Brexit ja sen seuraukset

Onks kliffaa olla Brexit, Fixit ja Exit sponsaaja, ja kaiken lisäksi makeessa seurassa :eek: ?


http://yle.fi/uutiset/suomessa_vier...desta_omia_tshetsheenitaistelijoitaan/9004093

Venäjä kiristää Eurooppaa


– Näemme jo nyt tämän vaikutuksia. Jos ajatellaan vaikka Eurooppaan tulleita pakolaisia ja sen aiheuttamaa kriisiä, se ei ollut vahinko. Venäjä ja Syyrian hallinto järjestelivät tämän. Ne edesauttoivat ihmisten liikkumista Syyriasta Eurooppaan, jotta saisivat painostettua Eurooppaa. Seurauksena on muun muassa Britannian EU-eroäänestys. Se heikentää EU:ta poliittisesti, mikä on Venäjän etu.

Oletko siis sittenkin sitä mieltä että maahanmuutto, pakolaiset ja kansainvaellukset ovatkin ase? Kun tuo kerran tiedettiin - myös Yleisradiossa - niin miksi sitä toivottiin ja otettiin avosylin vastaan? Miksi vihreiden typerät kyltit kun kerran tiesivät että ovatkin osallisia ja siinä samalla Putinin apulaisia?

Miksi sisäministerikin sanoi että MOTIIVEJA EI SAA KYSEENALAISTAA ja alkoi sellainen kritiikin vaiennus että eipä ole ennen tässä maassa nähty..

Turhahan tuosta on pelkästään Venäjää tai Syyriaa syytellä. Eikä se sitäpaitsi ollut Venäjä joka mm. niitä opaslehtisiä Välimerellä, Turkissa ja Saksassa on tuottanut.
 
Oli...mutta samoin kuin veli Taitolajin osalta, ihmetyttää millä riemulla Juhana, joka peräänkuuluttaa arvostavaa ja asiallista suhtautumista mm. maahanmuuttajia kohtaan, on valmis haukkumaan yli puolta Britannian väestöstä tuossa nähdyllä tavalla. Esimerkiksi Kaija Ahtela, joka on ollut hyvin kiihkeä anti-Brexit-ihminen, lähestyi Kauppalehden kolumnissaan asiaa paljon rakentavampaan sävyyn.

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/sivistyksella-populisteja-paahan/9Dgy67vH

Vartiainen on kuin julkissektorin Wahlroos: Välillä tulee ihan asiaa, välillä huomaa oudon narsistisen halun vittuilla ihmisille.

Itse pärjään ihan OK sekä taloudellisesti, sosiaalisesti että älykkyystesteissä, mutta elämä on opettanut osoittamaan arvostusta ihmisiä kohtaan. Asioissa on monia puolia eikä mikään näistä Vartiaisen hehkuttamista voittajaominaisuuksista määrittele ihmisarvoa. Muutenhan pitäisi haukkua monta muutakin ryhmää yhtä alentavin ilmauksin.

Toinen kyseenalainen kohta on tuo Vartiaisen globalisaatiousko, jolla "miljoonia ihmisiä tempaistaan köyhyydestä". EU:n "luuserit" ovat b-luokan kansalaisia siksi, että joku tekee 14-tuntista päivää päiväpalkkanaan 1,70 euroa. Ryppyilijöille käy huonosti.

Tässä yksi juttu Pirkka-mehun takaa. Siinä sitä sosiaalista oikeudenmukaisuutta nokitaan.

http://yle.fi/uutiset/suomen_ananas...joonasakot_s-ryhma_matkaa_todistamaan/9008489
 
No kyllä Britannia sitten lähtee, kun löysi oman Sirkka Mönkäreensä tekemään, mitä isot pojat oikeasti päättivät kansan myötävaikutuksella.
Näin taitaa käydä. Ounastelin aiemmin että tästä tehdään vitkutteluennätys, tosin varauksella että ehkä joku on PM-pallin vuoksi melkein mihin hyvänsä. Niin näkyy käyvän.
 
