Yleistä keskustelua Ylestä

Bushmaster

Greatest Leader
Onkohan tämä jostain ylempää ohjattua vaiko vain yksittäisten toimittajien toimintaa? Poliisin tiedotetta sensuroitiin:
http://yle.fi/uutiset/oulun_poliisilla_kiireinen_yo_mies_ryostettiin_joukolla_pahoinpidelty_heitettiin_veteen/9063040
"Noin kello yhden aikaan Linnansaaressa 20-vuotias mies ryöstettiin. Nuorelta mieheltä anastettiin omaisuutta väkivaltaa käyttäen. Teosta epäillään 10–15 henkilön seuruetta, jota poliisi ei ole tavoittanut. Asianomistajan vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa. Puoli tuntia myöhemmin Linnansaaressa tapahtui toinenkin välikohtaus. Joukko miehiä pahoinpiteli 15-vuotiaan nuoren lyömällä ja potkimalla maassa maannutta uhria."

Faktat Kalevassa, iltapäivälehdissä, poliisin sivuilla ja jopa "valemediassa":
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/linnansaaressa-ryostettiin-mies-ja-pahoinpideltiin-nuori-isolla-joukolla/734366/
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/oulun_poliisilla_riitti_tehtavia_myos_lauantaina_50151
"Noin kello yhden aikaan Linnansaaressa 20 vuotiaalta nuorelta mieheltä anastettiin omaisuutta väkivaltaa käyttäen. Teosta epäillään ulkomaalaistaustaista 10-15 henkilön seuruetta. Poliisi ei ole tavoittanut epäiltyjä. Asianomistajan vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa. Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen ryöstöstä. Puoli tuntia myöhemmin samaisella saarella joukko ulkomaalaistaustaisia miehiä pahoinpiteli 15-vuotiaan nuoren lyömällä ja potkimalla maassa maannutta uhria. Pahoinpitelyn jälkeen asianomistaja oli heitetty rannalta veteen. Paikalla ollut neuvokas kolmikko nuoria naisia oli auttanut miehen takaisin rannalle. Tapahtunutta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä."

Jos arvailla saa niin oletan että Oulun poliisin suuntaan on jo tullut palautetta kun kertoivat että "ulkomaalaistaustaisia". Ei noin saa kertoa!

Taitaa ylelllä olla oma sisäinen "suvaistevaisuutta ja rauhaisaa yhteiseloa ja monikultturisuutta edistävä" sensuuri jonka maksetaan kanslaisten veroista...
 

John Hilly

Kenraali
Taitaa ylelllä olla oma sisäinen "suvaistevaisuutta ja rauhaisaa yhteiseloa ja monikultturisuutta edistävä" sensuuri jonka maksetaan kanslaisten veroista...
Luulen, että rikosuutisoinnissa vältetään epäiltyjen luokittelua, ennen kuin poliisi on virallistanut asian.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Kaksi erillistä veteen heittämistä, toista tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja toista tapon yrityksenä. 10-15 hengen tekemä maassa makaavan lapsen potkiminen ja veden varaan heittäminen on tietenkin näistä se törkeä pahoinpitely.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/mies-tyonnettiin-veteen-pikisaaren-sillalta-poliisi-tutkii-tapon-yrityksena/734319/
Tässä ja poliisin omassa tiedotteessa kyllä kerrotaan keitä epäillään mutta yle ei ole halunnut sitä tietoa jakaa kansalle..

"Noin kello yhden aikaan Linnansaaressa 20 vuotiaalta nuorelta mieheltä
anastettiin omaisuutta väkivaltaa käyttäen. Teosta epäillään
ulkomaalaistaustaista *10-15 henkilön seuruetta*.
Poliisi ei ole
tavoittanut epäiltyjä. Asianomistajan vammat eivät vaatineet
sairaalahoitoa. Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen ryöstöstä.
Puoli tuntia myöhemmin samaisella saarella *joukko ulkomaalaistaustaisia
miehiä*pahoinpiteli
15-vuotiaan nuoren lyömällä ja potkimalla maassa
maannutta uhria. Pahoinpitelyn jälkeen asianomistaja oli heitetty rannalta
veteen. Paikalla ollut neuvokas kolmikko nuoria naisia oli auttanut miehen
takaisin rannalle. Tapahtunutta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.
Poliisi kaipaa havaintoja molempiin Linnansaaressa tapahtuneisiin
rikoksiin. Vihjeitä voi soittaa Oulun poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194"

http://www.poliisi.fi/oulu/tiedotteet/1/0/oulun_poliisilla_riitti_tehtavia_myos_lauantaina_50151

