Brexit ja sen seuraukset

Lisäveikkauksia, miten EU-budjetin käy?
1) Leikataan Brittien verran
2) Maksetaan lisää nykyosuuksien suhteessa
3) näiden välistä
Pohjalle kuva, josta näkyy maksuosuudet järjestettynä % of GNIn (=Gross National Income) mukaan, Brittien jättämän loven suuruus on melko suuri:
Katso liite: 10099
https://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union

Suomen maksuosuus nousee kun Britteihin menneet tuet jaetaan Saksan ja Ranskan kesken sekä lahjuksina Etelä- ja Itä-Eurooppaan imperiumin vakauttamiseksi.
 
Ruotsissa asenne heti kohdillaan surkuttelun sijaan, samaa meille!:
Brexit on vakava asia Ruotsille, jolle Britannia on yksi isoimmista kauppakumppaneista.

Britannian EU-erosta voi olla kuitenkin myös hyötyä, jos Ruotsi pelaa korttinsa oikein, sanoo Ruotsin keskuskauppakamarin pääekonomistiAndreas Hatzigeorgiou.

”Ruotsi voi olla vaihtoehtoinen markkina yrityksille, jotka lähtevät Britanniasta. Meidän pitää olla yhteydessä näihin yrityksiin ja kertoa, että Ruotsi voi tarjota markkinat useille finanssi- ja teknologiayhtiöille”, sanoo Hatzigeorgiou uutistoimisto TT:lle.

”Näin voimme houkutella yritysten pääkonttoreita esimerkiksi Tukholmaan.”

Hatzigeorgiou rauhoittelee, ettei Ruotsin ja Britannian välinen kauppa lopu yhdessä yössä. Ruotsi voisi myös neuvotella uuden kauppasopimuksen Britannian kanssa, mutta se veisi pitkään.

”Kun EU neuvotteli kauppasopimuksen Kanadan kanssa, neuvottelut kestivät kuusi vuotta ja sopimuksessa oli 5 000 sivua tekstiä.”

Iso osa monien Ruotsin suuryhtiöiden myynnistä tulee Britanniasta. Esimerkkejä ovat muun muassa pehmopaperiyhtiö SCA ja rakennusyhtiö Skanska.

”Ennen kuin tiedämme enemmän, liiketoiminta jatkuu normaalisti. Epävarmuus vaikuttaa sijoittajien luottamukseen, mutta on liian aikaista vetää johtopäätöksiä”, sanoo Skanskan toimitusjohtaja Johan Karlström.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/r...ontoo/VnApk9W8?ref=ampparit:8984&ext=ampparit
 
Toi median hysteria on jo ihan sairasta tästä asiasta. Game of Thrones uhkaa loppua, Suomalaiset pelintekijät huolissaan... yms

Entä jos "oikea media" käyttäytyy samalla tavalla Hollannissa, Saksassa, Ranskassa.. Alkaa olla merkkejä että kansa toimii kohta aika monessa maassa toisin päin kuin media ja punavihervasemmisto toivovat.

Pitäisi olla neutraali ja pysyä totuudessa mutta kun ne eivät osaa. Vertailin Iltasanomien ja Iltalehden otsikoita. Aika samat jutut kuin olisi menossa mediamyrsky2
 
Se kävi nopeasti
Calais Tells Britain: 'Take Back Your Border'
The Mayor of Calais says Britain must now renegotiate a deal which allows UK border checks to take place on French soil.
 
Essayah kirjoitteleepi näin:

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/essayah_kd_brexit-52190

– Liittovaltiota ajavien vastaus jokaiseen kriisiin on aina enemmän EU:ta, enemmän yhteisvastuuta ja komission valtaa, ilman että näitä yhteisvastuun elementtejä on kunnolla määritelty. Kansalaisille jää se kuva, että enemmän EU:ta tarkoittaa aina sitä, että asiansa hoitavat maat ottavat vastuulleen muiden ongelmat. Talousasioiden lisäksi tämä on nähtävissä pakolaiskriisin hoidossa.

– Jos EU aikoo pysyä hengissä, niin suunnan on muututtava.

 
EU:n ja sen toimien mollaajille haun tulisi kertoa, ettei EU sellaisenaan päätä juuri mistään tai edes tee tärkeimpiä aloitteita. Aloitteet tulevat jäsenmaista, jotka myös viimekädessä päättävät asioista ja etenkin omalta osaltaan. EU on suuri valmisteleva ja koordinoiva koneista, joka on yhtä hyvä tai huono kuin sen jäsenvaltiot.

No minäpä seurasin sinun sivistyneen ja valveutuneen kansainvälisen herrasmiehen neuvoa ja katsoin sinne nettiin, jotta mikäpä se EU on. Ja tällaista paljastui:

"EKP on täysin riippumaton hallituksista tai muista viranomaisista. Rahaliittoon osallistuvilla mailla on edelleen omat keskuspankkinsa, mutta niiden on noudatettava Euroopan keskuspankin antamia suuntaviivoja ja ohjeita."

