Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Asevelvollisuuden pitää muuttua

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Taitolaji, 11.05.2013.

 1. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Tässä on tavallaan esimerkki henkisestä kyvyttömyydestä taistella takaisin. Palvelustakin koskevat säännöt, kuten jonkun olisi tullut kertoa "Laurille". Tai ehkäpä hänelle sanottiin muun joukon mukana mutta hän ei shokissaan halunnut alkaa taistelemaan omiaan vastaan. Se mikä varusmiesten kalloon pitäisi myös ajaa, on se, että jos omat menee liian pitkälle, niin ne ei ole enää omia, vaan vihollisia. Kapiaiset, aliupseerit ym. kouluttajat eivät voi mielivaltaisesti kohdella alokkaita, eivät ainakaan ilman jälkiseuraamuksia. En muista enää kenen puoleen piti kääntyä jos sai osakseen mahdollisesti epäasiallista kohtelua. Millaista kiristystä, provosointia ja uhkailua "Lauri" sai kokea? Ja tuliko se ylipäätään kouluttajilta vai toisilta varusmiehiltä? Tässä on myös esimerkki artikkelista, jota vastaan ei voi puolustautua, koska uhrin henkilöllisyyttä on suojeltava. Oliko "Laurin" saama kohtelu erityisen kovaa vai oliko "Lauri" vain erityisen herkkä? Ja jos hän oli henkisesti normaalia hauraampi, niin miksei se käynyt ilmi pällitesteissä? Toisaalta "Lauri" myös antaa kuvan että hän on peitellyt vastoinkäymisiään, kuten on ihan normaalia kenelle tahansa. Hän on onnistunut piilottamaan tuskansa muilta, ja ennen kaikkea itseltään. Ja seuraukset nähdään tässä - eli mies kärsi kiltisti koko homman loppuun asti, ja kärsi sen jälkeenkin, ja syylliset pääsivät kuin koira veräjästä, jos heitä edes oli. Paatunut salaliittoilija voisi sanoa ettei "Lauria" ole edes olemassa, ja tämä artikkeli on pelkkää keksittyä viheliäistä propagandaa, koska onhan kyseessä sentään YLE.
   
 2. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Tupla.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2016
 3. Mainos 4. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Yllättävän iso osa keskeyttäneistä kärsii mielenterveysongelmasta, jos miltei puolet jättää leikin kesken siitä syystä. Onkohan henkinen kestävyys laskenut fyysisen kunnon ohessa uusilla varusmiehillä? Voisi kuvitella, että armeijan aikainen psyykkinen kuormitus on kevyttä esileikkiä tulevaan työelämään verrattuna, puhumattakaan sodasta.

  Laureille taas pitäisi järjestää sopivampi palvelupaikka, enkä nyt tarkoita perunateatteria, vaikka siellä nälkiintymisen vaara ei ehkä näyttäytyisi niin konkreettisena, että pitäisi ahmia itsensä pahoinvointiseksi.
  Ei tuo 3000e/kk aivan mahdoton ole. Jos varusmies viipyy valtion palveluksessa vuoden, se on yksinkertaisesti laskien 36 000e/v. Jos varusmiehiä koulutetaan vuodessa 20 000, se tekee 720 miljoonaa euroa. Noin neljännes puolustusbudjetista. Eri asia on sitten se, paljonko "oppisopimuskoulutuksesta" pitää maksaa.
   
 5. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,099
  Tykkäykset:
  4,747
  Pisteet:
  1,286
  Kiristys, provosointi ja uhkaus... Hm.. Jos kiltisti sanon oma tulkinta noista käsitteistä voi olla hieman eri kuin jonkun muun. "Lauri kuvailee, että hän joutui kestämään todella paljon vääryyttä armeijassa."

  Mitenkähän "Laurin" kertomukset on varmistettu ennen jutun ulos pukkausta?

  Jos intin suorittaminen oli noin vaikeata ja pistää vieläkin elämää sekaisin, ehkä se ongelma ei alkanut siellä intissä.

