Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
@Bushmaster selitys tähän tietysti on se, että Ylellä on serveritilasta pulaa joten bittejä pitää säästää. Ratkaisuksi tarvitaan Yle-veron rajua korottamista, jotta voidaan ostaa lisää serveritilaa, jotta voidaan kääntää jutut kokonaan, eikä tarvitse jättää pois tiettyjä kohtia.
http://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-löyt...eästä-kuplasta-Supervaikuttajien-nimet/75452007.04.2016 13:49
Nyt löytyi viitteitä median punavihreästä kuplasta? Supervaikuttajien nimet
Tutkimushanke kertoo, että eduskuntavaalien media-agendaan pystyi vaikuttamaan vain kourallinen ehdokkaita.
Kansanedustaja Li Andersson tietää, mistä naruista pitää vetää. Kuva: Kaakkurivaara Riikka
Viime eduskuntavaalien media-agendaan pystyi vaikuttamaan vain kourallinen ehdokkaita, kertoo Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Digivaalit 2015 -tutkimushanke.
Perinteisen median agendaan eli karkeasti juttuaiheisiin vaikuttivat kaikkein eniten Li Andersson (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.) ja Ozan Yanar (vihr.) aakkosjärjestyksessä.
Heistä eduskuntaan pääsivät muut paitsi helsinkiläinen Veronika Honkasalo, 40, joka jäi 5 400 äänellään varasijalle. 28-vuotias Yanan on Helsingistä, 28-vuotias Sarkkinen Oulusta ja Andersson, 28, sekä Niinistö, 39, Turusta.
Tutkijat eivät nimeä vaikutusvaltaisinta ehdokasta ylitse muiden.
– Sanoisin, että kaikki top vitoseen päässeet ehdokkaat ovat supervaikuttajia, kertoo tutkija Matti Nelimarkka, joka huomauttaa, että nimeäminen on tutkimuseettisesti hieman haastavaa.
Vaikutusvaltaa puoluekannan mukaan tutkijat eivät ole selvittäneet, mutta se voitaisiin Nelimarkan mukaan tehdä seuraavaksi.
Sosiaalisessa mediassa supervaikuttajien listalle pääsi ehdokkaita muistakin puolueista kuin vasemmistoliitosta ja vihreistä. Viiden kärki oli Atte Kaleva (kok.), Dan Koivulaakso (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Antti Rinne (sd.) ja Alexander Stubb (kok.) aakkosjärjestyksessä.
Kaleva kommentoi paljon esimerkiksi turvallisuuspolitiikkaa ja liputti Nato-jäsenyyden puolesta. Koivulaakso muun muassa vastusti rasismia.
Vihreiden puheenjohtaja Niinistö oli ympäristöministeri syyskuuhun 2014, SDP:n puheenjohtaja Rinne oli valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Stubb pääministeri.
Some-guru ylitse muiden oli Alexander Stubb. Nelimarkka kertoo, että tässä listauksessa huomioitiin myös se, kuinka paljon ehdokkaille viestiteltiin ja kuinka usein muut mainitsivat heidät.
– Stubbille viestitään hirveän paljon.
Tutkijoiden kehittämä vaikuttajaindeksi mittaa ehdokkaan kykyä vaikuttaa keskusteluun ja aiheisiin, joista puhutaan. Useimmilla ehdokkailla vaikuttajaindeksi oli pieni tai olematon perinteisessä mediassa. Useammat pystyivät vaikuttamaan siihen, mistä kohistiin Twitterissä. Ehdokkaat käyttivät nettiä pääasiassa itsensä mainostamiseen ja yksisuuntaiseen viestintään.
Vaikka perinteisen median supervaikuttajien listalla on naisenemmistö, tutkijat havaitsivat, että miehet saivat aiheitaan enemmän läpi. Hallituspuolueiden edustajien juttuihin ei tartuttu yhtä hanakasti kuin opposition edustajien.
Perinteisen median aineistona käytettiin suurimpien kotimaisten verkkolehtien poliitiikkauutisia, joita oli 7 500. Somessa kerättiin kaikkien ehdokkaiden viestit että yleistä vaalikeskustelua Twitteristä ja Facebookista.
Nettiviestejä oli tutkimuksessa peräti 1,5 miljoonaa. Aineisto kerättiin pääosin vaalipäivää edeltävän kuukauden aikana.
Tutkimuksen tekivät Aalto-yliopiston Tietotekniikan tutkimuslaitos ja Helsingin yliopiston Viestinnän tutkimuskeskus Helsingin Sanomain Säätiön tuella.
Juttua korjattu 7.4.2016 klo 14:08: Dan Koivulaakson nimi, aikaisemmassa versiossa Koivusalo.
Aaro Virolainen
Poliitikkojen vaikutusta niin perinteiseen kuin sosiaaliseen mediaan on tutkittu.
"Perinteisen median agendaan eli karkeasti juttuaiheisiin vaikuttivat kaikkein eniten Li Andersson (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.) ja Ozan Yanar (vihr.) aakkosjärjestyksessä.W
http://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-löyt...eästä-kuplasta-Supervaikuttajien-nimet/754520
Tutkimus:
Verkon agendaa asettamassa – vaikuttajaindeksilaskelmia Digivaalit 2015 -projektista
http://rajapinta.co/2015/09/17/verk...indeksilaskelmia-digivaalit-2015-projektista/
Anssi Kukkonen puolustaa hyllytettyä suosikkiselostajaa: ”Ylen pomot ovat pikkusieluisia”
Tänään klo 07:52
Legenda Anssi Kukkonen puolustaa tiukasti Yleisradion hyllyttämää suosikkiselostajaa Jussi Eskolaa.