"Euroopan keskuspankin pääjohtaja on italialainen Mario Draghi, joka on toiminut aiemmin varapääjohtajana Goldman Sachsilla sekä Italian keskuspankin johtajana."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_keskuspankki
 
lainaus kirjoituksesta:

Surkuhupaisinta EU-eliitin toiminnassa on Venäjän ja Putinin syyttäminen EU:n itse itselleen aiheuttamasta demokratiavajeesta, velka- ja uskottavuuskriisistä. EU käyttää Putinin Venäjää syntipukkina kätkeäkseen omat epäonnistumisensa ja johtaakseen kansojen katseet pois oleellisista asioista. Koska EU on epäonnistunut ja itsensä kriisiin ajanut valtiokartelli, sen on projisoitava ongelmiaan ulos itsestään ja haettava yhtenäisyyttä ulkoisia ja sisäisiä viholliskuvia rakentamalla. Ja sitähän EU on tehnyt: Venäjä ei voi eikä osaa (eikä saa) tehdä mitään oikein, koska se on viholliskuva, jota on parjattava. Jos et eurokansalaisena jaa EU:n agendaa, olet äärioikeistoa, populisteja, natseja, fasisteja, rasisteja, antifeministejä ja vihapuhujia.




Winds of Change - Muutosten tuulet

http://neluetutkirjat.blogspot.fi/2016/06/winds-of-change-muutosten-tuulet.html

Englanti sitten äänesti Brexitin puolesta. Tulos oli tiukka, mutta Brexitin voitto on silti kiistaton. Eri medioissa tapahtumain käänteitä on käsitelty laajasti, enemmän tai vähemmän objektiivisesti. Tähänastisen pohjanoteerauksen sai aikaan - kuinkas muuten - Yle, jonka Brexitin vastaista asennetta uutisoinnissa ei pyritty tai kyetty piilottelemaan.

Esimerkkinä voi mainita väitteet, joiden mukaan Englannin ero EU:sta heikentää Eurooppaa sotilaallisesti. Mistä lähtien EU:lla on ollut oma armeija, josta britit nyt sitten eroaisivat? EU:n sotilaallisesta voimasta vastaa käytännössä NATO. Englanti on NATOn täysjäsen pienellä, mutta hyvin koulutetulla ja varustetulla ammattiarmeijallaan. Brittien muistona suurvalta-ajoista ovat heidän ydinsukellusveneensä. Niiden ydinohjusten MAD-pelote on ollut puolustuksen perustana yhdessä NATO jäsenyyden ja siitä seuraavan Yhdysvaltain tuen kanssa. Britit ovat edelleenkin NATOn jäsenenä, joten vihjaukset EU:n oman (de facto olemattoman) sotilaallisen voiman laskusta ovat halpahintaista Yle-huuhaata.

Yhtä kaikki, silmiemme edessä on tapahtunut merkittävä käänne. Sitä voisi kuvata kahden historiallisen esimerkin avulla. Mitä yhteistä on Stalingradin taistelulla 1942-43, Berliinin muurin murtumisella 1989 ja Britannian Brexit äänestyksellä 2016?

Stalingradissa mahdottomaksi uskottu asia tapahtui: alati laajenevan epädemokraattisen, mutta voittamattomaksi kuvitellun ja ikuiseksi rakennetun suurvallan eteneminen pysähtyi. Saksan sotaonni kääntyi ja osoittautui, että mahtava vihollinen oli voitettavissa. Euroopan alistetut kansat saivat kaipaamansa toivon kipinän, aloite otettiin omiin käsiin. Vastarinta kiihtyi ja voimistui Euroopan miehitetyissä maissa ja vaikka voitto oli vielä kaukana, suunta oli nyt kääntynyt sitä kohti.

Berliinin muurin murtuminen sosialistisen totalitaristisen pakkovallan sortuessa 1989 osoitti, ettei yhtenäistä kansaa voi nujertaa. Ehkä juuri tämän vuoksi EU:n eräs perustehtävä on ollut kansallisvaltioiden ja ihmisten kansallistunteen hävittäminen. Berliinissä kansa nousi rauhanomaisesti sortajiaan vastaan samalla kaataen korruptoituneen, velkaantuneen ja kansanvastaisen eliitin utopistisen hallinnon. Mitä EU on tänään? Se on korruptoitunut ja velkaantunut utopistinen eliitin unelma. Unelma, joka on meille tavallisille ihmisille hengenvaarallinen epädemokraattinen yhteiskunnallinen kokeilu. Olet kokeilussa mukana halusit tai et. Näet kokeilun etenemisen kotikaupunkisi kaduilla, kaupoissa ja työpaikoilla. Näet kokeilun tuloksia EU-propagandan läpitunkemissa medioissa ja EU-uskovaisten mielipiteissä.

