Aku on kyllä taivaan lahja PV:n (epäviralliselle)viestinnälle. Jotenkin pystyy tuomaan sen Vääpeli Körmy-kulman hienosti esille Puolustusvoimista niin että se ainakin itsellä lisää maanpuolustustahtoa ja kaipausta harmaisiin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aku on kyllä taivaan lahja PV:n (epäviralliselle)viestinnälle. Jotenkin pystyy tuomaan sen Vääpeli Körmy-kulman hienosti esille Puolustusvoimista niin että se ainakin itsellä lisää maanpuolustustahtoa ja kaipausta harmaisiin.
Nykyään koulumaailma kouluttaa vain ajatusmallina suurta ja mahtavaa EU:ta. Kansallivaltiot/oma maa/oma kansa ajatukset ovat pahasta. Siksi isänmaa on nykynuorille vieras käsite. Koulumaailmaan on pesiytynyt sosialistinen ajatusmalli.Isänmaa saattaa yllättäen olla nykyisille varusmiespalvelusta suorittaville ikäluokille täysin epäselvä käsite. Tuoreen vielä käynnissä olevan tutkimuksen mukaan asepalvelusta suorittavat nuoret eivät välttämättä osaa edes sanoa, mitä isänmaa heille tarkoittaa.
– Hyvin paljon tuli tämmöisiä ”mä en tiedä, mikä se on”-vastauksia, tutkimushankkeessa mukana oleva sosiologi ja Helsingin yliopiston dosentti Elina Paju kertoi lokakuussa Maanpuolustuskorkeakoululla (MPKK) Helsingissä pidetyillä Sotatieteiden päivillä.
Pajun mukaan varusmiesten puhe muuttui kuitenkin täysin, kun heiltä kysyttiin: ”Mitä puolustetaan, kun puolustetaan Suomea?” Tässä kohtaa vastaukset päätyivät lopulta lähes aina kahteen asiaan: Koti ja perhe.
– Mennään puolustamaan läheisiä, Paju tiivisti vastausten yleislinjan.
Mitä tarkoittaa isänmaa? Varusmiehet ymmällään
Varusmiehet ympäri Suomea haluavat puolustaa ennen kaikkea kotia ja perhettään, selviää tuoreesta tutkimuksesta.www.iltalehti.fi
Jutun peruateella armeija on nykyään pahempi paikka kuin kasarin lopussa.Mallina voisi toimia länsinaapurimme Ruotsi. Siellä puolustusvoimat on panostanut huomattavasti arvopohjaansa. Panostus on näkynyt – ei vain sanoissa – vaan myös teoissa. Puolustusvoimien komentaja Micael Bydén on näkyvästi puuttunut organisaatiossaan ilmenneeseen ei-toivottuun käytökseen ja lausunut suoraan, ettei arvopohjaa rikkovilla ole paikkaa asevoimissa.
Oman sitoutumisensa tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen Bydén osoitti vuonna 2018 laulamalla Tukholman EuroPride-paraatissa Elvis Presleyn Suspicious minds -kappaletta.
Arvopohjan korjaaminen on halpaa – se ei vaadi suuria resursseja, vaan tahtoa. Tahto osoitetaan teoilla.
Teot vuorostaan lähentävät asevoimia ja yhteiskuntaa tavalla, joka on pienelle valtiolle kirjaimellisesti elintärkeää.
llmari Käihkön kolumni: Armeija ”elämän kouluna” ei opeta vain oikeita asioita
Jos asepalvelus oikeasti on myös ”elämän koulu”, sen soisi parantavan – ei pahentavan – yhteiskunnassa esiintyviä ongelmia, Käihkö pohtii.yle.fi
Mallina voisi toimia länsinaapurimme Ruotsi. Siellä puolustusvoimat on panostanut huomattavasti arvopohjaansa.
Tuo Stubbin ajatus on saman suuntainen kuin omakin ajatus.Mielenkiintoinen esitys, mutta mistä rahat? Näköjään uutinen sisältää virheitä ja poliitikko unohtaa olleensa mukana muokkaamassa PV:a nykyisen mukaiseksi.
