Brexit ja sen seuraukset

Alan Greenspan sanoo sen mikä on EU`n todellinen ongelma ei kansa vaan Euro ja integraatio, tämä kokeilu on nyt nähty ja tuskin kukaan uskoo EU`n pelastuvan, todellisia syyllisiä ovat Euroon maansa ajaneet ja integraatioon uskovat suuruudenhullut johtajat ja heidän seuraajansa sillä ilman heitä ei johtajatkaan tätä meille olisi pystyneet tekemään.

Hulluinta on että kun eroaminen olisi mahdollista tehdä hyvinkin pienillä vahingoilla nyt aloitetaan Britanian hajoittaminen "kostoksi" ja Pohjois Irlantikin halutaan irti samasta syystä.

Lopputulos tulee kuitenkin olemaa tämän hajoitus operaation jälkeen monta muutakin hajoavaa valtiota kun alueet vaativat itsenäisyyttä, nyt aloittamaansa operaatiota ei EU kykene hallitsemaan, kuten ei siihen ei kyennyt Jugoslaviakaan eikä myöskään Neuvostoliitto ilman aseita.

Putiinin parhaat apulaiset asustavat EU eliitin keskuudessa ei tyytymättömässä kansassa.

Saatan olla väärässa ja toivottavasti myös sitä olen ja EU johtajat eivät aloita kostoretkeä, mutta en tästä lyö vetoa sillä todennäköisesti nyt kuin kommunismin romahduksessa joku tekee sen kohtalokkaan päätöksen jolla kuvitellaan pelastettavan kaikki ja tulos onkin ihan jotain muuta.


Fedin entinen pääjohtaja brexitistä: Pahempi kuin 1987 kriisi

BrexitKansantalousUSAKeskuspankitPolitiikkaEU

2016064703457.jpg

KUVA: EPA
Alan Greenspan maalaa synkän kuvan Britannian EU-eron seurauksista.


Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven pitkäaikainen entinen pääjohtaja Alan Greenspan maalailee synkkiä kuvia Britannian EU-eron seurauksista.

Uutiskanava CNBC:lle antamassaan haastattelussa hän sanoo, että brexit johtaa aikaan, joka on jopa synkempi kuin vuonna 1987 koetut pimeimmät päivät.

”Tämä on pahin aikakausi, jonka olen kokenut siitä lähtien, kun aloitin julkisen urani”, entinen pääjohtaja sanoo.

”Yhtä pahaa ei ole ollut, mukaan lukien kriisi lokakuun 19. päivänä vuonna 1987, jolloin Dow (indeksi) putosi 23 prosenttia. Luulin että se oli kaikkien mahdollisten ongelmien pohjataso, mutta tällä (brexitillä) on syövyttäviä vaikutuksia, joista emme pääse eroon.”

Greenspan toteaa CNBC:n haastattelussa, että Britannian ongelmien juuret ovat levinneet paljon laajemmalle. Hän arvioi, että esimerkiksi Skotlanti yrittää melko varmasti uutta irtautumista Britanniasta.

Hän toteaa myös, että euro on akuutti ongelma, vaikka sen piti alun perin olla iso askel kohti Euroopan poliittista integraatiota.

”Euro on epäonnistumassa”, hän sanoo.


90-vuotias Alan Greenspan nimitettiin Federal Reserven pääjohtajaksi presidentti Ronald Reaganin kaudella ja hän toimi tässä tehtävässä 19 vuotta.

Tottakai Alan Greenspan haluaisi nähdä että USA:n ja EU:n taloudellista yhteistyötä sekä mahdollista integraatiota kehitettäisiin erityisesti ikään kuin Brittien välityksellä..Kun Britit lähtivät omille teilleen se tarkoittaa käytännössä että USA neuvottelee jatkossa yhteisistä asioista EU:n kanssa ilman Britanniaa.

Sama tilanne on kaikessa muussakin.

Todennäköisesti käy myös niin että Britannian ja Lontoon merkitys Euroopan finanssikeskuksena heikkenee. Se on erittäin suuri mahdollisuus EU:lle koska enää ei europpalaisten rahoitusmarkkinoiden toiminnassa ja päätöksenteossa tarvitse huomioida Lontoon ja punta-valuutan merkitystä. Ainakaan samalla tavalla kuin tähän asti.
Juuri tällä finanssi-markkionoiden osa-alueella Brexit tulee hyödyttämään EU:ia sekä tietysti Euro-valuuttaa erityisen merkittävästi.