Luulen, että rikosuutisoinnissa vältetään epäiltyjen luokittelua, ennen kuin poliisi on virallistanut asian.
 

skärdis

Respected Leader
Luulen, että rikosuutisoinnissa vältetään epäiltyjen luokittelua, ennen kuin poliisi on virallistanut asian.
Niinhän sitä luulisi, mutta Yle ja muu media jää jatkuvasti kiinni siitä, että toistavat poliisin tiedotteita sanasta sanaan, mutta viittaukset ulkomaalaisista tai ihonväristä putoavat lainatessa pois. Siis vain ja ainoastaan ne pois.

Aivan kuten tuossa juuri linkatussa oululaistapauksessa.

Sitten ihmetellään, kun MV-lehdet keräävät suosiota, kun niissä julkaistaan poliisin tiedotteet kokonaisuudessaan. Fiksummat osaavatkin jo hakeutua suoraan poliisin tiedotelistaukseen.
 

yrjö

Ylipäällikkö
Näin. MV ja muut ovat syntyneet siksi, että niille on ekologinen tila ja lokero, ne vastaavat kysyntään. Koko asialle, rasismin ja vastakkainasettelun hillitsemiselle tämä tekniikka ei toimi ja se on kaiken päälle aivan läpinäkyvää. YLE on ollut osaltaan, en nyt sanoisi että aivan ratkaisevasti kuitenkaan, luomassa tätä MV:n tilaa biasoituneella uutisoinnillaan. Kysehän on eräänlaisesta sensuurista ja yrityksestä kaunistella todellista tilannetta. YLE:n tulisi uutisoida todellista tilannetta vastaavasti kustakin uutisesta, mitään pois jättämättä ja mitään lisäämättä. Vain näin YLE voi olla tasapuolinen ja luotettava. Jos haluaa uutisistaan vain ja ainoastaan todellista faktaa, se ei voi olla myöskään eettisesti väärin. Erikoistapaukset tietysti erikseen, kuten arkojen asioiden oikeuskäsittely, alaikäisten suojelu jne.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Näin. MV ja muut ovat syntyneet siksi, että niille on ekologinen tila ja lokero, ne vastaavat kysyntään. Koko asialle, rasismin ja vastakkainasettelun hillitsemiselle tämä tekniikka ei toimi ja se on kaiken päälle aivan läpinäkyvää. YLE on ollut osaltaan, en nyt sanoisi että aivan ratkaisevasti kuitenkaan, luomassa tätä MV:n tilaa biasoituneella uutisoinnillaan. Kysehän on eräänlaisesta sensuurista ja yrityksestä kaunistella todellista tilannetta.
Foliopipot päässä arvailin tuossa aiemmin että jospa YLE:n sisällä on tahoja jotka haluavatkin ruokkia MV-lehteä... vai onko tuollainen toiminta yhtiön linja? Valitettavasti Oulun uutisen kohdallakaan ei kerrota toimittajien nimiä. Ketkä ovat taustalla.

Toki toinen vaihtoehto on että YLE:llä kuvitellaan että merkittävä osa kansalaisista ei seuraa muuta kuin Yleisradiota. Joten voidaan uutisoida miten tahansa. Ajatellaanko YLE:llä että jos kerrotaan faktat niin se on kokonaisuutta ajatellen suurempi paha kuin että vähitellen rapautetaan uskottavuutta.

Mutta entä jos tilanne vain pahenee kuten tulee käymään mm. Saksassa? Mitä sitten tehdään? Ei voida sanoa että suoranaisesti valehdellaan mutta toimitaan epämääräisesti. Ei verovaroin ylläpidetyn median pitäisi toimia noin.
 

yrjö

Ylipäällikkö
Ei pitäisikään.

