Niin, olisi toivottavaa, että fokus säilyisi kejun aloitusviestin peruskysymyksissä. On selvää, että taloudelliset edellytykset vaikuttavat asioiden järjestämisen mahdollisuuksiin, mutta ne voisi ehkä mainita lyhyesti kertomalla, tarvitaanko rahaa nykyistä enemmän mallin toteuttamiseen vai ei.
Kyllä, rahaa tarvitaan lisää. Sen sijaan kansantaloudelle rasitus pienenee. Nämä kaksi eivät ole ristiriidassa, koska nykymallissa iso osa kustannuksesta kansantaloudelle tehdään rahatalouden ulkopuolella (=ilmaisena pakkotyönä).
Se malli itsessään eli millaisia määriä ja miten koulutettuja ja muodostettuja joukkoja sillä saadaan aikaiseksi on tärkeä ja sitä voisi koettaa kuvata mm. sillä tavalla, että kun malli on selitetty, pohdittaisiin, kuinka se vastaa erilaisiin uhkakuviin, joita täällä niin ikään on tarkoitus käsitellä. Mikäli saatte kehitettyä mallin, antakaa sille nimi (esim. TMPR*) ja vaikka versionumero, mikäli malli kehittyy tai muuttuu matkan varrella.
Oma TMPR on kuvattu pääpiirteissään jo sivulla 1. Tietenkään siinä esitettyjä lukuja ei ole hakattu kiveen, vaan niitä voi muuttaa tarvittaessa.
Mutta ihan oikeasti, en usko, että täältä löytyy sellaista ammattiosaamista, että näitä asioita voisi juuri yksityiskohtaisemmalle tasolle viedä ja väännellä siitä tai tästä it-järjestelmästä tai torjuntahävittäjästä. Näitä kysymyksiä varten on sitten omat keskustelunsa kalustoketjuissa. Minusta tässä ketjussa asioista on pakko keskustella varsin abstraktilla tasolla, jos lähtökohtana on se, että kaiken voi panna koko puolustussysteemissä uusiksi.