Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
juhapar kirjoitti:Hornetit?
Hande kirjoitti:juhapar kirjoitti:Hornetit?
Muista lähtökohdat, eli meillä ei ole mitään ja jos onkin niin sillä ei missään olosuhteissa tee mitään. Tuolta pohjalta on hyvä alkaa suunnitella :a-grin:
baikal kirjoitti:Hande kirjoitti:juhapar kirjoitti:Hornetit?
Muista lähtökohdat, eli meillä ei ole mitään ja jos onkin niin sillä ei missään olosuhteissa tee mitään. Tuolta pohjalta on hyvä alkaa suunnitella :a-grin:
Aivan, suomalaiset ovat ihan käsiä joka paikassa, tämähän on muistettava. :lanssi:
Mosuri kirjoitti:No jos tuo on kantahenkilökunnan käsitys ilmatorjunnasta nykyaikaisessa sodankäynnissä niin huonosti käy!
Kapiainen kirjoitti:Mosuri kirjoitti:No jos tuo on kantahenkilökunnan käsitys ilmatorjunnasta nykyaikaisessa sodankäynnissä niin huonosti käy!
Näyttää olevan turha edes kysyä että luitko edes mitä kirjoitin..koska kommenttisi kertoo ettet lukenut..
JOS tilanne on se, että IT on puutteellisella tasolla, ei pidä Suomalaiskansalliseen tapaan heittää samantien kirvestä kaivoon ja surkutella että eihän me mitään mahdeta.. Silloin pitää katsoa mitä voidaan tehdä niiden resurssien puitteissa mitä meillä on - ja tässäkään asiassa tilanne ei ole toivoton, saati epätoivoinen!
"Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.." (H. Guderian)
Kapiainen kirjoitti:Hande kirjoitti:Ilmatorjunta on varmasti ongelma oli panssarijoukkojen organisaatiomalli mikä tahansa.
Minusta tilanne on aika usein se, että emme aina tarkastele tuota ilmauhka-asiaa ihan täysin realisestisesti. Tarkoitan, että liian usein koemma ilma-aseen sellaiseksi, ettei sille yksinkertaisesti vain voi mitään ja että se tuhoaa hetkessä kaiken tieltään.
No, esim vielä meneillään olevassa Libyan sisällissodassa Gaddafin armeija pystyi yllättävän kauan ja tehokkaasti liikuttelemaan panssari- ja muita ajoneuvoin liikkuvia joukkoja vastustajan täydellisen ilmaherruuden vallitessa ja hyvin, hyvin kevyen ja tehottoman ilmatorjunnan suojaamana.
Jos se onnistui siellä, Libyan maastoissa, niin se onnistuu aivan varmasti myös Suomalaisissa maastoissa. Uskoakseni Suomalaiset joukot ovat merkittävästi paremmin koulutettuja tuohon asiaan, suunnitelmissa asia on huomioitu ihan toisella tavalla kuin uskoakseni Libyan armeija oli huomioinut, lisäksi meillä hyvin todennäköisesti on selvästi Libyalaisia parempi ilmatilannekuva käytössä ja myös muuta ilmatorjuntaa kuin kuin ikivanhaa ammus-IT:tä. No ok, voi olla, että IT:tä saisi olla enemmänkin, mutta toisaalta taistelualue on suhteellisen pieni ja sille keskittyy paljon joukkoja. Jos jokaiselle joukolle ei ole omaa IT:aa, niin lähialueella todennäköisesti on jonkun toisen joukon IT:aa, joka kyllä toimii kun maali on sen toiminta-alueella..joka taas aikaansaa sen, että vaikka "aukkoja" saattaakin jäädä, niin "aukoille" pääsy saattaa olla jo haasteellisempi asia.
Vastustajan ilma-ase on varmasti suuri haaste, mutta ei siinäkään asiassa ole syytä vaipua epätoivoon. Jos huippumodernia IT:aa ei ole, pitää keksiä jotakin muuta - kuten Libyalaiset tekivät ja selviytyivät yllättävän hyvin ja yllättävän pitkään täysin ylivomaista ilmavihollista vastaan. Meidän tilanteemme on lähtökohdiltaan moninverroin parempi kuin Libyalaisten.
juhapar kirjoitti:Hornetit?
Tämä on lisää tykkejä, kuljetusvaunuja ja uusia ampumatarvikeita?Ohjus-tiedustelija kirjoitti:
Kehitetään operatiivisten joukkojen liikkuvuuden ja tulivoiman suorituskykyä
— Jatketaan operatiivisten joukkojen varustamista (johtaminen, tulivoima, suoja ja liikkuvuus)
— Kehitetään suojelukykyä ja uusitaan lähipanssarintorjunta-aseistusta.
