Yleistä keskustelua Ylestä

Bushmaster

Greatest Leader
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221750-bbc-ja-ilmastonmuutos-kolmoispetos

BBC ja ilmastonmuutos - Kolmoispetos

24.8.2016 16:13 Mikko Paunio

Englantilainen ympäristöjournalisti Christopher Booker on julkaissut Margaret Thatcherin entisen valtionvarainministerin Nigel Lawsonin johtaman the Global Warming Policy Foundationin sivuilla massiiviseen todistusaineistoon perustuvan blogini otsikon mukaisen raportin BBC:n ilmastonmuutokseen liittyvästä kymmeniä vuosia jatkuneesta virheellisestä ja jopa petoksellisesta uutisoinnista.http://www.thegwpf.org/images/stories/gwpf-reports/booker-bbc.pdf

BBC:n politiikkana on ollut tieten tahtoen pelotella ihmisiä, jotta he hyväksyisivät paremmin ilmastopolitiikan massiiviset yhteiskunnalliset kustannukset kannettavaksi. BBC on myös systemaattisesti vähätellyt näitä massiivisia kustannuksia. Raporttia lukiessa tulee väkisin mieleen Göbbelsin maksiimi, jonka mukaan ”mitä suurempi valhe sitä vaikeampi sitä on kumota”.

Esipuheen raporttiin on kirjoittanut jo vuonna 2011 kuollut Sir Antony Jay, joka toimi BBC:n journalistina 1950- ja 1960-luvuilla.

Raportti antaa hyvin surullisen ja ankean kuvan länsimaisen journalismin lippulaivan eetoksesta ja sisällä vallitsevasta punavihreästä ideologisesta asenteellisuudesta, jolla on ollut valtava vaikutus tiedonvälitykseen ympäri maailmaa mukaan lukien meidän Yleisradiomme uutisointi ja ohjelmien hankintapolitiikka.http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220929-ylen-david-livingstone-dokumentti-valheellinen

BBC:n valhekampanjoinnilla on ollut myös massiivinen vaikutus kansainväliseen ympäristöpolitiikkaan ja solmittuihin ympäristösopimuksiin, joita BBC on ajanut kuin käärmettä pyssyyn.

”Liberaalin” eliitin hallitsema julkinen sana on BBC:n esimerkillä ja johdolla luonut myytit yksituumaisesta tieteestä ja maapallon tuhon enteistä valheellisin keinoin. Loppu tulemana me rämmimme syvällä taloudellisessa ahdingossa ja keskusteluilmapiirissä, jossa maamme hyvinvoinnin selkäranka eli teollisuus ja sen edut ovat julistettu kiroukseen.

Sanan liberaalin laitoin lainausmerkkeihin, koska itsensä liberaaleiksi julistaneet ihmiset eivät voi sietää eivätkä sallia vastakkaisia mielipiteitä maahanmuutosta, ympäristöstä, transsukupuolisuudesta, homoudesta, ilmastonmuutoksesta ja Israelin valtion politiikasta, vaikka perustelut olisivat mielipiteelle moitteettomat ja jopa poliittisesti korrektit.

Meidän on ihan turha tämän raportin jälkeen nauraa venäläisten valtiollisten TV-kanavien propagandalle, kun oma pesä on näin perusteellisesti saastunut.

YLE on viime vuoden aikana tehnyt paljon mainekampanjointia ja julkaissut itsekehuvia filminpätkiä YLE:n uutistoimituksen ja yksittäisten toimittajien jopa sankarimaisesta pienen ihmisen puolella olosta. Suomalainen julkinen sana on pitkälti yhtynyt kuoroon ja uutisoinut kärkkäästi kaikki ulkomaiset ja kotimaiset tutkimukset suomalaisen kovin yksiäänisen lehdistön lahjomattomuudesta ja luotettavuudesta, vaikka sama BBC:tä runteleva tauti on tarttunut jo kauan sitten myös Suomessa suurimpaan osaan toimittajakunnastamme.

Lopuksi vinkkinä niille kansanedustajille, jotka istuvat YLE:n hallintoneuvostossa - mutta myös YLE-veromannan ulkopuolella kärvistelevälle median toimijoille -, että erityisesti he lukisivat Sir Antony Jay’n esipuheen. Siinä on nimittäin erittäin hyvät tasapainoiset ehdotukset BBC:n sekä YLE:n roolin pienentämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa. 

