AMOS ja NEMO

Commander

Kapteeni
Mistä tuollainen luku tuli? Ei ainakaan minulta:rolleyes: Nemo-Jurmo-yhdistelmää on testattu ja Nemo-Jehu-yhdistelmä on yhden jos toisenkin unelmissa, mutta ei tuollaista vielä missään ole tulossa.

Ja ammuskuorma on vielä enemmän hakusessa:cool:

Jo vähäinen KVG "Patria Nemo Jehu" tuo esiin tämän:devilish:https://www.google.fi/search?q=patria+nemo+jehu&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=mt4O2j-SHiW0sM%3A%2CXHZMffHEJdfFGM%2C_&usg=AI4_-kRKyVK_6bS9bE4mKGm52W-JCoNX7Q&sa=X&ved=2ahUKEwje2oCmqp3fAhWGiIsKHeWrA8UQ9QEwAnoECAQQBg#imgrc=mt4O2j-SHiW0sM:
Juurikin näin on. Patria on kyllä hyvin halukas myymään ainakin yhden yksikön (se 6 kpl), ja eräs joukko-osasto valmis ottamaan sellaisen käyttöön, mutta tähän liittyy pari muuttujaa:

Rannikkojoukkojen poistuvaa tulivoimaa joudutaan jatkossa korvaamaan, eli ainakin vajaa kymmenen 130TK yksikköä ja vanheneva rannikko-ohjuskalusto. Ratkaisuvaihtoehtoja lienee useita: Nemo-järjestelmä, ohjukset, K9... Jne. Kuten kaikki saattanevat arvata niin suunniteltu rahoitus jatkossa (20-luvulla) ei ole mitenkään suunnaton.

Nemo-ratkaisuun päätyminen tuottaisi ehkä yhdelle rannikkojalkaväkitaisteluosastolle sen tarvitseman taktisen tulitukijärjestelmän, mutta torppaisi samalla muun vaikuttamiskyvyn korvaamisen pitkäksi aikaa. Kyllä, pitää paikkansa. Jehu+Nemo-yhdistelmä lienee yksittäisenä asejärjestelmänä ihan tehokas, mutta merivoimien tai meripuolustuksen näkökulmasta varsin kustannustehoton ratkaisu.
 

veeteetee

Kenraali
Joo, parempi se on, että ostetaan muutama hassu kappale järjettömän kalliita, mutta mediaseksikkäitä kertakäyttöisiä noitapillejä MERElle, vihollisen saatua jalkansa rannalle alkaa krh:kin purra;)
Voitonpäivä.jpg
 

veeteetee

Kenraali
BAESH:n Mjölnereitä kun ei vielä näy rullaavan ulos Ö-vikistä, niin tässä sama ase eli AMOS M Fillingenin ampumakentällä 31.08.1996:
AMOS M 1996-08-31 Fillingenissä.jpg
 

veeteetee

Kenraali
AMOS-historiaa tämäkin, ensimmäinen ammunta 120 mm tumppihylsyllä Vihtavuoressa joulukuussa 1996; ase on mallia ite-taide;) eli sekalaisista romuosista kierrätetty m/MJL:
120 stube VRI 1996-12001.jpg

EDIT: Tällaista on tumppihylsyn käyttö nykyään:
1549570496735.png
 
Viimeksi muokattu:

KymJP2K

Kapteeni
Johan on kumma jos ei Nemoa mene kaupaksi kun on jo kahdessa ehdokkaassa neljästä.
Enemmän ihmetyttää miksei Nemo ole savimajapommitusten pääaseena. Nykyään rangerit ja muut raahaa 120mm suustaladattavaa pitkin solanpohjia ja tilaavat ilmapommeja kun siirrossa joudutaan tulen alle.

Yksi nemo Stryker jonon perälle = säästää itsensä viikossa.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Upeita kuvia.
Tällaista kalustoa lisää, mutta Voisiko tuon komentosillan takareunassa on joku Phalanx CIWS, eli M61 Vulcan vai onko liian raskas? Kun se värkki on nimenomaisesti tehty pienien alusten lähisuojaksi.
Svenssonit voisivat asentaa tuohon taakse 40mm jos kantaa. Suomen ratkaisun jokainen saattaisi arvata.
 

veeteetee

Kenraali
Suorasuuntausammuntaa Nemo Containerilla viime syksynä:
DSC_4510.jpg
Nemo Container @ Lätt Trossbåt; huomaa, ettei keulakannelle juuri muuta sovi kuin Nemo Container ja takakannella on Pasi Kuikka, joten kk on ainoa lisättävissä oleva ase:DSC_4497.JPG
Punainen rinkula oli tähtäyspiste, nyttemmin iskemäpiste:
DSC_4512.jpg
 
Top