Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Joko saa sanoa ettei tämä nyt niin iso juttu ollut. Pyhää paikkaa loukattiin,muutama menetti hengen ja se oli siinä. Kun vertaa muiden maiden mellakoihin tai vaikka Usan Blm:ään. Tänään aamutv:ssä kommentaattori sanoi hyvin. Usan demokratia on niin vahva että nimityksessä tuli 12tunnin viivästys. Kuten usein syystä tai toisesta. Ei sen kummempaa. Toimittajat voisi alkaa suhtautumaan viileämmin.


Etteikö ollut mikään iso juttu!!?

Ainakin paikallisten viranomaisten mukaan on:

Yksi mahdollinen vakava rikosnimike on kapinan lietsominen eli englanniksi sedition. USA Todayn haastatteleman lakiasiantuntijan mukaan keskiviikon tapahtumat täyttävät kyseisen rikosnimikkeen kriteerit lähes oppikirjamaisesti. Myös USA:n tuleva presidentti Joe Biden mainitsi rikosnimikkeen TV-puheessa keskiviikkona.

– Tämä ei ole vastarintaa, vaan epäjärjestystä ja kaaosta. Se liippaa läheltä kapinan lietsomista. Ja sen täytyy loppua nyt.
Sedition-rikosnimikkeestä voidaan tuomita jopa kahdenkymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.
Rikosnimikkeen suhteen merkitystä on sillä, katsotaanko tunkeutujien ”viivästyttäneen lain toteutumista”. Kyse on vakavasta rikosnimikkeestä, sillä se kattaa myös hallituksen kaatamisen suunnittelun tai sodan julistamisen hallitusta vastaan.



SYYTTÄJÄT ovat nostaneet viisitoista keskiviikon levottomuuksiin liittyvää syytettä. Yhdellä rikossyytteitä jo saaneella oli mukanaan puoliautomaattikivääri ja yksitoista käyttövalmista polttopulloa.
”Tilanne on vaarallinen. Me yritämme puuttua näihin tapauksiin niin pian kuin mahdollista”, syyttäjä Sherwin painotti.

Selvitämme kaikkien toimijoiden roolia ja jokaista, jolla on ollut rooli. Jos todisteet viittaavat rikoksen elementteihin, he saavat syytteen”, sanoi syyttäjä Michael Sherwin CNN:lle toimittajan kysyttyä, selvitetäänkö presidentin roolia myös.


Keskiviikon tapahtumat ovat Yhdysvalloissa todella poikkeuksellisia. Viestinnän ja politiikan tutkimuksen professori Michael Traugott Michiganin yliopistolta sanoo, että lähin historiallinen vertauskohta löytyy USA:n sisällissodasta (1861–1865).

– Väkijoukon toimet, joita presidentti Trump lietsoi, on ennenäkemätön loukkaus rauhanomaiselle vallansiirrolle, johon tämä demokratia perustuu. Tämä on kapinan lietsomista, jollaista ei ole nähty sisällissodan jälkeen.

 
Tätä kotimaisella ykköskielellä tehtyä koontaa suositeltiin USA:n tuoreimpaan vaalivilppi-epäilykseen liittyen. Itse en ole Trumpin fani mutta geneerinen falskius ja kusetus aiheuttaa näppylöitä.

https://at2ndrayer.wordpress.com/20...FDw5iIbGxHNqAnOF8t25YBThp5DuTvlr1bP2ynXbXHCEk

”Perusteettomat” väitteet vaalivilpistä?​

Jo vaaliyönä nähtiin kummallisia yhteensattumia, tilastollisia ainutlaatuisuuksia ja äkillisiä muutoksia, joiden myötävaikutuksella vaalien tilanne ulkoisesti vaikutti kääntyvän historiallisessa johdossa olleelta Trumpilta Joe Bidenille. Vaaliyönä ääntenlaskenta keskeytettiin yhtäaikaisesti viidessä vaa’ankieliosavaltiossa, joiden tulos tulisi olemaan vaalin kannalta ratkaiseva. Kun ääntenlaskua tuntien kuluttua jatkettiin, nähtiin tuloksissa tilastollisia ennakkotapauksia täysin uhmaava ja äkkinäinen juuri riittävä piikki Bidenin hyväksi. Vaaliyön jälkeen aineistoa vaalivilpistä on kertynyt päivittäin, mutta tämä kertymä ei ole suuren yleisön tietoisuudessa, koska valtamedia on järjestelmällisesti jättänyt uutisoimatta siitä tai vaihtoehtoisesti uutisoinut ilmenneistä vilppiepäilyistä ”perusteettomina”. Trumpin oman lakimiestiimin juristin yhteenveto tilanteesta olikin kuvaava. Hänen totesi, että uutiskanavat uutisoivat vaalivilppiepäilyjen olevan perusteettomia ja että todisteita ei ole, mutta sitten kun tiimi haluaisi päästä uutisiin kertomaan todisteista, se ei onnistu.