Totta kai Euroalueen yhtenäisyyttä lisäävästä kehityksestä aiheutuu negatiivisia kilpailuvaikutuksia myös USA:n suuntaan. Siksi se ei olekaan pitkässä juoksussa USA:n mielestä toivottavaa. Greenspan varmasti ymmärtää asian, se käy mainiosti ilmi hänen kommenteistaan.
 
Ei ainakaan EU:n virallinen tai ääneenlausuttu tarkoitus. EU:n alueella, sen instansseissa, kannattajissa voi olla sellaisia jotka tätä salaa tai julkisesti toivovat. Tuskin kukaan osaa sanoa tarkemmin, joten tämä on spekulatiivista.

EU:n juuret ovat sodan jälkeisessä Euroopassa ja sen perustarkoitus oli olla nimenomaan ensisijaisesti rauhan projekti joka sitten käytännössä hoidetaan kauppasuhteita edistämällä.

http://europa.eu/about-eu/basic-information/about/index_en.htm

"The European Union is a unique economic and political union between 28 European countries that together cover much of the continent.

The EU was created in the aftermath of the Second World War. The first steps were to foster economic cooperation: the idea being that countries that trade with one another become economically interdependent and so more likely to avoid conflict.

The result was the European Economic Community (EEC), created in 1958, and initially increasing economic cooperation between six countries: Belgium, Germany, France, Italy, Luxembourg and the Netherlands. Since then, a huge single market has been created and continues to develop towards its full potential.

From economic to political union
What began as a purely economic union has evolved into an organization spanning policy areas, fromclimate, environment and health to external relations and security, justice and migration. A name change from the European Economic Community (EEC) to the European Union (EU) in 1993 reflected this.

The EU is based on the rule of law: everything it does is founded on treaties, voluntarily and democratically agreed by its member countries.

The EU is also governed by the principle of representative democracy, with citizens directly represented at Union level in the European Parliament and Member States represented in the European Council and the Council of the EU.
"



http://someco.fi/blogi/mika-ihmeen-twitter/

Twitterin ideana on jakaa lyhyitä ja ytimekkäitä päivityksiä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Twitter

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (twiitit, englanniksi tweet), voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä.



Suomalaiset poliitiikot eivät suinkaan ole yksituumaisesti laskeneet Lissabonin sopimuksen varaan! Tuomioja et al tekivät kaikkensa, että Lissabonin turvatakuut vesitetään.



Niin paljon kuin olenkin samaa mieltä, kyseessä on tässä vaiheessa valitettavasti silkka toiveajattelu. Sitä on edistettävä ja sitä tulee toivoa, mutta sen varaan ei voi laskea koska voikin olla niin, että se ei toteudu.



Analogia on väärä. Hurjasti yksinkertaistettuna näin sen tulisi mennä:

Tilanne vuonna 1972. Meidän on pysyttävä YYA sopimuksessa muuten Neuvostoliitto miehittää meidät.

Tilanne vuonna 2016. Meidän on pysyttävä EU:ssa muuten Venäjä painostaa meitä itsenäisenä maana.



Oliko tästä oikeasti jossain uutinen!?


PS. Onko muuten trollaus jossain vaiheessa muuttunut saitilla sallituksi?

Kiitos etta selitit mulle mika twitter on. David Cameronin viesti oli paivitys ("Shit! I'm fired... oh you guys are so nasty", ja loput jotain itsesaalisia vitun emojeja), Stubbin viesti ei ollut paivitys. Mies vailla substanssia viestittaa "ei mulla muuta" on valhe. HAnella ei ole koskaan ollut substanssia.
Hieno nimi tietysti, nimetty Aleksanteri Suuren mukaan... mitenkahan olis politiikassa kaynyt jos nimeksi olis annettu Napoleon Stubb, Adolf Stubb tai Josef Vissarionovits Stubb?

Loytyisko viela EU:sta ilmasta, leveaa ja makeaa leipaa, mita hah?
 
Mikä on EU:n ihmisoikeussopimus?

Se on Euroopan ihmisoikeussopimus EIS ja sen EIT eli ihmisoikeustuomioistuin.