  Minun on vaikea uskoa että edes noin 10v sitten olisi voitu toimia täysin mielivaltaisesti ilman että siitä syntyisi isompi kohu.

  Mitä tulee testeihin, ei ne ole mitään ajatustenlukua, vaan paljastavat suuria linjoja ja isoja poikkeamia.


  muistetaan myös että "Laurin" jälkeen varusmiespalveluksen ovat käyneet loppuun noin 200 000 nuorta. Ikävä että "Laurin" elämä meni noin sekaisin, mutta "Lauri" lienee kyllä harvinainen poikkeus ja uloshan olisi päässyt kertomalla ongelmistaan, jos laitos olisi sitten todennut että "Lauri" ei ole palveluskelpoinen, mutta "Lauri" päätti olla hiljaa.
   
  Smith ja J0h1F tykkäsivät tästä.
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,774
  Tykkäykset:
  27,924
  Pisteet:
  1,286
  Parolannummella varusmiesten palvelusaika on usein täydet 12 kuukautta, ja vain noin kahdeksan prosenttia keskeyttää palveluksen.

  Se on puolet vähemmän kuin muualla. Ehkäpä muiden pitäisi muuttua samaan suuntaan? Iske ja murra!

  Tiiviistä yhdessäolosta löytyy ehkä yksi syy siihen, että panssariprikaatissa viihdytään.

  - Viimeiset kuusi kuukautta vaunuryhmä katselee toisiaan hämärässä vaunussa, Järvi naurahtaa.

  Ryhmän muodostaa perusyksikkö, johon kuuluvat johtaja, ampuja, lataaja ja ajaja. Jo nyt muutaman kuukauden yhdessä ollut ryhmä vaikuttaa tiiviiltä.

  Johtaja, aliupseerioppilas VihmaHattulasta, ajaja, panssarimies WallénKeminmaalta, ampuja, panssarimies SivulaLappeenrannasta ja lataaja, panssarimies Tammelin Helsingistä vakuuttavat kaikki viihtyvänsä erinomaisesti panssariprikaatissa.

  - Meistä pidetään täällä huolta, Vihma sanoo.


  http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612102200027723_uu.shtml
   
  Gibson, Iso-Mursu, Stagideus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 7. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Jatketaan vielä hieman tuota yksinkertaistavaa ja provosoivaa laskuharjoitusta.

  Jos koulutettavan keskimääräinen ”kuukausiraha” on 3 000e/kk ja koulutettavana on joukkue, jossa on 1 joukkueenjohtaja, 3 ryhmänjohtajaa ja 27 miehistöön kuuluvaa, kuukausikustannukseksi tulee 93 000e.

  Koska tasajako ei ole taktiikka, jaetaan kuukausikustannus kristillisesti tasan päällystön, alipäällystön ja miehistön kesken – 1/3 kullekin. Kukin miehistön jäsen saa kuukausittain käteensä toimintatonnin (1 148e), ryhmänjohtajat runsaan kymppitonnin (10 333e) ja joukkueenjohtaja 31 000e. Upseerikerholla juhlitaan.
   
 8. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286

  Itse muistan Kainuun Prikaatin lääkinnästä omalta ajaltani. Kouluttajat olivat ammattilaisia.

  Pitivät hyvää tiukan asiallista kuria, mutta olivat meidän puolellamme. Ja luottivat meidän lääkintämiesten tekemisiin. Kun jouduttiin olemaan pitkilläkin komennuksilla oman harkinnan ja osaamisen varassa.

  Sen lisäksi porukan henki oli hyvää ja kaikkien kanssa kokeiltiin tulla toimeen.

  Siinä sitä tunsi pärjäävänsä kun oli myöhästynyt päivän parilta luonaalta, mutta Veksin päivystäjä kaivoi sulle hätävaroista pari lihistä ja muita rippeitä iltapalaksi.
   
