viimeinen mohikaani
Majuri
Viimeinen Delta 4 Heavy ikinä:
EDIT: näyttää siltä, että laukaisu siirtyy huomiselle...
EDIT: näyttää siltä, että laukaisu siirtyy huomiselle...
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
NASAn selostajat naureskeli, että Delta 4 ura ois täydellinen, kun keskeytys tapahtuisi vikalla sekunnilla Joku irvileuka naureskeli, että Starship on jo toimintavarmenpi kuin Delta.Viimeinen Delta 4 Heavy ikinä:
EDIT: näyttää siltä, että laukaisu siirtyy huomiselle...
The SETI talk is fascinating in the first half as well but the Vera talk is mind numbing numbers@Cosmic_Andrew1 Vera is insane. It has a requirement that any variable or transient object it observes (10 million ish per night) has to be published publicly within 60 seconds of the shutter closing. Every 3 days it will image the entire southern sky, for 10 years straight.
They will DOUBLE the amount of known small bodies in the solar system in just the first few MONTHS. We have been cataloging these for over a century and just a few months modern tech WILL DOUBLE IT.
Since we discovered type 1a super nova we have found about a thousand of them in total. Rubin is projected to move that number up to…. Wait for it A million +
Hyvä että valmistellaan mutta 4. koelentokin on vielä lentämättä. Yritin etsiä sen aikataulua mutta aika hiljaista on. Edellisen raketin molemmat osat lähtivät lapasesta koelennon loppuvaiheessa: kantoraketin paluumatkalla sen ritiläevät eivät saaneet ylimääräisiä liikkeitä kuriin ja 2. vaihe palasi takaisin ilmakehään peräpää edellä. Lämpökilpikin jäi kunnolla testaamatta, kun se osoitti enimmäkseen tulosuuntaa kohti...Starship static testiä tulossa. Lento 5 valmistellaan.
No ei kokonaisena aselajina tosiaan kannata, mutta siviili- ja puolustushallinnon yhteinen avaruustilannekeskus sai juuri perustamisrahoituksen. Se kattanee tärkeimmät toiminnot tuolla alueella.Tästä varmaan puhuttu aikaisemmin, mutta pahoitteluni etten lue 144 sivua läpi.
Suomen ei varmasti kannata perustaa omaa avaruusjoukkoa tässä vaiheessa, mutta olisiko Pohjoismaiden ja Balttian maiden yhteisessä järkeä? Se ei niin hirveästi haittaa jos siinä tulisikin poliittisia ongelmia välillä vastaan, kun eivät avaruusjoukot ole vielä niin tärkeitä puolustukselle. Yhdessä niitä voitaisiin kuitenkin kehittää, ja jos tulee tarpeen perustaa oma osasto, on jo yhteisistä joukoista kokemusta.
Ilta-Sanomien pyytämistä asiakirjoista selviää, että keskuksen perustamiseen esitetään yhteensä 2,42 miljoonan euron rahoitusta vuosille 2025−2028.
Avaruustilannekeskuksen operatiiviset toiminnot keskitettäisiin liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) alaiselle Ilmatieteen laitokselle sekä puolustusministeriön alaiselle Puolustusvoimille.
Mutta kumpi painaa enemmän, kilo rautaa vai kilo höyheniäPutoamisaika ei riipu kappaleen massasta