuin tämä tuore ulostulo, jolla ei voi yleistää koskemaan kaikkea ns. viikinkiajan terästä ja miekkoja.Aidot taistelumiekat, joita on löydetty, olivat kyllä laadultaan ihan kunnollisia. Viikinkien sepät olivat taitavia ammattilaisia, jotka tiesivät mitä tekivät. Näistä on tehty sadoittain tutkimuksia ja kokeellisessa arkeologiassa sekä ammattiseppien tietotaidolla rekonstruoitu viikinkien valmistustekniikat.
Molemmista löytyy youtubesta ja netistä esittelyä niille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään enemmän.Viikingit osasivat valmistaa erinomaisia miekkoja "Pattern welding"- tekniikalla, eli eräänlaisella damastitaonnalla, jossa kova teräs käytettiin muodostamaan leikkaavat terät ja pehmeämpi rauta taottiin keskelle antamaan miekalle joustavuutta. Kyseessä ei ole klassinen damastiteräs, jossa kaulitaan ja käännetään luoden satoja tai jopa tuhansia kerroksia, vaan nimenomaan muutamasta metallitangosta ahjohitsaamalla muodostettu miekanterä.
+Ulfbehrt+ miekkojen alkuperään liittyy kiehtovasti erilaisia vaihtoehtoja. Miekat ovat kiinteästi sidoksissa viikinkeihin, mutta kukaan ei ole vielä pystynyt osoittamaan mistä ne miekat tulivat tai kuka/mikä oli Ulfbehrt? Laadukkaita miekkoja olivat ja siksi mielellään tuoteväärennettyjäkin. Mielenkiintoinen teräksen ominaisuuteen liittyvä seikka on se, että U:t olivat viikinkien ajalta 700-1050, mutta mitä ilmeisimmin vasta myöhemmin Eurooppalaisten keskiaikaisten miekkojen teräslaatuun saatiin samaa puhtautta mitä U:ssa on ollut jo satoja vuosia aikaisemmin. Mitä sellaista taonnan tietoa viikingeillä oli aikanaan, mitä Eurooppalaiset eivat osanneet? Toivatko viikingit oman taitonsa retkiltään Mustalle merelle? Kiehtovaa. Jäsen @Beerfect linkkasi videon aiheesta ekalla sivulla. Suosittelen lukijoille."ULFBERHT" on vain yksi esimerkki, ja sekin oli itseasiassa usein tuoteväärennöksen uhri. On löydetty erittäin laadukkaita ULFBERHT- merkintäisiä miekkoja, sekä samoin merkittyjä susipaskoja miekkoja, jotka nykyisin arkeologit tulkitsevat merkkiväärennöksiksi.
Tälle high five! Respect!Mies joka on koko ikänsä treenannut miekankäyttöä tunnistaa laadukkaan miekan ja susipaskan meltorautamiekan jo ottaessaan sen käteensä. Jos minunkin kaltaiseni harrastelija tunnistaa nämä asiat, niin muinaisten aikojen miehet varmasti osasivat sen paljon paremmin.
ja päivitystä aiheeseen..... luettavaa olkaapa hyvät:
Suomalaisheimot ja viikingit elivät vaihtelevissa väleissä. Uusi näyttely avaa viikinkien vaiheita Suomessa.
http://www.hs.fi/kotimaa/art-200000...-other&share=720d6eb1df57ff739cbd9e0807495d4b
Käykää Tukholmassa
http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005225064.html
Suomalaisten ja viikinkien kohtuullisen rauhallisia välejä edesauttoi se, että Suomi oli hyvin köyhää seutua verrattuna muihin viikinkien tuntemiin alueisiin. Ryöstettävää ei ollut.
”Turkisten ja ehkä ihmisten lisäksi juuri muuta kiinnostavaa ei ollut. Hopea, jalokivet ja muut kiiltävät aarteet Suomesta puuttuivat tyystin, kun taas vaikka Keski-Aasiassa niitä riitti runsaasti”, Söderlund sanoo.