Presidentin lakimiehet ovat kuitenkin onnistuneet tuomaan vaaleissa ilmenneitä epäjohdonmukaisuuksia yleisön tietoisuuteen valtamedian ohitse. Tässä merkittävässä roolissa ovat olleet vaihtoehtomediat. Yksittäisten henkilöitten lisäksi kuulemisista uutisoivat esim. Newsmax, OANN ja RSBN, jotka ovat tämän myötä kovasti haastaneet Fox News- kanavaa. Lisäksi erilaiset blogit ja itsenäisten kirjoittajien sivustot ovat taltioineet näitä käänteitä. Merkittäviä kuulemisia on järjestetty mm. Pennsylvanian, Arizonan, Georgian ja Michiganin lainsäätäjien edessä.
Samoten Trumpia edustavat juristit Rudolph Giuliani ja Jenna Ellis sekä erillisenä äänestäjiä edustava Sidney Powell ovat käsitelleet aineistoa sekä omissa SOME- kanavissaan että erinäisissä haastatteluissa.

Rudy Giuliani ja Jenna Ellis Arizonan kuulemisessa


Vaalivilpin muodot​

Jaan tässä vaalivilppi- aineiston käytännössä karkeasti kahteen eri kategoriaan. Ensimmäisenä on niin sanottu ”perinteinen” manuaalinen vilppi, joka vaatii organisoitua käytännön joukkotoimintaa ääntenlaskennan ja kokoamisen yhteydessä. Tätä pyritään näyttämään toteen valaehtoisilla todistajanlausunnoilla, kuvamateriaalilla, tilastoanalyyseillä, äänten auditoinnilla jne. Toinen kategoria on digitaalinen, vaalikonejärjestelmään perustuva vaalivilppi, joka pyritään todistamaan etenkin kyberturvallisuuden piiriin kuuluvien keinojen avulla. Jälkimmäisellä – mikäli se voidaan todistaa oikeudessa – saattaa olla myös laajemmalle kantavia kerrannaisvaikutuksia kansainvälisestikin.​


Manuaalinen vaalivilppi​

Tällä hetkellä Trumpin lakimiestiimillä on yli 5000 valaehtoista todistajanlausuntoa, jotka liittyvät vaalivilppiin. Voidaan olettaa, että todistajien esiintulo tulee kiihtymään todistusaineiston kertymisen myötä, koska rikos on vakava ja moni haluaa irtisanoutua kansalliseen turvallisuuteen liittyvästä petoksesta mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Minkälaisista tapauksista sitten on kysymys? Useassa vaa’ankieliosavaltiossa toistui esimerkiksi ilmiö, jossa republikaanien omien vaalitarkkailijoitten mahdollisuus valvoa ääntenlaskentaa estettiin ja esim. Pennsylvaniassa nämä joutuivat hankkimaan tuomioistuimelta määräyksen päästäkseen sisälle ääntenlaskupaikalle. Ääntenlaskun puoluerajat ylittävän valvonnan merkitys korostui näissä vaaleissa entisestään siksi, että postiäänestysäänien osuus kokonaisäänimäärästä oli historiallisen suuri. Demokraatit ajoivat postiäänestyksen lisäämistä keväästä saakka pandemian verukkeella, kun Trump taas kritisoi sitä äänekkäästi juuri menettelytavan suuremman petosalttiuden vuoksi. Sosiaalisen median alustat ovat olleet myös ennenkuulumattoman aktiivisesti mukana keskustelussa, ennen kaikkea sensuroimalla kovalla kädellä kaikkea postiäänestystä kritisoivaa keskustelua (paras esimerkki itselleni ollut Twitter, jossa olen osallistunut kyseiseen keskusteluun).