Uskon, että syy tuolle tulee laista ja tietty toimittajat ovat ainesta jotka tätä lakia varmasti tulkitsevat omalla tavallaan hyvin tiukasti. Mutta mielestäni YLE tekee linjallaan karhunpalveluksen kun se ei kerro rehdisti kaikista niistä ongelmista joita maahanmuutto aiheuttaa, jotta ne voidaan ymmärtää ja jotta niihin voidaan puuttua. Pian kaikessa missä ei kerrota tekijän taustaa oletetaan lähtökohtaisesti, että tekijä on ollut ulkomaalainen tai lähtöjään sellainen. Lisäksi Yle ei esim. tarkastele kriittisesti esim. käsitettä kotoutuminen. Millainen kustannustehokkuus esim. kotoutumisella mahtaa olla? Pitäisikö niistä työehdoista esim. kuitenkin puhua uudelleen, Yhdysvalloissa kotoutuminen ilmeisesti onnistuu paremmalla teholla. Ikään kuin ulkoinen voima, esivalta, voisi jotenkin muokata henkilöstä suomalaisen tai Suomeen riittävästi sopeutuvan kunhan vaan rahaa siihen kulutetaan riittävästi. Herra auttaa mutta kyllä itsekin pitää soutaa. Eli jos ei ole halukkuutta tulla suomalaiseksi tai sopeutua maahan, se ei tule onnistumaan vaikka kaikki maailman raha kulutettaisiin tulkkeihin, avustajiin ja SPR:n työntekijöille. Suomalaiseksi voi tulla ja olla sellaisena vain omasta halustaan. Osa on niin peruuttamattomasti kasvanut muhamettilaiseen ajatustapaan, totaalisesti aivopesty, sen näkee esim- Saksassa jossa väki osoittaa mieltä... Niin, Erdoganin puolesta! En voinut edes uskoa tuota. Saksa, Ruotsin ohella, kaikista maista on rikkaana maana pannut euroja varmaan enemmän kuin mikään muu maa tähän hommaan. On valtavan suuri joukko jotka eivät vaan yksinkertaisesti hyväksy läntistä elämäntapaa ja pitää maallista johtamista kerrassaan vääränä tapana johtaa valtiota ja esim. mä taas pidän sitä ainoana mahdollisena. Ristiriita on fundamentaalinen. Turkissa oli maallista valtaa, mutta sillä ei ollut edes siinä maassa tarpeeksi voimaa teokraattisten voimien edessä. Muista kiihkeämmistä maista puhumattakaan. Mutta vastakkainasettelua tulee ihan oikeasti välttää eikä sen lietsomisesta ole oikeasti kenellekään mitään etua.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Jep.
MV-sivusto toimii taas
Perjantai 29.7.2016 klo 22.30 (päivitetty klo 22.43)

Aiemmin tänään MV-sivusto oli suljettuna joitakin tunteja.
Huumonen ehti jo tuossa muutaman tunnin ikkunassa tehdä itsestään pellen. Ainakin itse kyseenalaistan sellaisen henkilön arvostelukyvyn, joka ei tämän enempää "jaksa" tarkistaa mikä oikeasti on tilanne, vaikka hänen työhönsä kuuluu laaja julkisuus. En voi kieltää etteikö tämä herättäisi melkoista vahingoniloa, koska mielestäni Huumonen ja etenkin muutamat muut edustavat näissä asioissa ääripäätä siinä missä iso osa MV-sivuston lukijakunnastakin. Kuten täälläkin on todettu niin kaikki MV-sivuston "arvo" nousee ainoastaan löysimpien muiden toimijoiden selkärangattomuudesta - esim YLEn, jostain Aamulehdestä puhumattakaan. Ilman näitä toimintatapoja MV ei edes ylittäisi uutiskynnystä ollen pienen näkyvyyden roskasivusto.