  Vonka tykkäsi tästä.
 9. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286
  Heti alokasajan alussa meillä oli rykmentin komentajan oppitunti, jossa kerrottiin että jos asiatonta kohtelua ilmenee, niin ottakaa yhteyttä vaikka sotilaspappiin, kuraattoriin jne. Jos olette sitä mieltä että ette voi ottaa yhteyttä lähimpiin esimiehiinne.

  Näissä jutuissa yleensä tulee mieleen että monet näistä kavereista ovat niin lukossa, että eivät osaa hahmottaa uusia pelisääntöjä ja miten käyttäytymistä pitää muuttaa uusissa olosuhteissa
   
  Beerfect tykkäsi tästä.
 10. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286
 11. Nenialas Idook

  Nenialas Idook Kapteeni

  Liittynyt:
  04.08.2015
  Viestejä:
  909
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  76
  Uusi Suomi:

  Tutkimus: Yleisestä asevelvollisuudesta voitaisiin luopua Suomessa

  Tosin aivan noin yksinkertainen asia ei kyseisen tutkimuksen (väitöstilaisuus huomenna) olisi, vaan


   
 12. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
  Tuon tiedotteen osalta ei eroa jo useampana vuonna olleesta kansainvälisestä valmiusjoukosta. Ilmeisesti kansainv.valmiusjoukkojen (Porinpr) konsepti laajennetaan nyt jokaiseen varuskuntaan. Hienoa jos tässä käy nyt niin, että ne kyvykkäät mutta kuitenkin erikoisjoukkoihin hakeutumattomat saavat polun jossa halutessaan saavat enemmän haasteita ja koulutusta. Nyt kuiten automaattisesti valmiudessa jo ovat erikoisjoukkojen koulutetut. Sikäli tuo pv tiedotus on perinteisen puutteelista.

  Erikoisjoukkoja avat ainakin ljk, sukeltajat, rannikköjääkärien erikoisjoukko, kansainväliset valm.joukot ja rajajääkärit. Lisäksi muutamia sopimussotilaiden yksiköitä. Nythän varusmieskoulutuksen saaneita on jo heitäkin periaatteessa tekstiviestivalmiudessa kunhan ovat paperinsa allekirjoittaneet. Tuleeko valmiusyksiköt sitten näiden oheen, näihin yhdistettynä tai tavallisen yksikön ja näiden väliin jää epäselväksi. Tähän päälle tulee myös erikoiskoulutuksen saavat yksiköt kuten kemiallisten aseiden torjuntaan, cyberhyökkäyksiin jne.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 13. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286
  Itse näen juuri hyvänä muutoksen että tuo valmiusjoukkojen tapainen koulutus laajenee.
   
 14. Mainos 15. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
  Juu, ehdottomasti hyvä. Tälläistä on selkeästi kaivattu jotta kutsumusta tuntevien motivaatiolle olisi ns ruokaa ja haasteita. Kritisoin lähinnä, että pv:n tiedotus on aina niin sekavaa, ettei tuostakaan selvinnyt mihin tuo täsmällisemmin asettuu varusmiesten koulutusrakenteeseen ja millä voluumilla. Tässä ketjussa aiemmin olen itseasiassa tälläisen perään huudellut.
   
 16. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  2,893
  Pisteet:
  636
  Tässä voluumista. Se olla 1000-2000 vuosittain. Huolestuttavaa tässä on se, että nopean katsauksen mukaan tästä saa sen kuvan, notta voi joutua vasten tahtoaan eli ei-vapaaehtoisesti ulkomaille tehtäviin. Kun voidaan määrätä kv-joukkopooliin jos ei vapaaehtoisia löydy.

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005008300.html

  Armeija alkaa kouluttaa varusmiehistä ympärivuotisia erikoisjoukkoja
  Varusmiesten erikoisjoukkojen koulutus alkaa ensi vuonna. Uusiin ympärivuotisiin joukkoihin otetaan vuosittain 1 000–2 000 sotilasta
  [​IMG]
  Puolustusvoimat alkaa ensi vuonna kouluttaa varusmiehiä ympärivuotisiin erikoisjoukkoihin. Kuvassa alokkaita Haminassa viime elokuussa. (KUVA: Juha Metso)
  Eeva Palojärvi HS

  Julkaistu: 15.12. 16:07

  Puolustusvoimat alkaa kouluttaa varusmiehiä ympärivuotisiin erikoisjoukkoihin vuoden vaiheesta alkaen. Hallitus hyväksyi varusmiesten palvelusaikaa pidentävän asetusmuutoksen istunnossaan torstaina.

