Se on kyllä valitettavaa, kun muut eivät pysty vastaamaan sinulle tavalla jonka voisit hyväksyä. Rima on kieltämättä korkealla jos keskustelija ei omaa korkeakoulutason ajattelua. Mutta edelleen tässä käy niin että sinun mahdollisesti hyvät ideat menevät hylkyyn siitä syystä, että niistä ei nimenomaan voi olla samaa mieltä kun väkisin työnnetään.
Pahoittelen, jos ideani tuntuvat väkisin tunkevilta. Haluan esittää ne ja nähdä niille mahdollisimman tiukkaa kritiikkiä ja sitten vastata siiihen kritiikkiin parhaani mukaan. Ehkä siinä vastaamisessa menen "väkisin työntämisen" puolelle, kun en tuosta vaan hyväksy huonosti perusteltuja vasta-argumentteja malliani vastaan.
No älä sitten kritisoi. Kommentoi vaikka. Esimerkiksi minun ajattelua uhkista sitä otsikon kysymystä vastaan, eli kysymystä uhkamallista ja miten pitäisi varustautua uhkan x torjumiseen.Tässä voi kyllä hetkeksi unohtaa varusmiehen pakon ja palkkion ja keskustella siitä otsikon kysymyksen toisesta osiosta. Ei välttämättä kukaan ole oikeassa mutta pyöritetään mielenkiintoinen aivoriihi ennen tiukkaa varustautumista.
Niin, minusta Kosovon sota osoitti sen, että nykyaikainen kehittynyt yhteiskunta on erittäin haavoittuva ilmasta tulevaa hyökkäystä vastaan. Jugoslavialla oli vahva maa-armeija, mutta ei voinut tehdä sillä käytännössä mitään, kun NATO pani sen siviili-infran ilmasta käsin paskaksi. Tässä tilanteessa siviiliväestö, jonka suojelu on armeijan ykköstehtävä on selvästikin epäonnistunut ja jos vihollinen olisi joku vähemmän siviiliuhreista välittävä kuin NATO, niin ruumiita tulisi valtavasti.
Tähän uhkaan minusta meidän pitäisi varautua paremmin. On Suomen ilmapuolustuksen tila toki jo nytkin parempi kuin Jugoslavialla oli, mutta silti sitä pitäisi minusta parantaa. Eikä tähän auta se, että meillä olisi siellä näreen juuressa vaikka 100 000 ukkoa enemmän aseissa, vaan kyllä tässä tärkeimmässä roolissa on se aseistus, jota raa'alla rahalla saadaan hankittua.