Miten EU sitten on epädemokraattinen? EU:n suurin ongelma on ettei se halua kuulla kansalaisiaan! EU on valtioiden kartelli, joka määrää keskenään hallintotuotteidensa hinnat ja ehdot. Tämän EU tekee hallintatavallaan: lait laaditaan kansallisilta parlamenteilta piilossa EU:n ja kansallisten eliittipoliitikkojen kesken. Näin lakeja ei tarvitse alistaa kansallisen keskustelun ja arvioinnin kohteeksi. Kansalliset eliittipoliitikot pitävät tästä mukavasta ja helposta hallintatavasta, eihän enää tarvitse ottaa huomioon kansan (vääriä) mielipiteitä. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan mainita uusittavana oleva EU-asedirektiivi, joka uhkaa mm. Suomen puolustuskykyä kieltämällä reserviläisaseiden hallussapidon ja tekemällä mahdottomiksi reserviläisammunnat. Suurin uhka puolustuskyvyllemme, kansallisvaltiollemme ja turvallisuudellemme on EU. Se haluaa syventyvää integraatiota, on kyvytön ratkaisemaan velkakriisiä, on luonut pakolaiskriisin omien rajojensa sisälle ja kurjistaa kansallisvaltioiden talouden eurovaluuttoineen ja toimimattomine talouspakotteineen. Britit ovat säilyttäneet oman valuutan. Siksi heidän on eurovyöhykkeen maita yksinkertaisempi erota EU:sta. Ruotsalaisilla on tämä sama valtti: oma valuutta. Toisin on meillä. Tilanteemme on oleellisesti heikompi ja mahdollinen ero EU:sta vaatisi enemmän työtä ja markan palauttamista valuutaksemme. Ei se silti mahdotonta ole. Suomalaiset ovat historian saatossa pyristelleet irti niin Ruotsin kruunuista kuin keisarillisen Venäjän ruplista.

Surkuhupaisinta EU-eliitin toiminnassa on Venäjän ja Putinin syyttäminen EU:n itse itselleen aiheuttamasta demokratiavajeesta, velka- ja uskottavuuskriisistä. EU käyttää Putinin Venäjää syntipukkina kätkeäkseen omat epäonnistumisensa ja johtaakseen kansojen katseet pois oleellisista asioista. Koska EU on epäonnistunut ja itsensä kriisiin ajanut valtiokartelli, sen on projisoitava ongelmiaan ulos itsestään ja haettava yhtenäisyyttä ulkoisia ja sisäisiä viholliskuvia rakentamalla. Ja sitähän EU on tehnyt: Venäjä ei voi eikä osaa (eikä saa) tehdä mitään oikein, koska se on viholliskuva, jota on parjattava. Jos et eurokansalaisena jaa EU:n agendaa, olet äärioikeistoa, populisteja, natseja, fasisteja, rasisteja, antifeministejä ja vihapuhujia.

Englannissa muutosten tuulet saivat aikaan kaksi huomattavaa vaikutusta: EU:ta on pidetty loppumattomana yksisuuntaisena projektina - Brexit rikkoi sen illuusion ja loi toivon Euroopan kansoille. Englantilaiset äänestivät Brexitissä myös EU:n perusperiaatteesta eli ihmisten vapaasta liikkuvuudesta ja EU:n maahanmuuttopolitiikasta. Haittamaahanmuutto on tuonut kaaoksen ja etnisen, valkoihoisiin kohdistuvan väkivallan brittien kaupunkeihin. Maa on vaarassa muuttua islamilaiseksi ja romahtaa. Ehkä siinä oli se viimeinen pisara, joka sai tolkulliset britit äänestämään Brexitin puolesta.

Toivotan sydämestäni onnea ja menestystä vapaalle Englannin kansalle!
Rule Britannia!
 
Sitten vielä yksi kysymys, milloin eroprosessi oikeasti alkaa?
Britannia potkittava ulos ennen Euroopan vaalivuotta - EU pelkää oikeistopopulismin nousua

Lauantai 25.6.2016 klo 16.10

Britannia hidastelee EU-eron täytäntöönpanossa, EU haluaa eron vireille mahdollisimman pian. Kiirehtimiselle ja viivyttelylle on omat syynsä.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker haluaa, että Britannian eroprosessi Euroopan unionista aloitetaan mahdollisimman pian. Juncker ei ymmärrä, miksi Britannian hallitus aikoo odotuttaa muita jäsenmaita lokakuulle.

Britannian pääministeri David Cameron ilmoitti perjantaina, että hän eroaa tehtävästään ja jättää EU-neuvottelut seuraajalleen. Cameron haluaisi uuden pääministerin virkaan ennen konservatiivipuolueen kokousta lokakuussa. EU-parlamentin puhemies Martin Schulzhämmästelee aikataulun venyttämistä lokakuulle. Hän sanoo saksalaiselle ARD:lle, että Britannia on ottamassa koko Euroopan panttivangikseen.

EU:lla on kiire saada Britannian eroprosessi vireille. Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolue (United Kingdom Independence Party, UKIP) on ollut yksi äänekkäimmistä EU-kriitikoista ja Brexitin puolesta puhujista. UKIP kuuluu EU-kriittisiin puolueisiin, ja sen päätavoitteena on ollut Britannian ero Euroopan unionista.

