Black lives matter (BLM)

Wisconsissa missä tämä tapahtui ei voi. Siellä ei ole stand your ground lakia.

Käytännössä on. Wisconsinissa on käytössä castle doctrine, which does not contain a duty to retreat.

Lisäksi pitkillä aseilla on ns. open carry laillista.
 
Niin minäkin. Mutta silti kannattaa lukea linkitetty kirjoitus. Jos ette jaksa koko pätkää lukea, laitan sen loppukommentit tähän:

Final Note:
I did eventually find the 2002 charges - they're filed in Arizona.
https://corrections.az.gov/public-resourc…/inmate-datasearch
Inmate Number: 172556
Case Number: 20021139
The site hosting the case documents is down, so we can't get much from them (right now). What we do see, though, is that this isn't a felony charge.
I spoke to an old squadmate of mine, who is now a lawyer, about what the charges mean. What we know is this:
• This was not a violent crime, it would be a felony.
• The victim was under 15, it would be a felony.
From the charges, he was imprisoned for a statutory charge at 18. That's the age difference between a highschool senior and a sophomore.
Are sex crimes absolutely reprehensible? Yes.
Is this dude likely a piece of shit? Also yes.
That's not what this post is about. The man was guilty and served his time.
What this post IS about is the creation, curation, and dissemination of fake news by the alt-right.
I'm exhausted of people falling for this when it is such a thinly veiled sham.
Take warning. Someone is intentionally creating the narrative that all of their political opposition are heinous criminals. They have an agenda, and you need to understand who they are, and what their agenda is.
There are no children being saved here.
Two men were murdered.
Stop eating the trash they are trying to feed you.


2. minuutin kohdalla k. videosta tulee varmenne tälle väitetylle valenarratiiville. Toisen osavaltion rikosseuraamuslaitoksen rekistereissä 2x sexual misconduct with a minor, 2002 ja 2013. Toki parista alaikäisen koskettelusta ei pitäisi kuolemaan tuomita, mutta onhan tuo jonkinlainen kysymysmerkki sille onko kyseessä sittenkin joku yhteiskunnan pilari vai tavallinen pedari. Hyvä on myös varmaan huomioida että tällä henkilöllä oli 40 kpl rikkeitä tuomiota istuessaan, joista suuri osa väkivaltaa.
 

2. minuutin kohdalla k. videosta tulee varmenne tälle väitetylle valenarratiiville. Toisen osavaltion rikosseuraamuslaitoksen rekistereissä 2x sexual misconduct with a minor, 2002 ja 2013. Toki parista alaikäisen koskettelusta ei pitäisi kuolemaan tuomita, mutta onhan tuo jonkinlainen kysymysmerkki sille onko kyseessä sittenkin joku yhteiskunnan pilari vai tavallinen pedari. Hyvä on myös varmaan huomioida että tällä henkilöllä oli 40 kpl rikkeitä tuomiota istuessaan, joista suuri osa väkivaltaa.
Hyvä löytö. Kuitenkin tuonkin mukaan rikos tapahtui kummassakin tapauksessa 27.3.2002 18-vuotiaana(?), eli ei hän edelleenkään vaikuttaisi olleen sellainen sarjaraiskaaja joksi tämä moitittu narratiivi yrittää häntä väittää. (En kyllä ymmärrä miten saman päivän tapahtumista voi tulla tuomio 11 vuoden välein, mutta niin tuossa näyttää olevan.)
 
Hyvä löytö. Kuitenkin tuonkin mukaan rikos tapahtui kummassakin tapauksessa 27.3.2002 18-vuotiaana(?), eli ei hän edelleenkään vaikuttaisi olleen sellainen sarjaraiskaaja joksi tämä moitittu narratiivi yrittää häntä väittää. (En kyllä ymmärrä miten saman päivän tapahtumista voi tulla tuomio 11 vuoden välein, mutta niin tuossa näyttää olevan.)

Totta. Näyttäisi siltä että toinen syyte on saman diaarinumeron alla (20021139 ja 20021139_001). Tuomion pituus 10 vuotta ja seuraavan pituus 2v 6kk voisi näyttää esim. ehdonalaisen ehtojen rikkomisesta johtuvalta täytäntöönpanolta? Sarjaraiskaaja on tässä kohtaa toki väärä termi, mutta linnassa ollessa siellä on myös noin parikymmentä "assault on staff" ja "possession of a weapon" sekä "assault on staff /w weapon".

