Aseiden 3D tulostus

Ongelmina sintrauksessa ovat käsittääkseni että printattu metalli ei ole läheskään yhtä kestävää kuin tehdasvalmisteisesta jyrsitty tavara, eli varaosan pitäisi olla paljon tuhdimpi kuin originaalin, ja myös itse tulostusprosessi syö pienenkin palikan osalta helposti useita tunteja - osaava koneistaja pyöräyttää simppelin palikan sorvilla paljon nopeammin.

Joo materiaalitekniikassa on vielä paljonkin kehittämistä, mutta toisaalta nykyaikaisen joukko-osastton tarvitsema tavaramäärä on jumalaton niin volyymin kuin nimikkeiden lukumäärän suhteenkin. Jos sitä saataisin leikattua paikalla tulostettavien kamojen avulla niin hyöty olisi suuri, jonkun prikan tilaaminen kotimaasta on hankalaa ja kallista.

Osaava koneistaja peruskonepajavarustuksen kanssa olisi kiva olemassa mutta niitä ei sotilasorganisaatiossa kovin montaa ole. Ekat sorvaustaitoiset on aseseppiä jotka ovat muistaaksenin prikaatin organisaatiossa olevia.
 
Nyt en tiedä onko tämä trolli vai eikö tosiaan tiedä... noissa on todellakin merkittävä ero. Liian laaja aihe avattaksi, ehkä joku osaa tehdä suppean eron.
@Vääpeli . En todellakaan ole trolli. Yritän kertoa vain ja ainostaan faktoja siten kun itse ne ymmärrän (toki linkkien kera)...
 
Koska matallin 3D printtaus-menetelmässä "raaka-aina" oikeasti sulatetaan lämmöllä, niin kestävyys on vähintään sama kuin alkuperäisellä: En ymmärrä fysiikkaa, joten otan esimerkin:
- 2 kappaletta liitetään yhteen hitsaamalla: Kyseessähän on metallin 3D tulostuksen kannalta sama asia: atomit liittyvät toisiinsa muodostaen kestävän liitoksen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hitsaus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmiulotteinen_tulostus

Näistä 3D tulostuspajoista: Hirvittävä ajatus on se, jotta joku jantteri on 3D skannannut esim. AK-47:n purettavissa oleva osa kerrallaan. Tästä sitten .SLT tiedosto (tätä useat 3D tulostimet ymmärtävät, ilmeisesti siis metallivehkeet myös). Sitten vaan aikaa ja sähköä, niin avot: Ei tartte hankkia lupia kun asetta ei oikeasti ole olemassa, normi patruuna käy jos mitat ovat oikeat (Tietty näin pitää olla). Sitteen vaan panostamaan 3D metallille tulostettuun lippaaseen paukkuja (toki pitää itse ladata, tulostimella periaatteessa voidaan tuolostaa hylsy :-/)...

Käyttökohteita en uskalla edes arvailla ja bannien perusteella en edes ehdota....


Jos oikeasti katsoo, asioita niin hitsaus on muutakin kuin vain materiaalien lämmittämistä.
Samalla kannatta perehtyä materiaalin ominaisuuksiin jotka ovat aivan oma maailmansa. Niin muovien kuin metallien osalta.


http://mandata.pp.fi/Hitsaus/Artikkelit/B1.pdf

http://www.ovako.com/PageFiles/320/Ovakon_terasten_hitsaus_15724.pdf

http://www.ims.tut.fi/vmv/2005/vmv_4_1.php


Ps. Osa teräksistä on vaikeasti hitsattavia joten puheet tuosta vain lämmittämisestä on aika …...
 
Hitsausmetallurgiaa lukeneena yhdyn edelliseen. Tää absurdi väite "atomit liittyvät toisiinsa muodostaen kestävän liitoksen" vahvistaa lähinnä sen väitteen, ettei veffeade ymmärrä fysiikkaa.
 
Jos oikeasti katsoo, asioita niin hitsaus on muutakin kuin vain materiaalien lämmittämistä.
Samalla kannatta perehtyä materiaalin ominaisuuksiin jotka ovat aivan oma maailmansa. Niin muovien kuin metallien osalta.


http://mandata.pp.fi/Hitsaus/Artikkelit/B1.pdf

http://www.ovako.com/PageFiles/320/Ovakon_terasten_hitsaus_15724.pdf

http://www.ims.tut.fi/vmv/2005/vmv_4_1.php


Ps. Osa teräksistä on vaikeasti hitsattavia joten puheet tuosta vain lämmittämisestä on aika …...

Ymmärrän kyllä haasteet, mutta...

Tässä kuitenkin LUT:n tutkimusroffan aineistoa jossa tarkempaa (?) selvitystä tekniikoista ...

http://www.slideshare.net/KimmoHaapea/tuomas-purtonen-lut-3dtulostus
 
This is my ghost gun. To quote the rifleman’s creed, there are many like it, but this one is mine. It’s called a “ghost gun”—a term popularized by gun control advocates but increasingly adopted by gun lovers too—because it’s an untraceable semiautomatic rifle with no serial number, existing beyond law enforcement’s knowledge and control. And if I feel a strangely personal connection to this lethal, libertarian weapon, it’s because I made it myself, in a back room of WIRED’s downtown San Francisco office on a cloudy afternoon.

