Yleistä keskustelua Ylestä

hansai

Ylipäällikkö
Journalisti käytti oikeudessa tätä lähdettä todistusaineistonaan, joten sittenhän...

Youtube-soturi Rasmus Paludan

Toinen uusi ilmiö Tanskassa on lakimiehestä puoluejohtajaksi ja Youtube-julkkikseksi kääntynyt Rasmus Paludan. Nuorempana keskustaoikeistolainen Paludan tuli lähinnä tunnetuksi verkkosivuistaan, joilla hän julkaisi kuvia ihmisistä, jotka ajoivat polkupyörällä kävelyteillä. Sittemmin hänestä tuli juristi, joka kirjoitti poliisivastaisia runoja. Yksi runoista kertoi jopa Nørrebron vasemmistoradikaalista autonomisesta nuoristotalosta, joka häädettiin ja tuhottiin vuonna 2007.

Vuonna 2015 Paludan alkoi osallistua oikeistolaisiin mielenosoituksiin, joita Saksan Pegida-liikkeestä inspiroitunut verkosto järjesti Kööpenhaminassa. Tästä alkoi hänen nopea radikalisoitumisprosessinsa, joka johti oman median, “Vapauden äänen”, ja oman puolueen, Kovan linjan (Stram Kurs), perustamiseen. Hän alkoi organisoida pieniä, useimmiten 2-5 henkilön “mielenosoituksia” vasemmistolaisten tilojen edustoilla. Näillä tempauksillaan hän päätyi lähinnä humorististen bannereiden nolaamaksi, ja kerran hänen päälleen heitettiin ämpärillinen nestettä, jonka hän väitti olleen virtsaa. Pitkä kampanja Kööpenhaminan vasemmistoa vastaan ilman tuloksia ja mitätön tulos vuoden 2017 kunnallisvaaleissa saivat Paludanin muuttamaan fokustaan.


Rasmus Paludan (sinisessä takissa) oikeistolaisessa mielenosoituksessa Kööpenhaminassa.
Vuonna 2018 hän pyrki keräämään kannattajakortteja asettuakseen ehdolle eduskuntavaaleihin. Tähän mennessä hän on saanut kasaan alle neljäsosan vaadittavasta 20 000 allekirjoituksesta. Hänen aikansa on käymässä vähiin, sillä vaalit järjestetään viimeistään tämän vuoden kesäkuussa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että hänen tempauksensa ovat olleet aiempaa provokatiivisempia. Hän on muun muassa kiertänyt “ghetoiksi” kutsumiaan asuinalueita haukkuen niiden asukkaita rikollisiksi ja luusereiksi sekä protestoinut “homoislamiksi” kutsumaansa ilmiötä vastaan. Hänen seuraajansa häpäisi Koraania pekonilla ja lopulta poltti kirjan poliisin turvaamassa pienessä mielenosoituksessa helmikuussa. Tanskan poliisi käyttää massiivisia voimavaroja hänen suojeluunsa aina kun hän ilmestyy provosoimaan inhoamiaan ihmisiä.

Vaikka monet äärioikeistolaiset pitävät Paludania rohkeana, hän ei ole koskaan onnistunut rakentamaan puoluettaan tai edes vahvaa poliittista ryhmää ympärilleen. Suurin osa hänen internetseuraajistaan on teinejä tai varhaisteinejä, jotka tykkäävät hänen eksentrisestä asenteestaan, mutta eivät tue häntä tai hänen poliittisia projektejaan. Vaikka Paludanilla on tuhansia katselukertoja viikossa Youtubessa, hän on poliittisesti täysin eristyksissä jopa äärioikeiston sisällä.

 

miheikki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Edit. On se vaikeaa.

Edit 2. Ei näköjään ollut vielä valmista.

 
Viimeksi muokattu:

Raakku

Luutnantti

Ortodoksisen pääsiäisyönpalveluksen näyttäminen suorana tuli liian kalliiksi.

Yleisradio lopettaa tänä vuonna vuosikausia jatkuneen perinteen ortodoksisen pääsiäisyön jumalanpalveluksen näyttämisessä.

Ortodoksinen pääsiäisyön jumalanpalvelus ei tule tänä vuonna suorana tv-lähetyksenä. Suoran lähetyksen paikalla Yle näyttää uusintana pääsiäisyön palveluksen, joka on tallennettu viisi vuotta sitten Valamon luostarissa.

– Pääsiäisyön jumalanpalvelu tulee suorana radion puolelta, mutta television puolelta ei tule tänä vuonna, tuottaja Kimmo Saares selvittää.