Ongelma vaan on, ettei niillä ole mitään yhteyttä EU-jäsenyyteen.

Britit eivät äänestäneet YK:sta tai edes Euroopan ihmisoikeussopimuksesta irtaantumisesta.

Kannattaisi sinunkin googlata, että mikä se EU oikein olikaan.
ECHR. Ja miksi ihmeessa kannattaisi?
 
Voi olla, mut mä en onneksi itse ole vitsi niinkuin sinä koska olet niin tyhmä, että edes ymmärrä mistä keskustellaan.

Voi voi jo toinen kirjoittaja saman päivän aikan sortuu loukkauksiin.

Tunnen paljon virolaisia ja sielläkin oli niitä jotka eivät sopeutuneet elämään ilman etuoikeuksia, vapaassa ja itsenäisessä valtiossa.

Viha on ihan normaali tunne suurissa muutoksissa, mutta elämäänsä ei kannata pilata epäonnistuneen poliittisen järjestelmän horjuessa tai sortuessa.
 
Totutusti jokainen poimii sen skenaarion, joka tuntuisi vahvistavan sitä omaa käsitystä asioista.

Kaikille EU:n jäsenmaille on yhteinen hyöty siitä että seuraavien kymmenen vuoden aikana nähdään kuinka paljon Britannia hyötyy erosta. Toki brittien äänestys nostaa esille vaatimuksia vastaavasta äänestyksestä muissakin maissa. Uskon kuitenkin että monessa tapauksessa tyydytään seuraamaan mitä käytännön merkitystä erosta seuraa.

Itse näin pelkästään positiivisia asioita tulevaisuudessa.

Onhan se selvää ettei ole kenenkään etu jos joku yksittäinen valtio ja sen kansalaiset tuntevat kokevansa vääryyttä yhteisön jäsenmaana.
 
Britit tulevat pärjäämään loistavasti ilman EU:ta. Sanoisin ja veikkaisin, että loppujenlopuksi seuraukset tulevat olemaan aika mitättömät. Toki Britanniassa olevat EU:n toimielimet ja virastot tulevat lähtemään ja muutama hyvin "ansaitussa" suojatyöpaikassa loisiva poliitikko joutuu etsimään uutta työtä niin siinä se on. Britannia tullaan pitämään tavalla tai toisella talous pelissä mukana koska kellään ei ole mihinkään muuhunkaan varaa ja toisaalta EU:n on pieni pakko alkaa profiloitua niin, että se arvostaa myös kansan ääntä.

Tämä taitaa koko Brexit olla suurempi pala tietyille poliittisille tahoille ja pankkiireille kuin mitä se on kansalaisille mukaan lukien Britit.

Monet eivät Suomessa EU:sta välitä muutoin tuon taivaallista jos kysyy mutta on kuulemma mukavaa kun voi matkustaa helposti ja euro alueella ei tarvitse valuuttaa vaihtaa. Onko se sitten se juttu jonka vuoksi kannattaa olla järjestelmässä joka pakottavalla lainsäädännöllä päättää miten täällä susirajalla tulee elää ja olla?

Toivottavasti näin käy.. Missään tapauksessa brittien erosta ei ole haittaa EU:lle. Sekin on positiivista.
 
Voi voi jo toinen kirjoittaja saman päivän aikan sortuu loukkauksiin.

Tunnen paljon virolaisia ja sielläkin oli niitä jotka eivät sopeutuneet elämään ilman etuoikeuksia, vapaassa ja itsenäisessä valtiossa.

Viha on ihan normaali tunne suurissa muutoksissa, mutta elämäänsä ei kannata pilata epäonnistuneen poliittisen järjestelmän horjuessa tai sortuessa.

Mun elämä ei ole ollenkaan pilalla tän takia. Erittäin suurella mielenkiinnolla katson mitä tästä seuraa vai seuraako mitään sen kummempaa. En ole mitenkään tyrmistynyt, kriisissä eikä tämä tunnu mielestäni ahdistavalta, väärältä tai oikeastaan miltään. Britit valitsivat niinkuin valitsivat ja sillä sipuli. Mulla ei ole heidän valintaansa mitään tuomittavaa sanottavaa. Mutta kyllähän se antaa erikoisen kuvan, kun iso määrä katuu antamaansa ääntä. Yleensä äänestäjä on iloinen kun oma puoli voittaa, eikö?

