En kyllä tunnista Raitasalon kirjoituksista KEPU:n ohjelmaa. Hyvin jalat maassa strategista pohdintaa jossa mietitään myös miten Venäjän johto näkee asioita. Ei tuo strateginen pohdinta tässä artikkelissa edellytä kummempaa Venäjän korruptiohallinnon pohdintaa. Se on itsentäänselvyys, joka antaa Putinille vapaat kädet toimia ulkopolitiikassa miten haluaa. Aika selkeästi tuossa Raitasalon puolelta tulee ilmi, että Venäjä on agressiivinen ja häikäilemätön suurvalta, joka puuttuu Ukrainan sotaan. Ja missähän se "oman CN:n esille tuonti" pomppaa silmille? Itse en mitään sellaista tunnistanut. Raitasalo piti esitelmää paikallisille reservin upseereille ja mahtilehti Akaan Seutu teki siitä jutun. Ei nyt kuullosta aivan valtavalta mediakampanjalta oman uran pönkittämiseksi. Ei taida olla niitä lehtiä mitä Puolustusvoimien komentaja ensimmäisenä aamulla lukee....
Kun luin artikkelin niin siinä Raitasalon näkemyksissä tuli - omasta mielestäni - esille samanlaisia näkemyksiä joita olen kuullut ja lukenut mm. Juha Korkeaojan, Seppo Kääriäisen ja vaikkapa Matti Vanhasen kannanotoista esim. puolustuspoliittiseen selontekoon liittyen. Esimerkiksi, Raitasalon kannanotot Ukrainan osalta jonkin verran syyllistävät Ukrainaa tai antavat Venäjälle ikään kuin epäsuoraan oikeutusta vaikuttaa/puuttua Ukrainan asemaan ja tekemisiin. Tämä on juuri sellaista näkemystä joka nousee joskus esille kepulaisten poliitikkojen mielipiteistä.
Unohdetaan kyseisten maiden lähtökohdat siinä mielessä että:
A) Ukraina on demokraattinen maa jossa vapailla vaaleilla valitaan useista puolueista edustajat parlamenttiin. Siis Ukraina on monilla mittareilla ns. oikeusvaltio. Siitäkin huolimatta että maan hallinto on ollut Venäjän rikollisen toiminnan kohteena..
B) Venäjä on Putinin johtamien silovikkien hallitsema diktatuuri jossa valtaa pidetään hallussa armottoman kovan väkivaltakoneiston, poliittisten salamurhien jne. avulla.
Suomalaiseen (erityisesti siihen kepulaiseen) ulkopolitiikkaan kuuluu se että Venäjä hyväksytään kaikilta osiltaan hyväksi ja sopivaksi kumppaniksi Suomelle. Venäjän näkemyksiä Ukrainan suhteen myös ymmärretään vaikka toisaalta ei hyväksytä miehitystä jne. Erityisen sivujuonteen muodostaa myös Krimin asema. Sen osalta kepulainen näkemys on nostanut kädet pystyyn ja käytännössä (de facto) hyväksyy Venäjän miehityksen ja Krimin liittämisen Venäjään. Tämä ei kuitenkaan ole kansainvälisen oikeuskäytännön tai esim. YK:n näkemysten mukaista. Myös pakotteet Venäjää vastaan perustuvat myös Krimin asemaan osana Ukrainaa.
Toisekseen suomalaisten poliitikkojen suhtautuminen suomalaisten valtionyhtiöiden kaupankäyntiin Venäjän kanssa on mielestäni kv. pakotteiden (tai ainakin niiden hengen) vastaista. Tässäkin asiassa juuri kepu-poliitikkojen tekemiset ovat mielestäni olleet erityisen myötämielisiä Venäjää kohtaan. Tämä näkyy osittain myös perusenergiaratkaisuissa joissa Suomen riippuvuus Venäjän toimittamasta sähköenergiasta on koko ajan lisääntynyt.
Tämä Venäjän taloudellinen soluttautuminen suomalaisen yhteiskunnan perusrakenteisiin ei liity pelkästään kaupallisiin tavoitteisiin. Niillä on suora kytkentä yhteiskuntamme korkeimpiin päättäjiin.
Eihän Raitasalo maininnut/käsitellyt kaikkia em. asioita artikkelissaan, mutta sen sävy oli osittain ns. "kepulainen". Sen olin tunnistavinani...mutta voin hyvinkin olla väärässä..jopa mielelläni olisin. Ja, korostan että kyseessä on vain ensimmäisen lukukerran myötä syntynyt mielikuva/käsitys ilman sen suurempaa pohdintaa.
Periaatteessa pidän vain positiivisena että armeijan piiristä nousee julkisuuteen perusteltuja mielipiteitä. Tässä mielessä ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa Raitasalosta. Erityisesti arvostan sellaisia näkemyksiä jotka eroavat omista kuvitelmistani. Mutta, kun olin tunnistavinani hienoisen Kepua myötäilevän mielipiteen niin mieleen nousi myös ajatus "eversti-junaan" pyrkimisestä. Eikä siinäkään ole mitään pahaa..hyvä vain että kissa nostaa häntäänsä. Varsinkin kun/jos se tapahtuu juuri tällä tavalla. Itseään ja omia mielipiteitään julkisesti likoon laittamalla. Puollan ylennystä..
P.S. Myönnän että erehdyin viittauksessani "henkilökohtaisen CV:n osalta". Siitä ei varmaankaan ollut kysymys ja pyydän siksi anteeksi.