Näin sen kuuluisi mennä mutta kun ei järjellä nyt pelata...usko ja idelogia edellä ajetaan päätyyn saakka ja lujaa...
( lainaten @baikal ia)

Kyllä. Vasta nykyisten nimivahvojen päättäjien siirtyessä sivuun voi kääntyä uusi lehti. Muutosvauhti ei tule päätä huimaamaan, mutta ihmisille riittää suuntakin aika hyvin. Toiveista, uskosta ja haaveista ihmiset ammentavat uskomattoman paljon käyteainetta elämäänsä ja tyytyväisyys saavutetaan loppujen lopuksi silkalla.....suunnalla. Päämäärän saavuttaminen ei ole tärkeää, matka on. :rolleyes:
 
Kyllä. Vasta nykyisten nimivahvojen päättäjien siirtyessä sivuun voi kääntyä uusi lehti. Muutosvauhti ei tule päätä huimaamaan, mutta ihmisille riittää suuntakin aika hyvin. Toiveista, uskosta ja haaveista ihmiset ammentavat uskomattoman paljon käyteainetta elämäänsä ja tyytyväisyys saavutetaan loppujen lopuksi silkalla.....suunnalla. Päämäärän saavuttaminen ei ole tärkeää, matka on. :rolleyes:

Ja ken kuvittelee että uudet nimivahvat päättäjät olisivat Ihan Juuri Ihtensä ajajia...


no joo.

Jospa sitä.

Pitkällä juoksulla.

Jotakuinkiin häräntekemän suuruisessa urassa kykenis.
 
Tässä yksi sijoittajan pohdinta ketjun kiinostavasta teemasta.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-biljoona-euroa-harvoin-vaarassa

Kolumni: Biljoona euroa on harvoin väärässä

Kirjoitin kolme vuotta sitten kolumnin ”Neljä miljardia euroa on harvoin väärässä”. Tämä oli lähinnä vastaukseksi vikisijöille, jotka valittivat siitä, että Nokia myi kruunujalokivensä eli matkapuhelintoiminnot liian halvalla. Minä edustin kantaa, jonka mukaan jos yhtiön markkina-arvo kaupan seurauksena nousee neljä miljardia, ei siinä kaikki mennyt ihan pieleen. Microsoftin tehtyä ostetuilla toiminnoilla Suomen taloushistorian isoimmat kurat, voitaneen todeta, että sillä kertaa markkinat ja Aki olivat oikeassa.

Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa olen vähän seuraillut äärioikeistomme oikean nuorisolaidan tuulettelua siitä, miten hieno homma on, kun Euroopan Unioni nyt dominoefektinä hajoaa. Onnea vaan sinne Brexit-bileisiin. Toivottavasti juhannuksen jälkeinen krapula iskee kuin Korkeajännitys. Valitettavasti nuorilla miehillä eivät kankkuset tunnu vielä juuri missään.

Koska oikeistossa pitäisi olla ymmärtämystä myös rahoitusmarkkinoista, tarkastellaan vähän markkinareaktioita. Minulle ymmärrettävistä syistä pörssit Euroopassa ja punta ottivat raskasta iskua. Mutta USA:ssakin pörssikurssit laskivat neljän prosentin suuruusluokkaa. Jos olisi mitään ymmärrystä pörssikursseista, tajuaisi tästä, että maailmantalous ottaa rajun iskun Brexitin myötä. Tässä ei varsinaisesti ole Texas eroamassa USA:sta, vaan Iso-Britannia EU:sta. Muuta tutkimusta tai pohtimista ei oikeastaan tarvittaisi. Maailma on erilainen osakesijoittajan silmin.

Koko maailman osakemarkkina on markkina-arvoltaan vajaat 70 biljoonaa euroa. Maailma menetti varallisuutta reilusti yli biljoona euroa, kun brittinuoret eivät jaksaneet uurnille asti. Tämä on paras mahdollinen arvio taloudellisista menetyksistä, eikä mitään väliaikaista markkinoiden heiluntaa, kuten oikeistolainen heikompi aineksemme asiaa perustelee. Kun osakkeet halventuvat, ihmiset muuten käyttävät rahaa vähemmän, koska kokevat itsensä köyhemmiksi. Pörssikursseilla on kiistattomia heijastusvaikutuksia ”oikeaankin” talouteen.