Pikemmin päinvastoin, mua lähinnä naurattaa tää täysin turha ja aivan ylimitoitettu hysteerinen draama ja paisuttelu "jakaantuneesta kansasta". Sellaista se on kun on kaksi vaihtoehtoa ja molempia kannattaa noin puolet niin silloin ollaan eri mieltä. Suomi oli 1918 jakaantunut. Ruanda oli jakaantunut kun hutu ja tutsit ottivat yhteen. Nyt oltiin vain eri mieltä mikä on käsitteellisesti eri asia kuin jakaantunut kansa.

Voit ihan aloita peiliin katsomalla miettiä kuka on jossakin mielentilassa ja kuka tässä ns. kylmän viileästi toteaa pudottelee faktoja.
 
Mun elämä ei ole ollenkaan pilalla tän takia. Erittäin suurella mielenkiinnolla katson mitä tästä seuraa vai seuraako mitään sen kummempaa. En ole mitenkään tyrmistynyt, kriisissä eikä tämä tunnu mielestäni ahdistavalta, väärältä tai oikeastaan miltään. Britit valitsivat niinkuin valitsivat ja sillä sipuli. Mulla ei ole heidän valintaansa mitään tuomittavaa sanottavaa. Mutta kyllähän se antaa erikoisen kuvan, kun iso määrä katuu antamaansa ääntä. Yleensä äänestäjä on iloinen kun oma puoli voittaa, eikö?

Pikemmin päinvastoin, mua lähinnä naurattaa tää täysin turha ja aivan ylimitoitettu hysteerinen draama ja paisuttelu "jakaantuneesta kansasta". Sellaista se on kun on kaksi vaihtoehtoa ja molempia kannattaa noin puolet niin silloin ollaan eri mieltä. Suomi oli 1918 jakaantunut. Ruanda oli jakaantunut kun hutu ja tutsit ottivat yhteen. Nyt oltiin vain eri mieltä mikä on käsitteellisesti eri asia kuin jakaantunut kansa.

Voit ihan aloita peiliin katsomalla miettiä kuka on jossakin mielentilassa ja kuka tässä ns. kylmän viileästi toteaa pudottelee faktoja.
Suomi oli 1918 itsenainen. Britannia on 2016 itsenainen. Ja varo vahan noita muiden tyhmaksi haukkumisia, antavat sinusta tylsan kuvan. Ja viela juhannuspaivana, hyi.
 
Todennäköisesti käy myös niin että Britannian ja Lontoon merkitys Euroopan finanssikeskuksena heikkenee.
Näin taitaa käydä:
Lontoossa toimivat investointipankit ovat jo aloittaneet valmistelut siirtääkseen osan toiminnoistaan ja työvoimastaan pois Britanniasta.

Asiasta kertoo brittiläinen talouslehti Financial Times.

Yhdysvaltalaisilla pankkijäteillä kuten Morgan Stanleylla, JPMorganilla, Goldman Sachsilla, Bank of Americalla ja Citigroupilla on Britanniassa kymmeniä tuhansia työntekijöitä.

Ero EU:sta vaikeuttaa Lontoon finanssikeskuksen eli niin sanotun Cityn asemaa merkittävästi.

Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen François Villeroy de Galhau sanoi lauantaina, että Britannian vetäytyminen EU:n sisämarkkinoilta johtaisi siihen, että Cityssä toimivat pankit menettäisivät niin sanotun "EU-passinsa" eli vapaan pääsyn Euroopan markkinoille.

Financial Timesin mukaan pankit aikovat tämän vuoksi siirtää toimintojaan niiden muihin Euroopassa sijaitseviin toimipisteisiin esimerkiksi Frankfurtiin ja Dubliniin.

Erään suuren yhdysvaltalaispankin johtaja sanoo FT:lle, että pankki "on jo alkanut tasapainottaa jalanjälkeään" eli siirtää toimintojaan muualle.

– Osa asioista tapahtuu nopeasti, mutta toiset lupa-asiat ynnä muut vievät aikansa, nimettömänä pysyttelevä lähde toteaa.

JPMorganin toimitusjohtaja Jamie Dimon sanoi kansanäänestyksen alla, että EU-ero voisi saada yhtiön siirtämään neljä tuhatta työntekijää muualle Eurooppaan.