Alexander Stubb esittää IL:ssä 5000 sotilaan ammattireserviä | Verkkouutiset
Alexander Stubb esittää IL:ssä 5000 sotilaan ammattireserviä | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Stubb: Suomeen pitää perustaa 5 000 sotilaan ammattireservi
Presidenttiehdokas Alexander Stubb kertoo Iltalehden haastattelussa, miten hän ylipäällikkönä vahvistaisi ja uudistaisi Puolustusvoimia. Sotaharjoituksissa hän haluaisi osallistua marsseille. ”Näyttäisin esimerkkiä.”www.iltalehti.fi
Vuosia varusmiespalvelusta vastustanut Kotro ihmettelee tässä mihin NATO:n ammattiarmeijoiden rahat ovat menneet. Kotrohan on muuten juuri pitänyt esikuvinaan pieniä ammattilaisista koostuvia armeijoita.
Kysymys Uuden Suomen viisaille | Uusi Suomi Puheenvuoro
Paljon on maailmassa asioita, joita en ymmärrä. Nyt etsin niistä yhteen vastausta tältä foorumilta; Uuden Suomen blogosfäärissähän pyörii monia turvallisuuspolitiikkaan ihailtavasti perehtyneitä.puheenvuoro.uusisuomi.fi
Arno Kotro #4038601 Kirjoittaja 18.12.2023 15:33
Muutama huomio. Keski-Euroopan isot maat ovat kaiken aikaa käyttäneet rutkasti enemmän rahaa sotilaskaluston hankintaan kuin Suomi vaikka niissä ei olekaan sellaista puoliyleistä asevelvollisuutta kuin Suomessa. Mutta nuo rahat eivät oikein näy missään, ja sitä ihmettelen.
Ja mitä tuohon asevelvollisuuden autuuteen tulee, tuolla logiikalla vaikkapa vanhustenhoidon voisi hoitaa kustannustehokkaasti niin, että pakotetaan naiset vuodeksi palkattomaan työhön ja ihmeteltäisiin sitten maita, jotka eivät sitä ole oivaltaneet.
Vähintäänkin meidän pitäisi ruveta maksamaan kelpo korvausta sille vajaalle 1/3:lle ikäluokasta, joka nykyään palveluksen suorittaa, jotta systeemi säilyttää legitimiteettinsä nuorison silmissä – mikä on uskottavan puolustuksen kivijalka sekin.
Eikä vieläkään tajua.
Minulla ainakin enemmän uskottavuutta puolustukseen tuo se, että ympärillä on ryhmällinen miehiä aseistettuna, eikä pelkästään Martti Kiviapalajalta talikon kanssa (jolle on maksettu hyvää palkkaa). Eli olisiko se vähän merkittävämpi kivijalka kuin ihmisten tunteet ja "legitimiteetti".
Ehkäpä se säilyttäisi legitimiteettinsä nuorison silmissä, kun koulussakin puhuttaisiin edelleen vähän isänmaasta ja itsenäisyydestä ja selitetäisiin miksi on oltava oma armeija. Näin meillä tehtiin ja lisäksi isovanhemmat kertoivat omista kokemuksistaan sodassa. Muistan myös, että meillä kävi yksi varusmies puhumassa armeijasta ja sen tarpeesta, kun olin ala-asteella.
Legitimiteettiä ei ole, jos ajattelee itsenäisen Suomen olevan jokin itsestäänselvyys, joka on olemassa joka tapauksessa.
“The aim of the programme is to make sure that the children of service personnel don’t suffer educational disadvantage by having to regularly uproot to follow their parent around the UK/world as they serve their country”
Spokesperson for the Ministry of Defence
Kannatan ajatusta että kutsuntoihin liittyen olisi kuntotestit. Helpoin tapa järjestää olisi yhteistyössä oppilaitosten kanssa, etenkin nyt kun oppivelvollisuus on 18-vuotiaaksi asti. Kunto-ohjelma etenkin huonokuntoisia ajatellen on erittäin kannatettava ajatus, mielestäni siihen tarvitaan myös muutakin kuin pelkkä ohjelma. Kokemuksesta tiedän että pelkkä käskeminen ei tuo kuin huonoa oloa.
"Reilu 2000 juoksin"
"2170 juoksin... Yli 2000 juoksin ja olen tyytyväinen"
Niin, että mitä? Ihan normaalipainoisia tyyppejä molemmat.
Kyllä jokin testi pitäisi olla viimeistään kutsuntojen yhteydessä ja sen jälkeen kunto-ohjelma. Tuleehan tuo olemaan vaikeaa suoriutua palveluksesta tuolla kunnolla. Ja miten sitten selviävät, kun ikää tulee vaikka 20 vuotta lisää.