Bushmaster

Greatest Leader
Oletteko panneet merkille miten yle uutisissa tulee juttujua venäjän sisäistä asioista lähinnä positiivissävytteisiä /lievästi kriittisiä huomioita/ tapahtumia tai yhteiskunnallisia ilmiöitä...?

Mitään todellista uutisarvoa, mikä liittyisi kansainvälisiin tai venäjä - suomi suhteisiin ei ole mutta yle saa lähetettyä positiivista mielikuvaa naapurimaamme Venäjästä ....
 

Herman30

Greatest Leader
Johan täällä on tullut sanottua ettei haluta samaa räksyttävää tyyliä kuin Viro Venäjää kohtaan niin eikös se ole foorumistien mieleen että yritetään löytää positiivisiä näkövinkkeleitä? ;)
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Johan täällä on tullut sanottua ettei haluta samaa räksyttävää tyyliä kuin Viro Venäjää kohtaan niin eikös se ole foorumistien mieleen että yritetään löytää positiivisiä näkövinkkeleitä? ;)
Blinit ja vodka ovat olleet ihan positiivinen kokemus....
 

TBman

Ylipäällikkö
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016090122248427_uu.shtml
Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion piti esiintyä ensi sunnuntaina Arto Nybergin suorassa lähetyksessä. Ylen johto kielsi kuitenkin yllättäen haastattelun keskiviikkoiltana.
    • Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion piti esiintyä sunnuntaina 4.9. Arto Nybergin ohjelmassa.
    • Yle ja Nybergin tuotantoyhtiö olivat neuvotelleet asiasta lukuisia kertoja Aarnion vapautumisen jälkeen.
    • Kaikki oli sovittu selväksi. Täysin yllättäen Yle kuitenkin esti Aarnion esiintymisen
Avoimuus kunniaan??? Ei ku miten se päätomittelijoiden juttu olikaan? Rehellisesti kerrotaan kaikki??? Ei vaan mitäseoli??? :)
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
image.jpeg Tuo ylikehittynyt "hieman" naisellinen tummaihoinen juontaja lapsille suunnatussa ohjelmassa juontajana. Kai se on hyvä aloittaa tämän päivän kasvatus jo tuon ikäisillä lapsilla. Meillä käännettiin kanavaa. Hyi minua.
 

Talvela

Greatest Leader
Oletteko panneet merkille miten yle uutisissa tulee juttujua venäjän sisäistä asioista lähinnä positiivissävytteisiä /lievästi kriittisiä huomioita/ tapahtumia tai yhteiskunnallisia ilmiöitä...?

Mitään todellista uutisarvoa, mikä liittyisi kansainvälisiin tai venäjä - suomi suhteisiin ei ole mutta yle saa lähetettyä positiivista mielikuvaa naapurimaamme Venäjästä ....
Niitä on juu tullut, yritetään lievittää venäläisten pelkoja olettaisin, ihan jotain ohjattua harmaan vaiheen informaatiovaikuttamista.
 

Talvela

Greatest Leader
View attachment 11318 Tuo ylikehittynyt "hieman" naisellinen tummaihoinen juontaja lapsille suunnatussa ohjelmassa juontajana. Kai se on hyvä aloittaa tämän päivän kasvatus jo tuon ikäisillä lapsilla. Meillä käännettiin kanavaa. Hyi minua.

Noita ohjelmia ei saa lapsille näyttää, tärkein syy on propaganda ja aivopesu, ei niinkään henkilöt jotka varmaan voivat ollakin vastenmielisiä.
 

miheikki

Respected Leader
Poliittinen korrektius minimaalista 10 v. sitten

Itse Valtiaat - 127. Terrorismin vastainen sota
from Finnish Man11 months ago

1,658
110
8. tuotantokausi (Syksy 2004), 127. jakso, esitetty 16.10.2004

Videon omistaa YLE TV1 ja Oy Filmiteollisuus Fine Ab
 

Bushmaster

Greatest Leader
Luukkanen tykittää....:solthum:

Yle Feministi-puolueen juoksutyttönä?
5.9.2016 13:54 Arto Luukkanen
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222337-yle-feministi-puolueen-juoksutyttona
Yle Feministi-puolueen juoksutyttönä?

Kyllä!

Kaikki on mahdollista…viime viikolla eräs suomalainen poliittinen puolue pyydysti Yleisradion ”omaksi juoksupojakseen” ja valjasti sen ajamaan omaa asiaansa. Miten näin kävi?

Asian tausta on seuraava. Yle julkaisi 3.9. 2016 interaktiivisen juttukokonaisuuden ”Sinut on käännytetty”.