HSBC:n johtaja Stuart Gulliver puolestaan ennakoi pankin joutuvan siirtämään 1000–5000 henkeä Pariisiin.

FT:n mukaan suurin osa pankeista joka tapauksessa odottaa Britannian ja EU:n välisten neuvottelujen etenemistä ennen suurten peliliikkeiden tekemistä.
http://www.taloussanomat.fi/uutiset...vakeaan-pois-britanniasta/20166840/12?rss=t96
 
Suomi oli 1918 itsenainen. Britannia on 2016 itsenainen. Ja varo vahan noita muiden tyhmaksi haukkumisia, antavat sinusta tylsan kuvan. Ja viela juhannuspaivana, hyi.

Ketjussa on yletön määrä trollausta ja runkkurinkimäistä selkääntaputtelua jossa muutma floodaaja, trollaaja ja onelinereiden heittelijä tykkäilee toistensa postauksista joissa ei ole juuri mitään sisältöä vaan saman toistoa, isänmaallisia brittijoilotukisa youtubessa, lameja meemejä mitkä kiertää somea jo about miljoonatta kertaa ja pelkkää trollausta.

Tollanen pilaa tän palstan ja se nimenomaan on tyhmien hommaa jota sun kuuluu varoa.

e: Ja muutenkin, jos ei ole oikeastaan yhtään mitään aiheeseen liittyvää sanottavaa tai annettavaa keskustelulle niin kannattaako edes kommentoida vai voiko miettiä jättäisikö edes osan lähetä-klikkauksista painamatta? Kannattaa samalla myös miettiä mikä on kunkin postauksen pointti. Esim. tuossa edellä pointti ei itsenäisyys vaan se, että pidin överinä, kuten ilmeisesti muutama muukin, tätä asian ympärillä olevaa kohua. Joskin tietty kyseessä on erittäin suuri ja historiallinen asia.
 
Viimeksi muokattu:
Mun elämä ei ole ollenkaan pilalla tän takia. Erittäin suurella mielenkiinnolla katson mitä tästä seuraa vai seuraako mitään sen kummempaa. En ole mitenkään tyrmistynyt, kriisissä eikä tämä tunnu mielestäni ahdistavalta, väärältä tai oikeastaan miltään. Britit valitsivat niinkuin valitsivat ja sillä sipuli. Mulla ei ole heidän valintaansa mitään tuomittavaa sanottavaa. Mutta kyllähän se antaa erikoisen kuvan, kun iso määrä katuu antamaansa ääntä. Yleensä äänestäjä on iloinen kun oma puoli voittaa, eikö?

Pikemmin päinvastoin, mua lähinnä naurattaa tää täysin turha ja aivan ylimitoitettu hysteerinen draama ja paisuttelu "jakaantuneesta kansasta". Sellaista se on kun on kaksi vaihtoehtoa ja molempia kannattaa noin puolet niin silloin ollaan eri mieltä. Suomi oli 1918 jakaantunut. Ruanda oli jakaantunut kun hutu ja tutsit ottivat yhteen. Nyt oltiin vain eri mieltä mikä on käsitteellisesti eri asia kuin jakaantunut kansa.

Voit ihan aloita peiliin katsomalla miettiä kuka on jossakin mielentilassa ja kuka tässä ns. kylmän viileästi toteaa pudottelee faktoja.

Tiedätkö mitä yhteistä on sirkuksen esiintyjillä ja poliitikoilla?

Kummallekkin porukalle taotaan päähän koulutuksessa eräs toimintamalli.

Vaikka homma epäonnistuisi se vedetään läpi, niin kuin mitään ei olisi mennyt pieleen ja jäädän odottelemaan aplodeja.
 
Propagandaa
Brexit-krapula iski britteihin – ”Silmämme ovat todella avautuneet”


http://korrektiako.vuodatus.net/lue/2016/06/propagandaa

Tällaisilla otsikoilla media uutisoi ja ottaa epäsuorasti vahvasti kantaa EU:n puolesta. Jos äänestystulos olisi sallinut unionissa pysymisen, voisimme ihan yhtälailla uutisoida kuinka monien silmät ovat avautuneet. Oli kysymyksessä sitten YLE, Hesari taikka iltapäivälehdistö, on päivänselvää että mediamme ei ole riippumatonta. Ne kaikki harjoittavat enemmän tai vähemmän ihan puhdasta propagandaa. Olisikin reilua jos mediat kertoisivat jo pääsivullaan mitä poliittista kantaa ne edustavat ja että ne myös värittävät juttunsa sen mukaisesti.