Nyt EU-johto pelkää, että päätään nostaneet populisti- ja oikeistopuolueet muissa EU-maissa seuraavat Britannian esimerkkiä. Eniten merkitystä on suurilla mailla, Saksalla ja Ranskalla. Ensi vuonna Ranskassa järjestetään parlamenttivaalit kesällä ja presidentinvaalit keväällä. Saksan liittovaalit ovat syksyllä 2017. Ankaraa EU-kritiikkiä on kuultu myös Alankomaista, ja sielläkin järjestetään parlamenttivaalit jo alkuvuodesta ensi vuonna.

EU:n vakauden nimissä onkin esitetty, että Britannian eroprosessi on saatava etenemään vauhdikkaasti, mieluiten jo kesän aikana.

Ranskassa Kansallinen rintama (Le Front National) puheenjohtaja Marine Le Penin äänellä nosti heti Brexit-äänestystuloksen selvittyä esille saman mahdollisuuden Ranskassa. Hän ilmoitti, että Britannia on aloittanut liikkeen, jota ei voida enää pysäyttää. Le Penin mielestä Ranskassa ja muissa EU-maissa tulisi järjestää samanlainen kansanäänestys EU:sta eroamisesta kuin Iso-Britanniassa.

Kun Brexit-äänestystulos selvisi Alankomaissa, siellä alettiin välittömästi puhua oikeistojohtaja Geert Wildersin mukaan Nexitistä. Alankomaiden hallituksella oli ongelmia jo alkuvuodesta, kun maa hylkäsi kansanäänestyksessä EU:n kauppasopimuksen Ukrainan kanssa. Brexit saattaa olla maalle kuin bensan heittäminen liekkeihin, yhden EU-vastaisen kansanäänestyksen jälkeen.

Saksa pyrkii tasapainoilemaan johtavan asemansa kanssa unionissa. Se ei todennäköisesti halua lisätä näkyvää määräysvaltaansa liikaa. Toisaalta yksi kolmesta suuresta on nyt poistumassa unionista, joten jonkun odotetaan paikkaavan Britannian asemaa. Saksalaispoliitikot ja -viranomaiset ovat pääasiassa vakuuttuneita siitä, että maa selviytyy Britannian eron aiheuttamasta iskusta. Toisaalta myös Saksassa oikeistopopulistit nostavat päätään ja EU-kritiikki yltyy.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016062521788418_ul.shtml
 
No minäpä seurasin sinun sivistyneen ja valveutuneen kansainvälisen herrasmiehen neuvoa ja katsoin sinne nettiin, jotta mikäpä se EU on. Ja tällaista paljastui:

"EKP on täysin riippumaton hallituksista tai muista viranomaisista. Rahaliittoon osallistuvilla mailla on edelleen omat keskuspankkinsa, mutta niiden on noudatettava Euroopan keskuspankin antamia suuntaviivoja ja ohjeita."

"Euroopan keskuspankin pääjohtaja on italialainen Mario Draghi, joka on toiminut aiemmin varapääjohtajana Goldman Sachsilla sekä Italian keskuspankin johtajana."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_keskuspankki

No se on kyllä nykyisin keskuspankkien rooli kaikkialla, myös asia jota ei saa kritisoida tai olet kommunisti-fasisti.
Sveitsissä tämäkin asia on toisin, kansa äänesti keskuspankkia hankkimaan takaisin myymänsä kultavarannot.
 
Entä jos "oikea media" käyttäytyy samalla tavalla Hollannissa, Saksassa, Ranskassa.. Alkaa olla merkkejä että kansa toimii kohta aika monessa maassa toisin päin kuin media ja punavihervasemmisto toivovat.

Pitäisi olla neutraali ja pysyä totuudessa mutta kun ne eivät osaa. Vertailin Iltasanomien ja Iltalehden otsikoita. Aika samat jutut kuin olisi menossa mediamyrsky2

Jos oikein foliota levittelee niin voisi ruveta epäilemään että mistä ohjeistus tulee medialle Euroopassa.
En oikein keksi miten tämä eroaa Suomessakin tarkasti valmistellusta kriisiajan viestinnästä jolla omaa sanomaa tehokkaasti tuodaan esiin.
 
Niin, tai sitten voidaan tehdä jatkoanalyysiä siitä, miksi tietyillä väestöryhmillä oli taipumusta tyytymättömyyteen EU-jäsenyyttä kohtaan ja toisilla ei.

Hyvä, että suora demokratia toimi. Ei tällaisissa asioissa ole yleensä täysin oikeita tai vääriä valintoja. Lopputulema kuvaa ainakin toivottavasti sitä, että enemmistö äänesti periaatteen puolesta. Talouden edut jäivät nyt Briteillä taka-alalle. Ainakin vientiteollisuus- sekä pankki- ja finanssisektoreihin jouduttaneen tekemään rakenteellisia muutoksia, kun kaupassa joudutaan ainakin ylimenokauden aikana maksamaan tariffeja.

EU:n vertaaminen YYA:han tai Neuvostoliittoon on hieman hassua. Tietääkseni EU ei painosta meitä sotilaallisesti ja meillä on myös sananvaltaa asioihin. Järjestelmä ei ole täydellinen, mutta eipä ole missään muussakaan suuremmassa organisaatiossa. Sitäpaitsi, jos laiva seilaa kohti jäävuorta, niin paras vaihtoehto ei yleensä ole upottaa laivaa itse. Vielä on aikaa korjata kurssia.

