Mielestäni sopimukseton tila on entistä todennäköisempi.
Niin minustakin. Mutta sittenpähän on. Tässäkin tapauksessa näkee selvästi, miten EUa vedetään narun päässä kuin lasten puujunaa. Jos joku eroaa Unionista, niin ehdot yhteistoiminnalle tiskiin ja jos ei maistu, niin toimikoon eronnut sitten miten osaa.
Tällä tavoin edettäessä näitä eroajia tulee lisää, no, saadaanhan tää rotla nurin näinkin, kun kerran oikein halutaan.
Yritän ajan myötä paneutua siihen, ketkä ja mitkä hyötyvät tästä tilanteesta ja siitä, että Britannia on out. Ne ketkä ja mitkä löytyvät kyllä Britannian sisältä ennen kaikkea. Minun nokkaani tuoksuu vahvasti se, että tietty talouden uusjako on alkanut ja jotkut käärivät satumaiset hillot. Julkisuuden poliitikot ovat pelkkiä sirkuseläimiä isossa pelissä, sanokaa sanoneen. Tai joku kansanäänestys....kansa on kuin suuri lehmä, joka mönkyy haluttaessa suuntaan tai toiseen.
Britanniassa on paljon yrityksiä, jotka eivät halua sitoa itseään EUn politiikkaan, ei, ne haluavat, että yritystoiminta säilyy ultraliberaalina ja että yhteistyötä voidaan tehdä KAIKKIEN globaalien toimijoiden kanssa. Ml. Venäjä, Iran, jne.jne.
Onko hesarissa kirjoitettu brexitin tästä puolesta? En ole lukenut hesaria, mutta epäilen, että ei ole.
Touhu tulee ymmärrettäväksi, kun unohtaa -kansakunnan edun- heti veks. Kaikkinainen talouselämä heiluttaa valtioiden päätöksiä haluamaansa suuntaan, maan etu on alisteinen sille. Lukeeko hesarissa`? Tuskin.
Venäjä on hyvä esimerkki. Onko sen maan etu, että lkm pieni eliitti nuhhii leijonanosan kaikesta? Tuskin. Mutta onko Venäjä ainoa tällä tavoin toimiva valtio. Tuskin.