Minä ymmärrän miksi Antti Rinne, Ville Niinistö ja Li Andersson ottavat ryhmähalin joka kerta, kun pörssikurssit kyykkäävät. Hehän myyvät ajatusmaailmaa, jossa kapitalistisioilta poisotetut rahat koituvat työläisten hyväksi. Mutta oikeistolaisnuorten pitäisi ymmärtää, että pörssikurssien lasku on loppupeleissä kaikilta pois, eikä sitä ole syytä tuuletella. Ellei nyt sitten satu istumaan shorttiposition päällä.

Lisäksi hämmästelen kovasti näkemystä, jonka mukaan Iso-Britannia tai Suomi neuvottelisi itsenäisenä paremmat kauppasopimukset kuin mihin EU pystyy. Ei ole taidettu oikeissa neuvotteluissa sitten turhaan käydäkään, jos kuvittelee, että painoarvoltaan pienempi neuvottelija saa aikaan parempia tuloksia.

Lisäksi huomautan, että protektionistiset voimat nostavat päätään aina matalan talouskasvun aikana, ja USA:n presidentinvaalien toinen pääehdokas ainakin esittää isolationistia - ja vaikuttaa pelottavan suositulta. Viikonlopun läppä oli, että yhden räkänokan mielestä Brexit edistää vapaakauppaa. Kauppaliitosta irtoaminen edistää vapaakauppaa siinä missä Vladimir Putin edistää maailmanrauhaa. Eli voihan sitä niinkin visioida. Tosin en tällaiselle visiönäärille suosittele uraa pokerissa tai arvopaperikaupassa.

Ymmärrän kyllä EU-kammoisuuden perusteet. Jos minä olisin EU:n diktaattori, tukkisivat ranskalaiset maanviljelijät moottoritiet Ranskassa moneksi vuodeksi, mutta eivät saisi tukiaan takaisin. Suomalaisetkin piipahtaisivat Senaatintorilla kerran pari. Mihinkään Strasbourgiin ei parlamentti todellakaan välillä muuttaisi ja budjetti tulisi muutenkin alas huminalla. Uusia sääntelydirektiivejä esittelevät kahlehdittaisiin Manneken Pissiin vaatteitta niin pitkäksi aikaa, että niidenkin olisi pakko pissata julkisesti. Mutta kun en ole, täytyy koittaa sietää nykyistä hallintoa. Arvostella EU:ta toki saa - ja pitääkin. Vähän vähemmällä Brysselin byrokraaattien kukkahattutäteilyllä olisivat britit voineet äänestää toisinkin.

Mutta muistan myös ajan ennen EU:ta. Kotimaisen maatalouden tekohengittämiseen käytettiin suhteellisesti enemmän rahaa kuin nykyisin. Ruoan hinta tippui muuten tammikuun ensimmäinen 1995 radikaalisti. Kansa jaksaa jänkätä siitä, miten euro nosti hintoja, vaikka tämä on lähinnä muistiharha tai suora valhe. Olimme omin avuin onnistuneet viemään maan jyrkkään lamaan, vaikka meillä oli vielä rakas oma markkammekin. Ja se 90-luvun alun lama oli oikea lama, eikä tällainen läppätaantuma, joka meillä nyt on menossa. Työ- ja muuttohaluistenkin oli todella vaikea päästä töihin.

Vapaa liikkuvuus on luonut mielettömän määrän hyvinvointia, mutta tätä ei vaan tajuta. ”Rajat kiinni”-väeltä olen aina yrittänyt kysyä, että kuinka paljon hyvinvointihittiä he ovat valmiita ottamaan vastaan, kun rajat suljetaan. Olen tosin yleensä lopettanut keskustelun lyhyeen, koska en ole juuri saanut aikaan ymmärrystä siitä, että globaalisti kilpaillussa maailmassa ja syrjäisessä maassa kuljetusten hidastuminen olisi katastrofaalista.

Voin onnitella myös toisia hörhöjä, eli TTIP:n vastustajia. Eiköhän se mennyt nurin viimeistään nyt. Tosin Donald Trump ja Bernie Sanders käytännössä hautasivat sen jo puoli vuotta sitten, kun pakottivat Hillaryn reivaamaan vapaakauppakantaansa. Lisääntyvä kaupankäynti luo aina hyvinvointia. Tämäkin on monelle sekä oikealla että vasemmalla liian vaikea asia ymmärrettäväksi.