Miksi marxilaisen natsi-YLE:n propagandaa levitetaan maanpuolustus.netissa mantrana, etta Britannia haviaa taloudellisesti XXX maaran? Paastaan eroon EU-jasenmaksusta, eroon EU:n idioottimaisesta CAP:sta (Common Agricultural Policy), eroon tukiaisista joka vitun maalle Ranskasta etelaan, eroon Kreikasta ja eroon Italiasta (seuraava Kreikka, tsekatkaa velka/BKT), eroon EU "Ihmisoikeus"-tuomioistuimesta jne... tervetuloa kayrat kurkut, tervetuloa normaali jarki. Tervemenoa kusiset byrokraatit, joista yli 10 000 (Kylla!) tienaa yli 10 000 EUR kuukaudessa, siis pelkastaan EU-byrokraatteja. Kirotut parasiitit, meidan rahojamme myos. Ja ne on jostain pois.
Ahhh... odotan ilolla ensi viikkoa kun virkamiehet alkavat saada kenkaa :D:D:D!!!
 
EU:n tarkoitus on korvata kansallisvaltiot..

EU haluaa hävittää kaikki kansallisvaltiot...

Ei ainakaan EU:n virallinen tai ääneenlausuttu tarkoitus. EU:n alueella, sen instansseissa, kannattajissa voi olla sellaisia jotka tätä salaa tai julkisesti toivovat. Tuskin kukaan osaa sanoa tarkemmin, joten tämä on spekulatiivista.

EU:n juuret ovat sodan jälkeisessä Euroopassa ja sen perustarkoitus oli olla nimenomaan ensisijaisesti rauhan projekti joka sitten käytännössä hoidetaan kauppasuhteita edistämällä.

http://europa.eu/about-eu/basic-information/about/index_en.htm

"The European Union is a unique economic and political union between 28 European countries that together cover much of the continent.

The EU was created in the aftermath of the Second World War. The first steps were to foster economic cooperation: the idea being that countries that trade with one another become economically interdependent and so more likely to avoid conflict.

The result was the European Economic Community (EEC), created in 1958, and initially increasing economic cooperation between six countries: Belgium, Germany, France, Italy, Luxembourg and the Netherlands. Since then, a huge single market has been created and continues to develop towards its full potential.

From economic to political union
What began as a purely economic union has evolved into an organization spanning policy areas, fromclimate, environment and health to external relations and security, justice and migration. A name change from the European Economic Community (EEC) to the European Union (EU) in 1993 reflected this.

The EU is based on the rule of law: everything it does is founded on treaties, voluntarily and democratically agreed by its member countries.

The EU is also governed by the principle of representative democracy, with citizens directly represented at Union level in the European Parliament and Member States represented in the European Council and the Council of the EU.
"

Ainoastaan idiootti twiittaa "- ei mulla muuta!"... oikealle ministerille sentaan kirjoitetaan kunnon puhe.

http://someco.fi/blogi/mika-ihmeen-twitter/

Twitterin ideana on jakaa lyhyitä ja ytimekkäitä päivityksiä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Twitter

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (twiitit, englanniksi tweet), voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä.

Kun nyt ns. EU:n turvatakuut (Lissabonin sopimus), jonka varaan varmasti monet suomalaispoliitikot ovat pahan päivän varalle laskeneet, kusee kintuille, niin mitä jää jäljelle ? Työntyminen tynkä-EU:n "ytimeen", minne ollaan oltu kohta matkalla jo pari viimeistä vuosikymmentä? Jonkinlainen uudistettu YYA, joka orjuuttaisi Suomen taas Venäjän valtapiiriin, NATO (joka EI kelpaa äänestäjille). Liitto Ruotsin kanssa, joka taas ei kelpaa ruotsalaisille poliitikoille. Eli, joo, kyllä varmasti on varaa tiivistää yhteispeliä NATO-maa Viron kanssa, joka luottaa USA.n sotilaalliseen tukeen.

Suomalaiset poliitiikot eivät suinkaan ole yksituumaisesti laskeneet Lissabonin sopimuksen varaan! Tuomioja et al tekivät kaikkensa, että Lissabonin turvatakuut vesitetään.

Sitä tuumatessa ensin PV:n rahoitus kuntoon, sillä päästäänkin jo lähelle usein mainostamiani suoria turvatakuita Yhydysvalloilta joka ei pelkää niitä jakaa etulinjan valtioille jotka ottavat turvallisuutensa vakavasti.

Niin paljon kuin olenkin samaa mieltä, kyseessä on tässä vaiheessa valitettavasti silkka toiveajattelu. Sitä on edistettävä ja sitä tulee toivoa, mutta sen varaan ei voi laskea koska voikin olla niin, että se ei toteudu.

Tilanne vuonna 1972. Meidän on pysyttävä YYA sopimuksessa muuten Neuvostoliitto miehittää meidät.

Tilanne vuonna 2016. Meidän on pysyttävä EU:ssa muuten EU tuhoaa meidät taloudellisella sodankäynnillä.

