Avaruus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Juke
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ikuisena haaveilijana ja tähtiin tuijottelijana olen iloinen kaikista yrityksistä päästä tähtiin, mutta tuo BO tuntuu kyllä junnaavan paikoillaan. New Shepard lensi ekan kerran 9v sitten ja edelleenkin saman kaavan mukaan nousee pikkuinen turistihissi avaruuden rajalle. No ehkä New Glen lentää joskus ja tekee jotain mullistavaa. SpaceX verrattuna kaikki muut tuntuu kyllä jotenkin "tylsiltä".

Nyt kun Artemis ja SLS myös enemmän tai vähemmän vastatuulessa, niin toivoisi onnistumisia ja läpimurtoja muiltakin kuin Muskilta.
Vähänlaisesti on BO tosiaan tekemisistään esitellyt, mutta jotain New Glennin (huom. Johnin sukunimessä on 2 N-kirjainta) hardwarea on jo nähty ja ensilennon NET (no earlier than, aikaisin mahdollinen ajankohta) on jo ensi kuu. Joten eiköhän tässä vielä minun elinaikanani tuo tapahdu...
 
B13 static fire testi, jossain vaiheessa. Näistä kun ei tiedä mihinkään on, jos on. :rolleyes:
Starshippejä ei enää molskauteta mereen, ellei ole pakko. Spekulaatioita on myös, että jätettäisiin kiertoradalle tankkaus harjoitusta varten.
Mutta eiköhän tarkoitus ole laskeutua silläkin eka.
 
Kovat on suunnitelmat. 2 vuoden päästä on Marsin laukaisuikkuna, jolloin tarkoitus lähettää useampi Starship Marsiin.
Oma spekulaatio, sisältää varmaan polttoainetta, vettä, rakennusmateriaaleja yms.
Muskin mukaan, jos Marsin kraatereiden määrä ei kasva 🤣 Niin 4 vuoden päästä kun on taas laukaisuikkuna, niin perästä menee ihmisiä.
 
18.11 pitäs olla seuraava Spaceship laukaisu.
Tavoitteena boosteri taas torniin.
Mutta Starship laskeutuu taas Intian valtamereen. :(
 
18.11 pitäs olla seuraava Spaceship laukaisu.
Tavoitteena boosteri taas torniin.
Mutta Starship laskeutuu taas Intian valtamereen. :(
Näin on, kuudes koelento on reilun viikon päästä, jos aikataulu pitää:


Tällä kertaa laukaisu on iltapäivällä paikallista aikaa tosin kuin viimeksi, jolloin laukaisu oli heti aamusta. Tämä tarkoittanee myös sitä, että Starship laskeutuu Intian valtamereen valoisaan aikaan eikä yön pimeydessä. Lisäksi Starship yrittää yhden Raptor-moottorin uudelleenkäynnistystä avaruudessa (ns. deorbit burn), mikä on välttämätöntä siinä vaiheessa, kun Starshipillä lennetään kiertoradalle asti ja sieltä pitäisi päästä myös hallitusti takaisin maahan.

Lentoprofiili on melko samanlainen kuin viimeksikin ja lennon tavoitteena on testata uusia rauta- ja softamuutoksia. Osa Starshipin lämpösuojauksesta on poistettu sellaisilta alueilta, missä sitä ei enää katsota tarpeelliseksi. Lisäksi Starshipin on tarkoitus lentää loppulähestyminen aikaisempaa suuremmalla kohtauskulmalla, jolloin saadaan kerättyä uutta dataa ohjausevien toiminnasta ääritilanteissa.
 
SpaceX tekee toki myös itse nuo Starlink satelliitit. Taitaa SpaceX olla luonnollisesti ihan eri luokassa tuotantomääriltään verrattuna vaikka yhteensä kaikkiin muihin satelliitteja valmistaviin tahoihin.

 
Rakettia ei jostain syystä yritettykään torniin. Starshipin paluu näytti sujuvan suht hyvin vaikka lämpökilven tiiliä oli vähennetty, yksi evä sieltä kyllä taas paloi puhki.
 
Back
Top