I did this mostly alone. I have virtually no technical understanding of firearms and a Cro-Magnon man’s mastery of power tools. Still, I made a fully metal, functional, and accurate AR-15. To be specific, I made the rifle’s lower receiver; that’s the body of the gun, the only part that US law defines and regulates as a “firearm.” All I needed for my entirely legal DIY gunsmithing project was about six hours, a 12-year-old’s understanding of computer software, an $80 chunk of aluminum, and a nearly featureless black 1-cubic-foot desktop milling machine called the Ghost Gunner.
http://www.wired.com/2015/06/i-made-an-untraceable-ar-15-ghost-gun/
 
Kyseessä pieni 1500 taalan hintainen CNC-jyrsin, joka on tarkoitettu vain jyrsimään AR-15:n laatikko alumiiniblokista

Ei pelkästään arskan laatikkoa vaan mitä vaan mitä saat mahdutettua sen sisälle.

tumblr_inline_nf1p0duxaY1rwpoc4.jpg


Ghost Gunner is a general purpose CNC mill, built upon a large body of open source work, including the gshield 3 axis motion hardware, the grbl g-code parser and motion controller, and popular microcontrollers. All Ghost Gunner schematics and design files will be published into the public domain, and anyone can program anything for the machine.
https://ghostgunner.net/
 
Hauskaa vieläpä että jenkeissä saa myydä kuluttajalle 80% valmiin laatikon ilman lupia. Loput pitää sitten kairata kotona. Myyjät luonnollisesti suunnittelevat palikat niin, että viimeiset 20% ovat mahdollisimman helpot tehdä, onnistuu jopa melkein pylväsporakoneella.

Tässä mustat pinnat ovat se valmis 80% osuus, ja metallinväriset se loput 20% mikä on tehty kotona, käytännössä siis liipaisinkoneiston ontelo:

1469289_01__80_lower_receivers_640.jpg
 
The Office of Naval Research will meet with 200 industry reps later this month in advance of the Navy’s deep dive into additive manufacturing — aka 3D printing.

The Navy wants to give its ships at sea the capability of making parts as needed, something that not only will come in handy in emergency but would preclude the need to carry many spare parts that — ideally — never have to be used.

In September, the Navy expects to formally ask for proposals and will use the upcoming July 15 Industry Day to brief industry officials about what it’s looking for and get them to think about how to improve existing 3D printing technology, ONR said in an announcement Monday.

“We’re developing quality AM [additive manufacturing] metal processes for naval applications with titanium, aluminum and stainless-steel alloys,” said Program Manager Billy Short. “Ideally, we would one day like to see additive manufacturing machines built that could be placed on vessels and perform well even in the toughest sea conditions, but that is another technical leap beyond this current program.”

But ONR envisions the advances benefiting ground and aviation assets, as well, and Short said ONR will be looking for new ideas for the additive manufacture of critical metal-cast parts such as impellers, engine mounts and transmission housings.

Among the challenges the Navy faces for shipboard 3D manufacturing is materials storage.

“There are significant safety concerns,” Lt. Ben Kohlman of the Chief of Naval Operations’ Rapid Innovation Cell noted during a discussion of the technology last year. “The powder that’s used in the aluminum or titanium is highly flammable.”

All the briefings will be unclassified, but industry reps taking part must be U.S. citizens, according to the announcement.

The event will be held at the Stonegate 2 Conference Center in Chantilly, Virginia.
http://defensetech.org/2015/07/01/n...rinting-next-year-looking-for-industry-ideas/
 
Yhdysvaltain armeija muuten käyttää heidän kenttäkorjaamossaan 3D-printtereitä mm. varaosien tekoon. Tämän artikkelin perusteella printtaavat muovia: http://www.military.com/daily-news/...mbat-solutions.html?comp=1198882887570&rank=1 ja metallintulostaminen on tutkimusasteella vielä. CNC-kone on toki mukana prototyyppikontissa.

Itse teen työtehtävissäni prototyyppejä mm. CNC-työstämällä ja tulostamalla, tosin meidän yrityksellämme on vain muovitulostin käytössä - Lappeenrannassa olen käpistellyt metalliprintteriäkin, mutten ole päässyt sitä käyttämään. Olen joskus tylsistyksissäni tehnyt CNC:n työstöradat niin AR:n laatikolle sekä laittanut napinpainallusta vaille valmiiksi sen jenkkiläisen muoviprinttiaseen tulostumaan - tarvetta painaa sitä nappia ei ole vielä tullut (enkä halunnut, että Stratasys hakee meidän tulostimen pois). Oma näkemykseni on se, mitä täällä on monesti toisteltukin: prototyypin valmistuksessa ja/tai vajaavaisilla kättentaidoilla varustetulle nörtille voi aseen 3D-tulostus olla joskus lähitulevaisuudessa keino hankkia laiton ase. Edelleen on kuitenkin helpompaa ja halvempaa teettää/tehdä ase perinteisin, lastuavin metallintyöstömenetelmin. Tai hankkia se olemassa oleva mutka jostain.
 