Jos on sitä mieltä, että Brexit on hyväksi taloudelle, ja biljoona euroa väärässä, kannattaa sitten lyödä osakemarkkinoilla kunnolla rahoiksi. Yleensä tosin idealistiset hörhöt kuolevat jostain syystä köyhinä.

P.S. Suomen biljoona on nykyenglanniksi trillion. Tämä on tuhat miljardia tai miljoona miljoonaa. Suomen valtion budjetti on 54,9 miljardia, eli Brexitissä poltettiin ainakin kaksikymmentä kertaa valtion budjetin verran rahaa.

P.P.S. Olen joskus pohtinut, että äänestämiselle pitäisi ehkä säätää myös yläikäraja, tai länsimaiset demokratiat kaatuvat velkojensa alle. Brexitin äänestystuloksia tutkiessani ajatus tuli taas kerran mieleen.
 
Remain valheet murskautuvat kerta toisensa jälkeen.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468211865592


Raportti: Nuoret britit äänestivät EU-kansanäänestyksessä paljon luultua innokkaammin
Luotettavaa tietoa minkään tietyn ryhmän äänestyskäyttäytymisestä ei ole toistaiseksi saatavilla.
 
Tässä yksi sijoittajan pohdinta ketjun kiinostavasta teemasta.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-biljoona-euroa-harvoin-vaarassa

Kolumni: Biljoona euroa on harvoin väärässä

Kirjoitin kolme vuotta sitten kolumnin ”Neljä miljardia euroa on harvoin väärässä”. Tämä oli lähinnä vastaukseksi vikisijöille, jotka valittivat siitä, että Nokia myi kruunujalokivensä eli matkapuhelintoiminnot liian halvalla. Minä edustin kantaa, jonka mukaan jos yhtiön markkina-arvo kaupan seurauksena nousee neljä miljardia, ei siinä kaikki mennyt ihan pieleen. Microsoftin tehtyä ostetuilla toiminnoilla Suomen taloushistorian isoimmat kurat, voitaneen todeta, että sillä kertaa markkinat ja Aki olivat oikeassa.

Brexit-äänestyksen jälkimainingeissa olen vähän seuraillut äärioikeistomme oikean nuorisolaidan tuulettelua siitä, miten hieno homma on, kun Euroopan Unioni nyt dominoefektinä hajoaa. Onnea vaan sinne Brexit-bileisiin. Toivottavasti juhannuksen jälkeinen krapula iskee kuin Korkeajännitys. Valitettavasti nuorilla miehillä eivät kankkuset tunnu vielä juuri missään.

Koska oikeistossa pitäisi olla ymmärtämystä myös rahoitusmarkkinoista, tarkastellaan vähän markkinareaktioita. Minulle ymmärrettävistä syistä pörssit Euroopassa ja punta ottivat raskasta iskua. Mutta USA:ssakin pörssikurssit laskivat neljän prosentin suuruusluokkaa. Jos olisi mitään ymmärrystä pörssikursseista, tajuaisi tästä, että maailmantalous ottaa rajun iskun Brexitin myötä. Tässä ei varsinaisesti ole Texas eroamassa USA:sta, vaan Iso-Britannia EU:sta. Muuta tutkimusta tai pohtimista ei oikeastaan tarvittaisi. Maailma on erilainen osakesijoittajan silmin.

Koko maailman osakemarkkina on markkina-arvoltaan vajaat 70 biljoonaa euroa. Maailma menetti varallisuutta reilusti yli biljoona euroa, kun brittinuoret eivät jaksaneet uurnille asti. Tämä on paras mahdollinen arvio taloudellisista menetyksistä, eikä mitään väliaikaista markkinoiden heiluntaa, kuten oikeistolainen heikompi aineksemme asiaa perustelee. Kun osakkeet halventuvat, ihmiset muuten käyttävät rahaa vähemmän, koska kokevat itsensä köyhemmiksi. Pörssikursseilla on kiistattomia heijastusvaikutuksia ”oikeaankin” talouteen.