EDIT: Vai onko cooper aikaa lyhennetty?
Itse ottaisin käyttöön puolustusveron tai käänteisesti vastaavan vero alennuksen. Jos kyseessä olisi lisävero, vero lätkäistäisiin kaikille jotka eivät käy inttiä, tai poistuvat reservistä ennen aikojaan. Sama vero tulisi myös jos et pääse inttiin, liian huono kunto. Erikseen olisi määritetty sairaidet jotka vapauttavat verosta lähes kokonaan ja ne syyt jotka vapauttavat verosta osittain esim 50%. Veroa maksettaisiin yleiseen reservistä vapautumisikään asti. Ei vapautettaisi verosta ketään intistä poisjäävää kokonaan, sillä joku arvo on annettava siitä että käy intin ja on reservissä. Vero olisi luokkaa vaikka nyt sitten 1-2 %. Jos poistut reservistä ennenaikoja, olisi verko korkeampi esim 4-5%. Yhteiskuntamme on muutakin kuin kilvan huudettavia oikeuksia ja etuuksia, ennenkaikkea yhteisiä velvollisuuksia. Porkkanalla ja kepillä, porkkanaa kun tässä maassa on tarjolla jo joka suunnasta, niin voisi sitä joku keppikin olla.Mikäs se porkkana olisi, jolla nuo nuoret saadaan liikkumaan? Kun liikkumattomuudesta ei rangaista, ja liikkuminen ei selvästi kiinnosta, tarvitaan tähän jokin kannustin.
Se että setämiehet reservistä huutelevat "Juokse enemmän, juokse kovempaa!" tuskin motivoi ketään 18 kesäistä oikesati kuntoilemaan. Kuinkahan monella irtoaisi tältä istumalta edes se 2000 metriä?
Selvästi edes Mars Mars sovellus ei sitä ole selvästi tehnyt, ja se on sentään yrittänyt iskeä sinne missä nuoret viettävät aikaa, eli kännyköihin ja muihin mobiililaitteiseen, yrittäen pelillistää liikkumisen.
Minä kuulisin mielelläni ideoita, ja niin varmaan myös PV ja valtiovaltakin.
Pitää suunnata tähtäin lapsuuteen. Siellä kun se lapsi oppii liikunnallisen elämäntavan niin se voi kantaa pitkälle. Ensimmäinen askel olisi se, että kotona liikuttaisiin perheen kanssa. Nykytenavat taitaa olla vaan känny kädesssä ja maata sohvalla ja liekkö monet aikuisetkaan sen parempia. Auto talliin ja lataustöpseli piiloon, ei kuskata niitä tenavia mihinkään jos ei ole aivan pakko = sataa kaatamalla tai matka on liian pitkä. Toisekseen kouluihin lisää liikuntaa, vaikka edes se tunti päivässä. Joko lisätään tunteja tai sitten karsitaan turhista oppiaineista, kuten uskonnosta, pakkoruotsista, ympäristöopista ja höttövalinnaisista. Sitten on urheiluseurat, mutta harrastaminen niissä on usein kallista ja näin ollen kaikilla ei ole mahdollisuuksia niihin. Lisäksi toiminta on usein kilpailullista, jota ei kaikki kaipaa. Monille kelpaisi se, että saisi vaikka kerran viikkoon käydä harrastamassa lajia A, kerran viikkoon lajia B ja kerran viikossa lajia C. Ilman että niissä pitää kilpailla, kunhan se vaan on hauskaa ja tuntee liikunnnan iloa.Mikäs se porkkana olisi, jolla nuo nuoret saadaan liikkumaan? Kun liikkumattomuudesta ei rangaista, ja liikkuminen ei selvästi kiinnosta, tarvitaan tähän jokin kannustin.
Se että setämiehet reservistä huutelevat "Juokse enemmän, juokse kovempaa!" tuskin motivoi ketään 18 kesäistä oikesati kuntoilemaan. Kuinkahan monella meistä irtoaisi tältä istumalta edes se 2000 metriä?
Selvästi edes Mars Mars sovellus ei sitä ole selvästi tehnyt, ja se on sentään yrittänyt iskeä sinne missä nuoret viettävät aikaa, eli kännyköihin ja muihin mobiililaitteiseen, yrittäen pelillistää liikkumisen.
Minä kuulisin mielelläni ideoita, ja niin varmaan myös PV ja valtiovaltakin.