Museo kirjoitti:En kyllä mukisematta niele väitettä Naton satojen koneiden ilma-armadan tehottomuudesta. Ensinnäkään oikeasti sotaan osallistuneita koneita ei ollut kerrallaan satoja vaan muutama tusina. Libya oli laaja, etäisyydet pitkiä ja YK:n mandaatin mukaan Nato lähti Libyaan suojelemaan siviilejä (toki muitakin suojeltavia intressejä tietenkin oli).
Museo kirjoitti:En kyllä mukisematta niele väitettä Naton satojen koneiden ilma-armadan tehottomuudesta. Ensinnäkään oikeasti sotaan osallistuneita koneita ei ollut kerrallaan satoja vaan muutama tusina. Libya oli laaja, etäisyydet pitkiä ja YK:n mandaatin mukaan Nato lähti Libyaan suojelemaan siviilejä (toki muitakin suojeltavia intressejä tietenkin oli).
Lentotukialus Charles de Gaullella oli parhaimmillaan kokonaista 16 hävittäjää ja ne lensivät noin kolmasosan kaikista pommitustehtävistä kun lentotukialus oli asemissa. Yhteensä pommituslentoja tukialukselta kirjattiin 840. Kertoo vähän mittakaavasta, mutta yllättäen mikään muu maa kuin Yhdysvallat ei Ranskan lisäksi tällä hetkellä pysty edes tuohon.
Kampanjan alussa Yhdysvallat ampui siinä 100 risteilyohjusta pelkästään yhdeltä sukellusveneeltä ja pari pommittajaa teki mannertenvälisiä lentoja tuhoten ilmapuolustuksen. Ranskan avausisku tuhosi panssarikolonnan ja esti yhden kaupungin valtaamisen. Mukavasti käynnistynyt ilmasota kuitenkin hieman jämähti kun Yhdysvaltojen maataistelukoneet lopettivat rynnäköintinsä.
Hätiin kutusutut Ranskan laivalta operoineet taisteluhelikopterit olivat ehkä niitä harvoja jotka oikeasti olivat vaarassa joutua ammutuksi alas. Ne lensivät tehtäviä parin yön välein yhteensä 250 kertaa. 450 kohdetta tuhottiin. Britannian Apachet tuhosivat 80 kohdetta.
No, ilman amerikkalaisia Libyaa ei sitten pommitettu kivikaudelle, rahaa säästyi ja siviilejä kuoli vähemmän. Silti lopulta käsittääkseni Gaddafi hävisi sodan, yhtään länsimaalaista sotilasta ei tietääksi kuollut ja maajoukkoja ei tarvinnut lähettää (paitsi jotain erikoisjoukkoja). Mutta kuten sanottua Suomen erityisolosuhteissa kaikki olisi tietenkin toisin, koska me käymme sotamme omilla säännöillämme. Hyi hyi, ei meitä arabeihin saa verrata eikä varsinkaan Venäjää Natoon!
SJ kirjoitti:Tuossa sain käsiini Ilmatorjunta -lehden 2. tämän vuotisen numeron. Siinä oli aika kiinnostavaa juttua siitä, kuinka Venäjän ilmavoimat toimivat Georgiassa. Sen perusteella väittäisin, että kaikki meidän IT-kalusto löytäisi itselleen käyttöä ainakin siihen asti, kunnes tappiot pakotaisivat nostamaan lentokorkeutta.
Iso-Mursu kirjoitti:SJ kirjoitti:Tuossa sain käsiini Ilmatorjunta -lehden 2. tämän vuotisen numeron. Siinä oli aika kiinnostavaa juttua siitä, kuinka Venäjän ilmavoimat toimivat Georgiassa. Sen perusteella väittäisin, että kaikki meidän IT-kalusto löytäisi itselleen käyttöä ainakin siihen asti, kunnes tappiot pakotaisivat nostamaan lentokorkeutta.
Toivotaan että saataisiin vielä sitä olalta laukaistavaa ilmatorjuntakalustoa niin sitten voisin ainakin minä lopettaa voivottelun.
SJ kirjoitti:Iso-Mursu kirjoitti:SJ kirjoitti:Tuossa sain käsiini Ilmatorjunta -lehden 2. tämän vuotisen numeron. Siinä oli aika kiinnostavaa juttua siitä, kuinka Venäjän ilmavoimat toimivat Georgiassa. Sen perusteella väittäisin, että kaikki meidän IT-kalusto löytäisi itselleen käyttöä ainakin siihen asti, kunnes tappiot pakotaisivat nostamaan lentokorkeutta.
Toivotaan että saataisiin vielä sitä olalta laukaistavaa ilmatorjuntakalustoa niin sitten voisin ainakin minä lopettaa voivottelun.
Kaikesta päätellen niitä on kyllä tulossa. Joko IP-hakuisia tai sitten lisää ITO-200M:iä.