Saares sanoo, että lähetyksissä on jouduttu miettimään niin taloudellisia reunaehtoja kuin katsojamääriä.– Kysymys on vuositasolla kalleimmasta jumalanpalveluksesta, jolla on kaikkein vähiten katsojia.

Pääsiäisyön jumalanpalveluksilla on viime vuosina ollut 18 000–27 000 katsojasta. Muilla tv-jumalanpalveluksilla on keskimäärin 134 400 katsojaa.

Pääsiäisyön jumalanpalvelusten televisiointi on kallista, Saares laskee.

– Siellä ollaan useampi päivä. Kaikkine pyhälisineen ja muineen totta kai sillä on hintansa.

Suora radiolähetys on huomattavasti edullisempi. Radiotuotannossa selviää yhdestä kahteen työntekijällä.

– Sen sijaan tv-tuotannossa ollaan kolme vuorokautta ja yli 20 henkeä töissä, kaikilla pyörivät pyhälisät päällä.

Saares sanoo, että asiasta on keskusteltu pitkään ortodoksisen kirkon kanssa. Nyt kyseessä on yhdenlainen kompromissi.

Saares lisää, että käytännössä ortodokseilla on tänä vuonna yksi jumalanpalvelus enemmän kuin normaalisti on tv-jumalanpalveluksia.

– Ensi viikolla eli kirkkaalla viikolla tallennetaan keskiviikkona koululaisten pääsiäisjumalanpalvelus Uspenskista. Se lähetetään sunnuntaina.

Saares uskoo, että kirkkaan viikon palvelus tulee saamaan paljon enemmän katsojia kuin ortodoksien pääsiäisyön palvelus.

Saares ei muista suoralta kädeltä, miten pitkään ortodoksinen pääsiäisyönpalvelus on tullut suorana lähetyksenä televisiosta.

– Kaiken kaikkiaan on kiinnostavaa, että koko Yleisradion kannalta, radiojumalanpalvelukset alkoivat kolmantena Yleisradion toimintapäivänä ja ne ovat siitä asti siellä jatkuneet.


Varmaan pitäisi lisätä yle-veroa?
 

hansai

Ylipäällikkö
Monessa liemessä keitetty Merja Ylä-Anttila: "Maailmanlopun maalaaminen on edesvastuutonta"
Ihmiset & kulttuuri
21:00
Stina Haaso

Ylen toimitusjohtajan mielestä nuorten ympäristöahdistusta ei pidä kasvattaa

KARI SALONEN
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila arvioi, että lintukodon aika on ohi.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila arvioi, että lintukodon aika on ohi.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila on huolissaan nuorten ympäristöahdistuksen kasvamisesta. Ympäristöasiat ovat entistä enemmän esillä myös Ylen lasten ja nuortenohjelmien tekemisessä.

"On tärkeää puhua nuorille ympäristöasioista eikä missään nimessä vaieta. Mutta maailmanlopun maalaaminen on edesvastuutonta. Meikäläisen aikana on nähty jo aika monta maailmanlopun päivämäärää. Voin sanoa, että huomennakin on päivä."

Ylä-Anttila ei halua väheksyä nuorten huolta ympäristöstä. Muutama viikko sitten nähty ympäristölakko oli hänen mielestään osoitus positiivisesta aktiivisuudesta.
"Se, että koululaiset ovat päivän jossain liikkeellä, osoittaa asioiden kiinnostavan. On tärkeää, että ihmiset havahtuvat asioihin.
Kun lapset kiinnostuvat ja alkavat toimia, he haastavat myös vanhempiaan ja siitä syntyy tärkeää keskustelua."
1970- ja 1980-lukujen Suomi ei tule enää takaisin.

"Se lintukoto on mennyt. Elämme globaalissa maailmassa, joka on arkea lapsillemme."

Ylä-Anttilan mielestä turvallisuus on silti Suomessa lisääntynyt.
"Suomessa tehdään noin 150 henkirikosta vuodessa. Määrä ei ole muuttunut. Niistä vain murto-osa nousee mediaan, mutta ne nousevatkin sitten enemmän kuin ennen. Suomi on turvallisempi maa kuin koskaan, mutta ihmisillä on turvallisuudesta huoli."
"Ihmisillä on ristiriitaisia mielipiteitä. Toivon, että esimerkiksi maahanmuuttokeskustelussa löydettäisiin parempia rakentavampia tapoja edetä."

 

VanhaPate

Eversti
Kyllä taas sorretaan naisia.

