AMOS ja NEMO

Commander

Korpraali
Mistä tuollainen luku tuli? Ei ainakaan minulta:rolleyes: Nemo-Jurmo-yhdistelmää on testattu ja Nemo-Jehu-yhdistelmä on yhden jos toisenkin unelmissa, mutta ei tuollaista vielä missään ole tulossa.

Ja ammuskuorma on vielä enemmän hakusessa:cool:

Jo vähäinen KVG "Patria Nemo Jehu" tuo esiin tämän:devilish:https://www.google.fi/search?q=patria+nemo+jehu&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=mt4O2j-SHiW0sM%3A%2CXHZMffHEJdfFGM%2C_&usg=AI4_-kRKyVK_6bS9bE4mKGm52W-JCoNX7Q&sa=X&ved=2ahUKEwje2oCmqp3fAhWGiIsKHeWrA8UQ9QEwAnoECAQQBg#imgrc=mt4O2j-SHiW0sM:
Juurikin näin on. Patria on kyllä hyvin halukas myymään ainakin yhden yksikön (se 6 kpl), ja eräs joukko-osasto valmis ottamaan sellaisen käyttöön, mutta tähän liittyy pari muuttujaa:

Rannikkojoukkojen poistuvaa tulivoimaa joudutaan jatkossa korvaamaan, eli ainakin vajaa kymmenen 130TK yksikköä ja vanheneva rannikko-ohjuskalusto. Ratkaisuvaihtoehtoja lienee useita: Nemo-järjestelmä, ohjukset, K9... Jne. Kuten kaikki saattanevat arvata niin suunniteltu rahoitus jatkossa (20-luvulla) ei ole mitenkään suunnaton.

Nemo-ratkaisuun päätyminen tuottaisi ehkä yhdelle rannikkojalkaväkitaisteluosastolle sen tarvitseman taktisen tulitukijärjestelmän, mutta torppaisi samalla muun vaikuttamiskyvyn korvaamisen pitkäksi aikaa. Kyllä, pitää paikkansa. Jehu+Nemo-yhdistelmä lienee yksittäisenä asejärjestelmänä ihan tehokas, mutta merivoimien tai meripuolustuksen näkökulmasta varsin kustannustehoton ratkaisu.
 

veeteetee

Eversti
Joo, parempi se on, että ostetaan muutama hassu kappale järjettömän kalliita, mutta mediaseksikkäitä kertakäyttöisiä noitapillejä MERElle, vihollisen saatua jalkansa rannalle alkaa krh:kin purra;)
Voitonpäivä.jpg
 

veeteetee

Eversti
BAESH:n Mjölnereitä kun ei vielä näy rullaavan ulos Ö-vikistä, niin tässä sama ase eli AMOS M Fillingenin ampumakentällä 31.08.1996:
AMOS M 1996-08-31 Fillingenissä.jpg
 

veeteetee

Eversti
AMOS-historiaa tämäkin, ensimmäinen ammunta 120 mm tumppihylsyllä Vihtavuoressa joulukuussa 1996; ase on mallia ite-taide;) eli sekalaisista romuosista kierrätetty m/MJL:
120 stube VRI 1996-12001.jpg

EDIT: Tällaista on tumppihylsyn käyttö nykyään:
1549570496735.png
 
Viimeksi muokattu:

KymJP2K

Kapteeni
Johan on kumma jos ei Nemoa mene kaupaksi kun on jo kahdessa ehdokkaassa neljästä.
Enemmän ihmetyttää miksei Nemo ole savimajapommitusten pääaseena. Nykyään rangerit ja muut raahaa 120mm suustaladattavaa pitkin solanpohjia ja tilaavat ilmapommeja kun siirrossa joudutaan tulen alle.

Yksi nemo Stryker jonon perälle = säästää itsensä viikossa.
 

veeteetee

Eversti
Top