Itse uskon että syytteiden nostaminen näistä MV-keisseistä olisi varsin hankalaa, vaikka on yhteiskunnallisesti tärkeää että asia käydään läpi. Sananvapaus kun (vastoin vähän väliä tulleita kolumneja ym) on nimenomaan sitä, että saa olla ihan mitä mieltä tahansa ja sanoa sen - myös VÄÄRÄÄ mieltä. Erona tähän selkeät kunnianloukkaustapaukset (eivät muuten ole kovin "helppoja" oikeuskeissejä nekään) tai laittomat uhkaukset, jotka ovatkin jo huomattavasti selkeämpää kamaa juridisesti. Rasistilla on oikeus olla rasisti siinä missä islamistilla islamisti, kunhan eivät riko Suomen lakia, jota taas ei päätetä minään Tampereen Yliopistossa valmennettujen toimittajien ja muutaman varakkaan ja omahyväisen kirjailijan, muusikon ja näyttelijän huutoäänestyksenä. Itse pidän tätä sananvapautta arvossa ja olen sitä mieltä että Suomessa asiat ovat siltä osin yhteiskunnallisesti hyvin, vaikkei mediaa voi kaikilta osin kehua. Sananvapaus on vähän joko-tai, esimerkki "rajoitetusta sananvapaudesta" löytyy vaikkapa itänaapurista.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2289590

"Toivon tästä ennakkotapausta" - Hanna Huumonen iloitsi vihasivuston sulkemisesta

Hienoa, että puolen vuoden työ valemedioita vastaan tuotti tulosta. Tämä merkitsee käytännössä sivuston loppua, vaikka sitä varmasti yritetään vielä jotakin kautta saada näkyviin, Huumonen sanoo."
 

Honcho

SMLNKO M/83
Jätän tän vain tähän.

Antaisitko Mohammedille turvapaikan? Testaa oma linjasi
Kuka ansaitsee Suomesta suojelua, ja kuka tulisi käännyttää kotimaahansa? Selvitä Ylen tositapauksiin perustuvan testin avulla, onko seulasi tiukempi vai löysempi kuin Maahanmuuttovirastolla.
http://yle.fi/uutiset/antaisitko_mohammedille_turvapaikan_testaa_oma_linjasi/9060425?origin=rss
Seulani oli näemmä viimeisessä kohtaa tiukempi, muuten mentiin vahvasti päättäjiemme ja virkamiestemme linjoilla, kuten veli @Taitolaji kin peräänkuulutti (paitsi NATO-jäsenyyden ym osalta)
 

TBman

Ylipäällikkö
Huumonen ehti jo tuossa muutaman tunnin ikkunassa tehdä itsestään pellen. Ainakin itse kyseenalaistan sellaisen henkilön arvostelukyvyn, joka ei tämän enempää "jaksa" tarkistaa mikä oikeasti on tilanne, vaikka hänen työhönsä kuuluu laaja julkisuus. En voi kieltää etteikö tämä herättäisi melkoista vahingoniloa, koska mielestäni Huumonen ja etenkin muutamat muut edustavat näissä asioissa ääripäätä siinä missä iso osa MV-sivuston lukijakunnastakin. Kuten täälläkin on todettu niin kaikki MV-sivuston "arvo" nousee ainoastaan löysimpien muiden toimijoiden selkärangattomuudesta - esim YLEn, jostain Aamulehdestä puhumattakaan. Ilman näitä toimintatapoja MV ei edes ylittäisi uutiskynnystä ollen pienen näkyvyyden roskasivusto.

Itse uskon että syytteiden nostaminen näistä MV-keisseistä olisi varsin hankalaa, vaikka on yhteiskunnallisesti tärkeää että asia käydään läpi. Sananvapaus kun (vastoin vähän väliä tulleita kolumneja ym) on nimenomaan sitä, että saa olla ihan mitä mieltä tahansa ja sanoa sen - myös VÄÄRÄÄ mieltä. Erona tähän selkeät kunnianloukkaustapaukset (eivät muuten ole kovin "helppoja" oikeuskeissejä nekään) tai laittomat uhkaukset, jotka ovatkin jo huomattavasti selkeämpää kamaa juridisesti. Rasistilla on oikeus olla rasisti siinä missä islamistilla islamisti, kunhan eivät riko Suomen lakia, jota taas ei päätetä minään Tampereen Yliopistossa valmennettujen toimittajien ja muutaman varakkaan ja omahyväisen kirjailijan, muusikon ja näyttelijän huutoäänestyksenä. Itse pidän tätä sananvapautta arvossa ja olen sitä mieltä että Suomessa asiat ovat siltä osin yhteiskunnallisesti hyvin, vaikkei mediaa voi kaikilta osin kehua. Sananvapaus on vähän joko-tai, esimerkki "rajoitetusta sananvapaudesta" löytyy vaikkapa itänaapurista.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2289590