Hei nainen, eikö teknologia toimi kunnolla? Mies on suunnitellut sen miehille
Naista voivat syrjiä uusien vempaimien lisäksi myös lääketieteelliset tutkimukset ja kulkuneuvojen mittasuhteet.
Laitteita ja palveluita suunnitellaan usein vain miesten kokemusten pohjalta, sillä uutta tekniikkaa on kehittämässä paljon nuoria miehiä.

Naisille tästä voi aiheutua hankaluuksia. Tämä juttu kertoo esimerkkejä suunnittelun kukkasista.

– Uusia asioita tuotetaan ajattelematta, kuka niitä tulee itse asiassa käyttämään. Ja tämä on yritysten vika, sanoo ruotsalaisen Luulajan teknisen yliopiston professori Maria Udén, joka on perehtynyt sekä sukupuolen että tekniikan tutkimukseen.

1. Puheentunnistus
Puheentunnistusohjelmat, joita Amazon Echon kaltaiset digitaaliset apurit käyttävät, toimivat paremmin mies- kuin naiskäyttäjillä.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi Googlen puheentunnistus ymmärtää miestä 70 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin naista. Tämä johtuu siitä, että valtaosa tuotetta testanneista kehittäjistä on miehiä.

Robotille asennetaan kasvoja.


Furhead Robotics

2. Kasvojentunnistus
Naisen kasvot, varsinkin valkoihoista tummemmat, ovat kasvoja tunnistavalle tietokoneohjelmalle selvästi vaikeampi kohde kuin miehen kasvot.

Tämäkin johtuu siitä, että tekoälyä on opetettu aineistolla, jossa on korostetun paljon miehiä, ja vieläpä vaaleahipiäisiä.

Kasvojen tunnistusta siihen kehitetyllä laitteella.


Yle

3. Työkalut
Työkalujen mittasuhteet soveltuvat usein nimenomaan isokätisille nikkareille.

– Tietenkään kaikki miehet eivät ole suuria ja naiset pieniä. Mutta työkalujen koon vuoksi naisista vain osa pystyy niitä käyttämään, ja tämä johtaa esimerkiksi työtapaturmiin, professori Maria Udén sanoo.

Hammare och skiftnyckel


Pixabay

4. Lääketiede
Naisen sydänkohtaus diagnosoidaan herkemmin väärin kuin miehellä, britti feministi Caroline Criado-Perez sanoo kirjassaan Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men.

Criado-Perez kirjoittaa ongelman johtuvan siitä, että lääketieteellinen tietämys nojaa miespotilaista kerättyyn dataan. Hän sanoo, että sukupuolisidonnaisia eroja on sydämen lisäksi myös muissa sisäelimissä kuten keuhkoissa.

Astronautti ottaa selfien.


Pixabay.com

5. Työasut
Avaruuspuku tai tavallinen työhaalari – vaatteen koko on helposti suunniteltu naiselle liian suureksi.

Kansainvälisellä avaruusasemalla, ISS:llä piti maaliskuussa koittaa historiallinen hetki: kaksi naispuolista astronauttia yhtäaikaa avaruuskävelyllä. NASA joutui kuitenkin perumaan suunnitelman, koska vain yhdelle naiselle löytyi sopivan kokoinen avaruuspuku.

Niinpä toinen naisista jäi aseman sisälle ja hänet korvasi avaruudessa mies.

6. Työympäristö miesten ehdoilla
Toimistotilojen ovet ovat naisille raskaita avata. Sisälämpötila säädetään helposti miesten ehdoilla, vaikka naisille ja miehille sopiva lämpötila eroaa toisistaan jopa kolme astetta. Lasiportaat voivat olla kiusallisia hametta käyttäville naisille. Näin työtilojen syrjivyyksiälistaa Caroline Criado-Perez kirjassaan.

Kasvojentunnistusta automaattisesti.


Yle

7. Epämukavat kuljettajankopit
Osa kuorma-autojen ohjaamoista on suunniteltu henkilölle, jonka pituus on vähintään 175 senttimetriä. Kuljettajankopin mittasuhteet syrjivät näin enemmän naisia kuin miehiä.

Ja lyhyelle kuljettajalle koituva hankala ajoasento heikentää liikenneturvallisuutta, professori Maria Udén Luulajasta sanoo.

Förstörd bil efter krock.


Mostphotos

8. Henkilöautojen turvallisuus
Naisia syytetään toisinaan väärästä ajoasennosta, liian edessä istumisesta. Luulajan yliopiston tutkijoiden mukaan selitys on yksinkertainen: polkimille on liian pitkä matka.