Analogia on väärä. Hurjasti yksinkertaistettuna näin sen tulisi mennä:

Tilanne vuonna 1972. Meidän on pysyttävä YYA sopimuksessa muuten Neuvostoliitto miehittää meidät.

Tilanne vuonna 2016. Meidän on pysyttävä EU:ssa muuten Venäjä painostaa meitä itsenäisenä maana.

Toi median hysteria on jo ihan sairasta tästä asiasta. Game of Thrones uhkaa loppua

Oliko tästä oikeasti jossain uutinen!?


PS. Onko muuten trollaus jossain vaiheessa muuttunut saitilla sallituksi?
 
Jos oikein foliota levittelee niin voisi ruveta epäilemään että mistä ohjeistus tulee medialle Euroopassa. En oikein keksi miten tämä eroaa Suomessakin tarkasti valmistellusta kriisiajan viestinnästä jolla omaa sanomaa tehokkaasti tuodaan esiin.

Niinpä. Mutta tämä ei ole oikea kriisi. Sitten kun on oikea kriisi niin ruuti (median uskottavuus) onkin jo käytetty.
 
Ei ainakaan EU:n virallinen tai ääneenlausuttu tarkoitus. EU:n alueella, sen instansseissa, kannattajissa voi olla sellaisia jotka tätä salaa tai julkisesti toivovat. Tuskin kukaan osaa sanoa tarkemmin, joten tämä on spekulatiivista.

EU:n juuret ovat sodan jälkeisessä Euroopassa ja sen perustarkoitus oli olla nimenomaan ensisijaisesti rauhan projekti joka sitten käytännössä hoidetaan kauppasuhteita edistämällä.

Hysterical-Laughing-Gif-07.gif
 
Jos oikein foliota levittelee niin voisi ruveta epäilemään että mistä ohjeistus tulee medialle Euroopassa.
En oikein keksi miten tämä eroaa Suomessakin tarkasti valmistellusta kriisiajan viestinnästä jolla omaa sanomaa tehokkaasti tuodaan esiin.

edit.
Ei tarvii foliota laisinkaan kun sekään ei auta....:confused:

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/960348307418697

Jussi Hallaaho
5. huhtikuuta ·
Ensi viikolla EU-parlamentti keskustelee ja äänestää parlamentin oma-aloitteisesta mietinnöstä (own-initiative report, ts. ei-lakiasäätävä asiakirja) nimeltä "Learning EU at school".

Mietintöesityksen tavoitteena on vastustaa "varhaisesta iästä" lähtien "euroskeptisismin leviämistä" sekä "edistää eurooppalaista yhteenkuuluvuudentunnetta" ja "monikulttuurisen ja monietnisen yhteiskunnan hyväksyntää".

Mietintöesitys kehottaa jäsenmaita kehittämään "poliittista kasvatusta" ("political education") kaikkia kanavia hyödyntäen ja rahoitusta lisäten. Poliittisessa kasvatuksessa tulisi hyödyntää koulukirjoja, opetussuunnitelmia, opettajankoulutusta, vapaa-ajan harrastuksia, sosiaalista mediaa, roolipelejä, työharjoittelua, vapaaehtoistyötä jne.



http://www.breitbart.com/london/201...anda-in-schools-and-its-worse-than-you-think/
Yes, There IS EU Propaganda In Schools, And It’s Worse Than You Think


http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/04/kaljupaisia-uutishavaintoja-osa-lxxii.html

Eurooppalaista Komsomolskaja Pravdaa

Kiitos vakikommentoija Taisteluvälineupseerin tuli hotellin respassa törmättyä siihen, mitä Jussi Halla-aho kertoi facebook-päivityksessään. Eli Euroopan Unioni suunnittelee lapsiin kohdistuvaa oikeaoppista poliittista kasvatusta mikä pistää tässä suunnassa kieltämättä purkan pysähtymään, mutta ei sinänsä yllätä. Annetaanpa Jussin kertoa:

Ensi viikolla EU-parlamentti keskustelee ja äänestää parlamentin oma-aloitteisesta mietinnöstä (own-initiative report, ts. ei-lakiasäätävä asiakirja) nimeltä "Learning EU at school".

Mietintöesityksen tavoitteena on vastustaa "varhaisesta iästä" lähtien "euroskeptisismin leviämistä" sekä "edistää eurooppalaista yhteenkuuluvuudentunnetta" ja "monikulttuurisen ja monietnisen yhteiskunnan hyväksyntää".

Mietintöesitys kehottaa jäsenmaita kehittämään "poliittista kasvatusta" ("political education") kaikkia kanavia hyödyntäen ja rahoitusta lisäten. Poliittisessa kasvatuksessa tulisi hyödyntää koulukirjoja, opetussuunnitelmia, opettajankoulutusta, vapaa-ajan harrastuksia, sosiaalista mediaa, roolipelejä, työharjoittelua, vapaaehtoistyötä jne.