Yksi tehokas tapa vaikuttaa ihmisten asenteisiin on tehdä juttuja joissa "niin monet muutkin" ajattelevat tietyllä tapaa. Riippumaton ja yhtäänkään tasapuolisuuteen taipuvainen media toisi nyt esille myös ne mittavat hyödyt jotka brexitistä seuraa. Suomen ongelma on ettei meillä ole juuri vastavoimaa EU:lle vaikka tavallinen kansa on kuitenkin kärsinyt paljon unionista ja rahaliitosta. Ilmeisesti suomalainen mentaliteetti on jollakin tavalla alistumisesta nauttiva kun emme uskalla nousta barrikaadeille tätä järjettömyyttä vastaan.

Mielenkiintoista on myös se, että nyt yli miljoona brittiä vaatii uutta kansanäänestystä. Miten sellainen demokratia toimisi jossa mikään äänestystulos ei kelpaisi vaan aina pitäisi äänestää uudelleen? Kuka sen päättäisi mikä tulos milloinkin kelpaa?
 
Noniin nasset, brexit voitti, kansa puhui ja däts it. Mielenkiinnolla seuraamme mikä on nyt the lopputulos, saivatko britit sammon käyttöönsä vai kävikö niin että saalis jäi merenpohjaan.

Brexit puolelle sanon: lopettakaa vastapuolen kommentoinnin kutsuminen ulinaksi. Kylvätte tasan vihan siementä keskusteluun ärsyttämällä toista osapuolta. Olkaa voittajia, älkää paskoja voittajia. Sillä ei saada kuin kostomenttaliteetti iskostettua tähän keskusteluun.

Stay:n kannattajille: Lopettakaa puhumasta väärinäänestämisestä. Kaivatte tekin syvempää kuoppaa keskusteluun. Demokratia loppupeleissä perustuu vaihtoehtoihin ja enemmistöihin ja tällä kertaa mentiin tällä tavalla.

Kristallipalloa ei ole kellään, joten aika näyttää miten saarivaltio pärjää. Suomen tehtäväksi jää hoitaa omat asiansa siihen jiiriin että tulevaisuus osaltamme on taas kestävällä pohjalla.
 
Ketjussa on yletön määrä trollausta ja runkkurinkimäistä selkääntaputtelua jossa muutma floodaaja, trollaaja ja onelinereiden heittelijä tykkäilee toistensa postauksista joissa ei ole juuri mitään sisältöä vaan saman toistoa, isänmaallisia brittijoilotukisa youtubessa, lameja meemejä mitkä kiertää somea jo about miljoonatta kertaa ja pelkkää trollausta.

Tollanen pilaa tän palstan ja se nimenomaan on tyhmien hommaa jota sun kuuluu varoa.

Hehe, täytyy meilläkin olla jokin vertaisryhmämme jossain... :D

Oisko kellään lainata rasvaa kun meinaa tulla jo känsiä käteen? On tämä meinaan sellaista juhlaa ettei tätä joka päivä tarjoilla :p:D:);)

 
Ketjussa on yletön määrä trollausta ja runkkurinkimäistä selkääntaputtelua jossa muutma floodaaja, trollaaja ja onelinereiden heittelijä tykkäilee toistensa postauksista joissa ei ole juuri mitään sisältöä vaan saman toistoa, isänmaallisia brittijoilotukisa youtubessa, lameja meemejä mitkä kiertää somea jo about miljoonatta kertaa ja pelkkää trollausta.

Tollanen pilaa tän palstan ja se nimenomaan on tyhmien hommaa jota sun kuuluu varoa.

e: Ja muutenkin, jos ei ole oikeastaan yhtään mitään aiheeseen liittyvää sanottavaa tai annettavaa keskustelulle niin kannattaako edes kommentoida vai voiko miettiä jättäisikö edes osan lähetä-klikkauksista painamatta? Kannattaa samalla myös miettiä mikä on kunkin postauksen pointti. Esim. tuossa edellä pointti ei itsenäisyys vaan se, että pidin överinä, kuten ilmeisesti muutama muukin, tätä asian ympärillä olevaa kohua. Joskin tietty kyseessä on erittäin suuri ja historiallinen asia.