Just The News on tehnyt pienen esimerkkikoonnan siitä, millaisia epäkohtia todistajat ovat tuoneet esille (artikkeli myös kappaleen alla). Koonnasta selviää, että useat todistajat kertovat todistaneensa suoranaista äänestyslippujen väärentämistä tai jopa tuhoamista. Tätä on esiintynyt väitetysti tuhansien äänestyslippujen osalta. Lisäksi esimerkiksi Michiganissa äänestäneiden kokonaismäärät ovat ylittäneet useissa piirikunnissa reilusti yli 100%. Laskemattomia postiääniä on löydetty useista paikoista, mm. Georgiasta, jossa myös äänten auditoinnin yhteydessä löydettiin tuhansia laskemattomia ääniä. Pennsylvaniassa suuri määrä poissaolevina äänestäneitä (’absentee ballot’; ei sama kuin tavallinen postiäänestys) on kertonut, ettei heidän ääntään laskettu tai että joku muu oli tilannut heille kuuluvan äänestyslomakkeen. Myös länsirannikolla Los Angelesissa poliisi paljasti petoksen, jossa kaksi ihmistä onnistui toimittamaan tuhansia valheellisia äänestyslipukkeita muiden nimissä.

Lisäksi tilastoaineiston puolella kummallisuuksia löytyy:​
Postiäänestyksen suhteen epäkohtia on myös (odotetusti?) ilmennyt.​
(Kuvan lähde)
Lisämateriaalia:​


Digitaalinen – vaalikonejärjestelmään perustuva vaalivilppi​

Ehkä mittakaavaltaan ja seurauksiltaan suurempi ja päivä päivältä paremmin hahmottuva vaalivilpin muoto on elektroninen, vaalikonejärjestelmään perustuva vaalipetos. Nämä epäilykset nousivat esiin välittömästi vaaleja seuranneina päivinä, kun Michiganissa selvisi, että ääntenlaskentaohjelmiston ”bugin” takia 6000 Trumpille kuulunutta ääntä oli laskettu ”vahingossa” Bidenille yhdessä piirikunnassa. Lyhyen tutkinnan myötä todettiin, että sama ohjelmisto oli Michiganissa käytössä myös 47 muussa piirikunnassa, muista osavaltioista puhumattakaan – löydös, joka ymmärrettävästi toi esille ongelman mahdollisen mittakaavan. Samanlaista ongelmaa havaittiinkin sittemmin myös muualla, esim. Georgiassa.
Vaalikonejärjestelmän epäselvyyksiin liittyvää oikeusprosessia on vetämässä asianajaja Sidney Powell, joka tunnetaan mm. oikeusministeriön sisäistä korruptiota ruotineesta bestselleristään ”Licensed to Lie”. Hän ei toimi Trumpin kampanjan sisällä, vaan erillisenä, äänestäjiä edustavana osapuolena prosessissa. Powell on koostamassa haastetta asiasta korkeimpaan oikeuteen ja vaati aiemmin mm. korkeinta oikeutta purkamaan juttuun liittyvien osavaltioitten äänten sertifioinnin.
Näiden digitaalisen vaalivilpin kategoriaan kuuluvien syytteiden keskiössä on kanadalainen Dominion- niminen yritys, jonka tuotteena on vaalikonejärjestelmä ja jota käytetään myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yritys on ollut uutisissa aiemminkin samoista syistä. Vaalikonejärjestelmän bugien lisäksi etualalle on noussut huoli järjestelmän tietoturvaongelmista, järjestelmän mahdollisesti vaatimasta Internet- liitettävyydestä sekä kyseenalaisista ominaisuuksista käyttöliittymässä. Osavaltioissa läpiviedyissä kuulemisissa merkittävä todistus kuultiin informaatiosodankäyntiin erikoistuneelta eversti Phil Waldronilta, joka johtaa mm. ”valkohattu”- hakkereita käsittävää tiimiä sotilastiedustelun puolella. Hän vahvisti mm. Dominion järjestelmän olleen yhteydessä Saksaan, Frankfurtiin ja että heidän tiiminsä olisi saanut käsiinsä myös kyseisen pakettidataliikenteen. Waldronin todistus antaa myös ymmärtää, että he ovat askarrelleet asian parissa jo pidempään. Lisäkiemuran kokonaisuuteen tekee vielä myös Scytl- yritys, joka toimittaa kootut äänestystulokset digitaalisesti esimerkiksi uutiskanaville, mikä ei luonnollisestikaan onnistu ilman Internet- yhteyttä. Juuri Scytl:n palvelimen uskotaan sijaitsevan mm. juuri Frankfurtissa.