Kaikenkaikkiaan edelleen tuosta on hieman hankala rakentaa tarinaa yhteiskunnan tukipilarista, mutta myös sarjaraiskaajaan määritelmä ei täyty. Totuus on ehkä jossain välimaastossa. Edelleen toki ei ansaitse sitä kuolemaa, mutta omaan silmääni näyttää että henkilö hyvin hyvin pitkälle edesauttoi omaa menehtymistään.
 
Tapporahaahan pojalle maksettaisiin, mikäli maailmassa mitään järkeä olisi...

Koska tilanne kuitenkin on mikä on, niin turhaa pilasi poika elämänsä. Seuraavaksi vaan joutuu politisoidun oikeusjärjestelmän hampaisiin murhasyytteet niskassaan.

Parempi, kun olisi poika jäänyt kotiinsa, niin olisi vielä elämä edessä. Siinä vaiheessa kun 17 teini on ainoa, mitä on heittää riehuvan paskasakin eteen, niin liian monta asiaa on vituillansa. Isompien herrojen tuossa pitäisi veivinsä heittää.
 
Ainakin itseäni vähän tympii sellainen lähestymistapa, että yritetään esim. "arvottaa" jonkin henkilön kuolemaa jonkin muun (esim. henkilön historiallisen taustan) kuin kuolemaan johtaneiden välittömien faktojen pohjalta. Sen pitäisi ainakin lain näkökulmasta olla se ja sama, onko kyseessä esim. huumediileri vai hymypoika-patsaita kerännyt unelmavävy. Vaikka toki tuollaisilla seikoilla pyritään, varsinkin maallikko-lautamiehiä käyttävissä oikeudenkäynneissä, vaikuttamaan tuomioon. Juuri nyt akuutimmin tosin näyttää siltä, että media pyrkii käyttämään tätä tapahtumaa ensisijaisesti Trumpia vastaan. Ampujasta mustamaalataan kuvaa äärioikeistolaisena Trumpin ja poliisien kannattajana, ja uhreista julkaistaan hellyttäviä kuvia tyttöystävien tms. kanssa.
 
@Mortti eilen illalla tämän vertauksen esitti.
No sinulla meni ilmeisesti kyseisen viestin konteksti täysin ohi... Siinä pääpointti oli kritisoida luonnehdintaa, että Rittenhouse olisi varta vasten mennyt "osallistumaan mellakointiin".

Ei Rittenhouse minunkaan mielestäni mikään sankari ole. Lähinnä nuori ja varmaankin vielä osin naiivi, jossain määrin "isänmaallinen" henkilö, joka mitä ilmeisimmin on kokenut viranomaisten passiivisuuden kuukausia kestäneiden BLM-mellakoiden rauhoittamiseksi moraalisesti kestämättömäksi tilanteeksi, ja on halunnut sitten vapaaehtoisena auttaa mellakoiden uhreja. Kävi sitten huono tuuri ja sai räyhääjän kimppuunsa.

Rittenhouse oli tuolla osana isompaa aseistautunutta porukkaa, joka pyrki esim. suojelemaan alueen rakennuksia mellakoitsijoiden ryöstelyltä tai tuhopoltoilta. Mahtaisiko lopputulos olla ollut merkittävästi erilainen, jos räyhääjä olisi valinnut hyökkäyksen kohteeksi jonkun toisen kyseisen aseporukan henkilön? Jos aseeseen käy kiinni, niin aseen kantajasta riippumatta riski saada luodista on ilmeinen.

Oikeudenkäynnin näkökulmasta mielenkiintoisia taustatekijöitä on ainakin se, keneltä Rittenhouse sai aseen. Rittenhousen mukana ollut toimittajahan kertoi joukkoon tulleen jonkun noin 30-vuotiaan miehen "suojelemaan Rittenhousea". Ja Rittenhousen on myös kerrottu soittaneen ensimmäisen ampumisen jälkeen poliisille, joka oli hänen ystävänsä. Eli jonkinlaisen verkoston osana Rittenhouse tuolla oli. Ja se verkosto ilmeisesti ainakin osittain oli hyvää pataa poliisien kanssa, koska ennen ampumista poliisin on kerrottu kiitelleen aseporukkaa ja jakaneen heille vettä, ja ampumisen jälkeenkin poliisi kohteli Rittenhousea ystävällisesti ja päästi lähtemään kotiinsa.
 