100k€ on kuitenkin aika vähän, kun miettii, paljonko aseita sillä voi tuottaa. Tuore 3D-printattu 1911 lienee selvästi arvokkaampi kuin kulunut FN M1910, jonka voi ehkä nippa nappa saada 200:lla eurolla. Jos valmistus maksaisi 500€, ja kate olisi 1000€, niin 100 pyssyä myymällä kuittasi jo halvan tulostimen. Lisäksi hintoja yritetään painaa koko ajan alas päin, voi olla pari vuotta kymmenen-viidentoista sijaan: http://www.engineering.com/3DPrinti...ExOne-M-Flex-Production-Metal-3D-Printer.aspx
Koitapa myydä ne 100 pyssyä sen verran täysjärkisille käyttäjille että a) et pääse omasta hengestäsi jonkun asiakkaan toimesta.
b) Saat myytyä ne 100 ennenkuin poliisi on ovellasi koska joku valopää(asiakkaasi) on laulanut virkavallalle mistä on aseen saanut jolla on känni&5muuuta douppia päässään keksinyt jonkin helvetin fiksun "idean" onka toteuttamisessa on käyttänyt sinun printtaamaasi asetta.
c) älä edes harkitse biseksenä joshaluat pysyä hengissä, vapaana ym. Sitten kun printteri maksaa sen verran että viiden pyssyn myymisellä katat hankintakulut niiiin Ehkä sitten.
 
printed_missile1021-700x398.jpg

A cutaway model showing the printable components of a small missile. Photo: Raytheon

Researchers at Raytheon Missile Systems say they have already created nearly every component of a guided weapon using additive manufacturing, more commonly known as 3-D printing. With commercially available high-end equipment and specially modified versions of low-cost 3-D printers, company researchers have created nearly every component of a guided weapon using 3-D printing, including rocket engines, fins, parts for the guidance and control systems, and more.
http://defense-update.com/20150719_printed_missiles.html

“Before a warfighter can print a missile in the field,” he said, “you need quality, controlled processes to fabricate all the component materials: the metallic strongbacks, and the plastic connectors, the semiconductors for processors, and the energetics and propulsion systems. The hard part is then making the connections between these components, as an example, the integrated control circuit that receives the command to light the fuse. At some relatively near-term point you may have to place chips down and interconnect them with printing. Or, in the future, maybe you’ll just print them.”

“We are printing demos of many of the seeker components. And we demonstrated a printed rocket motor. We’ve already printed 80 percent of what would go into a missile” said Danforth.

3D printing of missiles and warheads will allow engineers to utilize complex geometries and patterns that previously could not be produced or manufactured, driving missiles and warheads to be lighter, smaller, more compact and more affordable. It will also enable focused lethality, rendering warheads more effective, thus reducing collateral damage risk.
 
Viimeksi muokattu:
Miten puolustautua kun seuraavan pätkän mukaisia ja vielä kehittyneempiä aseita pörrää ilmassa. Salamurhat ainakin halpenevat. Luulisi, että Valkoisessa talossa ollaan jo hyvinkin varautuneita, ulkomaanmatkoja jouduttanee kohta rajoittamaan.

Kommentteja?

 
"There is not going to be nothing like this for at least a decade..." Kaverit aikoavat istua sormiperseessä kun CoD kopio nousee taivaalle. Just viime viikolla taivastelin toisesta samanlaisesta, enkä tiennyt mitä sanoa, mutta tämän kohdalla esittäjä laukoo valheita suoralta kädeltä. Hän esittää että kukaan ei ole kykenevä tuollaisia väsäämään tällä hetkellä. En ole vaikuttunut. Tippaakaan. Mutta perjantai kevännyksenä menee aivan samanlailla kuin keppana ja hieman mustunut grillimakkara.

Mitä pidemmälle me menemme tälle vuosisadalle, sitä enemmän me näemme vastaavanlaisia fantasioita toteutuvan.
 
Miten puolustautua kun seuraavan pätkän mukaisia ja vielä kehittyneempiä aseita pörrää ilmassa. Salamurhat ainakin halpenevat. Luulisi, että Valkoisessa talossa ollaan jo hyvinkin varautuneita, ulkomaanmatkoja jouduttanee kohta rajoittamaan.

Kommentteja?


Tuohon vehkeeseen kun tulee hillitön tuli niin olis ollut ryssää matkiva jenkki ihmeissään. :)
 
Miten puolustautua kun seuraavan pätkän mukaisia ja vielä kehittyneempiä aseita pörrää ilmassa. Salamurhat ainakin halpenevat. Luulisi, että Valkoisessa talossa ollaan jo hyvinkin varautuneita, ulkomaanmatkoja jouduttanee kohta rajoittamaan.

Kommentteja?

Ihan samalla tavalla kuin RC-hekoja tai lennokkeja vastaan joita on ollut jo olemassa n. puoli tuntia Wrightin veljesten ensilennosta :)
 
Back
Top