To return to the questions presented in the introduction, the conclusions may be summarized as follows. The first purpose of this work was to establish the number of iron inlaid swords in Finland, since no systematic studies have been conducted previously. The overall number of Late Iron Age swords in Finland is relatively high in comparison with neighbouring areas and with regard to the assumption that the areas of settlement in Late Iron Age Finland were not a major part of the trade networks but lay instead outside the main trading routes. In addition, the number of decorated blades is similarly high, although comparisons are difficult due to the lack of systematic studies elsewhere. Blades with ferrous inlays were not rarities in Late Iron Age Finland but quite common, contrary to traditional beliefs.
Traditionally, Finnish research has considered iron-inlaid blades, as well as other decorated sword blades, as expensive imports and thus objects reflecting high societal status and wealth. In the light of this work, iron inlaid swords were very common during the Late Iron Age in Finland, having been acquired by those who could afford them. As objects of fashion during the Viking Age, their demand was a probable reason for local manufacture at least on the Scandinavian scale, at least when, according to written sources, the trade of weapons from Continental Europe was restricted. According to the traces of use, at least some of these swords witnessed actual combat, and were not mere display items.
Läpivalaisu paljasti: Viikinkimiekoista ei ollut aseiksi
Kolme moderneilla menetelmillä tutkittua miekkaa osoittautuivat pikemminkin näyttö- kuin käyttötavaraksi.
Arkeologia
15.4.2017 klo 08:33 https://yle.fi/uutiset/3-9566875
Tällaiseksi viikinkien hyökkäys kuviteltiin Pontevedrassa Espanjassa joitakin vuosia sitten. Hyökkäyksiä muistetaan festivaalilla aina elokuun ensimmäisenä sunnuntaina.Salvador Sas / EPA
Nykyajan tutkintamenetelmä on paljastanut viikingeistä seikan, joka ei sovi heidän hurjaan hyökkääjämaineeseensa. Kolmen viikinkimiekan yksityiskohtainen läpivalaisu osoitti ne liian heikoiksi, jotta niillä olisi juuri voinut tehdä veritöitä.
Viikingit, joiden aika kesti noin vuodesta 750 vuoteen 1050, olivat aseistautuneet pääasiassa kirveillä ja keihäillä. Miekat olivat kalliita, joten niitä oli yleensä vain eliitillä.
Jo aiemmissa tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että monet viikinkimiekat kelpasivat lähinnä vallan ja aseman symboliksi, eivät varsinaisiksi aseiksi. Tanskan teknillisessä yliopistossa tehty kolmen miekan tarkka tutkimus vahvistaa tätä käsitystä.
Neutroniläpivalaisu näkee tarkasti
Viikinkimiekkoja on löydetty runsaat kaksi tuhatta. Kolmea päästiin nyt tutkimaan ensi kertaa neutroniläpivalaisulla. Tanskan kansallismuseon kokoelmiin kuuluvat miekat ovat peräisin keskiseltä Juutinmaalta, 800–900-luvuilta.
Neutroniläpivalaisu on röntgenkuvauksen tapainen menetelmä, mutta se kykenee läpäisemään atomeja ympäröivät elektronipilvet ja antaa siksi erittäin yksityiskohtaisen kuvan.
Sen ansiosta pystyttiin erittelemään, mitä miekkojen metalliseos sisältää, kertoo tutkimuksen johtaja, materiaalitutkija Anna Fedrigo.
Tekotapa altisti miekat ruosteelle.
Kaikki kolme miekkaa oli tehty hitsaamalla yhteen rauta- ja teräskaistaleita. Tulosta oli taivuteltu, kierretty ja taottu, jotta pinta sai koristeellisen kuvioinnin. Vahvaa asetta siten ei kuitenkaan syntynyt.
– Koska teräs on kovempaa kuin rauta, taisteluaseessa pitäisi olla teräsreunat ja rautasydän, joka kestää iskut. Tutkimissamme miekoissa nämä edellytykset eivät täyttyneet, Fedrigo sanoo LiveScience(siirryt toiseen palveluun)-tiedesivustolle.
Lisäksi paljastui, että metallisuikaleet oli pakotettu yhteen korkeassa lämpötilassa, minkä takia niiden pinnalle muodostui helposti oksideja, jotka heikensivät niitä ja saivat ne jopa ruostumaan.
Tutkimus on julkaistu Archaeological Science: Reports(siirryt toiseen palveluun) -lehdessä.
"Viikinki" on sama kuin ryöstäretkeilijä. Suurin osa kun pysytteli maataan viljelemässä.