Kas siinapa oli teikalaiselta hyva ja tasapainoinen viesti tahan ketjuun, joka tosiaan tuntuu elavan vahan omaa elamaansa nain juhannuksella...:)

ps. kavin muuten asken keraamassa koirien kanssa ropposellisen kypsia mustikoita metsasta, ei hassumpi juhannus ollenkaan tahan mennessa! Koirat on opetettu syomaan pensaasta vasta isannan poimintatyon jalkeen niinkuin hyviin tapoihin kuuluu, muuten tulee liikaa kuolasia marjoja ;)
 
Kun nettiä selaa toteaa nopeasti, että suurin riemu näyttää vallitsevan MV lehteä ja persunuoria lähellä olevissa piireissä. Näiden piirien agenda eräässä kontekstissa käy hyvin ilmi seuraavasta Bushmasterin postaamasta lainauksesta : "Surkuhupaisinta EU-eliitin toiminnassa on Venäjän ja Putinin syyttäminen EU:n itse itselleen aiheuttamasta demokratiavajeesta, velka- ja uskottavuuskriisistä. EU käyttää Putinin Venäjää syntipukkina kätkeäkseen omat epäonnistumisensa ja johtaakseen kansojen katseet pois oleellisista asioista. Koska EU on epäonnistunut ja itsensä kriisiin ajanut valtiokartelli, sen on projisoitava ongelmiaan ulos itsestään ja haettava yhtenäisyyttä ulkoisia ja sisäisiä viholliskuvia rakentamalla. Ja sitähän EU on tehnyt: Venäjä ei voi eikä osaa (eikä saa) tehdä mitään oikein, koska se on viholliskuva, jota on parjattava. "

EU:n synteihin verrattuna unohtuvat Venäjän pienemmä rikkeet kuten Krimin valtaaminen ja liittäminen Venäjään, hyökkäys Georgiaan ja Ukrainan osittainen miehittäminen. EU:n lisäksi syntisiä ovat etenkin omat virkamiehemme, poliisi ja koko tuomarikunta. Nurin vaan koko vihervassarijärjestelmä, tuntuu olevan viesti!

Somessa (siis myös täällä) kirjoittelevien EU-kritiikki on infantiilisuudessaan suorastaan masentavaa. Kirjoittajilla ei ole kokemusta EU:n toimielimissä työskentelystä, he eivät ole työssään juurikaan joutuneet tekemisiin EU-elinten kanssa, he eivät osallistu EU:n rahoittamiin yhteistyöprojekteihin, he eivät ole koskaan opiskelleet akateemisella tasolla EU:hun liittyviä asioita (ovatko muutakaan), eivätkä juurikaan tunne esimerkiksi Britanniaa. Turvallisuuspolitiikan tietämys on hakusessa, rauhanturvaamisesta ei tietoakaan, kirjoitukset on useimmiten laadittu täydellisen tietämättömyyden ehdottomalla itsevarmuudella ja ovat täynnä sitä itseään. Poikkeuksiakin tietysti on, esimerkiksi Ukrainan kriisistä löytyy todella asiantuntevia kirjoituksia ja henkilöitä niiden takaa.

Aikuistukaa, käykää vaikka interreilaamassa ja tutustukaa maailmaan!


Kehnosti kävi EU-lipulle – katso kuvat PS-nuorten Brexit-tempauksesta

CE5R38901.jpg


BREXIT-ÄÄNESTYS | Ei ollut häävi EU-lipun kohtalo. Sebastian Tynkkysen (ps.) johdattama joukko Britannian EU-eroa kannattavia nuoria saksi EU-lipusta tähdet pois. Jäljelle jäi tyhjiä koloja sekä pelkkää laimeaa sinistä. Se, mitä jäi jäljelle, laitettiin pahvilaatikkoon postitettavaksi EU:n komission puheenjohtajalle Jean-Claude Junckerille.


Leikkuutyön innoittamat itsenäisyysmieliset jatkoivat Kansalaistorilta matkaa Brexit-äänestyksen ”kisastudioon” Iso-Robertinkadulle.
 
Back
Top