  Asetusmuutos säätää Puolustusvoimiin perustettavien valmiusyksiköiden tehtävät miehistön vaativimmiksi erityistehtäviksi. Kaikkien valmiusyksiköissä palvelevien varusmiesten palvelusajaksi voidaan määrätä 347 päivää.

  Maavoimien operaatiopäällikön Petri Hulkon mukaan uusia varusmiesten erikoisjoukkoja ryhdytään kouluttamaan vuosittain noin 1 000-2 000.

  Uusia varusmiesvalmiusyksiköitä aiotaan käyttää myös kansainvälisissä harjoituksissa.

  ”Tämä on nyt varusmiesten täysmittaista hyödyntämistä. He täydentävät myös kansainvälistä joukkopooliamme. Annamme tietysti hyvin koulutetulle sotilaalle tietysti etuotto-oikeuden, jos he hakeutuvat kriisinhallintapalvelukseen”, Hulkko toteaa.

  ”Näihin yksiköihin ei ole erillistä hakua tai pääsyvaatimuksia. Pyrimme hyödyntämään vapaaehtoisuutta. Siitä ikäluokasta, joka tulee sisään, kysytään ensin halukkuutta. Jos ei ole riittävästi halukkaita, sitten voidaan myös määrätä varusmiehelle pidempi palvelusaika”, Hulkko sanoo.

  Asetusmuutos koskee kaikkia puolustushaaroja, maavoimien lisäksi myös meri- ja ilmavoimia.

  Valmiusyksiköiden joukkotuotannolla parannetaan puolustusministeriön tiedotteen mukaan Puolustusvoimien valmiutta ja reagointikykyä.

  Hulkon mukaan uusien valmiusyksiköiden perustamisen taustalla ei ole lisääntynyt kansainvälinen jännitteisyys.

  HS uutisoi huhtikuussa, että Puolustusvoimat suunnittelee varusmiesten käyttöä yllätyshyökkäysten torjunnassa.
   
  J0h1F, JR49 ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 17. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286
  Joo tiedotus vähän tökkii
   
 18. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
 19. Passi

  Passi Majuri

  Liittynyt:
  19.10.2014
  Viestejä:
  1,107
  Tykkäykset:
  1,303
  Pisteet:
  156
  Oman varusmiespalveluksen aloittaessani keuruulla, niin koulutus oli jonkinlainen järkytys. Kaikilla oli varmaan muistikuvissa telvisiosodat irakin ykkösestä ja serbia/kosovosta, no me vallattiin rivis syöksyen asemia suon yli että heilahtaa, ja tulitettiin käskystä lentokoneita rk.lla Leko... oho meni jo.... Komppanian vääpelin kiinnostus risusavottoihin jäi myös mieleen. No lopulta keskityttiin pääasiaan eli pioneerihommeleihin, Zileillä vietiin betonia mettään niin perkuleesti, no se oliki helppoa, mutta kun ne piti tuoda sieltä poiski ja aina vähintään yksi sakara tai muu hukas niin sitte ettittiin. Jotenki jäi sellainen kuva että kovin moni ei pitäny koulutusta milekkäänä ja omaa harkintaa ei saanu käyttää missään.

  Tunnelmat oli tän näkösiä
  [​IMG]

  Siitä huolimatta epäilen että lopettaneita ei ollut edes tuota 8% omas komppaniassa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
  Fremen tykkäsi tästä.
 20. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,458
  Tykkäykset:
  2,648
  Pisteet:
  156
  Pv:n tiedotteesta:

  "
  Vuoden 2016 kutsunnat päättyivät torstaina 15. joulukuuta. Kutsuntatilaisuuksia järjestettiin tänä vuonna yhteensä 474 kaikkiaan 247 eri paikkakunnalla.