Minä ymmärrän miksi Antti Rinne, Ville Niinistö ja Li Andersson ottavat ryhmähalin joka kerta, kun pörssikurssit kyykkäävät. Hehän myyvät ajatusmaailmaa, jossa kapitalistisioilta poisotetut rahat koituvat työläisten hyväksi. Mutta oikeistolaisnuorten pitäisi ymmärtää, että pörssikurssien lasku on loppupeleissä kaikilta pois, eikä sitä ole syytä tuuletella. Ellei nyt sitten satu istumaan shorttiposition päällä.

Lisäksi hämmästelen kovasti näkemystä, jonka mukaan Iso-Britannia tai Suomi neuvottelisi itsenäisenä paremmat kauppasopimukset kuin mihin EU pystyy. Ei ole taidettu oikeissa neuvotteluissa sitten turhaan käydäkään, jos kuvittelee, että painoarvoltaan pienempi neuvottelija saa aikaan parempia tuloksia.

Lisäksi huomautan, että protektionistiset voimat nostavat päätään aina matalan talouskasvun aikana, ja USA:n presidentinvaalien toinen pääehdokas ainakin esittää isolationistia - ja vaikuttaa pelottavan suositulta. Viikonlopun läppä oli, että yhden räkänokan mielestä Brexit edistää vapaakauppaa. Kauppaliitosta irtoaminen edistää vapaakauppaa siinä missä Vladimir Putin edistää maailmanrauhaa. Eli voihan sitä niinkin visioida. Tosin en tällaiselle visiönäärille suosittele uraa pokerissa tai arvopaperikaupassa.

Ymmärrän kyllä EU-kammoisuuden perusteet. Jos minä olisin EU:n diktaattori, tukkisivat ranskalaiset maanviljelijät moottoritiet Ranskassa moneksi vuodeksi, mutta eivät saisi tukiaan takaisin. Suomalaisetkin piipahtaisivat Senaatintorilla kerran pari. Mihinkään Strasbourgiin ei parlamentti todellakaan välillä muuttaisi ja budjetti tulisi muutenkin alas huminalla. Uusia sääntelydirektiivejä esittelevät kahlehdittaisiin Manneken Pissiin vaatteitta niin pitkäksi aikaa, että niidenkin olisi pakko pissata julkisesti. Mutta kun en ole, täytyy koittaa sietää nykyistä hallintoa. Arvostella EU:ta toki saa - ja pitääkin. Vähän vähemmällä Brysselin byrokraaattien kukkahattutäteilyllä olisivat britit voineet äänestää toisinkin.

Mutta muistan myös ajan ennen EU:ta. Kotimaisen maatalouden tekohengittämiseen käytettiin suhteellisesti enemmän rahaa kuin nykyisin. Ruoan hinta tippui muuten tammikuun ensimmäinen 1995 radikaalisti. Kansa jaksaa jänkätä siitä, miten euro nosti hintoja, vaikka tämä on lähinnä muistiharha tai suora valhe. Olimme omin avuin onnistuneet viemään maan jyrkkään lamaan, vaikka meillä oli vielä rakas oma markkammekin. Ja se 90-luvun alun lama oli oikea lama, eikä tällainen läppätaantuma, joka meillä nyt on menossa. Työ- ja muuttohaluistenkin oli todella vaikea päästä töihin.

Vapaa liikkuvuus on luonut mielettömän määrän hyvinvointia, mutta tätä ei vaan tajuta. ”Rajat kiinni”-väeltä olen aina yrittänyt kysyä, että kuinka paljon hyvinvointihittiä he ovat valmiita ottamaan vastaan, kun rajat suljetaan. Olen tosin yleensä lopettanut keskustelun lyhyeen, koska en ole juuri saanut aikaan ymmärrystä siitä, että globaalisti kilpaillussa maailmassa ja syrjäisessä maassa kuljetusten hidastuminen olisi katastrofaalista.

Voin onnitella myös toisia hörhöjä, eli TTIP:n vastustajia. Eiköhän se mennyt nurin viimeistään nyt. Tosin Donald Trump ja Bernie Sanders käytännössä hautasivat sen jo puoli vuotta sitten, kun pakottivat Hillaryn reivaamaan vapaakauppakantaansa. Lisääntyvä kaupankäynti luo aina hyvinvointia. Tämäkin on monelle sekä oikealla että vasemmalla liian vaikea asia ymmärrettäväksi.