Anssi Kukkonen on yhä tiiviisti mukana huippu-urheilussa. Hän muun muassa kuuluttaa Lapissa järjestettäviä hiihtomittelöitä, kuten Oloksen tykkikisoja. PEKKA AHO / LKA
Toimittajalegenda Anssi Kukkonen sanoo tuntevansa sympatiaa Ylen hyllyttämää suosikkiselostajaa Jussi Eskolaa kohtaan. Eskola kritisoi Iltalehden jutussa Ylen toimintaa, joten talon johto siirsi suosikkiselostajan ykkösketjusta neloseen.
– Jos Ylen johto on ottanut Eskolan kommenteista nokkiinsa, niin jo on herkkähipiäistä porukkaa. No, ei se yllätä. Kyseessä taitaa olla samanlainen Suomen sosialistinen Yleisradio kuin minun aikoinani. Ylen johtajat ovat pikkusieluisia, Kukkonen sanoo.
Eskola sanoi Iltalehden jutussa 7. maaliskuuta muun muassa näin:
”Yleisradiolla on vuosikymmenten perinteet radiossa ja tv:ssä, mutta talon sisällä on väkisin yritetty kääntää ajatusta niin, että netti edellä mennään kaikkeen. Yle yrittää apinoida iltapäivälehtiä nettiuutisoinnissa otsikointia myöten. Meillä tarkkaillaan nettilukuja siihen malliin, että olisimme raskaassa sarjassa. Emme ole nyt, emmekä tulevaisuudessa. Esimerkiksi netin NHL-uutisointia pidän höyhensarjan toimintana”.
Kukkosen mielestä Eskola on ytimessä.
– Se on 100-prosenttisesti asiaa. Minua ärsyttää suunnattomasti Ylen tapa, jossa tv- ja radiolähetyksissä sanotaan, että ”aiheesta tarkemmin netissä”. Sanotaanko jatkossa 10 000 metrin juoksussa 24 kierroksen jälkeen, että nyt tv-lähetys päättyy ja juoksun voi katsoa loppuun netissä, Kukkonen kritisoi.
Hän tuo esiin asiaan liittyvän konkreettisen ongelman.
– Suomessa on toista miljoonaa seniorikansalaista, joista korkeintaan puolet käyttävät nettiä. Miten heitä palvelee siirtämällä asioita nettiin?
Ylen ykkönen
Hiihtolenkiltä Pallas- ja Olos-tunturien maastoista tavoitettu Kukkonen arvostaa Eskolan ammattitaitoa.
– Hän on Ylen paras selostaja hiihdossa ja ampumahiihdossa, 1 400 kilometriä tänä talvena lykkivä Kukkonen kehuu.
Yle hyllytti Eskolan Iltalehden jutun takia yleisurheilun pääselostajan paikalta. Eskolalta jäävät väliin muun muassa Amsterdamin EM-mittelöt ja Rion olympiakisat.
– Eskola on yleisurheilussakin hyvä. Hänen hyllytys on meidän katsojien aliarvioimista.
Kukkonen ei tuomitse Eskolan julkista avautumista.
– Ei sellaista firmaa ole, jossa työntekijät eivät arvostelisi talon tapoja. Se kuuluu elämänmenoon.
http://yle.fi/uutiset/suomi_seitsematta_kertaa_perakkain_lehdistovapauden_ykkonen/8823763
Suomi seitsemättä kertaa peräkkäin lehdistövapauden ykkönen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön vuosittaisen sananvapausindeksin suurin putoaja oli Puola, jossa konservatiivinen hallitus on kiristänyt otettaan mediasta.
Taitaa olla semmoinen homma, että kun nämä palkitsijat eivät osaa lukea suomen kieltä, niin eivät osaa edes arvata kuinka ns. "valtamedia" jauhaa paskaa virallisen totuuden eteen!
On YLE kehittynyt. Nyt ei varmaan salailtaisi kuten Tshernobylin aikaan, mikäli esim. Belgiassa tai Iso-Britanniassa tapahtuisi terrori-isku ydinvoimalaan tai ne vaan omaa heikkouttaan hajoaisivat. Salailun sijaan aloitettaisiin massiivinen tiedotuskampanja jolla hämärrettäisiin todellisten syiden näkyvyyttä. Jos tapahtumat liittyisivät terrorismiin niin muistettaisiin toistaa että kyllähän ne tavalliset suomalaisetkin ovat potentiaalisia ydinaseterroristeja ja että on muistettava se suomalaisten rasismi jota harrastetaan joka päivä.
Joka tapauksessa tilanne käännettäisiin muutamassa viikossa sellaiseksi että terroristien sijaan syyllisiä ovat tavalliset eurooppalaiset. Hiukan kuin asedirektiivi ja muutamien puolueiden somekäyttäytyminen Pariisin ja Brysselin tapahtumien jälkeen.
^^ Aika vaikea onneksi Ylen on vetää mitään suurta salajuonilinjaa. Maailma on kovasti toisenlainen kuin vielä vaikkapa vuosituhannen vaihteessa. Siinä missä uutisia silloinkin oli netti tulvillaan, niin nyt erityisesti some ja sen erilaiset kanavat tuottavat uutisvirtaa myös lehtien ja uutistalojen ohi. Ja hyvä niin.
Yle ei taida vieläkään elää uuden presidentin aikakautta kun tänään klo 21 tv 1 ylen A studiossa entinen presidentti Tarja "punamummo" Halonen kertoo "viisauksiaan" vastakkainasettelusta, jota suomessa esiintyy...?