Kyseessä on ohjelma/peli, jossa Marja Mannisen luotettavalla äänellä kerrotaan Suomen käännytetyn irakilaisen elämästä sen jälkeen kun hän saa hylkäävän turvapaikkapäätöksen. Kyseessä ei ole mikään mukava perhepeli ”Afrikan tähti” vaan pelaajalle tungetaan kurkkuun puistattavan poliittista jargonia. Peli on yksioikoista saarnaa ja valitusta siitä miten huonosti ja väärin Suomi tekee kun se ei anna kaikille turvapaikkaa.

Jutun suunnittelija ja editoija on Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro. Hän on 15 kesäkuuta 2016 perustetun puolueen perustajajäsen. Jutun vahvasti väritetyt teemat ovat suoraan Feministisen puolueen keskeisistä ohjelmakohdista.

Puheenjohtaja Aron nimeä ei ole esittelytekstissä mutta se vilahtaa interaktiivisen sivuston loppukrediiteissä. ”Teksti Eero Mäntymaa. Suunnittelu ja editointi Katju Aro. Toteutus Eemeli Martti ja Teemo Tebest. Kertoja Marja Manninen. Kuvat Katja Tähkä. UNHCR, All Over Press Videot IRCR ja UNHRC. Musiikki Scott Holmes & Creative Commons”.

Yle piilotti – Katja rehenteli

Yle ilmeisesti halusi olla asiasta siivosti vaiti mutta Katja Aro kertoili osallisuudestaan Twitter-seinällään. ”Teimme interaktiivisen jutun, jossa kysytään mitä tehdä, jos on Suomesta käännytetty irakilainen turvapaikanhakija”.

Vielä kerran. Onko tämä normi? Voiko joku poliittinen puolue tehdä näin avointa omaa propagandaansa Ylellä? Ohjelman viesti on suoraan Feministisen puolueen ideologiasta. He haluavat turvapaikanhakijoita. Parempaa elämää kannattaa etsiä täältä pohjoisesta.

Kyseinen järjestely ei olisi mahdollista missään muussa länsimaassa. Se on kielletty myös meillä. Periaatteessa. Ylen tuotannon ohjelma- ja sisältötuotannon yleisissä periaatteissa luvataan turvata puolueettomuus ja riippumattomuus.

Käytännössä kuitenkin näyttää siltä, että puolueiden johtotehtävässä toimiva puoluejohtaja pääsee suoraan suoltamaan omaa propagandaansa veronmaksajien kustantamassa mediassa.

Läntisessä maailmassa johtajat eroaisivat – meilläpä ei

Ristiriita on järkyttävä: toisaalta Yle vaalii juhlapuheissa omaa intergriteettiään ja sitä, että se toimii journalismin ohjeiden mukaisesti: ”lehdistön tehtävänä on hallitsevien valvonta ja arvostelu”. Toisaalta, Yle antaa kanavansa jonkin puolueen puoluejohtajalle omaksi äänitorvekseen. Silmää räpäyttämättä.

Läntisessä maailmassa tällaisista skandaaleista valtiollisen kanavien johtajat joutuisivat eroamaan. Läntisiä arvoja vaalivissa maissa tällaisen kuprun tehnyttä pääjohtajaa pidettäisiin eilispäivän ihmisenä. Siellä sananvapauden ja journalistisen tinkimättömyyden vaatimukset ovat ehdottomat.

Meillä näin ei taida olla. Elämme niin idässä. Nujuamme vielä jälki-suomettuneessa yhteiskunnassa, jossa jonkun toisen sana on vapaampi kuin toisen.

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

Bushmaster

Greatest Leader

vlad

Respected Leader
Nyt Ylellä pieni kysely. Kaikki vaan vastaamaan, jotta voivat kehittää toimintaansa.

https://kysely.yle.fi/koettulaatu-kysely-uutiset
Kuvittelin, että kyselyyn olisi hiukan enemmän panostettu, kysytty mitä ovat ne ongelmat, jos sellaisia on, missä parannettavaa, mikä on hyvällä tolalla ja muutenkin "kysymyspatteri" olisi voinut olla monipuolisempi, mutta ei. Kokonaista kolme kysymystä, joiden vastausten perusteella ei kyllä voi tehdä muuta päätelmää, kuin että kohennettavaa on, mutta ei heille käy ilmi se, että missä ongelma on ja millainen se on.

Taidanpa lähettää palautetta YLE:en.

vlad
 
Top