"Toivon tästä ennakkotapausta" - Hanna Huumonen iloitsi vihasivuston sulkemisesta

Hienoa, että puolen vuoden työ valemedioita vastaan tuotti tulosta. Tämä merkitsee käytännössä sivuston loppua, vaikka sitä varmasti yritetään vielä jotakin kautta saada näkyviin, Huumonen sanoo."
Ei MV lahden kaltaisia toimijoita olisi, jos maamme virallinen lehdistö toimisi, kuten virallisesti kerrotaan toimittajan etiikasta ja hyvän journalismin toimintatavan mukaan pitäisi toimia.
Paskaa siis jauhaa koko lehdistösektori.
Kun tulee sensuuri kehiin, niin silloin tulee myös huhukanavat käyttöön! Eli rehellisyys poliisin tiedottamisessa ja mediassa kannattaa... Nythän sitä ei ole noudatettu!
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Toki toinen vaihtoehto on että YLE:llä kuvitellaan että merkittävä osa kansalaisista ei seuraa muuta kuin Yleisradiota.
Osa ei muuten seuraa kuin YLE`ä ja lukevat Demoraattia ja Vihreää Lankaa sekä Kansan Uutisia kun lasket SDP, Vas, Vih puolueiden kannatus prosentit yhteen niin tiedät kuinka suuriosa kansasta on näiden tiedon varassa, melko korkea on prosentti.
 

John Hilly

Kenraali
Näin historiatutkijan koulutuksen saaneena voin suositella TV 1:n eilistä dokumenttia, jonka nimi olisi pitänyt olla Ottomaanivaltio ja Palestiina 1913. Erinomainen selvitys juutalaisten ja arabien ristiriitojen alkuajoista.

Historia: Lähi-itä vuonna 1913

Ottomaanien monikulttuurisessa valtakunnassa alkoi vuosisata sitten muutos, joka on vaikuttanut Lähi-idän valtioiden kehitykseen. Dokumentti avaa alueen ristiriidan alkuvaiheita ja seurauksia.

http://areena.yle.fi/1-2406520
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Ylen valheista kärsii koko Suomi, ei hätää kyllä Ylemaksu tipahtaa tilille kuin manulle illallinen.

Suomikuva on Ku Klux Klan -hattu
MarkkinointiDigitalousMatkailuPahin puute on, että brändiä puuhaavat suomalaiset keskenään.”

Ulkoministeriön lanseeraamat maailman ensimmäiset viralliset maa-emojit nousivat vuoden vaihteessa hienosti some-ilmiöksi.

Oletetaan että maailmanmatkaajan kiinnostus heräsi. Finland. Millaisesta paikasta mahtaa olla kyse? Haluan tietää lisää!

Kokeile samaa. Tee netissä kuvahaku sanalla ”Finland”. Esiin tulee karttoja, lippuja ja Ku Klux Klan -suippohattu.

Huh ankeaa, tuonne en ainakaan lähde, tuumaa maailmanmatkaaja, epäilee muistaneensa väärin ja tekee uuden kuvahaun ”Iceland”-sanalla. Tampereen kokoinen saarivaltio on varmistanut, että eteen levittäytyy maagisia maisemia vuodenaikojen mukaan jaoteltuna. Sinne, päättää matkaaja.

Yli puolet netin hauista on nykyään kuvia. Hakukoneoptimointi on ollut jo vuosikymmenen markkinoinnin peruskauraa, mutta suomalaisilta se on päässyt unohtumaan.

Islanti on toki ainutlaatuisen eksoottinen, mutta sitä on myös Suomi. Suomi on puhdas ja toimiva, pieni ihmemaa maailman kaaoksessa. Autenttinen ja eksoottinen, hyvä juuri sellaisena kuin se on.

Suomen maisemia tallentavat huipputason luontokuvaajat, kuten Mikko Lagerstedt, Konsta Punkka, Lassi Rautiainen ja Christoffer Relander. Heidän kuviaan Finland-hakuihin niin johan suomikuva kaunistuu.