Ja mitä tulee niihin, jotka kitisi pojan toiminnasta itse tilanteessa. Sanoi larppaamiseksi jne.

Onko kukaan teistä velliperseistä koskaan kokeillut aseen käsittelyä minkäänlaisen paineen alla?
Edes kisassa piipin jälkeen?
Entä välittömässä hengenvaarassa?
Aivan.

Somessa voi jokainen kirjoittaa mitä tahtoo. Mutta sanotaan niin, että miehet erottuvat ikuisista uudelleen yrittäjistä ja pojista. :cool:
 
Ja Rittenhousen on myös kerrottu soittaneen ensimmäisen ampumisen jälkeen poliisille, joka oli hänen ystävänsä. Eli jonkinlaisen verkoston osana Rittenhouse tuolla oli. Ja se verkosto ilmeisesti ainakin osittain oli hyvää pataa poliisien kanssa..

Siis porukka, jolla ei ollut mitaan toimeenpanovaltaa liikkuu siella aseistettuna ulkonaliikkumiskiellon aikana ja poliisit suorastaan tukee niiden toimintaa.... Poliisin luotettavuus lainvartijana on tossa pitajassa nolla, koska alle ei paase, ja syystakin.

Ei oo ihme etta valit kiristyy kun etenkin nuoremman puoleiset mustat miehet voivat aika persutellusti uskoa, etta paras tapa selvita hengissa hankauksesta polisiin kanssa on poliisin pistaminen ruumisautoon...
 
Viimeksi muokattu:
Siis porukka, jolla ei ollut mitaan toimeenpanovaltaa liikkuu siella aseistettuna ulkonaliikkumiskiellon aikana ja poliisit suorastaan tukee niiden toimintaa.... Poliisin luottavuus lainvartijana on tossa pitajassa nolla, koska alle ei paase, ja syystakin.

Ei oo ihme etta valit kiristyy kun etenkin nuoremman puoleiset musta miehet voivat aika persutellusti uskoa, etta paras tapa selvita hengissa hankauksesta polisiin kanssa on poliisin pistaminen ruumisautoon...
Kuinka monta mustaa nuorta miestä näit tuolla riehumassa? Kyllä suurin osa näyttäs olevan ihan pottunokkavalkosia.
 
Siis porukka, jolla ei ollut mitaan toimeenpanovaltaa liikkuu siella aseistettuna ulkonaliikkumiskiellon aikana ja poliisit suorastaan tukee niiden toimintaa.... Poliisin luottavuus lainvartijana on tossa pitajassa nolla, koska alle ei paase, ja syystakin

No toisaalta kansalaisilla on oikeus perustaa militioita, joiden tarkoitus on.. noh.. vaikkapa juuri tämänlainen toiminta. Vähän eri kulttuuri kuin täällä, jossa ei saa edes omaa omaisuuttaan puolustaa järkevin keinoin. Joku pistää kirveellä omaisuuttasi päreiksi, niin siinä et tee mitään. Toki voit hakea kirveen, mutta auta armias, jos sulla oli se kirves turhanpäiten valmiiksi mukana, ja sitten toivot lisäksi, että omaisuutta päreiksi pistävä päättää ryhtyä väkivaltaiseksi kirveen kera, eikä ole 150 kiloinen bodaaja, joka jättää kirveen päreiden joukkoon ja käy käsin kimppuun.
 
En minä saa näköjään viestiäni läpi. Minä puhun Voittamisesta, kun ollaan kivääri kädessä kadulla. Olen varma, että jos palstan @Vääpeli olisi kävellyt tuolla kadulla kivääri kainalossa vaikka ilman mitään lisäsuojaa, niin yksikään rökäle ei olisi tullut kivenheittomatkalle. Tai kenties jotkut muutkin palstan aikuisista miehistä olisivat tehneet saman. Ymmärrättekö? Teinipoika, josta huokuu epävarmuus joka suuntaan....se on kuin verimakkara, joka yrittää väistellä upponälkäistä hurttalaumaa ilman jalkoja. Poika oli väärässä paikassa se kivääri kädessä piste. Hänen paikkansa oli istua ongella ja haaveilla vaikka pillusta. Ei tämä asia muuksi tule.