Kuva H/T Tietolouhosasiamies @qfortruth

Virallisten tiedustelutahojen lisäksi moni yksittäinen ammattilainen alkoi tutkia järjestelmää manuaaleja myöten uutisten tultua julkisuuteen löytäen huolestuttavia aukkoja ja ominaisuuksia järjestelmästä. Myös uutiskanava OAN:n Chanel Rion teki asiasta ytimekkään koosteen (joka ei myöskään jäänyt presidentiltä huomaamatta).

Dominionin ongelmia ja kytköksiä on ruodittu myös aiemmin, mm. demokraatti- senaattorien toimesta. Aiheesta on puhunut myös Sidney Powell. Trumpin kannattajien leirissä juuri Dominionin historia ja kytkökset nähdään suurena ongelmana. Aluksi mm. esille tulleet demokraattipuolueen näkyvien jäsenten kytkökset yritykseen herättivät kiivasta keskustelua. Vielä ällistyttävämpiä ovat olleet paljastukset Dominioniin läheisesti liittyvän Smartmaticin taustaan liittyen. Sen kautta koko järjestelmän juuret ja toimintaperiaate ovat syntyisin edesmenneen diktaattorin Hugo Chavezin Venezuelasta. Merkillepantava on myös George Soros -kytkös Smartmaticiin kiinteästi liittyvän Mark Malloch-Brownin kautta. Ennustan, että merkittävä teema tulevana vuonna tulee mitä luultavammin olemaan eurooppalaisen elektronisen vaalikentän tarkempi ruotiminen Yhdysvalloissa esiin tulevien todisteiden valossa. Vähintäänkin järjestelmän eri elementtejä on ollut käytössä useassa Euroopan maassa, mm. Italiassa. Suomessa sähköisessä vaaliprosessissa mukana ollut TietoEnator näyttää ainakin olevan Scytl:in partnerina…

Dominion Voting Systems in USA
Picture from heavy.com
Eikä alla oleva yhtään lisää uskottavuutta Trumpin väitteisiin. Hän on viimeiset 8 vuotta syyttänyt kaikkia mahdollisia vaaleja järjestetyiksi, onnistumatta kertaakaan tuomaan mitään iskottavia todisteita pöydälle. Mukaan lukien hänen oma Valkoisen Talon komissionsa. Eli joko Trump valehtelee tai on uskomattoman pätemätön. Todennäköisesti molempia.:

On Election Day in 2012, when President Barack Obama defeated his Republican challenger Mitt Romney, Trump tweeted that there were "reports of voting machines switching Romney votes to Obama."

"Pay close attention to the machines, don't let your vote be stolen," he said.

Four years later, when Sen. Ted Cruz, R-Texas, defeated Trump in the Iowa caucuses, Trump tweeted, "Ted Cruz didn't win Iowa, he stole it. That is why all of the polls were so wrong and why he got far more votes than anticipated. Bad!"

Ted Cruz didn't win Iowa, he stole it. That is why all of the polls were so wrong and why he got far more votes than anticipated. Bad!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 3, 2016
Trump also said the 2016 Democratic primary was "rigged" against Sen. Bernie Sanders, I-Vt., and, as in 2020, he declared the 2016 general election race was "rigged" against him before it even took place. Even after winning the election and being sworn in as president, Trump baselessly insisted more than 3 million illegal votes were cast against him. A White House commission Trump created to investigate election fraud disbanded without finding any evidence to support the president's claims.

Trump went on to allege "fraud" in the 2018 midterm elections and to imply there was something nefarious about the late changing vote totals in tight races, though such changes are routine in close elections where projections cannot be made immediately.
 
Tässä keskustelussa kun kovasti luodaan yhtäläisyyksiä kotimaan politiikkaan ja Trumppiin, niin miksi ennusteet näyttävät tältä? Tyhmää väkeä?

Persu on suosituin puolue ja kannattajien valintaa minä en ainakaan ryhdy kyseenalaistamaan. Jos kansa haluaa Persun, se myös saa sen. Ja se sille suotakoon, ilman muuta. Se mitä siitä tulee, sen näyttää aika. Minulla on epäilykseni, mutta olkoon ne oma riesani. Minä TIEDÄN, ETTÄ Persujen kannattajissa on ihan samanlaisia tossunkuluttajia kuin muissakin puolueissa. Eivät ihmiset sentään niin erilaisia ole, että kadulla vastaankävelevästä näkee päältä kuka on Persu tai Vasuri.

