Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Aselaki ja hallussapitolupa, luvalliset ja luvattomat aseet

Viestiketju osiossa 'Aseet ja ampumatarvikkeet' , aloittaja Rauhantekijä, 19.06.2016.

 1. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,393
  Tykkäykset:
  2,695
  Pisteet:
  156
  Toisten vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapito julkisella paikalla on kielletty järjestyslaissa. Rajaavana tekijänä ei ole väline, vaan se onko sen hallussapidolle hyväksyttyvää syytä. Eli raksamies voi rauhassa kantaa kaapeleita kadun poikki puukko vyöllä, sen sijaan ravintolaan ei tarvitse ottaa omaa veistä mukaan.

  Naamioituihin aseisiin on poliisilla ja oikeusjärjestelmällä on yleensä tiukempi suhtautuminen, esimerkiksi toiseksi esineeksi naamioidun ampuma-aseen hallussapito rinnastetaan konetuliaseen hallussapitoon, eli rikos muuttuu törkeäksi.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 2. Fremen

  Fremen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  13.06.2014
  Viestejä:
  3,629
  Tykkäykset:
  7,196
  Pisteet:
  1,286
  Vaarilla oli aikoinaan kävelykeppi joka ampui jotain brittiläistä spessuhaulikonpatruunaa, olisko ollut 28 .cal tai jotain. Yhdestilaukeava, eikä tietenkään tukkia. Erikoisuutena ja ainoana vihjeena valppaalle jeparille pieni kuparinen "jyvä" kävelykepin metallisessa pohjaringissä....

  [​IMG]
  Oli aika tännäköinen peli, en tiedä että sillä olisi kukaan ikinä uskaltanut ampua kovilla... lähinnä kyseessä tais olla ns. "näyttöpiissi" :)... joka siis näytti kävelykepiltä
   
 3. Mainos 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITTO – FINLANDS JÄGARFÖRBUND

  METSÄSTÄJÄLIITON UUTISKIRJE 23.8.2016


  VASASUOJA EI POISTU, METSÄSTÄJIEN OIKEUSTURVA PARANEE
  Maa- ja metsätalousministeriö on valmistelemassa asetusta hirvenmetsästysaikojen muutoksesta. Tulevaisuudessa hirvenmetsästys alkaisi aina lokakuun toisen viikonlopun lauantaina, kun se alkaa nyt syyskuun viimeisenä lauantaina. Ylä-Lapin aikaistettu hirvenmetsästys, joka alkaa 1.9. ja jota seuraa lokakuussa kiimarauhoitus, laajenisi Lapissa nykyistä laajemmalle. Peltohirvien metsästys olisi myös eteläisessä Suomessa sallittu 1.9. alkaen tarkemmin määritellyissä tapauksissa.

  Asetusluonnokseen sisältyy myös kohta, jonka mukaan vasallisen naaraan ampuminen varsinaisen hirvenmetsästyksen alettua lokakuun toisen lauantain jälkeen ei olisi enää metsästysrikos. Julkisuudessa on virheellisesti epäilty, että tämä johtaisi vasallisten lehmien ampumiseen. Eläinaktivistijärjestöt, kuten Animalia, ovat käynnistäneet kampanjan asiasta teemalla ”hirvenvasoilta ammutaan äidit”.

  Kysymys ei ole vasasuojan poistamisesta. Vasasuoja kuuluu edelleen metsästäjän eettisiin sääntöihin eikä vasallisia naaraita saa ampua. Nykyinen laintulkinta on kuitenkin johtanut menettelyihin, jossa selvät vahingot on viety tuomioistuimiin ja onpa oikeusmurhiakin tapahtunut. Nämä ovat tilanteita, joissa huolellisella metsästäjällä ei ole ollut minkäänlaista mahdollisuutta tietää, että yksin liikkuvalla hirvellä on ollut vasa, joka on kulkenut eri reittejä tai ollut piilossa. Rankaiseminen täysin tahattomista vahingoista on oikeusvaltion periaatteiden vastaista.

  Metsästäjäliitto katsoo, että metsästäjien oikeusturvan kannalta on välttämätöntä uudistaa asetusta, kuten ministeriö nyt esittää. Missään toisessa EU-maassa ei ole vastaavaa ankaraa rangaistusta.