Volvo Carsin turvallisuusasiantuntija Lotta Jakobsson sanookin, että autojen turvallisuutta pitäisi kehittää heikompien ehdoilla, ja muistuttaa, että naisten kehot ovat tutkitusti miehiä hauraampia.

Tutkijat pitävät turvallisuusriskinä myös sitä, että kolaritestinukke esittää "tyypillistä miestä" mittoineen ja painoineen: 177 senttimetriä ja 76 kiloa. Professori Maria Udénin mielestä nukkejen tulisi edustaa autossa istuvia laajasti.

Autojen varustelukin kaipaa tasavertaisuutta ja naisten huomioimista: raskaana oleva naismatkustaja olisi tutkijoiden mukaan paremmassa turvassa nykymallista poikkeavan turvavyön kanssa.
 

hansai

Ylipäällikkö
IS: Ylen toimittajaa epäillään ohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta
  • 6
  • 0
  • JAA:
Ylen jutussa Louhimiehen kerrotaan muun muassa nöyryyttäneen ja alistaneen hänen elokuvissaan työskennelleitä näyttelijöitä.

Ylen jutussa Louhimiehen kerrotaan muun muassa nöyryyttäneen ja alistaneen hänen elokuvissaan työskennelleitä näyttelijöitä. KUVA: Leinonen Jukka

KOTIMAA 14.6.2019 6:56
KATRI KESKITALO

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ylessä työskennellyttä toimittajaa Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta.
Rikosepäily liittyy Ylessä esitettyihin väitteisiin Louhimiehen kyseenalaisista metodeista.

Louhimiehen mukaan kaikki artikkelissa esitetyt väitteet eivät pitäneet paikkaansa. Louhimies yritti saada artikkeliin oikaisua, mutta Louhimiehen käsityksen mukaan virheitä ei korjattu, Ilta-Sanomissa kerrotaan.

IS:n mukaan Louhimies toimitti Helsingin poliisille jo viime viime vuoden lopulla tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään Rigatellin sekä Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia. Louhimies teki tutkintapyynnön sen jälkeen, kun ohjaaja sai potkut BBC:ltä oletettavasti siksi, koska Rigatelli oli lähestynyt BBC:tä ja kertonut yhtiölle Louhimiehen ohjaustavoista sekä niistä syntyneestä kohusta.

IS:n tietojen mukaan Jokista ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikoksesta, mutta poliisissa pohditaan kuitenkin sitä, onko Jokista vastaan syytä aloittaa esitutkinta päätoimittajarikkomuksesta.
–  Minulla ei ole asiaan mitään uutta kommentoitavaa. Aiemmin syksyllä julkisuudessakin kertomamme asiat pätevät edelleen. Juttu pitää ja kyseessä on ollut normaalia uutistoimintaa. Jos viranomaiset haluavat tutkia asiaa, niin se on heidän päätös ja osallistumme siihen normaaliin viranomaisprosessiin, mikäli meitä lähestytään, Jokinen kommentoi IS:lle Ylen viestintäpäällikön välityksellä.

 
Ylen leppoisa artikkeli Krimiläisestä kesäleiristä.

 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Tamperelainen...Sofia Konovalova ...ettei nyt vain olisi Tampereella asuva venäläisten vanhempien tytär.
Tampereella on firma TT-Gaskets, toimtusjohtaja Juri Konovalov. Voisin veikata että Sofian isä.
 

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
Ylen leppoisa artikkeli Krimiläisestä kesäleiristä.

Yleltä puuttuu kokonaan ymmärrys siitä mikä on sopivaa. Ei tässä tilanteessa voi kirjoittaa kritiikittömän ihannoivia juttuja krimin lastenleireistä.
 

skärdis

Ylipäällikkö
Yleltä puuttuu kokonaan ymmärrys siitä mikä on sopivaa. Ei tässä tilanteessa voi kirjoittaa kritiikittömän ihannoivia juttuja krimin lastenleireistä.
Miten niin "tässä tilanteessa"?

Onko Krimillä Ylen mukaan jokin tilanne meneillään?

Ylen toimittajathan eivät kerta kaikkiaan voineet nähdä tunnistamattomissa vihreissä miehissä yhtään mitään erikoista saati tunnustaa tilannetta.

Vmp! Onko tuon "toimittajan" taustoja kaiveltu?
 

hansai

Ylipäällikkö
Reino Paasilinnan dokumentti esitettiin televisiossa vuonna 1971. Tuolloin kansalaiskasvatus virallisesta idänpolitiikasta kuului vielä median tehtäviin.

 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Top