On erilaisia näkemyksiä ja se mitä toivon on että usalaiseen menoon ei meillä ylletä. Meillä ei ole sellaiseen ylellisyyteen nähdäkseni edes varaa. Kreml osaa hyödyntää tilanteet, joissa suomalainen hallinto, parlamentarismi jne. haukkovat happea. Meille ei sovi käsittääkseni pitkän päälle osoitteleva barrikadipolitikointi. Yhteiskunta oli kusessa, kun viime kerran oli tätä barrikadihömppää, silloin toimessa häärivät taistolaiset, stalinistit ja maolaiset.
 
Eikai täällä hyökätä vaa kanssakirjoittajia kohtaan tai muuten vaa pyritä pilkkaamaan ? Vähä rotia ny touhuun, lapsellista ku mikä. Kunnon koulukiusaaja menoa tuntuu olevan osalla...
Säkin saat kyllä oman jos olet yli kuusivuotias tai et ole turkulainen, muussa tapauksessa ei uskalla.
 
Etteikö ollut mikään iso juttu!!?

Ainakin paikallisten viranomaisten mukaan on:

Yksi mahdollinen vakava rikosnimike on kapinan lietsominen eli englanniksi sedition. USA Todayn haastatteleman lakiasiantuntijan mukaan keskiviikon tapahtumat täyttävät kyseisen rikosnimikkeen kriteerit lähes oppikirjamaisesti. Myös USA:n tuleva presidentti Joe Biden mainitsi rikosnimikkeen TV-puheessa keskiviikkona.

– Tämä ei ole vastarintaa, vaan epäjärjestystä ja kaaosta. Se liippaa läheltä kapinan lietsomista. Ja sen täytyy loppua nyt.
Sedition-rikosnimikkeestä voidaan tuomita jopa kahdenkymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.
Rikosnimikkeen suhteen merkitystä on sillä, katsotaanko tunkeutujien ”viivästyttäneen lain toteutumista”. Kyse on vakavasta rikosnimikkeestä, sillä se kattaa myös hallituksen kaatamisen suunnittelun tai sodan julistamisen hallitusta vastaan.



SYYTTÄJÄT ovat nostaneet viisitoista keskiviikon levottomuuksiin liittyvää syytettä. Yhdellä rikossyytteitä jo saaneella oli mukanaan puoliautomaattikivääri ja yksitoista käyttövalmista polttopulloa.
”Tilanne on vaarallinen. Me yritämme puuttua näihin tapauksiin niin pian kuin mahdollista”, syyttäjä Sherwin painotti.

Selvitämme kaikkien toimijoiden roolia ja jokaista, jolla on ollut rooli. Jos todisteet viittaavat rikoksen elementteihin, he saavat syytteen”, sanoi syyttäjä Michael Sherwin CNN:lle toimittajan kysyttyä, selvitetäänkö presidentin roolia myös.


Keskiviikon tapahtumat ovat Yhdysvalloissa todella poikkeuksellisia. Viestinnän ja politiikan tutkimuksen professori Michael Traugott Michiganin yliopistolta sanoo, että lähin historiallinen vertauskohta löytyy USA:n sisällissodasta (1861–1865).

– Väkijoukon toimet, joita presidentti Trump lietsoi, on ennenäkemätön loukkaus rauhanomaiselle vallansiirrolle, johon tämä demokratia perustuu. Tämä on kapinan lietsomista, jollaista ei ole nähty sisällissodan jälkeen.

Pikkujuttu. Demokratia ei vaarannu siinä kun sekopäät osoittavat mieltänsä. Historiallinen ehkä kun presidentti on lietsomassa,mutta muuten pelkkä viivästys. 12h. Syytteitä laitetaan usassa kokoajan ties mistä.
 
Helppo lupailla twittereissä 10k:ta sinne tänne ja sit yrittää potkuja hommata. Ei oo näköjää mitää tarkoitusta saadakkaan tilannetta paremmaksi vaan yritetään kiihdyttää jakoa. Noh omahan on paskansa mut jossai vaiheessa voi heppua itseäänkii viel kaduttaa jotkut tekonsa.
 
Back
Top