Te puhutte laki ja oikeus....kun selvästi tuolla mellakoiden keskellä sille voi viitata kintaalla, kuten näköjään ja todistettavasti myös paikallinen poliisi tekee ahmiessaan donitseja korttelin päässä polttopisteestä.

Ette pärjää kusipaikassa ulvomalla laki-oikeus. Tätä olen yrittänyt uloskirjata ensimmäisestä viestistä lähtien Ritterhousea käsiteltäessä.

Mutta pysyn pois sotkemasta teemaa laki ja oikeus. Minä kommentoin Voittavaa teemaa, sitä ethosta, jolla mennään kadulle aseen kanssa. Tai jos sitä eetosta ei ole, niin sitten mennään ongelle ja ladataan läppärillä pornoa.
Valitettavasti kaikki ei ole Tekno Viikingin kaltaisia Alfa-uroita, jotka pelkästään sormea osottamalla laittaa muut ruotuun. Ja siksi näitä sit tapahtuu. Loppuen lopuksi vikahan ei ole ampujassa, eikä ammutuksi tulleissa. Vaan kaupungin ja osavaltion päättäjissä, jotka antaa tämän tapahtua.
 
Portlandin pormestari oli mm. mellakoitten alussa liittovaltion ukkojen Portlandissa oloa vastaan ja kävi myös mielenosoituksessa ottamassa oman osansa kyynelkaasusta. Nyt aktivistit ovat Wheelerin asuintalon aulassa vaatimassa Portlandin poliisin lakkauttamista vuoteen 2022 mennessä. Alkaakohan toiminta kohdistua enemmänkin suoraan päättäjiin?

Kovasti näyttää olevan valkoista porukkaa.

Edit: Tuo on Rising Tide on ilmastoliike.

Twitter sivun pääkuva.
F5DBD026-BBEA-4FCE-B8F7-FC08ECFD28BA.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Ampuja ei puolustanut omaa omaisuuttaan. Siinä on suuri ero.

En minäkään voi mennä tuonne kadulle puolustamaan vaikka betoniporsasta ja tunkea tikkarini vastaantulijan silmään ottaen hänet hengiltä jos hän tarttuu tikkariini.
Tuoda tuoda, tämä sinun lauseesi on täyttä paskaa.
Aina voi mennä ja tehdä, mies tekee ja mies vastaa...

Toinen näkökulma, mikäli poliisit istuvat perseellään muutaman korttelin päässä ja parin sadan hengen lauma aikoo polttaa lähikioskin niin voitko mennä estämään tuota?
Entä jos kyseessä on lähikirkko? Tai paikallinen lastentarha? Sairaala? jne jne...
 
On kyllä hyvät sienet näillä, jotka haluaa lopettaa poliisin. Mitään ei saisi tilallekaan tuoda. Eivät ole tainneet ajatella asioita ihan loppuun asti. Ihmisoikeudet ja tasa-arvo varmasti kukoistaisivat, kun jengit pitää valtaa. Ja se jengi ei todellakaan ole näiden anarkomarkojen persaukinen mellakkajoukkio.
 
Tuoda tuoda, tämä sinun lauseesi on täyttä paskaa.
Aina voi mennä ja tehdä, mies tekee ja mies vastaa...

Toinen näkökulma, mikäli poliisit istuvat perseellään muutaman korttelin päässä ja parin sadan hengen lauma aikoo polttaa lähikioskin niin voitko mennä estämään tuota?
Entä jos kyseessä on lähikirkko? Tai paikallinen lastentarha? Sairaala? jne jne...

Itse ainakin puolustan oikeusvaltion periaatteita ja demokratiaa enkä hyväksy oman käden oikeutta. Se mikä minua kovin ihmetyttää on se, että tällä "maanpuolustus" foorumilla moni tuntuu olevan valmis hylkäämään ne heti tarpeen tullen. Eli vetämään perustuslain roskikseen. Mitä Suomea sinä puolustat?
 
BLM-porukka voisi ottaa mallia järjestäytymisessä vaikka Helsingin punakaartilta. Sehän oli järjestäytynyt suutarien, räätälien, putkimiesten, peltiseppien ja kivimiesten komppanioihin. Voisivat perustaa diilerien, sutenöörien, autovarkaiden ja papan rahoilla elävien komppaniat.
Työväenkaarteiksi näitä tosin ei voisi kutsua.
 
Back
Top