Miksi Suomi-brändi on niin kömpelö ja tylsä? Missä ovat merkitykselliset, mutta myös oudot, vaaralliset ja hauskat ehdotukset, jotka viedään konkreettisiksi teoiksi?

Mitä sanoo kansainvälisen huomion saamisen mestari, Duudson-, Docventures- ja Tubecon-taustahahmo Risto Kuulasmaa?

”Poliittinen ohjaus, virkamiestyö ja brändiasiantuntijuuden puute on tuonut mukanaan varovaisuuden ja konsensuksen ilmapiirin. Syntyy lähtökohta, jossa kansainvälisen tason ideat ja rohkeat konseptit eivät kukoista. Maabrändin markkinointi on investointi. Varovaisella panoksella ei saavuteta päävoittoa.”

Suomibrändiä hallinnoivan Finland Promotion Boardin koostumus on yhtä karu, kuin sen aikaan saama lopputulos. On VNK, UM, TEM, OKM, Tekes, Finpro, Sitraa, kulttuuri-instituuttia ja elinkeinojohtajaa.

Pahin puute on, että brändiä puuhaavat suomalaiset keskenään, vaikka Suomen brändin omistaa 7,4 miljardia ei-suomalaista, Kuulasmaa huomauttaa.

Työryhmässä ei ole yhtään ulkomaalaista tai edes ulkosuomalaista, joka katsoisi Suomea kauempaa, kohderyhmän näkökulmasta.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Niin. YLE-perkelehän se tuohon Ku-Klux -juttuunkin taisi yllyttää?

Poliittinen ohjaus ja korrektius todellakin pätee YLE:n ja monen muunkin median kohdalla:
"Risto Kuulasmaa: Poliittinen ohjaus, virkamiestyö ja brändiasiantuntijuuden puute on tuonut mukanaan varovaisuuden ja konsensuksen ilmapiirin"

Mutta ehkäpä loppujen lopuksi YLE:n uutisointi kääntyikin Suomen eduksi.....
Houkuttelevuustekijöitähän on vähennettävä
 

turska

Kenraali
Iljan ahdinko kasvaa ?

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisi-vaatii-mv-lehden-julkaisu-on-keskeytettava/

Helsingin poliisi vaatii käräjäoikeutta keskeyttämään MV-lehden sivuston toiminnan. Syynä tähän on se, ettei Ilja ole poistanut laittomaksi epäiltyä sisältöä sivultaan pyynnöistä huolimatta. Listalla ovat rahankeräysrikos, rahapelirikos, tekijänoikeusrikos, törkeä kunnianloukkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.
Kaikenlaista soopaa on netti pullollaan ja mulle on aivan sama mitä jossain höpistään. Ei kaikkea voida kuitenkaan valvoa. Miksiköhän päätös on salainen? Onkohan ennakkosensuurilla tekemistä asian kanssa?

Käräjäoikeus: MV-lehteä ei suljeta

Poliisi vaati vastamedian nettisivun sulkemista heinäkuun lopulla. Käräjäoikeus hylkäsi nyt vaateet. Päätös asiassa on salainen perusteluineen.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään perjantaina Helsingin poliisilaitoksen vaatimukset vastamedia MV-lehden sulkemisesta. MV-lehden verkkoviestin jakelua ei siis määrätä keskeytettäväksi.

Helsingin poliisilaitos pyysi Helsingin käräjäoikeutta määräämään OVH Hosting Oy:n, Net9 Oy:n ja tmi NP Networkingin keskeyttämään verkkoviestin jakelun tietystä ip-osoitteesta, josta julkaistaan MV-Lehteä ja Uber Uutiset -verkkojulkaisua.

Käräjäoikeuden päätös perusteluineen on salainen.
http://yle.fi/uutiset/karajaoikeus_mv-lehtea_ei_suljeta/9106834
 

Honcho

SMLNKO M/83
Kaikenlaista soopaa on netti pullollaan ja mulle on aivan sama mitä jossain höpistään. Ei kaikkea voida kuitenkaan valvoa. Miksiköhän päätös on salainen? Onkohan ennakkosensuurilla tekemistä asian kanssa?