  Kutsuntaikäluokan suuruus oli noin 30 400 henkilöä. Valtaosa ikäluokasta määrättiin palvelukseen kutsuntoja seuraavan kolmen vuoden aikana. Pääosa palvelukseen määrätyistä aloittaa varusmiespalveluksensa maavoimissa tammikuussa 2018.

  Kutsuntojen tuloksessa ei tapahtunut suuria muutoksia viime vuosiin verrattuna. Palvelukseen määrättiin ikäluokasta 75,7 % (2015: 76,14 %).

  Terveydellisin perustein palveluksesta rauhan aikana vapautettiin ja C-luokkaan määrättiin 9.19 % (2015: 8,84 %).

  Uudelleen kutsunnoissa tarkastettavaksi eli terveydellisistä syistä E-luokkaan määrättiin yhteensä 7,84 % (2015: 7,91 %).

  Ulkomailla asuvia, monikansalaisuuden perusteella vapautettuja oli 3,32 % (2015: 3,14 %). Siviilipalvelukseen hakeutui 1,73 % (2015: 1,68 %).

  Tänä vuonna kutsuntaikäisiä olivat vuonna 1998 syntyneet.
  "

  Tuosta ikäluokan reilusta 22000 miehestä + vapaaehtoisista mennee pari tuhatta erikoisjoukkoihin. Näin ollen tuo uusi nopean toiminnan joukko ei isoa osaa näyttele vaan löytynee helposti vapaaehtoispohjalta.

  Näihin erikoisjoukkoihinkin jo pelkästään pyrkii huomattavasti suurempi joukko kuin testit läpäisee joten laskennallisesti pelkästään niistä löytyisi tuo tarvittava nopean toiminnan joukko. Huomioitavaa on, ettei testit myöskään ole yksiselitteiset tai erehtymättömät joten faktisestikin erikoisjoukoista yli jääneitä pitäisi hyödyntää.

  Vielä suurempi joukko on niitä jotka eivät asiaa mieti, ennen kuin ovat kasarmilla ja silti omaavat hyvät henkiset ja fyysiset valmiudet erityistehtäviin ja koulutukseen. Aiemmin kyse on ollut enemmänkin näiden joukkojen moottoroinnista ja varustamisesta - sen materiaalin riittävyydestä - joka ilmeisesti on nyt paremmalla tolalla.

  Jos ei mukaan lasketa erityistaitoihin perustuvia yksiköitä ns komennushommia eli kuten cyberyksiköt, kemiallisten aseiden suojajoukko, lääkintäpuoli jne niin näitä taistelevia erikoisjoukkoja tuo uusi nopean toiminnan konsepti karkeasti ottaen tuplaa niiden määrän vuositasolla.

  Jos tuota ajattelee prosentteina, näin lukuja tietämättä, niin vaikuttaa, että aiemman 10% sijaan nyt nopean toiminnan joukkojen myötä erikoisjoukkoja koulutetaan 20%. Pitänee hyvin kutinsa varusmiesten fyysiseenkin kuntoon. Huonokuntoisia on hieman enemmän, keskikunnon väkeä hieman vähemmän ja urheilijataustaisia liikuntaa harrastavia aiempaa terävämpi kärki. Kuntoluokitukseltaan keskiluokka on pienentynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
  Fremen ja JR49 tykkäsivät tästä.
 21. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,027
  Tykkäykset:
  11,099
  Pisteet:
  1,286
  Alikessut meillä punnitsi huvikseen noita harjoitustelluja. Vaihteluväli oli 8-18 kiloa! Suurin osa oli kymppikiloa painavampia.
  Ihan kuin tuossa kuvassakin olisin erottavinani paksumpia ja vähän ohuempia telluja, ts. tukisi tuota mittaustulosta.
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 22. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,623
  Tykkäykset:
  1,994
  Pisteet:
  1,286
  Itellä sattui hyvä tuuri.
   

Jaa tämä sivu