Tuommoinen muistui mieleen.
Paskauutinen, koska arvokkaita aseita ei todellakaan haudattu vaan ne vaihdettiin "feikkikamaan".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuommoinen muistui mieleen.
Riippuu tilanteesta, kaikki vapaat miehet olivat jonkun päällikön alaisia (klaanit), velvollisia omistamaan aseita ja osallistumaan sotaretkille.
Varsinainen viikinki olisi ehkä jonkun päällikön kiertelevän nuoremman pojan alaisuudessa toimiva palkkasotilas tai joukko lainsuojattomaksi julistettuja.
Jossain tilanteessa kaikki nämä voisivat toimia yhdessä ja niitä voisi kutsua viikinkiarmeijaksi.
Nykyään viikinkinki on pitkän matkan kauppias veneineen koska seurue olisi ollut aseistettu..
Tuommoinen muistui mieleen.
”RAUTAKAUDEN suomalainen, joka oli hankkinut kehnon miekan, ei käynyt taistelun jälkeen valittamassa”, toteaa seppä ja arkeologi Mikko Moilanen.
Hänen helmikuussa hyväksytty väitöskirjansa mullistaa käsityksen siitä, millaisilla miekoilla nuoremman rautakauden eli viikinki- ja ristiretkiajan Suomessa taisteltiin. Noilta ajoilta on säilynyt 600–700 miekanterää kokonaisina tai osina.
Joissain on jälkiä, jotka osoittavat, että aseiden käyttäjät ovat joutuneet totisiin paikkoihin.
Paskauutinen, koska arvokkaita aseita ei todellakaan haudattu vaan ne vaihdettiin "feikkikamaan".
Haudattiin jos oli varaa, Suomessa monella oli varaa.
Se vähän riipui olitko "hird" vai muuten vaan.
En kiistä, joidenkin tutkijoiden mukaan suomalaiset verottivat varjageja.
Jokin mättää, koska miekkojen tekotapaa on jäljitetty ja saatu aikaan huippuaseita jotka olisivat olleet / olivat aikaansa edellä. Tiedetään toki, että kirveet ja keihäät olivat sotajoukon pääasiallinen ase mutta ei feikkimiekoilla olisi brittiensaaria tai normandiaa valloitettu tai laitettu bysantin sapelinkalisuttelijoille pelkoa puseroon. Ja miksi taistella feikeillä koska vihollisilla oli mm euroopan puolella hyviä miekkoja/seppiä.Tuommoinen muistui mieleen.
Pistetään tämä tänne, vaikka onkin fiktiota, mutta osoittaa asennetta.
Skandinaavit, suomensukuiset ja baltit kantoivat vasaroita/kirveitä kaulassaan.
Ja, vaikka en tiedä historiallisuutta...."valknut"...
https://en.wikipedia.org/wiki/Valknut
Kuulemma sen kantajilla ei ollut taipumusta elää pitkään...tarkoituksella.
Nämä on todella mielenkiintoisia juttuja mutta niitä tutkitaan nykyään liian vähän syystä että eräs pelleporukka Saksassa kaappasi Pohjois-Euroopan yhteisen historian.
En kyllä oikein anna natseille anteeksi hakaristin kaappaamista....perkele.
Puumerkkejä on Suomessa kerännyt ja tutkinut eniten pappi Paavo O. Ekko. Hän syntyi vuonna 1903 ja valmistui papiksi 1928. Päästyään papinvirkaan Karunaan 1930-luvun alussa Ekko kiinnostui kirkon pöytäkirjoissa esiintyneistä puumerkeistä, ja koska hän oli jo lapsuudesta saakka ollut innoissaan historiasta, hän alkoi kerätä puumerkkejä järjestelmällisesti.
Vuosien keräystyö kirkonkirjoista, maakunta-arkistoista, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Saksasta kerrytti valtaisan yli 13 000 puumerkin kokoelman. Ekko kirjoitti aiheesta kaksi kirjaa: Puumerkit ja riimut menneisyyden avaimina vuonna 1984 ja Länsi-Suomen puumerkkien historia 1992.
Porilainen jo eläkkeellä oleva Timo Ekko jatkoi isänsä aloittamaa puumerkkien keräämistä. Nyt niitä on kasassa 14 000 kappaletta, joista osa on suomalaisia ja osa ulkomaalaisia. Puumerkkien käyttö väheni vasta 1950-luvun jälkeen Suomessa.
Pari näkemystä heitän tähän kun harrastusmielessä on tullut tutustuttua viikinki- ja varhaiskeskiajan aseisiin ja niiden käyttöön.Jokin mättää, koska miekkojen tekotapaa on jäljitetty ja saatu aikaan huippuaseita jotka olisivat olleet / olivat aikaansa edellä. Tiedetään toki, että kirveet ja keihäät olivat sotajoukon pääasiallinen ase mutta ei feikkimiekoilla olisi brittiensaaria tai normandiaa valloitettu tai laitettu bysantin sapelinkalisuttelijoille pelkoa puseroon. Ja miksi taistella feikeillä koska vihollisilla oli mm euroopan puolella hyviä miekkoja/seppiä.