Käräjäoikeus: MV-lehteä ei suljeta

Poliisi vaati vastamedian nettisivun sulkemista heinäkuun lopulla. Käräjäoikeus hylkäsi nyt vaateet. Päätös asiassa on salainen perusteluineen.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään perjantaina Helsingin poliisilaitoksen vaatimukset vastamedia MV-lehden sulkemisesta. MV-lehden verkkoviestin jakelua ei siis määrätä keskeytettäväksi.

Helsingin poliisilaitos pyysi Helsingin käräjäoikeutta määräämään OVH Hosting Oy:n, Net9 Oy:n ja tmi NP Networkingin keskeyttämään verkkoviestin jakelun tietystä ip-osoitteesta, josta julkaistaan MV-Lehteä ja Uber Uutiset -verkkojulkaisua.

Käräjäoikeuden päätös perusteluineen on salainen.
http://yle.fi/uutiset/karajaoikeus_mv-lehtea_ei_suljeta/9106834
Näin se vaan menee, vaikka jossain tapauksissa voisi olla tämäntyyppisten julkaisujen vahingollisuudesta ihan samaa mieltä, niin tuollaiset temput ovat melko hankalia ja kivisiä polkuja.

Ihmisten on vain jatkossakin totuteltava siihen että puppusuodatinta ei voi kytkeä pois päältä ja sitä on aika ajoin kalibroitava. Ylen ja kumppaneiden on otettava ohjenuorakseen se, että sen materiaalin osalta tätä puppusuodattimen tehoa voidaan laskea sen sijaan että siitä väännettäisiin nupit kaakkoon. Sitä ei tehdä millään omaa egoa korostavilla sankarillisilla julistuksilla Hesarin etusivulla vaan se tehdään tiukalla ruohonjuuritason oikealla uutisoinnilla - myös silloin kun tapahtumat eivät tuekaan toimittajan omaa maailmankatsomusta.
 

Honcho

SMLNKO M/83
Erittäin hyvä dokkari Ylellä - suosittelen erityisesti niille, jotka esittävät kylmän sodan aikaisen Suomen jonkinlaisena Neuvostoliiton ulkojäsenenä ja liittolaisena. Suomen ja Viron rajalla oli tuohon aikaan nähtävillä se, mikä valtava ero oli Lännellä ja Neukkulalla, ja miten Suomi ulkopoliittisesti rajoitetusta asemastaan huolimatta oli länsimaa. Siinäpä se merkitys veteraanien uhrauksille, jota "tietyt piirit" kovasti yrittivät polkea maahan puhumalla hävitystä sodasta kuin ehdottomasta antautumisesta. Itselleni oli kyllä yllätys, että tämä tv:n kantavuuden ulottaminen Viroon oli mitä ilmeisimmin tarkoituksellista toimintaa.

http://areena.yle.fi/1-307937
 

tulikomento

Greatest Leader
Erittäin hyvä dokkari Ylellä - suosittelen erityisesti niille, jotka esittävät kylmän sodan aikaisen Suomen jonkinlaisena Neuvostoliiton ulkojäsenenä ja liittolaisena. Suomen ja Viron rajalla oli tuohon aikaan nähtävillä se, mikä valtava ero oli Lännellä ja Neukkulalla, ja miten Suomi ulkopoliittisesti rajoitetusta asemastaan huolimatta oli länsimaa. Siinäpä se merkitys veteraanien uhrauksille, jota "tietyt piirit" kovasti yrittivät polkea maahan puhumalla hävitystä sodasta kuin ehdottomasta antautumisesta. Itselleni oli kyllä yllätys, että tämä tv:n kantavuuden ulottaminen Viroon oli mitä ilmeisimmin tarkoituksellista toimintaa.

http://areena.yle.fi/1-307937
KGB:n mielestä K-kaupan Väiski oli lännen agentti, joka tuputti notkuvien lihatiskien muodossa läntistä hapatusta kelpo neuvostokansalaisille :)

Huvitti myös tuo, että Neuvosto-Viron kommaripäälliköt vetivät herneen nenään tästä Velipuolikuun sketsistä, jossa vittuiltiin virolaisten surkeille tv-ohjelmille. :D

 
Top