Jos on sitä mieltä, että Brexit on hyväksi taloudelle, ja biljoona euroa väärässä, kannattaa sitten lyödä osakemarkkinoilla kunnolla rahoiksi. Yleensä tosin idealistiset hörhöt kuolevat jostain syystä köyhinä.

P.S. Suomen biljoona on nykyenglanniksi trillion. Tämä on tuhat miljardia tai miljoona miljoonaa. Suomen valtion budjetti on 54,9 miljardia, eli Brexitissä poltettiin ainakin kaksikymmentä kertaa valtion budjetin verran rahaa.

P.P.S. Olen joskus pohtinut, että äänestämiselle pitäisi ehkä säätää myös yläikäraja, tai länsimaiset demokratiat kaatuvat velkojensa alle. Brexitin äänestystuloksia tutkiessani ajatus tuli taas kerran mieleen.

Tuossa sinun postaamassa jutussa ei kyllä ole päätä eikä häntää, pörssikurssit heilahtelee aina kenenkähän syy on jos ja kun seuraavan kerran syntyy turbulenssia?

Jos puhutaan totta niin sijoittamisessa on aina riski ja kaikkia ei voi ennakoida joskus tulee tappioita joskus voittoa, pitää vain voittaa ennemmän kuin häviää.

Taitaa tuon purkauksen kirjoittajalla olla purkaukseensa se perinteinen syy muitten syy kun tuli tappiota vaikka silloin kannattaa katsoa peiliin syy on siellä eikä missään muualla.

Pärssikurssit on romantaneet jo 1800 luvullakin ja 1929 ja näitä on ollut ja tullut, jos joku on kiinostunut niin oheinen luettelo pistää tämänkin oikeisiin mitasuhteisiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_lamoista_ja_taantumista
 
Tuossa sinun postaamassa jutussa ei kyllä ole päätä eikä häntää, pörssikurssit heilahtelee aina kenenkähän syy on jos ja kun seuraavan kerran syntyy turbulenssia?

Jos puhutaan totta niin sijoittamisessa on aina riski ja kaikkia ei voi ennakoida joskus tulee tappioita joskus voittoa, pitää vain voittaa ennemmän kuin häviää.

Taitaa tuon purkauksen kirjoittajalla olla purkaukseensa se perinteinen syy muitten syy kun tuli tappiota vaikka silloin kannattaa katsoa peiliin syy on siellä eikä missään muualla.

Pärssikurssit on romantaneet jo 1800 luvullakin ja 1929 ja näitä on ollut ja tullut, jos joku on kiinostunut niin oheinen luettelo pistää tämänkin oikeisiin mitasuhteisiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_lamoista_ja_taantumista

Mitä tarkoitat?

Jos Brexitistä seuraa lama, niin sillä ei ole mitään merkitystä?
 
Mitä tarkoitat?

Jos Brexitistä seuraa lama, niin sillä ei ole mitään merkitystä?

Lama nyt ei seuraa Brexitistä jos talouden fundamentit on kunnossa, mutta jos ne eivät ole kunnossa niin silloin alkaa kylmä kyyti oli Brexittiä tai ei.
 
Lama nyt ei seuraa Brexitistä jos talouden fundamentit on kunnossa, mutta jos ne eivät ole kunnossa niin silloin alkaa kylmä kyyti oli Brexittiä tai ei.

No, en myöskään usko, että siitä lamaa seuraa. Jostain syystä vain siihen linkitit.

Mutta, on mielenkiintoista, että globaalit sijoitusmarkkinat ovat arvioineet Brexitin nykyarvoon diskontatuksi taloudelliseksi vahingoksi tuon yllä mainitun summan.

Jos Geronimo huutelee, että "hajaantukaa, hajaantukaa, ei mitään nähtävää", niin kannattaa ehkä lisäksi kuitenkin kuunnella myös mitä ne globaalit sijoitusmarkkinat sanovat asiasta.
 
Taitaa olla kova nainen kun täälläkin jo valmiiksi haukutaan
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468205242203

Theresa May nousee Britannian pääministeriksi jo keskiviikkona – Tutkija: ”May on Merkelillekin kova vastus”
Uuden pääministerin isona haasteena tulee olemaan Britannian EU-eron saatteleminen loppuun.
 
Back
Top