Riippuu kontekstista. Lyhyellä aikavälillä taloudellisessa mielessä Kiina on ollut (ja on yhä) länsimaille hyvä halvan tuotannon tarjoaja. Ihan vielä ei kuitenkaan kai sellaisesta ole näkynyt merkkejä, että Kiina olisi alkanut jyrätä länsimaisia toimijoita ns. reilussa kilpailussa.
Kiinan taloudellisen nousun merkittävä varjopuoli on Kiinan kommunistisen puolueen valta-aseman lujittuminen ja aggression lisääntyminen, mikä on jo nyt aiheuttamassa ongelmia Hong Kongin, Taiwanin ja Etelä-Kiinan merellä.
En minä siitä erityisemmin yöuniani menettäisi, jos USA, Eurooppa ja niiden lähiliittolaiset (esim. Japani, Australia ja Uusi-Seelanti) ottaisivat selkeästi kovemman linjan ja aloittaisivat uuden kylmän sodan. Esim. täyskielto kaikelle pääomian, tavaroiden ja ihmisten liikkumiselle em. liittolaisten ja Kiinan välillä. Ja kaupan päälle myös kolmannet maat samojen sanktioiden alle, elleivät ne noudata samaa politiikkaa, tyyliin "jos et ole meidän kanssamme, olet meitä vastaan". Ja avoimesti tiedoksi, että saarron purusta neuvotellaan ainoastaan demokraattisesti valitun hallituksen kanssa.
Samaa voisi soveltaa muihinkin vastaaviin. Myös esim. Venäjään, varsinkin jos Putin tosiaan meinaa jatkaa vielä 2024 jälkeenkin vallassa.