Tuossa on kolme varsin hurjaa kappaletta, sillä jos näin on, niin Euroopan Unionihan on perustamassa jonkun asteista kaikille pakollista eurokomsomolia, vaikka vielä ei ole liittovaltiota eikä eurokansalaisuus ole kuitenkaan vielä poistanut alkuperäisiä kansalaisuuksia ja kansallisvaltioita, ainakaan kokonaan. Itse asiassa minä en ole koskaan anonut eu-kansalaisuutta, joten ihmettelen miksi se on minulle myönnetty. No, joka tapauksessa tuli käytyä läpi tuo ”Learning EU at school”-mietintö. Tietysti teksti on paljolti vaikealukuista poliittista stiiknafuuliaa englannin kielellä, mutta kyllähän sieltä löytyi Jussin kommentin vahvistavat kohdat. 3.2.2016 julkaistussa muistiossa erityisesti nämä kohdat pistivät silmään:

The role of Member States

39. Encourages Member States to support, review and update their education systems – and
all forms of EU-related curricula content at all levels of education, including vocational
education and training – with a view to strengthening the EU dimension in close
collaboration with all relevant actors at EU and national level, while strongly encouraging
regions and local authorities to do the same, in particular when they have direct
competences in educational systems.


40. Encourages the Member States to support all possibilities of conveying more information
about the EU to learners as well as to teachers and other educators through formal, nonformal
and informal learning, and to fully exploit and complement EU financial
instruments, programmes and initiatives in this regard.


41. Asks Member States to take further action to promote intercultural, non-discriminatory
and inclusive education and citizenship values in school and university curricula.


42. Calls on the Member States to increase investment in quality education, also by means of
greater partnership with the private sector, and to promote equal opportunities for all, and
to provide all educational and training institutions, as well as teachers and other
educators, with the support necessary to empower them to introduce and continuously
develop an EU dimension in education from an early age that goes beyond the class
room.


44. Calls on the Member States to involve migrants, refuges and faith communities in
respectful and empowering citizenship-building processes, ensuring their participation in
civic and cultural life.


46. Considers that the Member States, in dialogue and cooperation with educational actors,
should seek opportunities to exchange ideas and examples of good practice in integrating
an EU dimension into their educational programmes, in order, inter alia, to boost young
people‟s knowledge and understanding of the process of building EU citizenship and the
EU institutions, thereby enabling them to see the Union as an integral part of their living
environment that they can and are expected to shape.


EXPLANATORY STATEMENT

This situation may be remedied if citizens are better informed and encouraged to be engaged
and take an active interest in the European unification project. One central way to do so is
enhancing an EU dimension in school education that can help to overcome Euroscepticism
and prepare citizens to live and work in an increasingly complex and globalised world.


Lisäksi 20.10. 2015 julkaistussa, sisällöltään suurinpiirtein samanlaisessa muistiossa on kohta:

Calls for an urgent renewal and strengthening of EU citizenship and political education
across the Member States, with the aim of equipping learners with relevant knowledge,
skills and competences, and empowering them to exercise their democratic rights and
responsibilities, to value diversity, and to be active and responsible citizens.


(alleviivaus oma)

Tuossa kiteytyy hankkeen kova ydin, eli tarjolla on koulun kautta lapsille suunnattavaa ja entisestäänkin lisääntyvää EU:n integraatio- ja monikultturismipropagandaa. Eli isketään sinne, missä vastarinnan mahdollisuus on vähäisin ja pyritään saamaan aikaan lapsuudesta saakka EU:hun, eurokansalaisuuteen, sitä kautta liittovaltioon ja luonnollisesti monikultturismiin täysin sitoutuneita ja ne perusarvoikseen omaksuneita kansalaisia. Sinänsä, jos tätä juttua kirjoittaisi vaikkapa puolan kielellä toimiva Ykän puolalainen vastine (voisiko hän olla vaikka Grzegorz Kurde), hän tuskin olisi kauhean huolissaan, sillä puolalaiset näyttävät tällä hetkellä olevan huomattavasti suomalaisia fiksumpaa porukkaa ja he todnäk toteavat että ohjeistakaa keskenänne, kurwa.

Mutta meillä Suomessa tilanne on toinen. Meillä EU:n ohjeistukset pannaan voimaan mistään tinkimättä ja äärimmäisellä pikkutarkkuudella. Kun ajatellaan Suomea ja suomalaista virkamiesajattelua yleensäkin, on hyvin todennäköistä että mietintö muuttuu vallitsevaksi käytännöksi. Suomalainen virkakoneistohan ei kyseenalaista sille annettuja ohjeistuksia ja määräyksiä ja toteuttaa ne kirjaimellisesti hetkeäkään miettimättä että onkohan tässä järkeä vaiko ei. Ei sen tarvitse miettiä, sillä se voi aina todeta, että ”asiasta on päätös”. Itse asiassa tuo esitteillä oleva ohjeistus sopii sinänsä jo nykyisin vallitsevaan suomalaiseen opetuskäytäntöön, josta tässä blogissa on puhuttu ennenkin, sillä muistutetaanpas vielä siitä millä ohjeistuksella Opetushallitus vaati useamman vuoden ajan rasismin perkelettä poistettavaksi suomalaisista lapsista. Eli:

"Eri tutkimusten mukaan toimivin keino on vaihtoehtoisten toimintamallien luominen. Ellei se enää ole mahdollista, on koulun tehtävä lopettaa rasistinen toiminta interventiolla. Tässä kuten muussakin pätee sääntö: positiiviset kokemukset luovat positiivisia asenteita, negatiiviset kokemukset ja esimerkit luovat vihaa.

Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

* nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

* nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia

* edellinen nostaa esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annetaan näyttävää julkisuutta

* näin kerätään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan."

Tuo ohjeistus oli voimassa useita vuosia. Viime marraskuussa sivuja on sitten päivitetty lievempään muotoon:

Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

· nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista dokumentteja ja uutisia

· näin kerätään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan.

Mikä päivitys ei itse asiassa muuta ohjeistuksen sisältöä tosiasiallisesti ollenkaan eli opetus pohjautuu kovasti muunnettuun totuuteen eikä edes kiistä sitä. Lisäksi ohjeistuksessa huomautetaan:

Ruotsalaisten kokemusten mukaan jyrkän rasistiseen toimintaan johtava kehitys alkaa erittäin varhain. Selkeä "linjavalinta" kasvussa rasistiksi tapahtuu jo noin 11 vuoden iässä, ja sen jälkeen kehityksen suuntaa on työläs muuttaa. Tästä syystä varhainen asennekasvatus ja myös historiaan liittyvä tietopuolinen opetus on tarpeen jo ennen kuin systemaattinen historian opetus alkaa.

Tietysti asian voi ajatella myös juuri toisinpäin, eli 11-vuotias saattaa hyvinkin olla jo sen verran kehittynyt, että osaa tunnistaa propagandan propagandaksi eikä tietopuoliseksi opetukseksi. Kyllähän mekin aikanaan 1970-luvulla veisteltiin 11-vuotiaina neuvostovitsejä, vaikka virallinen totuus syvensi, levensi ja laajensi. Joka tapauksessa hotellin respassa suositellaan ala-asteikäisten lasten vanhempia tarkkailemaan, että mitä mukuloillenne opetetaan. Niin nyt kuin eritoten tulevaisuudessa. Kannattaa ehkä tarkkailla eniten satuja ja sitä, millä sanoilla ne aloitetaan. Ne perinteiset saduthan alkavat sanoilla ”olipa kerran”. Edistykselliset sadut puolestaan ”kerran tulee olemaan”. Voi olla, että mukulanne saatetaan panna pian väkisin laulamaan nykypäivään päivitettyä versiota kappaleesta ”Lenin-setä asuu Venäjällä”.


 
Viimeksi muokattu:
Suomalaiset poliitiikot eivät suinkaan ole yksituumaisesti laskeneet Lissabonin sopimuksen varaan! Tuomioja et al tekivät kaikkensa, että Lissabonin turvatakuut vesitetään.

Niinpä olikin. Muotoilu meni jotenkin niin, että ko. lauseke "ei vaikuta eräiden tiettyjen jäsenvaltioiden turvallisuuspolitiikan erityispiirteisiin. " Tai jotain sinnepäin. Mutta ilman muuta vesittämisestähän siinä oli kyse Suomen osalta.
 
Paastaan eroon EU-jasenmaksusta, eroon EU:n idioottimaisesta CAP:sta (Common Agricultural Policy), eroon tukiaisista joka vitun maalle Ranskasta etelaan, eroon Kreikasta ja eroon Italiasta (seuraava Kreikka, tsekatkaa velka/BKT), eroon EU "Ihmisoikeus"-tuomioistuimesta jne... I]

Mikä on EU:n ihmisoikeussopimus?

Se on Euroopan ihmisoikeussopimus EIS ja sen EIT eli ihmisoikeustuomioistuin.

Ongelma vaan on, ettei niillä ole mitään yhteyttä EU-jäsenyyteen.

Britit eivät äänestäneet YK:sta tai edes Euroopan ihmisoikeussopimuksesta irtaantumisesta.

Kannattaisi sinunkin googlata, että mikä se EU oikein olikaan.
 

Kyllä tällaisten henkilöiden määrä on spekulaatiota. Sitä ei tiedä kukaan montako prosenttia unioniin myönteisesti suhtautuvista kannattaa liittovaltiota ja liittovaltiokehitystä. Sen mitä omalta perstuntumalta osaan sanoa, niin hyvin vähän. Tälläkin palstalla tiettävästi käytännössä jokainen ns. EU-myönteinen kannattaa takapakkia integraatiossa ja toivovat enemmän vanhaa EU:ta jossa talous oli etusijalla. Mikä tässä noin paljon hymyilyttää? Argumentteja?

Päivän vitsi!:rolleyes:

Voi olla, mut mä en onneksi itse ole vitsi niinkuin sinä koska olet niin tyhmä, että edes ymmärrä mistä keskustellaan. Tuossahan oli "hurjasti yksinkertaistettuna". En ole väittänyt asian oleva suoraan näin. Postauksen pointti ei ollut se onko asia noin vai ei, vaan alunperin väärän analogian oikaisemisessa. Jos meinaat verrata jotakin, niin vertaa nyt edes siten, että siinä on analogia.
 
Back
Top