  Vasallisia naaraita ei siis edelleenkään ammuta, sellainen on metsästäjän eettisten sääntöjen vastaista. Vahingot eivät kuitenkaan jatkossa mene käräjille, se on tämän uudistuksen sisältö.


  ASELAIN MUUTOSEHDOTUKSET OLLEET LAUSUTTAVANA
  Ehdotusten tavoitteena on uudistaa ampuma-aseen ja aseen osan hankkimis- ja hallussapitomenettelyä joustavammaksi ja selkeämmäksi aseturvallisuudesta tinkimättä. Metsästäjäliitto on ajanut joustavoittamista ja kannattaa tavoitetta. Nyt aselaista lausunnolla olleet muutokset ovat:
  - Ampuma-aseen ja aseen osien yksilöintitietojen ilmoittaminen asetietojärjestelmään: Tiedot viedään järjestelmään heti jo ase-elinkeinon harjoittajan toimesta.
  - Aselupa: Erillinen hankkimis- ja hallussapitolupa jäisi pois. On vain aselupa, jolla voidaan ostaa ja pitää hallussa ase. Ostoaika pidennettäisiin kahdeksi vuodeksi.
  - Sähköinen asiointi: Lupaa voisi hakea sähköisesti. Edelleen asiointi olisi mahdollista myös poliisilaitoksella.
  - Kotipaikkasidonnaisuudesta luopuminen: Lupaa voi hakea missä vain. Käsittely tapahtuisi siellä, missä on vähiten jonoa tai keskitetysti aseasioita hoitavassa paikassa.
  - Aseen esittämisen vähentäminen: Uuden järjestelmän aikana kerran rekisteröityjä aseita ei olisi välttämätöntä enää käydä näyttämässä, koska tiedot ovat aiemmin todettu oikeiksi.
  - Soveltuvuustestistä luopuminen: Korostetaan tehostettua viranomaisvalvontaa. Poliisin tietoja ajetaan ristiin ja osumat rikoksista johtaisi aseharkintaan. Myös lääkärin ilmoitukset samassa ajossa. Panostetaan enemmän ensimmäistä lupaa hakevaan.
  - Asekeräilijän tiedostonpidosta luopuminen: Kaikille luvanvaraisille aseille ja osille luvitus. Liitosta muutoksen tulee olla keräilijöille maksuton.
  - Pääosa muutoksista on suunniteltu tulevan voimaan 1.4.2018.


  METSÄSTÄJÄLIITON JÄSENMÄÄRÄ YLITTI 160 000
  Metsästäjäliiton jäsenluku lähti tänä vuonna nopeampaan kasvuun ja ylitti nyt ensikertaa 160 000 jäsenen määrän.
   
  JPS, Fremen, Lone Soldier ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 5. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,879
  Tykkäykset:
  2,107
  Pisteet:
  1,286
  Erikoisuus, ei käytäntö. Tarvitsee CCW lupaa jos se ottaa laillisesti jonnekkin muualle kuin radalle.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 6. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  3,831
  Tykkäykset:
  3,866
  Pisteet:
  1,286
  Juuri tuosta päästään loputtomaan harkinnan ja mielivallan suohon: onko tavallisella ihmisellä hyväksyttävää syytä teräksisen selfie-kepin kanniskeluun julkisella paikalla perusteella "ajattelin ottaa pari kuvaa tossa puistossa"? Vai pitääkö olla joku Benjamin Peltonen, Sara Forsberg tai muu somestara?

  Selfie-kepin kanssa voi toki aina väittää, että oli juuri menossa paikkaan X ottamaan kuvia, mutta paskaa tullee niskaan, jos sitä kanniskelee jossakin TKP-kotelossa vyöllä tai muuten nopeasti käyttöönotettavissa. Vähän sama kuin jos kanniskelee airsoft-asetta mukanaan matkalle harrastuspaikalle. Kenelläkään tuskin on sanomista, jos se on repussa selässä, mutta selitys voi olla vähemmän uskottava, jos ase löytyy housunkauluksesta.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,743
  Tykkäykset:
  20,192
  Pisteet:
  1,286
  Minä en jouda selaamaan nyt muutamaan viikkoon uutisia sillä tavoin kuin haluaisin. Olkaahan tarkkoina, lähiaikoina tulee jotain linjauksia tai esityksiä linjauksiksi liittyen ampuma-aseisiin. En tunne yksityiskohtia, mutta jotain tulee.
   
  J0h1F ja ctg tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu