Brexit ja sen seuraukset

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Kun Brexit äänestys pidettiin, heräsin seuraamaan ääntenlaskua valtavassa krapulassa Pärnulaisesta hotellista. Epäilin myös Briteillä olevan krapula, kun edellisen ehtoon tekoset alkoivat paljastua. Odotutti mitä tuleman pitää.

Pikakelaus tähän päivään, alkaa kyllästyttämään. Hoitaisivat nyt jo koko homman pois alta, ihan sama miten. Tää homma menee farssimmaksi päivä päivältä. Euroopan pitäisi jo päästä seuraavien isojen asioiden kimppuun, eikä jumittaa tässä asiassa.
 

ajs178

Ylipäällikkö
– Johtajuus on oikeiden päätösten tekemistä eikä helppojen päätösten tekemistä.

Hän (May) myös huomautti, etteivät luonnosta arvostelleet ole tuoneet esille toista vaihtoehtoa.

– Kukaan ei ole kertonut toista vaihtoehtoa, joka noudattaa kansanäänestyksen tahtoa eikä aseta kovaa rajaa Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalle.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005901090.html

Eipä ole toista vaihtoehtoa tuotu esille, koska se on mahdoton yhtälö. Se on joko vapaa liikkuvuus eikä kovaa rajaa Irlantiin tai ei vapaata liikkuvuutta ja kova raja Irlantiin.

Miten edes teoriassa voisi olla toisin? Ainoa keino olisi tehdä kova raja Pohjois-Irlannin ja Iso-Britannian väliin, mutta se tarkoittaisi käytännössä yhdistynyttä Irlantia ja antaisi IRA:lle käytännössä kaiken, jonka halusivatkin.

Täysil mahdoton yhtälö ja kaikkeen on syypää David Cameron lapsellisuudessaan
 

VLF

Kapteeni
Maailma -Brexit mukaanlukien- on nyt sillä mallilla että on hyvä sijoitella veronpalautusrahat. Moni arvostettu eurooppalainen arvopaperi on tullut viime aikoina aika isosti alaspäin. Ennenpitkää tämäkin soppa tulee johonkin päätökseen ja kurssit lähtee normaaliin tasaiseen nousuun. Voittajat voittaa ja häviäjät häviää. Brittifirmoissa ja sinne sijoittaneissa yhtiöissä ollaan nyt jännän äärellä. Piensijoittaja kiittää, olisko tossa parin vuoden päästä?
 

arix

Ylipäällikkö
Maailma -Brexit mukaanlukien- on nyt sillä mallilla että on hyvä sijoitella veronpalautusrahat. Moni arvostettu eurooppalainen arvopaperi on tullut viime aikoina aika isosti alaspäin. Ennenpitkää tämäkin soppa tulee johonkin päätökseen ja kurssit lähtee normaaliin tasaiseen nousuun. Voittajat voittaa ja häviäjät häviää. Brittifirmoissa ja sinne sijoittaneissa yhtiöissä ollaan nyt jännän äärellä. Piensijoittaja kiittää, olisko tossa parin vuoden päästä?
Oma näkemykseni on että olemme uuden laman kynnyksellä joten nyt ei ole aika investoida. :unsure:
 

Leaderwolf

Ylipäällikkö
Oma näkemykseni on että olemme uuden laman kynnyksellä joten nyt ei ole aika investoida. :unsure:
Itseäni ärsyttää sijoituksia miettiessä, syklien nopeutuminen. Ja osittain se talouden sydänkäyrä on jo sekoittunut yhdeksi hemmetin värinäksi. Ennen osasi odottaa pääsääntöisesti hyviä vuosia, noin ajaksi x, ja sitten kun lasku alkaa, niin sitä kestää muutamia vuosia, ja sitten taas vuosien nousu jne jne jne. Nykyään ei ehdi edes persettään pyyhkiä, kun yksi nousukausi on jo mennyt ja uusi lama on ovella. Ja toisella mittarilla on samaan aikaan vasta lama voitettu, ja nousukausi on ovella. Kaikki menee niin päällekkäiseksi, ja hektiseksi hullunmyllyksi, että taidan unohtaa rahalla rahanteon vähitellen.

Jos ostaisi vain lisää metsää, hoitaisi sitä nokipannukahvin ja nuotiolla lämmitetyn makkaran voimalla. Ei siinä miljoonia tee, mutta ompahan stressi vapaampaa, ja aikaa miettiä seuraavaa siirtoaan.
 

VLF

Kapteeni
Eiks tässä nyt olla jo se 10-15% tultu jo monessa alaspäin? Pohjat on ehkä vielä näkemättä, mutta nyt ollaan jo monen lapun kanssa sielä 2016 hinnoissa, mistä viimeksi alkoi kunnon nousu. Voi olla että hiukan tullaan vielä alas. Parin viikon päästä seuraavat ostokset.
 

fulcrum

Respected Leader
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Amsterdamin tulppaanimarkkinat vetävät.

The UK has lost its crown as Europe’s biggest private equity market by deal value for the first time since 2011, as buyout executives have postponed big investments as they await greater clarity surrounding Brexit. Deal value in the UK, which dropped by a third to €21.4bn across 187 deals in the year to December 7, was exceeded by a total value of €23.5bn in the Netherlands, according to a new study by the Centre for Management Buyout Research at the Imperial College Business School.

https://www.ft.com/content/72ef5dbe-ff88-11e8-aebf-99e208d3e521?desktop=true&segmentId=dd5c99e9-30be-ddd0-c634-ff3a0c2b738f#myft:notification:daily-email:content
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Alamäki.

India is set to overtake the UK in 2019 in the rankings of the world’s largest economies, with Britain’s economic weight set to decline as emerging markets grow to command an increasing share of global output.The UK was the fifth-largest economy in the world in 2018, according to the IMF’s estimates of gross domestic product, measured in dollar terms at market exchange rates. Next year, the IMF’s projections show it slipping to seventh place in the global rankings, outstripped by India and also France. The figures are a stark reminder of the challenge Britain will face to maintain its influence once outside the EU, despite the government’s assertion that a post-Brexit “global Britain” will be a leading player on the world stage.

https://www.ft.com/content/c02b0a12-02d3-11e9-99df-6183d3002ee1
 

johan6

Majuri
Sijoittaminen on kestävyyslaji. Jos on mahdollista niin joka kuukausi kannattaa laittaa sivuun tietty summa jonka voi sijoittaa haluamiinsa kohteisiin. Jo kymmenen vuoden päästä näkee miten varallisuus on alkanut karttua. Pankistakin saattaa tulla ystävällisiä kutsuja kaikenlaisiin tilaisuuksiin..ja tapaamisiin. Käytännössä pidemmän aikaa osakkeisiin sijottaneelle osinkojen merkitys kasvaa. Korkoa korolle efekti auttaa helposti tuplaamaan pääoman yleensä jo 10 - 15 vuoden aikana. Sen lisäksi oikein valittu toimiala jne. voi johtaa osakkeen huomattavaan kurssinousuun samalla aikajänteellä. Netistä läytyy laskimia joilla on helppo simuloida vaikkapa 1000,-/kk säästön karttumista korkoakorolle periaatteella. Kun kartuttaa sijoituksiaan kuukausittain vaikkapa 20 - 30 vuoden ajan niin saa omatoimisesti hankittua kohtuullisen eläketurvan itselleen..normaalin työ-/yrittäjäuran aikana kertyneet eläkkeen lisäksi.

On turhaa odotella parempia aikoja sijoittamisella. Paras aika sijoittamiselle on juuri nyt. Kausittaisia kurssilaskuja tai nousujakaan ei kannata miettiä. Niitä tulee ja menee.
 

johan6

Majuri
Vaikka tuo Japanin indeksi-käyrä on pitkään heilunut 10.000-20.000 pisteen välillä niin kannattaa käydä katsomassa miten esim. 1987 tehty 10.000 euron sijoitus on kasvanut 30 vuoden aikana. Vaikkapa vain 5%:in vuosikorolla ja mahdollisesti vaikka 500 €:n kuukausi säästöllä lisättynä. Linkkejä laskureihin löytyy googlettamalla. Sanoisin että oikea aika aloittaa äästäminen/sijoittaminen on juuri nyt..

Mutta tietenkin voi vaihtoehtoisesti jäädä odottelemaan lähiaikoina tulossa olevia suuria talousromahduksia. Tottahan jokainen taksikuskikin ymmärtää että juuri silloin koittaa otollinen aika aloittaa sijottaminen.
 

fulcrum

Respected Leader
Pointti ei ollut se ettei osakkeisiin kannata koskaan sijoittaa, pointti oli se ettei edes osakkeet ole sellainen sijoituskohde johon kannattaa sijoittaa "aina". Myös sieltä löytyy tuontapaisia esimerkkejä joissa kärsivällisinkin holdaaja olisi ottanut takkiin.
 

Lunni

Kenraali
Brexitistä oli HS:ssa juttu pari päivää sitten. Olivat laskeneet että valtio "säästää" siinä n. 11 mrd vuodessa, ja tähän sitten moni kommentoija tarttui nk. hyvänä juttuna. "Noillahan maksaa eron kustannukset" yms. No, UK:n BKT on rapiat 2.5 biljoonaa, ja eron kustannuksiksi povataan kaikkea 3-7 prosentin väliltä. Pieniä on silakat joulukaloiksi...

Tulee vain mieleen että vähän sama kuin perhe laskisi säästönsä siten että toinen jää työttömäksi; säästöä olisi työmatkakulut ja mahdollisesti sen toisen auton voisi myydä ja tienata siinä lisää...
 

Coffee Man

Ylipäällikkö
Lähes 1 000 englantilaista ja skotlantilaista poliisia on aloittamassa harjoittelun siltä varalta, että Britannia eroaa EU:sta ilman sopimusta. Asiasta uutisoivan Guardianin mukaan yhä todennäköisemmältä näyttävän sopimuksettoman brexitin pelätään johtavan mahdollisiin levottomuuksiin Pohjois-Irlannissa.

Harjoituksista päätettiin sen jälkeen, kun Pohjois-Irlannin poliisi oli pyytänyt vahvistusta mahdollisten ongelmien varalta. Ongelmia pelätään syntyvän, jos Pohjois-Irlannin ja Irlannin välille syntyy niin sanottu ”kova raja” sopimuksettoman brexitin toteutuessa.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005954162.html
 
Top